nikahıma 10 gün kala nısanlım yuzugu attı

Geçmiş olsun ..
Hiç üzülme bile bu duruma 2 gün üzülürsün belki sonrada daha mantıklı düşünmeye başlarsın..
Şimdiden gerçek yüzünü gösterdiği için o kişiye teşekkür bile etmen lazım senin ya evlendikten sonra sıkıntı yaşasaydın ne olacak şükret haline şimdiden..
Atlatırsın hiç merak etme biraz zaman ver kendine sadece ...

herşeyde bir hayır vardır canım üzülme sakın zaten değer vermeyen biriyle hayatını sürdürmekten kurtulmuşsun işte Allahından bulsunlar de geç:1shok:

çok geçmiş olsun canım,çok üzüldüm
ne kadar zamandır birlikteydiniz?
belki düzelir durumlar.düğün tarihinize ne kadar zaman var?belki o zamana kadar her şey yoluna girer.
kayınvaliden neden ayılıp bayıldı?mesele neydi ayrılmanızı gerektirecek?

öncelikle tabiki çok üzücü bi durum çok geçmiş olsun canım ama evlendıkten sonra olsa daha çok üzülürdün emın ol bi kere istemeyen ömür boyu istemicektı seni devamlı huzursuz olucaktın hakkında hayırlısı olsun zamanla acın hafiflicek

canım geçmiş olsun
arkadaşlar çok güzell şeyler çok güzel tavsiyeler paylaşmışlar kendi başlarından geçenleri anlatmışlar dikkate al derim.
bazı insanlar vardır ki onlar için üzülmeye bile değmez....

ben duruma Mevlananın bir sözüyle yorum yapmak istiyorum.

"ÜZÜLME ..! ıSTEDıĞıN BıR ŞEY OLMUYORSA YA DAHA ıYıSı OLACAĞI ıÇıN YADA GERÇEKTEN DE OLMAMASI GEREKTıĞı ıÇıN OLMUYORDUR. . . ! ! !"

arkadaslar hepınıze tesekkur ederım
benı nedenmı sevmemıs.bı kere onun hayallerındekı gıbı bir gelın olmadıgım ıcın.ılk etapta acık oldugum ıcın taktı bana..(sozde etradındakılere benım gelınım acıkmı olucaktı ama naparsın sevmısler bırbırlerını dıyıp duruyomus)ona calısmayan ,agzı var dılı yok vur ensesıne al lokmasını tarzında bırı gerekkıyordu.kadın butun evın hakımıyetını elıne almıs bızede aynı seyı uygulamak ıstedı.sozlendıgımız gece gosterdı gercek yuzunu .gıydıgım kıyafete laf ettı ondan sonra bır suru cırkınlık....yok efendım onların oturdugu yerde neden ev tutmuyormusum yok neden onun ıstedıgı camasır makınası alınmamıs yok ben neden her cumartesı pazar gıtmıyormusum onlara neden hergun aramıyormusum....bir sürü sey...bıızm hıc kısısel bır problemımız olmadı oglunun doldurup doldurup ustume yolladı.bunları yazarken bıle cok sınırlenıyorum.bır anne evladının mutlulugunu nasıl ıstemez nasıl derkı ya o ya ben.
kadın kendını bana rakıp goruyordu.giyinnip süslenıp yanlarına gıtsem bende calıssam bende boyle gıyınırdım bılmem ne ya bıseyı begen yakısmıs de guzel de yok herseyden bır fıtnelık cıkaracak.
arkadaslar kım vardırkı hem calısısp hem evlılıkhazırlıgı yapıp hemde her haftasonu kayınvalıdesıne gidebilen ..bide yakın olsa dunyanın yolunu teptıp durdum sırf kadın mutlu olsun dıye..
esya alınırken cıkartmadıgı sorun kalmadı.yok efendım neden evi 3 ay oncesınden tutmusuz dugune 1 ay kalada tutulabılırmıs ben ondan kacıyormusumda kendı aıleme yakın ev tutmususm.yok ben oglunnu evlenıp o evden alıp bir dahada onalrla gorusmeyecekmıısm.yok benım aılem oglunu parmagımızda oynatıyormusuz.yok ne geregı varmıs nısanı muzıklı yemeklı yapmısız.offf aklıma bunlar gelıyor daha neler neler
nısan carsısmda param bıttı benım dıyıp aldıkalrımıza laf ettı yıne orda bır olay cıkardı
ya bır ınsan gelının ceyızile ovunur guru duyar dımı.aa efendım her bıze gelıp gıdısınde gordukce kadın hasetlıkten ne yapacagını sasırıyordu.yok ceyıze ne gerek varmıs ona guleryuz sevgı yetermıs.daha neler neler o kadar doluyumkı .bu kadar seye ragmen pes etmemıstım oglu hıc bır zaman arayı bulup o dengeyı kuramadı.sagolsun hep benı yanlız bıraktı.ama dedım duzelır evlenınce oda anneyle esıni ayrı yere koyar hersey yoluna gırer...nısanlımdan hıcbır kotuluk gormedım.gercekten efendı aklı basında bırıydı bu bana hayatta attıgı en buyuk kazık oldu.
ınsan emeklerıne acıyor .aileme cok uzuluyorum okadar emek verdılerkı herseyımızle ılgılendıler.aman onu yapmak bunu almak bıze dusmez demedıler.el ustunde tuttuk ama mukafatı bu oldu işte ...

