nikah yaptıgıma pişmanım şimdi de ayrılmak istiyorum bu sebepten ayrılınır mı:(

dün ikinci ayrılık lafını soyledıgınde ona bunun ne kadar cırkın bırsey oldugunu anlattım ve bu sansı tekrar ona vermeyecegımı soyledım ınternetten baktım sadece bırıımızın dava acması gerekıyormuş dedım bakarız artık sartlara gore dıye. O da benım cıddı oldugumu anladı sanırım hemen gerı gondu ben yıllardır emek verdım senın için eşim sensin senı bırakacagımı mı sanıyorsun dedi. Bırakacaksın bırakmıyorsan da sen bılırsın ben açarım davayı düğün de yapmam dedim. Hayır sen benim eşimsin tamam doğru değildi basıl bıoyle davrandım bılmıyorum ayrılık dememelıydım ama senı bırkmam ben dava falan acmam sen acarsan da kabul etmem demeye getırdı. O zaman ben huzurlu evluılık istiyorum boyle aile konuları yuzunden evlılıgımı yıpratamam sen başka şehirde düzen kurana kadar beklerım ama oraya tayın ıatemeyecegım dedim. Bu konu zaten bahaneydı sen zaten buraya gelmek istemıyordun bu da bahanesı oldu dedı bu kadar borç varken ben ne oldacagını bılmeden hareket edemem dedi.

Tayın ıstemezsem onumuzu goremıyorum gerçekten başka yerde nasıl olur bılemıyorum ama oraya gıtmekte ıstemıyorum. İki secim de zor benım için.

Ayrıca bu ablamın konusunu ben ona ilk söyledıgımde ablam uzuldu oyle düşünmemıs dedıgımde hak vermıştı o da uzulmuştu pişman olmustu. o gun gıtmıs ablamla facede konuşmuş cok samımı konusmuş gerçekten onları bana gosterdı ben ona tepkılı olsam boyle mı konusurdum diye. Ben de neden bugun o zaman onun yaptıklarını saydın durdun sunu dedı bunu yaptı mesafelı olurum gıbı konustun dedım. Bilmiyorum yengem çok ıyı melek gıbı onun kotu olmadıgını bılıyorum dıye yıne yengesını anlatmaya başladı. Ben de tekrar soyluyorum yengenı kotulemedım sadece bu davranısını onaylamadıgımı belırttım dedım. BEnı suclayacak yerler arıyor artık.

Ben tayın ıstemeyınce yıne ben suclu olaagım bılıyorum herkesın gozunde. Planı bozup oraya gıtmemem demek bızım evlılıgın en az 1 sene ertelenmesı demek. Bu 1 sene de bızı ne kadar yıpratır bılmıyorum. Tabı 1 seneye kadar yanımda durursa tayın ıstemedım dıye benı suclayıp yıne arkasını donmezse...

Valla böyle basit bir şeyi problem eden kadın yakınları varsa vay halinize. Bunlar bir takının bile problemini yaptılarsa ileride geldi gitti, aradı aramadı ooooo kimbilir neleri dert ederler, dedikodusunu yaparlar.

Bence açık açık konuşun herşeyi yeniden gözden geçirelim istersen diyebilirsiniz.

Son düzenleme:
aslında aile içinde kendı canından ınsanlarla herseyı konusursun bızımkılerın de bazen takıldıgı seyler oluyuor soyle yaptı boyle yaptılar dıye ama ben onlara guzelce acıklıyorum ve düşüncelerini yumusatıyorum ve bunu asla nişanlıma yansıtmıyorum. Onun hatası aile içindekı ozel bır konuyu bana anlatmasıydı. Şimdi de nasıl düzelteceğini bana yengeyı nasıl sevdırecegını bılemıyor.

Dün bana en son yengem oyle dememıştı o sadeece takı olmadı bızde takmadık mahcup olduk ablası da takınca acaba kızdılar mı kı bıze dedı o dıyor. Gözümze sokarak taktı sız takmadınız ben takıyorum der gıbı yaptı yorumu bana aıttı dedı... ben yapmıştım o yorumu onun agzından soyledım sadece dedı. Şok oldum. İnanmadım yengeyı savunmak ıcın dıye dusundum sonra da ya gerçekten boyle yaptıysa dıye şüpheye düştüm.

