Nikahıma çok az kaldı...Aile faciası yaşamak istemiyorum...

Iki cok yakin dostum flort ettiler evlenmek uzerelerken cok kotu bir sekilde ayrildilar

Nisanim aile es dost akraba arasinda oldu en yakin iyi arkadasimi da davet ettim

Birisi o gelirse ben gelmem o gelmesin dedi oteki de o gelirse ben gelmem o gelmesin dedi

En sonunda ehhh yeter bee dedim
Zaten canim burnumda stresliyim hayatimda bir kere yasayacagim bugunu bi de bunu mu dert edecegim dedim

Bana hak verdiler ve ikisi de geldiler nişana

Bu konularda olgun davranilmasi gerek yengenin o olgunlugu gostrrecrgini zannetmiyorum ama sansini dene yine de

Ben sanırım yengemi üzmemeyi tercih ederdim.Çünkü ben olsam düğününe gittiğim arkadaşımın evli dayısıyla çok hoş sohbetimiz olsada kalkıp dans etmezdim.Bu sebepten yengeniz genel olarak herkesi kırmış bile olsa bu konuda yerden göğe kadar haklı.Ben annenize hak veriyorum.Ben kendimi hem kızın yerine koyarak yapmicağımdan emin oldum,hem yengenizin yerine koyarak ne kadar üzülüceğini ve çok mutsuz bi gün geçiriceğini hissettim.Hangi sebeple arkadaşınızın dayıyla dans etmeye yeltendiğinide anlayamadım.Arkadaşlıklar önemli evet,ama benim için ailem olmuş kişiler çok daha önemlidir.Dayınız da yanlış yapmış ama,ne bileyim sanki kız dediğin daha mı dikkatli davranmalı? çünkü erkeklere kalsa yani ohooo.Anlatabildimmi bilmiyorum.En kötü yengemi bile bu üzüntüye sokmazdım net konuşıyım o yüzden.

Arkadaşlar 3 ay önce nişanım olduğunda buraya bir konu açmıştım, belki hatırlayanlarınız vardır. Bilmeyenler için konunun linkini veriyorum:

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/evli-dayim-en-yakin-arkadasima-yaziyor.792835/

Nişanımda dayımla en yakın arkadaşımın dans etmeleri ve sonrasında dayımın en yakın arkadaşımı face den ekleyerek arada yazışmak konuşmak istediğini söylemesiydi olay. Ve yengem face den ekleme ve yazışma olayını bilmemesine rağmen sanki hissetmiş gibi sırf dans ettiklerini öğrendiğinde bile kıyameti koparmıştı...

En son durum ise yaşadıkları tartışmalardan sonra dayım çark etmiş olacak ki arkadaşımı face den silmiş ve bir daha asla yazmamıştı. Biz de bir daha arkadaşımla bu olayı konuşmadık. Nikahıma 2 hafta kaldı, kısmetse 8 mayısta evleniyoruz. Düğün daha sonra olacağı için nikah aile arasında ve sadece bir iki çok yakın arkadaşın da katılımıyla olacak. Arkasından da yemeğe gideceğiz. Nikah öğlen olacak ve biz de öğlen yemeği yiyeceğiz. Ardından akşam arkadaşlarla buluşulup bir şeyler içer müzik dinleriz diye düşündük.

Ben nikahımda o arkadaşım da olsun istiyorum. Kendisi arkadaşımdan da ziyade dostum, kardeşimdir. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiştir, birbirimizin hem iyi hem kötü gününde yanında olmuşuzdur. Dostluğun tanımı benim için odur yıllardır. Nikaha gelirse sonra yemeğe de gelmesi gerekecek ailelerle. Dayımla yengem de o yemekte olacak ve ben yengemin yüzde yüz sorun çıkaracağından adım gibi eminim. Zaten arkadaşımın geleceğini duyarsa gelmez ve dayımı da göndermez adım gibi biliyorum. Fakat dayım da babam gibidir, biz büyürken en büyük destekçimizdi ve ben onun olmadığı bir nikah düşünemiyorum.

