• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikaha 1 ay kala kv yüzünden kavga ettik

Şu dönemler çok hassas sakın sinirinizi bozmayın eşinizle de havlu ve yatak örtüsü için tartışmayın. Kayınvalidenize bakalım belki kullanırım vs vs diyin ben öyle yapmıştım, düğünden sonra da istemediklerimi toplayıp koca bi valizle yazlığa götürmüştüm, biz eşimle bunları kullanmayı düşünmüyoruz diye (bak eşin önemli, bi şekilde onunla ortak karar olduğunu onun beğenmediğini dile getireceksin) aaa çok güzel ama diyecek olunca da evet çok güzel ve kaliteli olduğu için sana getirdim, atmak istemedim, sen kullanırsın demiştim

Bu yüzden kalp kirmaya gerek yok, onun istediğini yap gidince kaldırırsın diyenleri anlayamıyorum. Neden kadının istediğini yapalim ki o bizim evimiz? Ya da o gelince her seferinde yatak örtüsünü serip havlulari vb onun istediği gibi mi yerleştirecegim? Bence istediği olsun diyen kadin her geldiginde de kontrol eder. Yatak örtüsü alınır ok ama sermeye gerek yok.

Konu sahibi naptiniz kvnin aldığını mi serdin? Ayrica nişanlınla ne diye kavga ettin

Çocuğunuz olunca da, yün yorganlar elyaftan daha sağlikliymış diye ararsınız. Ben atmamistım. Yün yorganı ikiye bölüp şilte gibi ince bir yorgan yaptırdım çocuğuma. Çocuğumun alerjik bir bünyesi vardı, uykuları düzeldi, horlaması, boğaz kuruluğu kesildi. Iyi ki dursun bir kenarda demişim, belediyeye filan versem eşim üzülürdü.

Yün yorganlar pahali şeyler, eminim kayinvalide yapmak icin maddi olarak kendini zorlamıştır.
Çocuğum var beş yaşında, yorgan değil uyku tulumu kullanıyor. Pamuk yorganı var ilerisi için çünkü merkezi sistemde yün işkence. Ev sıcak yüne ihtiyacım yok. Artı benim onu açıp havalandıracak bahçem balkonum yok.

Çocuğum var beş yaşında, yorgan değil uyku tulumu kullanıyor. Pamuk yorganı var ilerisi için çünkü merkezi sistemde yün işkence. Ev sıcak yüne ihtiyacım yok. Artı benim onu açıp havalandıracak bahçem balkonum yok.
Ben de ikiye böldürüm yorgani, ince iki şilte haline getirdim. Yünlü programında çamaşır makinesinde yıkanıyor. Benim evim de yerden ısıtma. Ama çocuğum okul cağındaydı bunlar olduğunda. Uyku tulumunda uyumuyordu.

yuzunu istedigi kadar eksitsin. muhatap olmayin. kendiniz istediginizi serin, istrdiginizi istediginiz yere yerlestirin. kaale almadiginizi gosterin, tartismaya da girmeyin. onu takmafiginizi mutlaka hissettirin ki evlendikten sonra da cesaret edemesin. ayrica yatak ortusunu de kendi yatagina sersin

ben biraz politik davranma taraftarıyım K kararsizbirisii teşekkür et koy bi kenara, daha sonra çıkarırsın elden, hiç bunun için yüz göz olma.

bu ceyiz dönemi herkesin bi fikir söylemesi mecburmuş gibi bi dönem. takılma. sonuçta ev senin eşya senin.

yüzünü ekşitiyorsa da ekşitsin. muhtemelen çok avangard seven birisi, modern/avangard bi türlü yıldızı barışmayan iki zevk türü, ben giderim onun evini beğenmem, o gelir benim evimi beğenmez modeli.

hele nişanlınla hiç bu konu yüzünden tartışma.

