nikah ve boşanma

karpuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
342
49
48
33
Merhaba kizlar bir arkadaşım yeni nikahlari olmustu ama ayrildilar suan nişanı falan attilar nikahli oldugu icin de bosanmalari gerek ama 1yil mi gecmesi gerekiyor dava acabilmesi icin kesin bir bilgi sahibi olan varsa yardım edebilir mi?

Evet bir yil gecmeden olmuyor. Net bilgi icin bir avukatla da gorusun ama kanun bu diye biliyorum.

Hiç anlamam şu nikah niye düğünden aylar önce yapılır?
Şimdi adliye, mahkeme, avukat, hakim uğraş dur.
Bir yıl dolmadan boşanamaz. Cekismeli dava açacak. Zaten dava yıllar yıllar sonra bitiyor.
Sevgiler;;)

bildigim kadariyla o anlasmali bosanma icin 1 yil dolmasi gerekiyor ama bilmiyorum tam ben cekismeli bosandigim icin bi avukata sorsun ama bosanmasi hos degil tabi Rabbim yardimcisi olsun insallah bosanmazlar hersey tatliya baglanir

Hiç anlamam şu nikah niye düğünden aylar önce yapılır?
Şimdi adliye, mahkeme, avukat, hakim uğraş dur.
Bir yıl dolmadan boşanmaz. Cekismeli dava açacak. Zaten dava yıllar yıllar sonra bitiyor.
Sevgiler;:KK66:
her iki taraf farklı şehirlerde çalışıyorsa ve taraflardan biri 657'ye tabi çalışıyorsa, aynı şehre tayin olabilmesi için düğünden önce nikah yapılır. Bilgilerinize ...

isler tatliya baglancak gbi degil artik sonuc kesin gbi birşey karsi taraf suclu olursa zina hakaret vb.gbi drumlarda sadece dava acilablir gibi dutdm ama emin degilm bilgilerniz için teşekkür ederim kızlar

her iki taraf farklı şehirlerde çalışıyorsa ve taraflardan biri 657'ye tabi çalışıyorsa, aynı şehre tayin olabilmesi için düğünden önce nikah yapılır. Bilgilerinize ...
Teşekkür ederim çok iyi biliyorum bunu. Lakin iki kişi birbirini net tanımıyorşa sonuç bu oluyor. Ayrıca 657 ye tabi diye bir ibare yok. Genel olarak yazdım.
Sevgiler

Mantıken 1yıl süre saçma değil mi. Ünlüler nasıl zart evlenip zart boşanıyorlar bir kaç ay içinde.

Teşekkür ederim çok iyi biliyorum bunu. Lakin iki kişi birbirini net tanımıyorşa sonuç bu oluyor. Ayrıca 657 ye tabi diye bir ibare yok. Genel olarak yazdım.
Sevgiler
Bazen iki taraf birbirini çok iyi tanısalar da aileler ya da ailelerden biri düğüne 5 kala burnunu üstüne vazife olmayan ya da gereksiz şeylere sokunca bazen ayrılıklar kaçınılmaz oluyor :( hemen her evlilik öncesi bu tartışmalar çıkıyor maalesef neticede ayrılık olmasa da olan gençlere oluyor :( :( :(

Bizde nisanliyken nikah yapmistik.ayrildiktan sonra ben hemen bi avukat tutup bosanma davasi actim cekismeli.vekaletimi de avukata verdim hic mahkemeye dahi gitmedim ben.aralikta actigim dava nisanda gorulen 2 durusmayla bitti hemen.

Bu arada benimkinin nisan ayina kalmasinin sebebi karsi tarafin subat ayina kadar bosanmayi kabul etmemesi ve hic bir resmiyeti uygulamamasi yuzundendi

Onemli degil,Allah yardimcisi olsun arkadasinizin zor bir surec.Insaallah o da butun bunlar bitince benim kadar mutlu olur

Merhaba kizlar bir arkadaşım yeni nikahlari olmustu ama ayrildilar suan nişanı falan attilar nikahli oldugu icin de bosanmalari gerek ama 1yil mi gecmesi gerekiyor dava acabilmesi icin kesin bir bilgi sahibi olan varsa yardım edebilir mi?

Anlaşmali bosanamaz. Aldatma vs gibi durumda kesin ispatlari varsa boşanma davasi açabilirler.

Back
X