• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikaha 1 ay kala kv yüzünden kavga ettik

Yalnız alerjik bünyeye yün iyi gelmez. Tam tersi alerjiyi tetikler. 2 tane alerjik birisi astımlı çocuğum var. Sürekli üniversite hastanesinde takipteyiz. Ondan önce alerjik diyen çocuk doktorunun da alerjik astım teşhisini koyan profesörün de ilk söylediği şey yün yastık ve yorganları kaldırın oldu.
bilemiyorum ki, benim oğluma iyi geldi. Artık evde elyaf, naylon hicbir bir malzeme bulundurmuyorum. Diğer silteyi de biz kullandık. Başta değişik geldi ama biz de alıştık.

KV ile mümkün olduğunca mesafemi korumaya çalıştım. Bu ev alışverişi sürecinde de mümkün olduğunca aileleri uzak tutmaya çalıştım nikaha 1 ay kaldı. Artık geçen hafta da eşyalarımız eve dizildi. Mesele de burada başladı zaten bunca zamandır etliye sütlüye karışmayan kadın havlumu koyacağım yere kadar karıştı. Tatsızlık olmasın diye sustum ama aldığım birkaç şeyi de beğenmedi. Yeni gelinsin sen daha şık şeyler neden almadın dedi sakin kalmaya çalıştım. KVyi odada bırakıp başka odaya yardıma gittim tatsızlık olmasın diye aileme de bir şey söylemedim çünkü aileler arasında huzursuzluk olsun istemiyorum.
Ama hangi koliyi açsa evirdi çevirdi suratını ekşitti. Ben sade ve şıklıktan yana bir insanım. Sonuçta benim evim kendi zevkime göre eşyaları seçtim deyip konuyu orada uzatmamaya çalıştım. Dün bir tane yatak örtüsü takımı almış getirmiş doğru düzgün bir şey serilsin diyerek. Örtü o kadar korkunç ki Osmanlı padişahı yatacak sanki ama yatak odası da bir o kadar İskandinav tarzı. Ne yapacağım ben... müstakbel eşim benim tarafımı tutuyor olsa da annesinin davranışlarından dolayı biz birbirimize girdik
He he çok güzel bayıldım oh anacım diyip al o gidince kaldır bazanın altına ablacım bizömi öğretelim 😀

KV ile mümkün olduğunca mesafemi korumaya çalıştım. Bu ev alışverişi sürecinde de mümkün olduğunca aileleri uzak tutmaya çalıştım nikaha 1 ay kaldı. Artık geçen hafta da eşyalarımız eve dizildi. Mesele de burada başladı zaten bunca zamandır etliye sütlüye karışmayan kadın havlumu koyacağım yere kadar karıştı. Tatsızlık olmasın diye sustum ama aldığım birkaç şeyi de beğenmedi. Yeni gelinsin sen daha şık şeyler neden almadın dedi sakin kalmaya çalıştım. KVyi odada bırakıp başka odaya yardıma gittim tatsızlık olmasın diye aileme de bir şey söylemedim çünkü aileler arasında huzursuzluk olsun istemiyorum.
Ama hangi koliyi açsa evirdi çevirdi suratını ekşitti. Ben sade ve şıklıktan yana bir insanım. Sonuçta benim evim kendi zevkime göre eşyaları seçtim deyip konuyu orada uzatmamaya çalıştım. Dün bir tane yatak örtüsü takımı almış getirmiş doğru düzgün bir şey serilsin diyerek. Örtü o kadar korkunç ki Osmanlı padişahı yatacak sanki ama yatak odası da bir o kadar İskandinav tarzı. Ne yapacağım ben... müstakbel eşim benim tarafımı tutuyor olsa da annesinin davranışlarından dolayı biz birbirimize girdik
Ya ne derse desin aranızdaki huzuru neden bozuyorsunuz? Teşekkürler deyin alın örtüyü, kaldırın bir kenara sonra. Hiç değmez inanın eşiniz de sizin yanınızdaysa…

