nikah yaptıgıma pişmanım şimdi de ayrılmak istiyorum bu sebepten ayrılınır mı:(

tartışığınız konular çok basit.olayları büyütmek yerine çözüm üretmek daha iyi.eşinizin empati kurmanızı istiyorsanız eğer kavga esnasında üzerine giderek inatlaşarak değil sakince anlatmaya çalışın.

ablam omzuma takmış gitmiş bana hayırlı olsun kardeşim dıyıp opseymış tamam mıs ta takmış gitmiş gösterir gibi yapmış onlara göre.

ya canım ne olursa olsun ablanın seni öpüp öpmediğine bile karışmışlar, size ne ayol, kardeşi değil mi öper öpmez, sarılır sarılmaz, valla farkındayım iyi niyetini kormuya çalışıyosun ama valla ben iyi niyet göremedim canım ya, eşinde hemen gaza gelmiş, aklı selim düşünüp bu konu hakkında hiç yorum yapmasaydı keşke belliki kadınlar arasında bi çekememezlik yaşanmış, ablanın kusurunu arayıp bulamayınca saçmalamışlar resmen, en azından bunun farkında olup kendini olayın dışında tutabilirdi
eşin çok daha olgun davranmalıydı bu olay onun önüne getirildiğinde, ya yengecim annecim kardeşi öper öpmez, takı takar takmaz, benim için konuşulcak bir mevzuu değil bu deseydi, bunun için seninle tartışmasına hiç değinmiyorum

Son düzenleme:
Tek cevabını merak ettiğim şey şu siz bu adamı seviyor musunuz ?

Aslında seviyorum ama zatren normalde evlılık korkum var boyle ufak olaylar daha da gozumu korkutuyor. Ömür boyu boyle sıkıntılar cekecegıme ayrılmayı secerım ama emın de olamıyorum ondan. Biraz önce yıne mesaj yazdı. Ben de düşündüklerimi soyledim hanı benım arkamda olurdun her konuda bana laf soyletmezdın benım orada kımsem yok tek sana guvenerek gelmeyı kabul edıyorum butun aılemı gerıde bırakıp sen şimdiden inancımı kırıyorsun oraya tayın ıstemenın ne demek oldugunu bılıyor musun dedim. Ufak bır yenge konusunda bıle arkamda durmadın nasıl güvenıp geleyım dedim.
O da yalvarırım sus sabahkı adam ben olamam canım senı seven ben degıl osenı kımseye ezdırmem. Ne olur orucken ustume gelme sen de normalde cok basıt cozulecek konuydu buyudu yazmış.

Ablamla ıkı konuda daha ters oldular aslında. Biri nısan zamanı enıstm ve ablam bıze yol gosterdıler pesımızde dolastılar bız soyle yaptık boyle olur soyle olur dıye. O sıralarda 2 3 kerede ablam ve enıstem dedı kı ailelere hedıye alınıyor nısanda falan ama bız kardeşlere kendı begendıklerını alsınlar dıye 300lıra verdık ıkısını toplam. Sizde oyle yapabılırsınız dedıler. Bunu tekrarladılar bazı yerlerde bu konuya eşim kkendı kendıne kızmış neden mebla verıyorlar hedıye sonucta yapılr da takrar tekrar kardese 300lıra verdık nıye dıyorlar dıye.

ikinci de nısan kıyafetlerını alırken benım babam ablamlara paravermış maksat aıleden cıkarmış orada para normalde ben de calısıyorum ama. O da kendısı kartından odedı aldıklarını bunu ablamlar bellı ettı aıleler nıye almıyor zaten sız borçla butun esyaları kendınız ustlendınız barı başka konularda borçlanmayın destek olsunlar gıbı. Buna bırde kızdı sanırım. Bu yuzden zıt gıttı onlara.

Bu konularda haklı mı sızce pekı?

Mesele o kadar küçük ki, ne denir bilemedim..
Ne demek ayrılık,bu sözün ağızdan bile çıkmaması gereken bi dönem aslında.
Küçük şeylerde bunu diyosa gerçekten büyük bi mesele olsa nasıl çıkacaksın içinden arkadaşım..
Nişanlıyken çoooook iyi düşünmek lazım,nikah yapılsa bile hala nişanlı sayılırsın şu durumda.
İlerde değil,şimdi düşün,Mevla yardımcın olsun.

Ağzında zırt pırt ayrıLık lafı olan , artislik yapıp yapıp sonra özür dileyen erkeklerden nefret ediyorum..

Bence bu karaktersizLik ..

AyrıLık sebebi değiL beLki ama iLeride evLendiğinde hangi konudan sorun yaşacağını belirten bi durum..

Ama bu bi yandan da iyi ..evlenmeden önce öğrenmiş oldun..çok seviyorsan eşini şimdiden böyle bi karar alın..

