• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikaha 1 ay kala kv yüzünden kavga ettik

KV ile mümkün olduğunca mesafemi korumaya çalıştım. Bu ev alışverişi sürecinde de mümkün olduğunca aileleri uzak tutmaya çalıştım nikaha 1 ay kaldı. Artık geçen hafta da eşyalarımız eve dizildi. Mesele de burada başladı zaten bunca zamandır etliye sütlüye karışmayan kadın havlumu koyacağım yere kadar karıştı. Tatsızlık olmasın diye sustum ama aldığım birkaç şeyi de beğenmedi. Yeni gelinsin sen daha şık şeyler neden almadın dedi sakin kalmaya çalıştım. KVyi odada bırakıp başka odaya yardıma gittim tatsızlık olmasın diye aileme de bir şey söylemedim çünkü aileler arasında huzursuzluk olsun istemiyorum.
Ama hangi koliyi açsa evirdi çevirdi suratını ekşitti. Ben sade ve şıklıktan yana bir insanım. Sonuçta benim evim kendi zevkime göre eşyaları seçtim deyip konuyu orada uzatmamaya çalıştım. Dün bir tane yatak örtüsü takımı almış getirmiş doğru düzgün bir şey serilsin diyerek. Örtü o kadar korkunç ki Osmanlı padişahı yatacak sanki ama yatak odası da bir o kadar İskandinav tarzı. Ne yapacağım ben... müstakbel eşim benim tarafımı tutuyor olsa da annesinin davranışlarından dolayı biz birbirimize girdik
Birakin sermezsiniz o da çatlar

Sanıyor musunuz ki başka kayınvalide bulsanız farklı olacak? Anlattıklarınız sadece bu kadarsa bana pek büyük mesele gelmedi. He diyin geçin kalp kırmaya gerek yok bunun için, sonra yine istediğinizi kullanırsınız neticede yaşayacak olan sizsiniz.

Eşya yerleştirirken benim annem ve kayınvalidem ortak zevkleri olan insanlar olarak resmen birlik oldu birbirlerine soruyorlardı bunu buraya koysam güzel mi old diye. Evde yaşayacak olan benim halbuki. Sanki başımda iki kaynana vardı. Hiç kavga etmedim hiç ben öyle istiyorum demedim sorduklarında söyledim sormadıklarında karışmadım. Balayı dönüşü eşimle girdik evin içine kendime göre bir düzen oluşturdum

Yeni evleneceksiniz benden size bir tavsiye annesi sebepli eşinizle kavga etmeyin çok yıpranırsınız

Son düzenleme:
Böyle şeyleri herkes yaşıyor. Bunlar için canınızı şimdiden sıkmayın. İlk evlendirmelerde anne baba da bocalıyor. Söz geçirme savaşı yapıyor zamanla sen de net durursan pes ediyor ne hali varsa görsün diyor.
Kayınvalidem dört tane tüm yorgan diktirmiş çeyiz diye. Yerim yok dedim seni de kırmayayım diye birini aldım. Ama çok ağır eski tip yün yorgan. Kullanılması imkansız. Sonra evde güve gördüm dedim eşime verdim belediyeye. Kayınvalidem gelip bakacak değil ya hala bilmez. Neden kalp kırıp kavga edeyim.
Ufak şeyleri devasa hale getirmeyin. O gidince tıkarsınız geri baza altına

