Aaa bir de cidden düğün yasaklanırsa ne olacak
Yaza kadar bekleyecek misiniz
Kurun evinizi taşının anneniz beklesin düğünü
Allah korusun düğünden önce ayrılırlarsa boşanma davası acacaklar hanımefendi.Ya nasip kısmı çoktan geçilmiş.İkisi de evet demiş.İmzayı atmış cüzdanı almış.İş bitmiş yani.Düğünle oluyor kârı koca gerçekten gelin ata binmiş ya nasip demis yarın birgün Allah korusun ayrılırsanız ilerisini düşünün haklı anneniz
Fakat burda durum farklı nişanlı değil nikahlılar.Annen nasıl böyle bir şey yapıyor demeyeceğim çünkü her şey olabiliyor. Hatta bir üye konu açmıştı. Nişanlısı nasıl olsa evleneceğiz diye tecavüz etmiş, düğünden önce de nişanı atmış.
Şimdi resmî olarak evlisin zaten düğünlerin olup olmayacağı belli değil. Nikahı yapıp kendi evinde kocanla yaşasaymışsın en iyisi olurmuşKızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Neler duyuyoruz bir bilsen. Konu sahibi Allah korusun böyle bir olaya maruz kalsa evlilik içi ne tecavüzü diye kaale almazlar. O ne der bu ne derden ziyade anneler kızlarını korumak için her şeyi düşünüyor.Fakat burda durum farklı nişanlı değil nikahlılar.
Şimdiden sonra çocuk hadi ben gidiyorum diyemez hadi dedi o zaman açar davasını.
He kastettiğiniz konu şuysa ihtimaller üzerinden çocuk kızı terk etti ve ileride kızın tekrar evlenme durumunda başından bir nikah geçti ama el değmedi demekse (söylenebilecek bazı şeyler var ama ban yemek istemem) ay ne bileyim kimse de benim için böyle desin istemezdim
ya simdi guluyorum konu sahibi alinmaz ins ama,
bizim ailede boyle bir durum olmustu,
once nikah yapilmisti atama vs sebepleri ile,
ama dugun saniyorum ki bir 6 ay ya da 1 yil sonra idi.
Damadin ve gelinin anneleri her konusmada su sekilde: "evet nikahlari oldu ama tabi dugunu bekleyecekler"
ben cok genctim o zaman, ben bile utanmistim, ya bize ne ister beklesinler ister beklemesinler, niye surekli soyluyorlar ki diye dusunmustum
Evet olumsuz örnekler var.Size katılıyorum ve olumsuz örneklere çok üzülüyorum.Neler duyuyoruz bir bilsen. Konu sahibi Allah korusun böyle bir olaya maruz kalsa evlilik içi ne tecavüzü diye kaale almazlar. O ne der bu ne derden ziyade anneler kızlarını korumak için her şeyi düşünüyor.
Ben tabiki de adama o gözle bakmıyorum..sadece anne gözüyle baktım. Anneyi gömmüş herkesEvet olumsuz örnekler var.Size katılıyorum ve olumsuz örneklere çok üzülüyorum.
Fakat katılmadığım bir nokta var ki bu adama direk tecavüzcü gözüyle bakmamız sağlıklı olmaz.Kötü biri olsaydı konu sahibi evlenmezdi.Ki adam böyle birşeye de yeltenmemis.
Konu sahibi böyle bir şeyi ayrıca belirttiyse de ben görmedim.Annesi gereksiz evham yapıyor diye düşünüyorum
Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
İyi de annenin koruyacağı zaman geçmiş. Madem kızını düşünüyordu düğün kesin olacak diyordu. Bekleyin demesi lazımdı.Ben tabiki de adama o gözle bakmıyorum..sadece anne gözüyle baktım. Anneyi gömmüş herkes
Ne diyem mahmut mu diyemsabret demisin kiza ama
Düğünden önce bazı durumlar dışında nikah yapılmasını çok gereksiz bulurum zaten.İyi de annenin koruyacağı zaman geçmiş. Madem kızını düşünüyordu düğün kesin olacak diyordu. Bekleyin demesi lazımdı.
Kız zaten imzayı atmış, düğün olsa ne olmasa ne? Bu saatten sonraki tüm olumsuzluklarda boşanmış olacak.
Ben boşandım ama hala bakireyim diye bir cümle kurulması mı gerekiyor?
Dini nikahın şartı en az iki erkek şahit olması. Şahitler kadınsa dört kadın şahit olması. Nikahı kiyanin isimleri söyleyip evlenmek istiyormuş soruna evet olarak cevap vermeniz. Yani aslında resmi nikah olunca dini nikahın şartı da yerine gelmiş sayılır. Hassas konular bunlar. Ama yani eşiniz artk namahrem degil yani. Resmi nikah olduğuna göre gidin bı imama kıydın dini nikahıda .Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Kocaman insanlarız diyin annenize ne yapıp yapmayacağınız biliyoruz ki nikahlı eşiniz. Kimse size şunu bunu yapamazsınız diyemez ki. Ama maalesef bizim toplumda davul zurna çalınmadan kimse kimseyi evlenmiş saymıyor. İster eşinizle kalın ister öğretmenevinde kimsenin size bir şey demeye hakkı yok ki zaten evlisiniz.Ailenize de her şeyi anlatmayın canım. Herkesin her şeyi bilmesine gerek yok yaniKızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Annen eşini istemiyor galiba.iste farklli düşünüyor annem sacmaliyor .Eve bi erkek giriyorsa eşim olsun girecek kisi niye okuldan bi erkrk hocayi arayim ki eşim varken millet.bile tuhaf karsilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?