Dert edilecek bisey degil. Eline saglik ama bana pek uyan bisey degil bi daha bana bisey almak istediginde birlikte secsek daha mutlu olurum dersin biter gider. Her gun yatagin ayak ucunda dikilip ona bakicak degil ya

KV ile mümkün olduğunca mesafemi korumaya çalıştım. Bu ev alışverişi sürecinde de mümkün olduğunca aileleri uzak tutmaya çalıştım nikaha 1 ay kaldı. Artık geçen hafta da eşyalarımız eve dizildi. Mesele de burada başladı zaten bunca zamandır etliye sütlüye karışmayan kadın havlumu koyacağım yere kadar karıştı. Tatsızlık olmasın diye sustum ama aldığım birkaç şeyi de beğenmedi. Yeni gelinsin sen daha şık şeyler neden almadın dedi sakin kalmaya çalıştım. KVyi odada bırakıp başka odaya yardıma gittim tatsızlık olmasın diye aileme de bir şey söylemedim çünkü aileler arasında huzursuzluk olsun istemiyorum.
Ama hangi koliyi açsa evirdi çevirdi suratını ekşitti. Ben sade ve şıklıktan yana bir insanım. Sonuçta benim evim kendi zevkime göre eşyaları seçtim deyip konuyu orada uzatmamaya çalıştım. Dün bir tane yatak örtüsü takımı almış getirmiş doğru düzgün bir şey serilsin diyerek. Örtü o kadar korkunç ki Osmanlı padişahı yatacak sanki ama yatak odası da bir o kadar İskandinav tarzı. Ne yapacağım ben... müstakbel eşim benim tarafımı tutuyor olsa da annesinin davranışlarından dolayı biz birbirimize girdik

Gulumse, tesekkur et, evden ciktigi an kaldir :)
Geldigi zaman da ay kirlendi temizletecegim ondan simdilik bunu serdim diyip kendi istediklerini kullanirsin.

KV ile mümkün olduğunca mesafemi korumaya çalıştım. Bu ev alışverişi sürecinde de mümkün olduğunca aileleri uzak tutmaya çalıştım nikaha 1 ay kaldı. Artık geçen hafta da eşyalarımız eve dizildi. Mesele de burada başladı zaten bunca zamandır etliye sütlüye karışmayan kadın havlumu koyacağım yere kadar karıştı. Tatsızlık olmasın diye sustum ama aldığım birkaç şeyi de beğenmedi. Yeni gelinsin sen daha şık şeyler neden almadın dedi sakin kalmaya çalıştım. KVyi odada bırakıp başka odaya yardıma gittim tatsızlık olmasın diye aileme de bir şey söylemedim çünkü aileler arasında huzursuzluk olsun istemiyorum.
Ama hangi koliyi açsa evirdi çevirdi suratını ekşitti. Ben sade ve şıklıktan yana bir insanım. Sonuçta benim evim kendi zevkime göre eşyaları seçtim deyip konuyu orada uzatmamaya çalıştım. Dün bir tane yatak örtüsü takımı almış getirmiş doğru düzgün bir şey serilsin diyerek. Örtü o kadar korkunç ki Osmanlı padişahı yatacak sanki ama yatak odası da bir o kadar İskandinav tarzı. Ne yapacağım ben... müstakbel eşim benim tarafımı tutuyor olsa da annesinin davranışlarından dolayı biz birbirimize girdik
Kv eski dönem insanı, ne anlasın İskandinav tarzı 😂 ona göre duvarı bile dantelle kaplayacak gelin dediğin. Bu durumun aranızda bu kadar olay olmasına izin vermek sizin hatanız. Ben sevmiyorum bu eski moda şeyleri beğenmiyorum de geç sallama eleştirileri. Bunları neden eşinize falan aksettirecek kadar büyütüyorsunuz anlamadım boşverin gitsin kv ne derse desin. Zaten kv ile mi yapılıyormuş ya bu ev dizme işleri. Ben olsam eşyaları eve alır kimse yokken gelir kapımı kitler işimi kendim yapardım. Kv ye sınırlarını öğretmek size kaldı malesef ama bu şeyleri eşe yansıtmayın

Bu yüzden kalp kirmaya gerek yok, onun istediğini yap gidince kaldırırsın diyenleri anlayamıyorum. Neden kadının istediğini yapalim ki o bizim evimiz? Ya da o gelince her seferinde yatak örtüsünü serip havlulari vb onun istediği gibi mi yerleştirecegim? Bence istediği olsun diyen kadin her geldiginde de kontrol eder. Yatak örtüsü alınır ok ama sermeye gerek yok.