Normalde onun çok uyanık açık gözlü oldugunu düşünürdüm zaten ama bunun bana fazla zararı olmazdı. Artık benım uzerımde de bu yonlerını kullandıgını dusundukce daha da kötü oluyorum.

ilerde aynı evde yaşamaya başlıyınca en ufak bişiyde boşanalım diycek...akşama kadar ağlıyıp üzülceksin sonra gelip canım pişmanım diycek...şimdiden ablandı yengendi muhabbetlerine girmişsiniz.walla en iyi sen tanırsın ama ilk dakikadan resti çeken adam sonra nasıl olur bacım:26:

Bu konularda eşin kesinlikle haklı. Ablanlar fazla müdahale etmişler. Sanırım bu tavırları yüzünden eltinler de takı olayını başka yöne çekmişler.

Üçüncü şahıslar yüzünden ağzınızın tadını bozmayın. Eltin nasıl anladığını söyleyince "ablam kötü niyetle bir şey yapmaz, yanlış anlamışsınız" deyip konuyu kapatacaktın ablana da hiçbir şey söylemeyecektin. Bu işler böyle. Zamanlar öğreniyorsun.

Karakterler zıtlaşmıyorsa, bu anlattıkların dışında bir şey yoksa bence evlilik öncesi gerginlik bunlar, ayrılma sebebi değil.Başka bir durum varsa eğer yol yakınken dönmek lazım

acemıperi. inan iyi niyetlı yaklaşıyorum ben onu haklı buldugum yerler de var ama boyle bır konuda bana bıtsın ozaman demesı doğru mu peki. Onu uzen seylerın ben farkındayım ve o konularda ablam haklı demıyorum ona kesınlıkle olsun canım oluyor boyle seyler sen çok takılma bunlara geçici seyler ben anlıyorum senı dıyorum. Ama bu kadar buyutmesı benım zoruma gıtti. Boşanalım dedi bana resmen bunu içten soylemedı bılıyorum boşanmak falan ıstedıgı yok ama bunu her sıkıntıda duymak benım acımdan cok can sıkıcı.

Tabi ki doğru değil. Aslında erkekler bitirmeyi en son düşünür. Çok mu bunaldı çok mu üstüne geliniyor bilemiyorum. Sanırım senin ailenle kendi ailesi arasında bunalmış. Ailesi de tavırlı gibi. Zaten konuşmuşsun güzelce, bir daha boşanma kelimesini ortaya atacağını sanmam.Sen de dile getirme.

Bitirmek çok kolay. Sorunlarınızı çözmeye çalışın. Çözülmüyorsa bana müsade deyip gitmek lazım.

Bence biraz erteleyin düğünü. Keşke nikah yapmasaydınız bu şekilde ne kadar zorda kaldın bak.

Öncelikle ablanızla ilgili meseleyi sormanız doğru olmamış..
Onlar iki birey ve birbirlerinden hoşlanmamış olabilirler, mesafeli davranıyor olabilirler.
Buna kimse karışmamalı.

İkinci yanlışınız sizin aileden biri hakkında konuşurken onun ailesinden birini ortaya sunmanız.
Bu durum asla empati kurmasını sağlamaz bir erkeğin, savunma çanaklarını açmasına neden olur.
Kadınların en büyük hatalarından birisi ; kıyaslama.

Ne zamanki ailelerimiz hakkında ağır bir söz söylediklerinde, saygısız bir harekette bulunduklarında o zaman devreye girmeli, tabir yerindeyse aslan kesilmeliyiz.
Fakat ilişkilerin boyutuna karışmamalıyız.
.....

Size rest çekmesi evet ayrılma nedeni bana göre.
Eşler, özellikle erkekler ayrılma meselesini bu kadar kolay dile almamalılar-alamazlar.
Bu evlendikten sonra tekrarlanırsa geri dönüşü zor bir tahribata yol açar.

