dün yani sevgililer gününde nişanlım sadece sevgililer günün kutlu olsun diye mesaj atmış sabahın erken saatinde güzel bi cevap verip sonra sitemimi belli ettim bana hiç güzel bi kelime ile hitap etmediğini beni sevdiğini söylemediğini dile getirdim.ilişkimizin başından beri bu böyle zaten. o her zaman duygularını dile getirmwkte zorlandı.bana ben beceremiyorum gibi şeyler söyledi. daha sonra öğle arası iş yerinden arkadaşlarıyla yemeğe gittiler içlerinde bir tane kız var ve ben her seferinde o kızdan rahatsız olduğum için gitmesini istemediğimi söylüyorum fakat gidebikeceği başka kimse okmadığından göz yummak zorunda kalıyorum. bende bana sevgini belli etmiyorsun ama başka kozla yemeğe gidiyosun diye sinirlendim kavga bugüne de devam etti. en sonunda bana düğün masrafları için çok bunaldığını benim yattığımı sadece onun yerinde olsam 1 hafta bile dayanamayacağımı ve bi tezi bile bitiremedin (yükseklisans yapıyorum) işine bak gibi lafşar söyledi. ben bu laflardan sonra cevap vermedim 2 saat sonra beni aramış uyuyordum. bu lafları nasıl zihnimden sileceğim bilemiyorum
Imam nikahı yapsanız geçerli değil çünkü dine inancı yok ve müslüman değil. Dini nikah için bu kadar baskı yaptığınıza göre bunu da bilmeniz gerekti. Evlenince her gün zina ile geçecek haberiniz olsun. Önce şehadet etmesi gerekiyor. Dinde zorlama yok herkesin kendi tercihi ama etmezse bunu kaldırabilecek mısın ?
Diğer konulara gelirsek bence dini boyutu meydandayken hiç gelmeyelim islamin olmadığı yerde ne huzur ne merhamet ne bereket olur bence tercihini gözden geçir canım bunlar senin iyiliğin için.
Dini nikaha gelenek dediginiz için geri kalan şeyleri cevaplamicam asla siz dine gelenek diyorsanız sizinle benim akıl seviyem aynı değilEvlenince her gün zina ile geçecek diye yanlış bilgi vermeniz hiç hoş değil. Dini nikah düşmez belki ama resmi nikah diye bişey var, nikah dediğimiz şey zaten tektir dini nikah artık gelenek gibi bişey. Ayrıca burda eşi imam olan bı üye vardı, eşinin eziyetlerine dayanamayıp kaçar gibi terketmişti evi, alakasız şeylerle kıyasliyosunuz mutluluğu bence
Dini nikaha gelenek dediginiz için geri kalan şeyleri cevaplamicam asla siz dine gelenek diyorsanız sizinle benim akıl seviyem aynı değil
Yillarca aldığım eğitim ve ailemin bize öğrettiği dayımın (hoca) soyledigi şeylere inanıyorum ben. Müslüman ve müslüman olamayan birinin evliliği islama uygun değildir size birdahaa cevap vermicem bbHaddinizi aşmayın, Osmanlı zamanında imamlar bir bakıma nikah memurluğu görevi de ustleniyordu, bu yüzden nikahın adı imam nikahı kaldı. Dini konulara girip banlanmak istemiyorum ama yanlış bilgilendiriyosunuz insanları. Dini kaynaklarin hiç birinde "nikahı imam kıyar, nikah dini nikah olmak zorundadır" diye bişey bulamazsınız, 2 şahidin huzurunda evlendikleri mi beyan eden kişilerin evliliği kabul olur. Hem ezbere konuşup hem de aklıma laf ediyosunuz kendinizce
Imam nikahı yapsanız geçerli değil çünkü dine inancı yok ve müslüman değil. Dini nikah için bu kadar baskı yaptığınıza göre bunu da bilmeniz gerekti. Evlenince her gün zina ile geçecek haberiniz olsun. Önce şehadet etmesi gerekiyor. Dinde zorlama yok herkesin kendi tercihi ama etmezse bunu kaldırabilecek mısın ?
Diğer konulara gelirsek bence dini boyutu meydandayken hiç gelmeyelim islamin olmadığı yerde ne huzur ne merhamet ne bereket olur bence tercihini gözden geçir canım bunlar senin iyiliğin için.
Teşekkürler iltifata gerek yok tamam tamam efendimYorumunuza beğeni verdim, yetmedi bi de Alkışlamak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?