Biz bu aile kıyaslamaları konusunda anlaşamıyoruz bu konulara hiç girmeyelim diye..Birimiz bişey derse diğerimiz bu anlaşmamızı hatırlatsın susalım tartışmayalım ..AiLelere görevlerimizi yapıp onun dışında yorumlar da bulunmayalım ..

İnş becerirsiniz : )

aileler hakkında konuşmama kararı o kadar zor kı gerçekten bır durum oldugunda ıster ıstemez savunmak ıstıyorsun kotu soz soylenmesını yedıremıyorsun kendıne. En guzelı art nıyetlı olmamak ne olursa olsun eşinin ailesine karsı kotulememek. Çok isterdım oyle eşim olmasını ama istedıgımız gıbı olmuyor malesef herşey.

Ben onun aılesının butun yakınlarının oldugu kucuk bır ıle gıdecegım öğretmen oldugum ıcın agustos 13unde tayın ısteklerı başlıyor. Yanı çok az zamanım var kı bu surede zaten emınım tekrarlamaz bu olayı ama sonrasına emın olamıyorum işte.

Sizce onun aılesının bulundegu sehıre gıtmek bu sorunlarındevamlı olacagını mı gosterır hata mı yapıyorum onlarla aynı ılde bulunmayı kabul ederek. Nişanlımla bu konuda da cok konuştuk 2 sene en fazla o sehırde duracagım dıye kabul ettı şimdi özel sektorde ılerde kamuya geçıp başka şehire geçecegıne çok buyuk yemınler sozler verdı oyle ıkna ettı benı oraya gıtmeye. Yıne de en guzelı gıtmemek mı acaba

aileler hakkında konuşmama kararı o kadar zor kı gerçekten bır durum oldugunda ıster ıstemez savunmak ıstıyorsun kotu soz soylenmesını yedıremıyorsun kendıne. En guzelı art nıyetlı olmamak ne olursa olsun eşinin ailesine karsı kotulememek. Çok isterdım oyle eşim olmasını ama istedıgımız gıbı olmuyor malesef herşey.

Ben onun aılesının butun yakınlarının oldugu kucuk bır ıle gıdecegım öğretmen oldugum ıcın agustos 13unde tayın ısteklerı başlıyor. Yanı çok az zamanım var kı bu surede zaten emınım tekrarlamaz bu olayı ama sonrasına emın olamıyorum işte.

Sizce onun aılesının bulundegu sehıre gıtmek bu sorunlarındevamlı olacagını mı gosterır hata mı yapıyorum onlarla aynı ılde bulunmayı kabul ederek. Nişanlımla bu konuda da cok konuştuk 2 sene en fazla o sehırde duracagım dıye kabul ettı şimdi özel sektorde ılerde kamuya geçıp başka şehire geçecegıne çok buyuk yemınler sozler verdı oyle ıkna ettı benı oraya gıtmeye. Yıne de en guzelı gıtmemek mı acaba

nişan düğün zamanlarında para konuları her iki tarafı da geriyor malesef. belki ailesinin gücü yetmemiştir ya da eşin onlara yük olmak istememiştir. ablanların söylediği de (kötü niyetli olmasalar bile ) ona batmıştır. yönlendiriliyomuş gibi hissetmiştir. aslında iki tarafta da kötü niyet yok. bunlara çok takılmamak lazım.
ama mutlaka bunları konuşun. ayrılık okadar basit bi cümle değil. eğer birdaha böyle birşey duyarsam babamla konuşucam bu durumu diye korkut. bidaha ağzına almasın çocuk oyuncağı değil bu.
ve bence şuanda da biraz korkut ki bidaha tekrarlamasın. Allah mutlu mesut etsin cnm

BiLemiyorum ama bu zamana kadar okudukLarım , duyduklarım ve yaşadıkLarım onu gösteriyor ki ailesine düşkün ve en ufak bi konuda daha şimdiden savunmaya geçen biriyle hemde sadece onun ve ailesinin akrabalarının olduğu şehre gitme..

İşini garantiye al sen..Hatta mümkünse iki aiLeden de uzak bi yerde oturun..Çünkü tartışma eğiLiminiz tam da bu konu zaten..İçine düşmüş olursunuz..

Aslında evet aılesıne yuk olmak ıstemıyor onların da fazla gucu yokmuş oyle dıyor. Ama yıne de ablamı bana kotulemesı hoş degıldı ben ona hak verıyordum zaten ama ablamın da kotu olmadıgını kabul etmesını bekledım. Hele de yengesıyle karşılaştırınca ben de dayanamadım tersleştim ablamı ezdırmem dıye.