KV ile mümkün olduğunca mesafemi korumaya çalıştım. Bu ev alışverişi sürecinde de mümkün olduğunca aileleri uzak tutmaya çalıştım nikaha 1 ay kaldı. Artık geçen hafta da eşyalarımız eve dizildi. Mesele de burada başladı zaten bunca zamandır etliye sütlüye karışmayan kadın havlumu koyacağım yere kadar karıştı. Tatsızlık olmasın diye sustum ama aldığım birkaç şeyi de beğenmedi. Yeni gelinsin sen daha şık şeyler neden almadın dedi sakin kalmaya çalıştım. KVyi odada bırakıp başka odaya yardıma gittim tatsızlık olmasın diye aileme de bir şey söylemedim çünkü aileler arasında huzursuzluk olsun istemiyorum.
Ama hangi koliyi açsa evirdi çevirdi suratını ekşitti. Ben sade ve şıklıktan yana bir insanım. Sonuçta benim evim kendi zevkime göre eşyaları seçtim deyip konuyu orada uzatmamaya çalıştım. Dün bir tane yatak örtüsü takımı almış getirmiş doğru düzgün bir şey serilsin diyerek. Örtü o kadar korkunç ki Osmanlı padişahı yatacak sanki ama yatak odası da bir o kadar İskandinav tarzı. Ne yapacağım ben... müstakbel eşim benim tarafımı tutuyor olsa da annesinin davranışlarından dolayı biz birbirimize girdik
gecmis olsun. eger kv'niz ile ayni evde yasamayacaksaniz, ve ondan uzak durabileceginizi ve onu da kendi evinizden uzakta tutabileceginize inaniyorsaniz, bence bir sikinti yok. yasli, eski kafa insanlarda bu tur davranis bozukluklari maalesef normal. zaten bu saatten sonra hicbir sekilde de duzelmez. en iyisi olabildigince uzakta tutup, yilda 1-2 kez gorusmeyle yola verip gecmek. ha, kvnizi ailenizden uzak tutamayacaksaniz, gecmis olsun. evliliginiz hic iyi gitmeyecek

Al satarsin , baya para ediyor onlar. Bana kaynana almamisti ama annemin israriyla cok oyle kokoş bisey degil ama kalin ici sungerli gibi hacimli yatak ortuleri var , ondan almistim. Pisman oldum. Sonrasinda sattim, tek yatak ortusunun parasina yatak ortulu, nevresim takimli , battaniyeli ful set aldim. Hayal et fiyat farkini yani. Cok isime geldi sgsgdghd

Böyle şeyleri herkes yaşıyor. Bunlar için canınızı şimdiden sıkmayın. İlk evlendirmelerde anne baba da bocalıyor. Söz geçirme savaşı yapıyor zamanla sen de net durursan pes ediyor ne hali varsa görsün diyor.
Kayınvalidem dört tane tüm yorgan diktirmiş çeyiz diye. Yerim yok dedim seni de kırmayayım diye birini aldım. Ama çok ağır eski tip yün yorgan. Kullanılması imkansız. Sonra evde güve gördüm dedim eşime verdim belediyeye. Kayınvalidem gelip bakacak değil ya hala bilmez. Neden kalp kırıp kavga edeyim.
Ben de ayni durumdan muzdaribim. Evimdeki esya kalabaliginin yarisi kaynananin verdigi sacma ceyizler. Inatla bana yün yorgan yaptirmis 3 tane. Yüklükte benim butun kullandigim kullanmadigim tum ev tekstili bir rafi, kaynananin asla kullanmadigim yorganlari diger rafi kapliyor. Yani yarisi. Zulum degil ne nedir bu allah askina. Geri gondericem kendisine. Istemezse atarim satarim

Ay bi dakika ya, biz kayınvalideye saydırırken asıl konuyu atladık.
Kayınvalide yüzünden "kiminle" kavga ettiniz?
Nişanlınızla mı?
Erkekler bu durumda en edilgen kişiler, üzülüyorum.
Çeyiz alışverişi oluyor. KV, dallı güllü çiçekli modellerde diretiyor, gelin kız "yooo, ya pudra pembe, ya da somon rengi olacak!" diyor. Garibim damadın hiç fikri sorulmuyor genelde.
Sonra koca adam, pamuk prenses evi gibi pembe cibinlikli, tüllü pırıltılı peri masalı yatağında huzursuzca uyuyor 😅
Umarım sizde böyle olmamıştır.
Yalnız annesine dur demeyi bilmiyorsa, bu evliliği bir daha düşünün.