Valla ben de burası benim evim, istemem kullanmam diye kavga edenleri anlamıyorum. Zaten orası kişinin kendi evi bu gerçek değişmiyor ki. Kayınvalide dediğimiz kişi o eve o düzene karışacak, orası kesin. Benim öz annem kayınvalidemden bile çok karışmış olabilir hatta. Burda bir üye yazmış annem türbe yeşili yatak örtüsü yaptırmış diye. İlla evime sokmam al götür diye kavga mı etmeliydi? Kimi iyi niyetinden yardımcı olmak adına kimi karışmak için herkesin bir yorumu oluyor. Sırf iki örtü için kalp kırmaya, tartışma çıkartmaya ne gerek var? Neden huzursuzluk çıksın? Kontrol edeni hiç duymadım ama olur da ederse bulunur bir bahane, geçiştirirsin vs elli tane şey yapılır.

9 senelik evliyim ikinci bebegim oldu hala degismedi kayinvalidem kendince fazla diye seccadelerimin birazini posete koymus elime verdi o an bebegin agladiginicin ne oldugunu anlayamadm bunlari bazanin altina kaldirirsin dedi.sonra farkettim yerine geri koydum birdahaki gelisine gordu ses edemedi etse 9senedir orda neden karisiyorsun derdim..genelde o an bisey demem ama yapacagimdan geri kalmam laf yarisina girip esiniz karsisinda kotu gorunmenize gerek yok.

Bence he he de geç, bırak sersin örtüyü düğün sonrası hep kendi istediklerini kullan , eşin de sana destek olsun..

Çocuğunuz olunca da, yün yorganlar elyaftan daha sağlikliymış diye ararsınız. Ben atmamistım. Yün yorganı ikiye bölüp şilte gibi ince bir yorgan yaptırdım çocuğuma. Çocuğumun alerjik bir bünyesi vardı, uykuları düzeldi, horlaması, boğaz kuruluğu kesildi. Iyi ki dursun bir kenarda demişim, belediyeye filan versem eşim üzülürdü.

Yün yorganlar pahali şeyler, eminim kayinvalide yapmak icin maddi olarak kendini zorlamıştır.
Yalnız alerjik bünyeye yün iyi gelmez. Tam tersi alerjiyi tetikler. 2 tane alerjik birisi astımlı çocuğum var. Sürekli üniversite hastanesinde takipteyiz. Ondan önce alerjik diyen çocuk doktorunun da alerjik astım teşhisini koyan profesörün de ilk söylediği şey yün yastık ve yorganları kaldırın oldu.

herkes evliliğinde yaşamıştır böyle durumlar politik olun her aldığı eşya için ifadesiz bir suratla (ben öyle yapıyorum fakat burası biraz sert olmuş olabilir isterseniz gülümseyerek) teşekkür edin, o gidince kaldırın aldığı şeyi kendi eşyanızı kullanmaya devam edin anlar zaten. neden kullanmadın derse sıra gelmedi diyin.

bana mutfak örtüsü almıştı kayınvalidem dolap içlerine serecekmişim görünecekmiş kapaklardan korkunçtu yani.. sağolun diyip kaldırdım bir yıl bekledi baza altında bir yıl sonra bir kermes gördüm sokakta götürdüm satılır bu burda dedim, satıldı hayır işledim bitti gitti. meseleyi büyütüp kendinizi doldurduğunuza değmez inanın.

