Nikah yeri değişir mi acaba ?

Eş adayı Zonguldaga gelirse olur. Başvurduğunuz yer evrakları hazirladiktan sonra istediğiniz yere gönderiyor.
Ama eşsiz başvuru oluyor mu bilmem de bence olmaz sağlık raporu isteniyor çünkü.
Bi de hızlı olması açısından kafanıza göre oraya buraya gitmeyin önce belediyenin nikah müdürlüğüne gidin ordan size verdikleri belgelerle hastaneye vs. gideceksiniz.

belediyenizden kağıt alabiliyorsunuz arkadaşım aynı il içinde yaptı değişiklik ama farklı iller arasındada yapılır herhalde

İlgili ilçenin nikah müdürlüklerine basvurun.İstanbulda farklı ılcelerde nıkah kıydırmak istersen Nakil belgesi almak gerekiyor.Birde kendi aile hekiminizden almanız gerek evraklar var.Gereklıyse sız bulundugunuz sehırde evraklarınızı hazırlayın Esınıze Kargo yapın.Basvuruları o tamamlayabilir diye dusunuyorum.

basvuru bes dk lık ıs, yeterkı evraklarınız hazır olsun...

Bursada olacaksa saglık raporu ıstenıyor (halk saglıgı merkezınden alınacak), nufus cuzdanlarınız ve fotograf, nufus kayıt ornegı lazım bırde (yasal olarak nufus kayıtlarında medenı halınızın ıspatı ıcın), bırde bellı bır mıktar ucretı var sonrada odeyebılıyorsunuz..

Bır gunluk gelsenız tum ısınızı halledersınız Zonguldak tan Bursaya da rahat gelırsınız...

ELbette olur. Biz öyle yaptık. Birinizin ikametgahının olduğu şehirde nikah işlemlerini hallediyorsunuz, belediyeye veriyorsunuz, onlar size evlilik izni mi ne öyle bir adı vardı bir belge veriyor. O belgeyi nikahın kıyılacağı belediyeye götürüyorsunuz, gün alıyorsunuz. bu kadar :)

Not: nikahın kıyıldığı yerde ne eşimin ne benim ikametgahım vardı.
Olmuyormuş ya aradık bugün kabul etmedi bursadaki belediye ikinizin gelmesi gerek dedi şimdi yarın burda bulunduğumuz yeri arıcam işlemleri beraber yapıcaz ama başka ilde olurmu diye Sorucam

Bu yaz tamamladığım bir süreç.
Başvuruyu benim ikametgahımın bulunduğu ilde yaptık nikahı memlekette, yani farklı bir ilde kıydık.
Fakat başvuruda ikinizin de imzası gerekiyor yani taraflardan birisi gidip başvuramıyor. Bu başvurunun dışında birlikte yapılması gereken bir işlem yok. Başvuruyu yaptığınız belediye size 6 ay geçerli bir evlilik izin belgesi veriyor, siz bu belgeyi nikahı nerede istiyorsanız oranın belediyesine veriyorsunuz.
Şimdiden mutluluklar.

Olmuyormuş ya aradık bugün kabul etmedi bursadaki belediye ikinizin gelmesi gerek dedi şimdi yarın burda bulunduğumuz yeri arıcam işlemleri beraber yapıcaz ama başka ilde olurmu diye Sorucam

Nasıl olmuyor ya, biz yaptırdık. Belediyelerin prosedürleri başka olabiliyor. İşlemleri beraber yaptık biz, belki ondan sıkıntı çıkmadı. Nikahımız da ikimizin de ikametgahının olmadığı bir şehirde kıyıldı (tabi önce gidip evraklarımızı teslim ettik)

Bu yaz tamamladığım bir süreç.
Başvuruyu benim ikametgahımın bulunduğu ilde yaptık nikahı memlekette, yani farklı bir ilde kıydık.
Fakat başvuruda ikinizin de imzası gerekiyor yani taraflardan birisi gidip başvuramıyor. Bu başvurunun dışında birlikte yapılması gereken bir işlem yok. Başvuruyu yaptığınız belediye size 6 ay geçerli bir evlilik izin belgesi veriyor, siz bu belgeyi nikahı nerede istiyorsanız oranın belediyesine veriyorsunuz.
Şimdiden mutluluklar.
Çok teşekkürler ;)

Nasıl olmuyor ya, biz yaptırdık. Belediyelerin prosedürleri başka olabiliyor. İşlemleri beraber yaptık biz, belki ondan sıkıntı çıkmadı. Nikahımız da ikimizin de ikametgahının olmadığı bir şehirde kıyıldı (tabi önce gidip evraklarımızı teslim ettik)
Bilemedim ki sanırım ikimiz olmadığından yapmadılar şimdi kendi bulunduğum yerle konuştum ikimizin beraber işlem yapmasıyla bir problem olmuyor ;)

Back
X