Ben de ayni durumdan muzdaribim. Evimdeki esya kalabaliginin yarisi kaynananin verdigi sacma ceyizler. Inatla bana yün yorgan yaptirmis 3 tane. Yüklükte benim butun kullandigim kullanmadigim tum ev tekstili bir rafi, kaynananin asla kullanmadigim yorganlari diger rafi kapliyor. Yani yarisi. Zulum degil ne nedir bu allah askina. Geri gondericem kendisine. Istemezse atarim satarim
İşte ben de böyle eşya kalabalığı olsun istemiyorum

ben sizin kadar büyütmezdim sanırım ya birazda adı kaynana olunca batıyor sanırım aynı tavrı annemiz yapsa bu kadar içerlemeyiz. burun kıvırdığında ben olsam kahkaha atardım öyle mimiklere dayanamıyorum çok komik bence :D bak bak beğenmedi yeni nesil genç çeyizi böyle ,bu sayede sizde görmüş öğrenmiş oldunuz eski nesil kalmadı artık derdim en fazla :D

havluyu şuraya koy dediğinde ben öyle sevmiyorum böyle uygun gördüm der geçerdim yani bunun için nişanlınızla niye kavga ettiniz adam ne yapsın annesi bu ? bir rahatsızlığınız varsa kadına siz söyleyin bu kadar karışmayın kendi düzenimi kurmaya çalışıyorum gerekirse size sorarım derdim mesafemi korurdum aslında bu kadar basit.

Atmayın kız biz istiyoruz da yaptıramadık bi yün yorgan :)
İhtiyacı olanlara verin. Çok emek onlar. Hem yazık koyunlara. Saçları süpürge olmasın.
Kaynana terörü boyut değişse de hep mi var yahu...

şöle yapın o yatak örtüsünü ihtiyaç olana verin kv ye ev benim yatagim yatak da bizim... deyin..
evinizde iki kişi oturacaksin eşinle beraber.. kv nin karışma hakkı yok. bu nikahina 1 ay kala fragmanizi görmüşsün. evlendikten sonrada eşinize dolduracak.. çocuk olunca kv istedigi gibi olacak..

Atmayın kız biz istiyoruz da yaptıramadık bi yün yorgan :)
İhtiyacı olanlara verin. Çok emek onlar. Hem yazık koyunlara. Saçları süpürge olmasın.
Kaynana terörü boyut değişse de hep mi var yahu...
Hep var gercekten. Benim kaynana mesela cok iyi bir jnsan, hibir seyime karismaz. Sirf canim istemiyor diye telefonla bile aramiyorum, hicbisey demez yine kizim kizim der. Ama cehaleti, jsrari, laf anlamazlığı insani canindan bezdiriyor malesef. Eninde sonunda kaynanayla olmuyo yani. En iyisi kocaman mesafeler

Çocuğunuz olunca da, yün yorganlar elyaftan daha sağlikliymış diye ararsınız. Ben atmamistım. Yün yorganı ikiye bölüp şilte gibi ince bir yorgan yaptırdım çocuğuma. Çocuğumun alerjik bir bünyesi vardı, uykuları düzeldi, horlaması, boğaz kuruluğu kesildi. Iyi ki dursun bir kenarda demişim, belediyeye filan versem eşim üzülürdü.

Yün yorganlar pahali şeyler, eminim kayinvalide yapmak icin maddi olarak kendini zorlamıştır.

kayınvalide neden ev eşyalarına karışır asla anlamıyorum. kullanacak olan kendisi değil, ona ne ki bundan? ay ne boş işler ya.
Size katılıyorum. Benzer şeylere nasıl onca insan onca vakti buluyor enteresan. Herkesin işi var gücü var yani. Millet yatak örtüsüyle uğraşıyor cok farkli hayatlar var...

Düğüne beş kala yatak örtüsü yüzünden filan tartışma çıkarmayın. Bal-ayı dönüşü kaldırıp ayarsınız. Forum böyle ufak tefek konular yüzünden düğün öncesi bozulan nişan hikayeleriyle dolu

Esiniz sizin tarafinizdaysa neden kavga ediyorsunuz? Politik davranin guzelmis deyin o gelince serin bi iki kere sonra kendi istediginizi koyun benim fikrim.

Hediyeyi al tesekkur et , o gidince de kaldir gitsin. Zaten evini her gun gormeyecek zamanla tarzina da alisir zaten .

Back
X