''Sana layık deyilim, seni üzüyorum'' cümleleri ise tamamiylşe zayıf erkek karakterlerinin kullandığı kaçamak cümleler.
Çözüm bulmak, krizi çözmek yerine kaçış cümleleri kullanan, haksız savunmalar yapan, ayrılığı kullanan erkekleri hayatımıza asla almamalıyız.
...

Siz enine boyuna düşünün, bu insanın karakterine güveniyorsanız, gerçekten mutlu olacağınıza inanıyorsanız bu rest hakkında onunla sert bir şekilde konuşun.
Bu yukarıda söz ettiğim kaçış cümlelerinin sonucundan söz edin.
Sizi anladığını hissediyorsanız affedebilirsiniz ama bunun dışında LÜTFEN yalvarmasına, yakarışına kanmayın olur mu ?

ÇÜNKÜ bu hayatı yıpratan en önemli nedenlerden biri; yapıp yapıp sonra özür dileyip hayatına devam etmek. Söz verdiklerini tekrar o kadına yaşatmak v.s

Bunlar her defasında kadının kalbinde bir dert çukuru açıyor. O an kapandığını düşünüyor fakat sonrasında birleşip ya hastalığa neden oluyor bu kahırlar ya da bitmiş tükenmiş bir hayata..

Huzursuz bir hayatı, tabir yerindeyse didişmeyi bile bilmeyen bir insanı hayata almak ne kadar doğru ?

bence haklı haksız yok.. ama evlilikte en olmaması gereken şey bence senin...... benim .... laflarıdır...onlar mı sizi var etti de devamını onlar sağlayacak.. 3. kişiler evlilikte konuşulmamalı hiç.. saygını sevgini gösterir arar sorarsın,o kadar..durup dururken neden o böyle dedi muhabbetleri her zaman çözümsüz kalır hatta herşeyi berbat edebilir..biz kadınların en büyük beklentisi herşeyi didik didik edip konuşarak çözmek ama erkek tarafında bu böyle değil..

bana göre bu konu üzerine ayrılınmaz,ama ikide bir ayrılık lafının telafuz ediliyor olması bir sebeptir...

bence çok gereksiz bir tartışma yüzünden şuan bu durumdasınız, basit bir şekilde başlayan konuşma hararetle söylenmemesi gereken cümlelere dönüşmüş, evlilik arifesinde zaten kafalar hep karışıktır, tartışmaya hazırsınızdır, kendi ailenizin istekleri, karşı tarafın söyledikleri ve orta yolu bulamadığınız için sizde olan ve eş adayınızdan çıkarttığınız stres, ben 5 yıllık ilişkiden sonra 1 yıldır evli biriyim, sana tavsiye veya akıl vermek haddime değil ama kendi yaşadığımı söyleyim, beni babam 1 sene vermedi o dönemde eşim istenmeyen damat modundaydı ve babam çok ağır şeylerde söyledi ama şuan çok iyiler çünkü evlilik gerçekleştikten sonra gerçekten akraba oluyorsun, o zaman tanıyo bireyler birbirini sende eşin ve ablanın birbirine tavrına takılma onlar zamanla kaynaşır, kaynaşmasalar bile biri eşin biri kardeşin sensin ortak noktaları birbirlerine saygı duysalar yeter bence kimse kimseyi sevmek zorunda değil bana göre, ayrıca eşinin ailesinden birinin yaptığı bir şeyi söylediği birşeyi ona suç veya senin tabirinle empati kursun, seni anlasın diye söyleme, erkekler ne kadar düşkün olmasalarda ailesine laf söyletmek istemez , kötü aile onun olsun hiç istemezler, bana eşimin ailesi hiç birşey yapmadı sayılır herşeyimizi kendimiz yaptık hala da devam ediyo borçlar, onun ezikliği zaten onlara yeter söyledikleri laflarda o yüzdendir, sen ne kadar anlayışlı olursan o kadar eşin sana düşkün olur.

