Nikah yeri değişir mi acaba ?

poliyana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
1.299
124
123
Bartın
Ben zonguldaktayım eş adayım bursada acaba evlilik işlemlerini zonguldakta halledip bursada nikah kıydırabilir miyiz ?
Şimdi diceksiniz neden bursada halletmiyorsunuz ben gidemiyorum bursaya çeşitli sebeblerden ötürü...

Bildigim kadariyla nikah kiyilacak yerde olmasi gerekiyor canim

Posta ile sana ait istenilen belgeleri gönderebilirsin. Kırtasiyelerde satılıyor evlilik için gerekli belgeler. Sağlık raporunu bulunduğun ilde doldur, nufüs cüzdanınla birlikte eşine gönder ha bir de fotoğraf olacaktı.
Eşin Bursa da sorsun net bilgi alsın

Şey ama ben olmadan yapabilir mi sadece benim yolladığım belgelerle ?

olur olur. sadece durumu belirtin ona göre işlem uygularlar.

Vekalet verirseniz sizin adiniza nisanliniz halledebilir ikametleriniz farkli sehirlerde oldugu icin.

Ben 5 sene once evlendim,
O zaman eslerden birinin ikametinin oldugu belediyeye basvurunuzu yapip nikah izin belgesi aliyor sonra da bu belge ile istediginiz dairede gun ayarlayip 6 ay icinde nikah kiydirabiliyordunuz.
Atiyorum ben islemleri uskudar belediyesinde yaptirdim, nikahi eyup belediyesinde kiydim.
Ama sehirler arasi olur mu bilmem.

İmza atıldığı için başvuru beraber yapılıyor.başvuru yapınca hangi beledyede nikah olacaksa belirtiyorsunuz. Ordan belge veriyolar.

http://zonguldak.bel.tr/evlenenler/ burdan bakabilirsin. Zonguldak da başvuru yap. Yaparken nikah bursa da olacak deyin. Evrak verecek onu alıp nişanlınız bursaya götürsün sizin gitmenize gerek yok. Biz öyle yaptık.

Türkiyenin herhangi bir yerinde çiftlerden birinin ikametgahının olması şartı ile evlilik işlemlerini yaptırabilirsiniz. Sonra ister orda nikah kıydırabilirsiniz, ister izin belgesi talep edersiniz istediğiniz yere tekrar başvurur uygun tarihte nikah kıydırabilirsiniz

Tek şart çiftlerin birlikte başvurması ve ikametgah.
Yani ya birlikte bursaya ya birlikte zonguldağa başvurmanız gerekiyor

ben evraklarımı istanbula vermiştim, nikahım başka şehirde kıyıldı.
İstanbulda evraklarımın kontrolü yapıldı, ilgili yere kendileri kendi evrak sistemleri ile gönderdiler.
ama eşimin ikameti nikahın olacağı şehirdeydi.
Eğer öyle olmasaydı sanırım prosedür biraz daha değişik oluyor.

ELbette olur. Biz öyle yaptık. Birinizin ikametgahının olduğu şehirde nikah işlemlerini hallediyorsunuz, belediyeye veriyorsunuz, onlar size evlilik izni mi ne öyle bir adı vardı bir belge veriyor. O belgeyi nikahın kıyılacağı belediyeye götürüyorsunuz, gün alıyorsunuz. bu kadar :)

Not: nikahın kıyıldığı yerde ne eşimin ne benim ikametgahım vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…