Valla ben de burası benim evim, istemem kullanmam diye kavga edenleri anlamıyorum.
Kv kendi evi gibi düzenleyemeye çalışıyorsa tabii ki de benim evim, istediğim gibi yapacağıni söylersin

Zaten orası kişinin kendi evi bu gerçek değişmiyor ki. Kayınvalide dediğimiz kişi o eve o düzene karışacak, orası kesin. Benim öz annem kayınvalidemden bile çok karışmış olabilir hatta. Burda bir üye yazmış annem türbe yeşili yatak örtüsü yaptırmış diye. İlla evime sokmam al götür diye kavga mı etmeliydi? Kimi iyi niyetinden yardımcı olmak adına kimi karışmak için herkesin bir yorumu oluyor. Sırf iki örtü için kalp kırmaya, tartışma çıkartmaya ne gerek var? Neden huzursuzluk çıksın? Kontrol edeni hiç duymadım ama olur da ederse bulunur bir bahane, geçiştirirsin vs elli tane şey yapılır.
Iste 2 örtü için karşı taraf illa benim dediğim olsun diye olay çıkartıyorsa kalp kırılırsa kırılsın. İnsanın kendi annesiyle karşı tarafın annesine ayni samimiyette olmayacağı için ayni sey değil. Benim annem örtmeyecegim begenmedim desem de biraz üzülse de karşı taraf gibi baskıcı olmaz. Zaten ben de dedim alirsin hediyeyi koyarsın köşeye ama begenmediysen sermeye gerek yok

Kv kendi evi gibi düzenleyemeye çalışıyorsa tabii ki de benim evim, istediğim gibi yapacağıni söylersin

Iste 2 örtü için karşı taraf illa benim dediğim olsun diye olay çıkartıyorsa kalp kırılırsa kırılsın. İnsanın kendi annesiyle karşı tarafın annesine ayni samimiyette olmayacağı için ayni sey değil. Benim annem örtmeyecegim begenmedim desem de biraz üzülse de karşı taraf gibi baskıcı olmaz. Zaten ben de dedim alirsin hediyeyi koyarsın köşeye ama begenmediysen sermeye gerek yok

Yoo aynı şey. İkisi de anne biri kızının biri oğlunun evine karışıyor. E siz zaten meseleye kırılırsa kırılsın diye bakıyorsanız ben boş yere konuşuyorum. 2 örtü benim gözümde huzur bozmaya değmeyecek kadar önemsiz bir mesele. İlla sersin kullansın demiyorum zaten ama karşı tarafa uyup meseleyi inada bindirmeye, kalp kırmaya, sırf bu sebepten gidip eş adayıyla arayı bozup meseleye çıkartmaya hiç gerek yok. Annem veya kayınvalidem evime bir şey yaptığında ses etmiyorum ertesi gün bildiğimi okuyorum mesela ama sanmıyorum benden bir şey eksildiğini. Sonunda yine benim istediğim olmuş oluyor. Kavga edip gerginlik çıkartsam yine sonuç aynı neden yok yere huzur bozayım?

Yoo aynı şey. İkisi de anne biri kızının biri oğlunun evine karışıyor
Benim anneme hayir olmaz dememle kvye hayir olmaz demem ayni sey degil ben bundan bahsediyorum, oglunun evi degil demedim zaten?

E siz zaten meseleye kırılırsa kırılsın diye bakıyorsanız ben boş yere konuşuyorum.
Karsi taraf sirf oğlunun evi diye kavga çıkartmaya meyilliyse evet kırılırsa kırılsın. O kadar da melek değilim demek ki. (Ayrica bence de eşiyle arayi bozacak bir sey yok)

Hediye almışsa zaten bir sey demiyorum alip köşede dursun. Ama birileri kırılmayacak diye evin düzenine, havlunun nerede duracağına ya da yatak örtüsüne karısmasina ya da gönlü olsun diye o an serip bir gün sonra kaldırmayı sacma buluyorum. İnsanlar fikir verebilir ama o kadar kendi evi gibi istediğini yaptıramaz. Böyle bir durumda ne yaparım emin degilim ama su an böyle düşünüyorum. Gidip kendi evini düzeltsin

Son düzenleme:
Back
X