İnsan geçen zamana,maddi manevi emeklerine en önemlisi sevgisine acıyor rdeğil mi değmezmiş diye?

Boşver,varsın olsun.
Boşver,daha öncede yazdığım gibi bu evlilik olsaydı çok daha fazla zaman,çok daha fazla emek harcayacaktın ve muhtemelen yine değmeyecekti.

Geri dönüş için herhangi bir çaba var mı karşı taraftan merak ettim?

hayır hıcbır gelısme yok
dahada cırkın olan adam 2 gun benle hıcbısey yokmus gıbı konustu ettı.2gun sonra evımıze cagırdı aılenıde al gel diye konusalım.bizde annesının ogun yaptıklarından dolayı arayı bulmak ııcn ozur dıleyce dıye geldık.evde butun akrabaalrını toplamıs aıle buyuklerınden bırısı soyledı.sok oldum ınanamadım .yuzyuze konusalım dedım ayrı odaya cektım sankı karsımdakı bambaska biriydi.daha 1 gun once senı sevıyorum dıyen adam karsımda dusman gibiydi.bena aglıyorum sarılıyorum boynuna hıc tepkı yok.yanı planlamıs programlamıslar ben o e vden annemı babamı nasıl cıkarrtıgımı bılırım.kendı derdımı bıraktım onları dusundum.bbam tansıyon hastası bısey olucak fenalasıcak dıye cok korktum allah sukur ıyıler.. ınsan dusununce anlıyor bazı seylerı.gercekten ben cok sevmıısmde karımdakı benı hıc sevmemıs...hıcbırseye layık degılmıs.allahtan onlar ıcın ne kadar kotuluk varsa hepsını dılıyorum.beddua etmekten alıkoyamıyorum.süründüğü mutsuz oldukları gunlerıde mevlam banada gosterıcek ınsallah

canım çok üzüldüm ama belikide hakında böylesi daha hayırlıdır n eolursa olsun insan sevgine sahip çıkar ama malesef nişanlın annesiini korkusundan yapamamış keşke böyle olmasaydı ailenede üzüldüm emeklerine olsada hiç bişey eskisi giib olmayacak hakında hayırlııs olsun

zaten yaptıkları yanlarına kalmayacak günahını almışlar daha ne eolsun ben senin yerind eolsam asla ama asla dönüp bakmma ve asla üzülmem

ben anladım nişanı bozacağız diye yüzleri yokya başkalarınıda eve almışlar ailecekkk

çok geçmiş olsun kurtuldun
burda neler okuyoruz kaynana yüzünden dağılan aileleri okudukca içim cız ediyordu nasıl insanlar var diyordum
canım sen sakın üzülme bu saatte sora acıyorum ö aileye gidicek olan geline
benim ablamda nişanlıydı nişan ettı çocuğun ailesi yüzünden doldurdup yooladılar ablamın üstüne şimdi iyikide olmaış diyoruız hepimiz
şimdiki eşiyle çok mutlu eğer o adamla evlenseydi belkide ayrılmışlardı
zaman herşeyin ilacı sabret canım bu kelimeler boş gleiyolar sana şuan biliyorum ama aylar sora bu yazını tekrar okuycaksın gülüp geçiceksin inan

bu kişilik yapısıyla başı beladan kurtulmaz zaten canım. kurtulduğun için dua et bence. o bunları yaşarken yanında sen de mahvolabilirdin. yat kalk dua et. verilmiş sadakan varmış.