Öte yandan bu arkadaşım da herşeyden habersiz nikah için bana fikirler verip duruyor. Şu elbiseye bak şu saç aksesuarına bak gibi. Hatta dolaylı olarak kaç kez nikah şahidim olmak istediğini bile dile getirdi, çünkü kendisi hem benim hem de nişanlımın arkadaşı. Nişanlımın bana açılmaya cesaret edemediği zamanlarda fikir almak için arkadaşımla konuşmuş, ondan destek almıştı. İkimiz için de önemli bir yeri var. Beraber okuduk, beraber büyüdük zaten. Şimdi durum böyleyken onu nikaha davet etmemek, diğer arkadaşlarla bir tutup sen akşam eğlenceye gel demek ayıp olmaz mı?

Açıkçası yengem her zaman sinirli, aile içerisinde problem çıkarmaya meyilli birisi olduğu için ve anneanneme, anneme zamanında kırıcı davranışlarda bulunduğu için pek sevdiğim birisi değil. Arkadaşım benim için onda kat be kat değerli. Ama arada dayım var. Gerçi ona da kızgınım bütün bu karışıklığa sebep olduğu için. Bazen umrumda değil ne halleri varsa görsünler çağır X i diyorum arkadaşım için. Ama annem bunun doğru olmayacağını, ne olursa olsun onların ailemiz olduğunu söylüyor.

Öte yandan nişanlımın da bu olaylardan, dayımın yediği haltlardan haberi yok. Anlatamadım, çünkü dayıma farklı bir gözle bakıp değer vermemesinden çekindim. Şimdi arkadaşımı davet etmezsek çok şaşıracak, nedenini soracak. Çünkü öğrencilik yıllarımızdan beri hep bizim nikahımızı düğünümüzü konuşur planlardık. Nikah şahidimiz diye bahsederdik arkadaşımızdan. İşin içinden çıkamıyorum. Sizden fikir bekliyorum...
Ben burada arkadaşının bir suçunu göremiyorum canım. Dayının hatası var. Bu yüzden arkadaşını çağırmamazlık edemezsin. Nikaha dayın gelmese de olur. Benim dayılarım da gelmedi. Çağırmadım bile. Sadece arkadaşlarım, annem babam ve kardeşlerimden ikisi vardı. Öz kardeşime bile gel demedim. Nikah bu sonuçta, düğün değil. Dayının eşi sorun çıkarırsa gelmez. Sen yine de davet edersin. Yengenin yüzünden arkadaşına haksızlık etme bence.

Iki cok yakin dostum flort ettiler evlenmek uzerelerken cok kotu bir sekilde ayrildilar

Nisanim aile es dost akraba arasinda oldu en yakin iyi arkadasimi da davet ettim

Birisi o gelirse ben gelmem o gelmesin dedi oteki de o gelirse ben gelmem o gelmesin dedi

En sonunda ehhh yeter bee dedim
Zaten canim burnumda stresliyim hayatimda bir kere yasayacagim bugunu bi de bunu mu dert edecegim dedim

Bana hak verdiler ve ikisi de geldiler nişana

Bu konularda olgun davranilmasi gerek yengenin o olgunlugu gostrrecrgini zannetmiyorum ama sansini dene yine de

dediğin gibi yengem o olgunluğu gösterecek biri değil. arkadaşımın geleceğini öğrendiği anda kıyameti kopartır ve asla gelmez. hatta bana da trip atacağını biliyorum çünkü ne kadar kırıldığını üzüldüğünü bana söylemişti ağlayarak. dayım hayatında hiçbir zaman onu çiğnememiştir, hele ki haksız olduğu böyle bir konuda hayatta çiğneyip de gelmez. yeğenini yalnız bırakır eminim.

