nikaha 1 ay kala ayrılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Umarım nişanlınız kararlı olur yoksa daha çok konu açarsınız burada.

Kına için organizasyon parasını karşıntaraftan alacaksanız haklı istememekte. Siz diretince, sen benim dediğimi yapmıyorsun, o halde ben de senin dediğini yapmayacağım, dini nikah kıydırmayacapım dedi diye düşünüyorum. İnancı olmayan biri için dini nikah yapmak, sadece karşındaki insan istiyor diye yapılabilecek bir şey. Bir nevi fedakarlık.
Sizi kaprisli gördüm. Bunaltmışsınız gibi hissettim.

Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Polemiğe girmeden fikrimi yazıp kaçacağım.

İslam ülkeleri huzur, bereket, merhamet içinde yüzüyor, dünyanın geri kalanı sefaletten savaştan kırılıyor, huzursuzluk hakim müslüman olmayan ülkelere zaten. Norveçli mülteciler Türkiyeye gelecekmiş diyolla.

Yazarken azıcık düşünseniz, benim bu söylediklerim birilerini kızdırır, kırar, üzer mi diye ne hoş olur. Forumda müslüman olmayan onlarca kadın var.

Dine gelenek mı diyorsunuz sizde az önceki bayan gibi herkesin dinine saygım var ve özellikle yazdım ki sizin gibiler çıkmasın diye DİNDE ZORLAMA YOK ve ben kendi inancıma göre görüşümü söyledim doğrudur yanlıştır kime göre doğru neye gore doğru kime göre yanlış neye gore yanlış bu değişir. Iyi günler

doğru diyor

Kendimi senin yerine koydum ve diyorumki istenmedigin yerde durma.sonra en ufak bişeyde ben zaten seni istememiştim sen zorladın dicek. Inanclarinizda farklıymış bu bence çok büyük bir sorun daha sonrasındaysa birbirinizin düşüncelerine değer yok saygı yok ki sevgide karşı taraftan kalmamis gibi ki çaba yok.bence yok yakınken iyi olmus vardir herseyde bi hayır ailene soyle yalvarma yazma arama kendini küçük gösterme.bunlarin haricinde 6 binliralik organizasyon nedir ya ne kadar gereksiz şeyler bunlar

Bende söylediğiniz gibi polemiğe girmek istemem ama sunuda yazmak istiyorum arkadas hakli musluman bir kadin musluman olmayan erkekle evlenemez dinimizin emri budur bu dünya müslümanın sınav dünyasıdır onun için bir sorun biter başkası başlar kırılacak birşey yok bizim inancımız bunu söyler bizde inanırız başka dinlere mensub olan insanlarda kendi dinlerinin söylemlerine inanir

Bisey sorucam ? Siz kina gecesidir efendime soyleyeyim nişandir bu tarz konularda gayet gelenegin usulune gore davranip kina gecesi organizasyonunu damada mi yukluyorsunuz ? Zira geleneklere gore kina masrafi kiza duser.. diger konudan anladigim kadarıyla calismiyorsunuz. Hem calismayip hem de masraflardan bunaldim diyen adama 6000lik organizasyon mu yaptiriyorsunuz?
Bi de konudan bagimsiz ben bin liraya buldum organizasyon , kendim karsilicam cunku ben istiyorum , bunun ortalamasi benim soyledigim fiyat degil mi ? Ne yapiyorlar ki 6000lik organizasyonda

İnançsız insanla kıydığın nikah geçerli olmaz. Zira 2 tarafın da müslüman olması gerekir. Kendini kandırma.

Nişandaki doğum günü meselesi nedir tam olarak? Salonda yaptınız ya da evde kadın tutup pasta mı kesti çocuğuna? Buna nasıl izin verdin ? Ben olsam o pastayı çöpe atardım. Ha şimdi tutup da bunu ısıtmanın anlamı yok. Evlenince uzak dururdunuz. Salak lafını o gün edecektiniz.

İstanbul kocaman bir şehir. Annen orada diye yaşamam abartı cümle. Bir ucundan öbür ucuna 5 saatte gidemiyorsun neyin derdidir bu.. Aynı binada oturmazsın da başka semte taşınırsın. Ne kadar istersen o kadar görüşürsün. Ayrı ilde oturmayı marifet sanma. Gelir yatılı kalır. En güzeli bir çay içimlik mesefade oturmak bana kalırsa, yatılıdan nefret ederim.

Kınayla kız tarafı ilgilenir zaten. Maddi, manevi adet böyle. Kadından ne bekliyorsun? Ha onu da geçtim ben burnunu soksa keserim o burnu. Birine sormam gerekirse nişanlıma sormayı tercih ederim. 6000lik organizasyon için parayı nişanlından alıyorsan onu dinlemek zorundasın. Ha yok sen veriyorsan karışmaya hakkı yok.

Genel yorumum da beklentinin ve davranışlarının problemli olduğu yönünde. Aileme hakaret eden insanla, annen İst.da yaşamam orada diyen bir kadınla asla evlenmezdim. Mantık süzgeciniz yok.

İşinize gelen yere cevap vermeseniz ya da okuduğunuzu anlasanız böyle yazmazdınız

Hem adamdan alıp hem de 6000 tl istiyorsa gerçekten nişanlısı haklı ayrılmakta. Bu arada ben geçen yıl nedimeli(4) 2000 verdim. Ne istediğine bağlı tamamen. Ben cam parfüm şişesi yaptırdım hediye ondan yükseldi 1.5 normal fiyattı. Tabii kendim verdim nişanlıma laf düşmedi.

Anladığım kadarıyla sen Müslümansın. İnançsız biriyle neden evleniyorsun? Hem uygun değil hem de hayat boyu anlaşamazsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…