terbiyesizliğe bak ya, bunu söylemek için bide hepinizi ayaklarına mı çağırdılar, sizde özür dileyecekler, arayı bulacaklar diye gittiniz tabii, bide dövecek gibi tüm sülale toplanmışlar, rezalet resmen, bırak arkadaşım ya, şükret allaha, büyük beladan kurtulmuşsun geçmiş olsun
eden bulur merak etme, kimsenin ahı kalmaz
çok zor işler, davetiyelr bile dağılmış herşey hazırlanmış, yıkım resmen, şimdi sen ağla sızla doya doya, sonra unut gitsin, değmez canım ya, kimbilir evlensen neler yapacaklardı, sülalecek oturup komplo kurmuşlar resmen baksana

Ucuz atlatmışssın canım geçmiş olsun. Şu an hala seviyorum diyorsun ama iki ay sonra hergün şükredeceğini düşünüyorum. Öyle aileden sana aile öyle adamdan da ne sana koca ne de çocuğuna baba olurdu.
Zaten öyle fesat bir kadının yetiştirdiği çocuktan hayır gelir mi?
Sana benden abla tavsiyesi; Bundan sonra tanışacağın kişilerde önce ailesine bak. Senin ailene, kültürüne, yetiştirilişine uygun mu? Bu kriterler eğer uyuyorsa görüşmeye devam et. Daha en baştan senin rahatsız edecek en ufacık birşey bile varsa hemen orda bitir.
Evlenecek yaşa gelmiş hala anne-baba sözünden çıkmayanlardan uzak dur. Hatta koşarak kaç:)

Bu yaşadıklarını da Allahın bir lütfu olarak değerlendir. Eğer bu aşamada onlar arıza çıkarmasaydı, o pısırık adamla evlenip bir ömür boyu cadı kaynananla uğraşacaktın.

ahh canım yaaaa çok üzüldüm inankiii nasıl yapar bunu sana dost var düşman var çok kötü bi durum yaaa hiç mi güzel günlerin hatrı yok hadi onu gec siz bu yola beraber baskoymadınız mı hemde 10 gün kala dalga mı geciyo bu cocuk oyuncagımıymış madem öyle bi hali vardı ne diye senle bu yola cıkmış ki çeyize kadar getirmiş.....canım ya ne sölim ki ben de okuyunca kahroldum rabbim yar ve yardımcın olsun...demekki hakkında bölesi hayırlıymış...çok seviyorum hala demişsin ben olsaydım çoktan biterdi benim için bende onu bir kalemde silip atardım aglamaya bile degmez derdim....bosver o seni kaybettigine yansın hadi bulsun böle seven senin gibi unutma canım terkedilen bir kere terk eden iki kere aglarmış......kendine çok iyi bak hersey gönlünce olsun tatlışım benim....

canım çok üzüldüm
ama allah inşallah bundan sonra karşına seni her şeyden çok seven ve seni herkese karşı koruyan birini çıkarır
bundan sonra mutlu ol inşallah canım..

Allah'ın sevdiği kuluymuşsunda başın yanmamış arkadaşım...hayatın sonu değil bu durumda seni ortada bırakan adam ilerde napardı düşün...şuan böyle hissetmen normal çok zor bişey tabi ama hayat devam ediyor ilerde kıymetini bilecek biri çıktığında iyiki bitmiş dersin bak gör ....uamarım kısa zamanda atlatırsın o adam için hiçbirşeye değmezmiş bunu düşün........

ışin içine anne girince, erkekler 1 dakika da bile değişebiliyor. Ben de çok şaşırmıştım, 1 günde ertesi gün karşımda başka biri vardı. Kim için olursa olsun ne annesi ne de başkası için, insan kolaylıkla sevdiği insandan böyle vazgeçiyorsa, bunun adına sevgi denmez. Ortada sevgi yoksa, olmayan birşeyde kaybedilmez, ortada bir kayıp yok. Zaten böyle bir insan için, şu saatten sonra harcayacağın zamana, bir dakikaya bile yazıkmış.

ınsan verdiği emeğe, sevgiye üzülüyor tabi, ama sadece 3-5 senelik karşı tarafta sağlam bir bağlılık olmayan bir ilişkiden kurtuldun say, evlenince bu kadar kolay değil işler, çok daha zor. 3-5 seneye değil, bundan sonra ki ömrümü kurtardım diye bak inş. Kazancın daha büyük olacaktır inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…