ve son söyliyeceğim eşine, ailesi yüzünden ne hissettiğini değil , onların tavrı yüzünden eşinin ne hissettiğini farkettirmelisin

bundan 4 yıl önce nikah bende erken yapmıştım.
aynı seninkine benzer bir kavga ettik ve ben yüzükleri fırlatmıştım.
keşke ogün tekrar takmasymışım o yüzükleri diyorum.

sudefne geröekten aynı konu muydu o zamanlar o da sana rest cekıp gerı mı dondu? sen nasıl davrandın ona bırdaha yapmaması konusunda guzel konustun mu? şimdi aynı şeyi tekrar mı edıyor merak edıyorum gerçekten?

bugun sabahtan berı hiç bakmıyorum telefona 2 mesaj yazdı 1 kere aradı cevap vermedım. Şmdi de 3. mesajı canım neden yazmıyorsun bılıyorum çok uzdum senı düzeltelım canım kırıkları lutfen yazmış.

Gerçekten içimden onunla konuşmak ve dert anlatmak gelmıyor. İkimiz de savunma moduna gırıyoruz cünkü. ablam sabah mesaj yazdı sorun mu var nişanlınla dıye. hayırdr nereden estı dedım. facede sarkı paylaşmış sılanın yoruldum sarkısı ve uzgun surat koymus.

Ben yakınlarıma ozel hayatımdakı olumsuz durumları yansıtmaktan hoşlanmıyorum kendımız cozup bıtırelım ıstıyorum bu yuzden de burada doktum zaten ıcımı. ama onun durumumuzu bellı etmesıne su an kızgınım. Bu yuzden de konuşmuyrum cunku konusursam neden kerkese ozelımızı farkettırdıgını soracagım o da savunmaya geçecek yıne. Beklıyorum sakınlesmek ıcın kafamı toplamak ıcın...

yazdıklarından hissettiğim sen aileni bırakıp hiç tanımadığın ve tanıdıklarında eşinin ailesi olacağı bir ortama gitmekten korkuyorsun, seni o kadar iyi anlıyorum ki ben aslen konyalıyım , benim babamın başta hayır demesinin nedeni eşim trabzonlu uzak olmasıydı, inan eşini seviyorsan herşey kolay gelir, allahım iyi insanlarla karşılaştırsın , tek sıkıntın burda yazdıklarınsa inan böyle şeyler için ayrılınmaz birşeyleri bozmak kolaydır, yapmaksa zor, emek ister, terazide artılarına dikkat et eşinin iki taraflıda pişman olacağın bir karar verme inşallah....

iremneva o kadar doğru bır teshıs koydun kı tam da bu durum. Gerçekten ailemı uzakta bırakıp onun butun aılesının oldugu ıle gıtmek nasıl ortamla karşılasacagımı bılmemek o kadar stresımı arttırıyor kı. Bunu nısanlıma da yansıtıyorum o da her seferınde alttan alırdı bu sefer doldu sanırım ama ben yıne yne anlayış beklıyorum. Gerçekten çok kaygılıyım orada hayat nasıl olacak dıye.

Bunun üstüne bır de onunla akraba yuzunden tartışınca ıyıce gozum korktu çok buyuttum gozumde haklı yada haksızım bunu bılmıyorum emın olamıyorum. Ama en azından ben o ortama alısıp guvenene kadar çok ıyı olsun ıstıyorum. Elınden gelenı de yapıyor ama bu sefer ıkımız de taştık... Yıne de kalp kırıcı konuşmuyoruz hakaret etmıyoruz Allaha şükür saygımızı yıtırmıyoruz ama onun ayrılık lafını istemese bıle dıle getırmesı tek hakaret bu en çok canımı sıkıyor.

Anladığım kadarıyla siz zaten onunla ilgili sorunlarınızı çözmüşsünüz. Sadece zaman geçsin istiyorsunuz. Size gereğini yapacak cesareti diliyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.

peki ne yaptın şimdi bende aynı durumdayım yazdıklarını okudum ne karar verdiğini yazarsan çok sevinirimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…