Benim kaynana da oğlunu sömürenlerden ,evlenene kadar eşimi borca sokmuş bir kendi için değil iki erkek kardeşi çalıştığı halde onlarada yaptırmış , abisine araba almış neler neler evlendigimizde borc içindeydi ve halada devam ediyorlar istemeye . Eşim yok diyemiyor kendini mecbur hissediyor öyle alıştırmış kadın .düşünün evde bekar oğlu var çalışan , biz şehir dısındayız ,kaynanamdan safradan taş alınacak gel sen ilgilen diyor eşime ,onca kilometre yol ve masraf yaptıracak . Türlü türlü insanlar var çok isterdim ağzı dualı aman siz iyi olun yeter diyen temiz bir kaynanam olsun

Şu kaynanaları işlerinize karıştırmayın lütfen. En baştan mesafenizi koyun. Her şeyi kendiniz yapın evi yerleştirmeye de çağırmayın ben iki tarafı da çağırmamıştım eşimle kendimiz yaptık istediğim gibi yerleştirdim. Onlar da bu evde yaşayacak eşyaları görmeyi, nerede nasıl kullanılacağı hakkında fikir vermelerine izin vermek lazım. Sonra kendi evlerini benimsemekte zorlanıyor erkekler. Kv bir saat uğrar yardımlık bir şey varsa yapar. Benimki çok karışmadı eşyalara sağolsun ama bu birazda sizin elinizde. Herkesin zevki çok farklı çünkü. Sadece bunu sizin hevesini kırarak dile getirmesi hiç hoş değil içinde tutsun. Kendinizden taviz vermeyin o an ben bunu beğendim, o tarzlar eskide kaldı artık bana hitap etmiyor diyin. O an olduğunda verin cevabını ama kırmadan tabi kibarlıkla. Yatak örtüsünü de kibarca geri verin benim zevkime çok ters evde boşuna yer kaplamasın ihtiyacı olan birine verirsin diye söyleyin. İçiniz nasıl rahatlayacak görün. Nişanlınızla da kavga etmeyin erkeklere bu durumlar çok saçma geliyor onun sizi anlaması çok zor. Arada bırakmayın. Olayları anlatmak istiyorsanız da normal bir şekilde anlatın nişanlınıza böyle yaptı çok kırıldım ama onu kırmadan böyle davrandım falan filan.

Kadın zaten hiç birşeye karıştırtmadığın için sana bilenmiş. Nerden ne çıkarsam diye elbet düşünmüştür. Ben sizde de kabahat buldum açıkçası bu gibi durumlarda politik olmak en güzelidir. Hemde insanların en gergin olduğu düğün nişan zamanı. Aaa annecim ne kadar şık teşekkür ederim kullanmak için sabırsızlanıyorum diyip serdirseydin yatak odana o gidince ya da akşam gelip toplayıp hop baza altına. He olaki sordu mu. Anne şimdi eve giren çıkan çok olur belki tozlanmasın kirlenmesin diye kıyamamdım hengame geçsin kullanırım deseydin. Bir iki kere de geleceği gün serip gidince kaldır oldu bitti. Ne gerek var bu kadar kavga gürültüye hemde nikâha 1 ay kala. Gönlünden kopmuş heves etmiş almış parasını o vermiş boşver koy bi kenara gitsin. Laf söylemeye değmez.

Rahmetli kayınvalidemin bazı eşyalarını verdi görümcem. Bunların arasında hacdan gelen kolye küpeler. Seccadeler. Kadife koltuk örtüleri vs. Zamanında kızına ve oğluna çeyiz diye heves edip almış ömrü yetmemiş vermeye görümcem verdi. 1 kere kullandım mı hayır. Koydum hurçlara duruyor ama kimsenin gönlünü kırmadım. Aaa ne kadar güzellermiş rahmetli düşünmüşte koymuş kenara Allah razı olsun dedim onlar mutlu ben mutlu.

Back
X