O kadar uzagim ki bu islere cok tesekkur ederim aydinlattigin icin , ben hediyeliklerimi ayri yaptiriyorum ondandir muhtemelen .. biz hic maddiyat konusmadik bile ya , bem nisanligimi 2.el satan uygulama var ya ordan aldim cuk diye oturdu uzerime , kinaligimi kiralicam buldum cok uyguna , gelinligimi arkadasimdam alicam ya da yine ayni uygulamadan alirim.. bu arada ikimizde memuruz gelirimiz iyi sukur , istesek en alasini aliriz yine de birbirimize sunu sen al bunu ben , bana su kadar mebla ode demedik .. allah bozmasin kim hangi extrayi istiyorsa basip parayi aliyor , garip geliyor bu durumlar banaHem adamdan alıp hem de 6000 tl istiyorsa gerçekten nişanlısı haklı ayrılmakta. Bu arada ben geçen yıl nedimeli(4) 2000 verdim. Ne istediğine bağlı tamamen. Ben cam parfüm şişesi yaptırdım hediye ondan yükseldi 1.5 normal fiyattı. Tabii kendim verdim nişanlıma laf düşmedi.
Yanlış bilgi. Din hakkında konuşmayın, kaç fıkıh kitabı okudunuz da böyle bir sonuç çıkardınız.
Ben bilmem,diyanet bilir :)Yanlış bilgi. Din hakkında konuşmayın, kaç fıkıh kitabı okudunuz da böyle bir sonuç çıkardınız.
Diyanetin kendi açıklaması gerek olmadığı zaten. Bu konuda adam inançsız haliyle geçerliliği de yok.
Aslında işin o tarafı da karışıkDiyanetin kendi açıklaması gerek olmadığı zaten. Bu konuda adam inançsız haliyle geçerliliği de yok.
Aslnda Hz. Zeynep ve eşinin nikahlarının geçersz olma sebebini bilen "İnAnÇLıLaR" söylemek istediğiniz şeyi anlayacaktırDine gelenek mı diyorsunuz sizde az önceki bayan gibi herkesin dinine saygım var ve özellikle yazdım ki sizin gibiler çıkmasın diye DİNDE ZORLAMA YOK ve ben kendi inancıma göre görüşümü söyledim doğrudur yanlıştır kime göre doğru neye gore doğru kime göre yanlış neye gore yanlış bu değişir. Iyi günler
Siz okumuşsunuz belli.Adamın inançsız olmasından dolayı dini nikahın gerekli olmadığı da geçerli olmadığı da doğru. Ama resmi nikahın olayı-fıkhı tamamen farklı dini nikahtan. Okusaydınız bilirdiniz.
harikaa bir yorummImam nikahı yapsanız geçerli değil çünkü dine inancı yok ve müslüman değil. Dini nikah için bu kadar baskı yaptığınıza göre bunu da bilmeniz gerekti. Evlenince her gün zina ile geçecek haberiniz olsun. Önce şehadet etmesi gerekiyor. Dinde zorlama yok herkesin kendi tercihi ama etmezse bunu kaldırabilecek mısın ?
Diğer konulara gelirsek bence dini boyutu meydandayken hiç gelmeyelim islamin olmadığı yerde ne huzur ne merhamet ne bereket olur bence tercihini gözden geçir canım bunlar senin iyiliğin için.
Siz okumuşsunuz belli.
İmam nikahı dediğimiz şeyin amacı evliliği çevreye duyurmak ve her iki tarafın da haklarını yazıya dökmek değiş midir?
O zaman devlet,resmi kurum yoktu ve işleyiş bu şekildeydi.şimdi de aynısı resmiyette oluyor.ne farkı var?
Adamın inançsız olmasından dolayı dini nikahın gerekli olmadığı da geçerli olmadığı da doğru. Ama resmi nikahın olayı-fıkhı tamamen farklı dini nikahtan. Okusaydınız bilirdiniz.
Olur mu heç öyle şey. Alamanya bizi gısganiyeeaahhh!Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Polemiğe girmeden fikrimi yazıp kaçacağım.
İslam ülkeleri huzur, bereket, merhamet içinde yüzüyor, dünyanın geri kalanı sefaletten savaştan kırılıyor, huzursuzluk hakim müslüman olmayan ülkelere zaten. Norveçli mülteciler Türkiyeye gelecekmiş diyolla.
Yazarken azıcık düşünseniz, benim bu söylediklerim birilerini kızdırır, kırar, üzer mi diye ne hoş olur. Forumda müslüman olmayan onlarca kadın var.
Aslında işin o tarafı da karışıkkalben olmasa bile dille kelime-i tevhid i söylese olur diyor diyanet
Yani,karışık işler.zor...Hım. Diyor mu bilmiyoruz.
mükemmel olan islamdır. dinini yaşamayan müslümanlar değil. bunu idrak etmek çok önemli.Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Polemiğe girmeden fikrimi yazıp kaçacağım.
İslam ülkeleri huzur, bereket, merhamet içinde yüzüyor, dünyanın geri kalanı sefaletten savaştan kırılıyor, huzursuzluk hakim müslüman olmayan ülkelere zaten. Norveçli mülteciler Türkiyeye gelecekmiş diyolla.
Yazarken azıcık düşünseniz, benim bu söylediklerim birilerini kızdırır, kırar, üzer mi diye ne hoş olur. Forumda müslüman olmayan onlarca kadın var.
Bu yorum çok doğru. Zina oluyor tabiki de çünkü Allah katında nikah geçerli değil. Yoksa tabiki resmi olarak evlenebilir. Burda kimsenin inancına laf atıldığı yok, olan bir şey söyleniyor sadece. Müslüman olmayan arkadaşlar niye alınıyor orası da garip. Hele ki Müslüman ülkeleri konuya dahil eden yorum aşırı gereksiz ve komik. Konuyla alakası bile yok.Imam nikahı yapsanız geçerli değil çünkü dine inancı yok ve müslüman değil. Dini nikah için bu kadar baskı yaptığınıza göre bunu da bilmeniz gerekti. Evlenince her gün zina ile geçecek haberiniz olsun. Önce şehadet etmesi gerekiyor. Dinde zorlama yok herkesin kendi tercihi ama etmezse bunu kaldırabilecek mısın ?
Diğer konulara gelirsek bence dini boyutu meydandayken hiç gelmeyelim islamin olmadığı yerde ne huzur ne merhamet ne bereket olur bence tercihini gözden geçir canım bunlar senin iyiliğin için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?