nikaha 1 ay kala ayrılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar uzagim ki bu islere cok tesekkur ederim aydinlattigin icin , ben hediyeliklerimi ayri yaptiriyorum ondandir muhtemelen .. biz hic maddiyat konusmadik bile ya , bem nisanligimi 2.el satan uygulama var ya ordan aldim cuk diye oturdu uzerime , kinaligimi kiralicam buldum cok uyguna , gelinligimi arkadasimdam alicam ya da yine ayni uygulamadan alirim.. bu arada ikimizde memuruz gelirimiz iyi sukur , istesek en alasini aliriz yine de birbirimize sunu sen al bunu ben , bana su kadar mebla ode demedik .. allah bozmasin kim hangi extrayi istiyorsa basip parayi aliyor , garip geliyor bu durumlar bana

Diyanetin kendi açıklaması gerek olmadığı zaten. Bu konuda adam inançsız haliyle geçerliliği de yok.

Adamın inançsız olmasından dolayı dini nikahın gerekli olmadığı da geçerli olmadığı da doğru. Ama resmi nikahın olayı-fıkhı tamamen farklı dini nikahtan. Okusaydınız bilirdiniz.

Aslnda Hz. Zeynep ve eşinin nikahlarının geçersz olma sebebini bilen "İnAnÇLıLaR" söylemek istediğiniz şeyi anlayacaktır (Dini yorum yapmadım aslında)

Adamın inançsız olmasından dolayı dini nikahın gerekli olmadığı da geçerli olmadığı da doğru. Ama resmi nikahın olayı-fıkhı tamamen farklı dini nikahtan. Okusaydınız bilirdiniz.
Siz okumuşsunuz belli.
İmam nikahı dediğimiz şeyin amacı evliliği çevreye duyurmak ve her iki tarafın da haklarını yazıya dökmek değil midir?
O zaman devlet,resmi kurum yoktu ve işleyiş bu şekildeydi.şimdi de aynısı resmiyette oluyor.ne farkı var?

harikaa bir yorumm

Size özelden mesaj atayım, banlanmayayım

Anlamıyorsunuz galiba diyanet bu açıklamayı yapan diyorum. Dini nikah ne, neden yapılır bilmiyorsunuz belli ki. Anlamıyor oluşunuz normal.

Olur mu heç öyle şey. Alamanya bizi gısganiyeeaahhh!

islam
mükemmel olan islamdır. dinini yaşamayan müslümanlar değil. bunu idrak etmek çok önemli.

Bu yorum çok doğru. Zina oluyor tabiki de çünkü Allah katında nikah geçerli değil. Yoksa tabiki resmi olarak evlenebilir. Burda kimsenin inancına laf atıldığı yok, olan bir şey söyleniyor sadece. Müslüman olmayan arkadaşlar niye alınıyor orası da garip. Hele ki Müslüman ülkeleri konuya dahil eden yorum aşırı gereksiz ve komik. Konuyla alakası bile yok.

Sen sorun çıkarmak istemişsin annen ilgilenmedi ki kınayı kız tarafı yapar
Kınayı yaptırmak istemem yok kuzenim doğum günü kutladı yok annenle yaşamam vs
Ben okurken bunaldım

Konu cok saçma geldi bana. Yani annesi niye senin kınanla ilgilensin kına kız tarafınındır. Düğünle ilgilenmesi bile bir şey bence. Ayrıca 6bin liralık organizasyon ekibi de pahalı. Maddi durumu ve aylık geliri cok iyiyse o zaman bilemeyeceğim. Ama iki taraflı bir seyleri oturtamamissiniz bence iyi olmuş ayrilmanız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…