Ben onunla her turlu gecınırım anlasırım da ıste aılelere yakın olmak korkutuyor benı tekrar. 2 sene orada nasıl gececek yıpranacak mıyız yoksa 2 seneden sonra da hep orada mı kalacagım gıdemeyecek mıyız nasıl bır yere gıdıyorum bunları bılmemek o kadar korkutuyorkı.

madem evlendiniz, artık ilk sıraya birbirinizi koymak zorundasınız.
anne baba kardeş yenge bi zahmet ikinci sıraya alınacak. yoksa siz aile olamazsınız.
bunu evliliğinizi yaşarken tecrübe edeceksiniz zaten ama şimdiden aklında olsun.

birbirinizi tercih yapmak birinin tarafını tutmak zorunda bırakmayın.
ilk yıllarda tercih aile fertlerinden yana olur. işler karışır sonra.
ablanı sevmediyse sevmemiştir. ablanın kötü olduğu anlamına gelmez.
herkes birbirini sevmek anlaşmak kaynaşmak zorunda değil.
bırak mesafeli olsun ne olur ki. ablan ve eniştenle mi yaşayacaksınız.
ablanlarla her görüşmenizden sonra, onlar kendi hayatlarına dönecekler siz kalacaksınız.

Başka bi seçeneğiniz varsa,lütfen gitmeyin akrabaların olduğu ortama.
Ne kayınvalidene yakın otur,ne de annene.,
En rahatı ve en huzurlusu bu. Ben çok memnunun. He anne baba özlemi çekmiyo muyum? canıma yetiyo bazen ama iki ayda bir görebiliyorum en azından.
Kimseyle çekişmiyoruz kimse de bize karışamıyo.
İşine karışmak istemem ama ilerde rahat etmek istiyosan bi düşün derim.

en başından berı korktugum seydı zaten ıkı aıleyede ne cok yakın ne de çok uzak olmak ıstemıyordum. Ama o çok ısrarcı oldu ıkna ettı benı 1 sene ugrastı bunun ıcın. 2sene sadece gel sonra soz verıyorum elımden gelenı yapıp 2 sene sonrakı sınava çok ıyı gırecegım gıdecegız başka yere dıye çok buyuk sozler verdı. Tam kabullenmışken yıne kararsız kaldım. Tayın istemezsem de yıne tersleşir mıyız bılmyorum uzak yaşamakta çok zor oluyor masraflarımız cok artıyor. Ama her an vazgeçebılrım içim rahat degıl cunku

Olumlu yönleri olumsuz yönlerinden ağır basıyorsa ayrılma. Ama hemende barışma. İyice korkut gözünü. Bu nişan değil sana bu kdar kolay rest çekebilsin. Ve bunun tamamen evli olduktan sonrasıda var. O yüzden iyi bi sürtsün burnu. Senin kararlı olduğunu görsün birdaha yaparken 3 kere düşünsün. Şunuda hissettir tam olarak karı kocada olsak bbir daha rest çekersen ayrılırım sendden. Korksun herzaman yapacaklarından..

En fazla 2 sene ailesiyle aynı yerde yaşicaz diye yeminler mi etti !!!

Canım benim çok yakın bi tanıdığım yabancı ülkeden bi kızı oraya geri döncez orda yaşicaz diye Türkiye'ye getirdi. 7 sene oldu, kadın evim memleketim diye yanıp tutuşuyor. Adam döncez dediği için de hiçbir zaman sevemedi bu ülkeyi.

Ben sadece tanık olduğum bi olayı yazdım, sizinki de böyle olur yada olmaz bilmiyorum
Ama seviyorsan ona değecekse bu yaptıkların durma evlen
Zaten hangimizin yarın nerde olcağı neler yaşayacağı belliki

Evliliğinizin iyi gitmesini istiyorsanız, birazcık aklınız varsa, lütfen ama lütfen gitmeyin ailesinin olduğu yere. Bakın kendinizde farkındasınız içiniz rahat değil yağmayın böyle bir hata. Madem seviyorsunuz onu oda sizi ayrı bir yerde başlayın, evliliğiniz otursun. Birbirinizin evlendikten sonraki yüzünü görün. Ailesinin evlilikten sonraki size bakışını görün, o zaman gidin eşinizin ailesinin yanına. Yani sizcede biraz klişe gelmiyor mu söyledikleri? Minicik olayda bile suçu oruçtum ondan böyle dedim diyen biri yarın gurbet ellerde aileniz yanınızda yokken sizi ezdirmez mi? Bakın insan bir olayın içinden herşeyi görmez. Tarafsız bakamaz. Buyüzden düşündüklerinizi arada kalışınızı ona güvendiğinizi de görebiliyorum, anlıyorum. Keşke sizin güveninize layık çıksada biz yani en azından ben burda yanılsam utansam..Ama sizcede böyle küçük birşeyde bile bu adam sinyal yakmamış mı size?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…