Ben burada arkadaşının bir suçunu göremiyorum canım. Dayının hatası var. Bu yüzden arkadaşını çağırmamazlık edemezsin. Nikaha dayın gelmese de olur. Benim dayılarım da gelmedi. Çağırmadım bile. Sadece arkadaşlarım, annem babam ve kardeşlerimden ikisi vardı. Öz kardeşime bile gel demedim. Nikah bu sonuçta, düğün değil. Dayının eşi sorun çıkarırsa gelmez. Sen yine de davet edersin. Yengenin yüzünden arkadaşına haksızlık etme bence.

canım benim dayımla olan ilişkim çok farklı. herkesin akrabalık ilişkileri başkadır. bizim fazla akrabamız yok, olanlar da uzakta oturuyorlar. biz anneannemin yanında büyüdük. dayımlarla da altlı üstlü oturduk yıllarca. biz büyürken babamdan görmediğimiz desteği dayımdan gördük. o yüzden ha onu çağırmamışım ha annemi anneannemi çağırmamışım aynı şey. üstelik yeğenlerine de çok düşkündür, yani kardeşimle bize. ama karısı hep bir adım önde geldi. hele şimdi haksızken, suçu ortadayken (kimsenin bilmediğini düşünüyor gerçi) karısı gelmeyince hayatta gelmez.

Ben sanırım yengemi üzmemeyi tercih ederdim.Çünkü ben olsam düğününe gittiğim arkadaşımın evli dayısıyla çok hoş sohbetimiz olsada kalkıp dans etmezdim.Bu sebepten yengeniz genel olarak herkesi kırmış bile olsa bu konuda yerden göğe kadar haklı.Ben annenize hak veriyorum.Ben kendimi hem kızın yerine koyarak yapmicağımdan emin oldum,hem yengenizin yerine koyarak ne kadar üzülüceğini ve çok mutsuz bi gün geçiriceğini hissettim.Hangi sebeple arkadaşınızın dayıyla dans etmeye yeltendiğinide anlayamadım.Arkadaşlıklar önemli evet,ama benim için ailem olmuş kişiler çok daha önemlidir.Dayınız da yanlış yapmış ama,ne bileyim sanki kız dediğin daha mı dikkatli davranmalı? çünkü erkeklere kalsa yani ohooo.Anlatabildimmi bilmiyorum.En kötü yengemi bile bu üzüntüye sokmazdım net konuşıyım o yüzden.

diğer konumda da arkadaşım dayımla dans ettiği için eleştirilmişti. fakat kendisi içi dışı bir, art niyeti olmayan bir insandır. kaldı ki dayımın benim için babam yerinde olduğunu biliyor. kendisi de ailemizden biri gibiydi, o yüzden bütün gece bizimkilerin masasında oturdu ailemle birlikte. dans ederken en ufak bir kötü niyeti olmadığını, olamayacağını biliyorum. ha onun yerinde olsam ben dans etmezdim. onların dansa nasıl başladıklarını da bilmiyorum, o kısmı konuşmadık açıkçası ama belki eş değiştirmişlerdir, belki olay öyle gelişmiştir bilemiyorum ama arkadaşımın iyi niyetinden şüphe etmiyorum.

ayrıca dayımın haklı hiçbir yanı yok bu konuda. ona çok kızgınım ama öte yandan yılların getirdiği bir sevgi ve minnet var bende ona karşı. bir hatası yüzünden silip atamıyorum her ne kadar beni şok etmiş olsa da. gene de kendi karısıyla arasında olan sorunu kendilerinin halletmesi gerektiğini düşünüyorum. sanırım arkadaşımı davet edeceğim.

Baba figurüm dediginiz adam arkadasiniza sarkmis rarkindasiniz dimi .... Babam yapsa boyle sapikligi silerim dayida neymis... ilerde kizim olsa sakinirim dokunmasindan opmesinden ... Arkadasinizi kirmaya kaybetmeye deymez dayiniz kusura bakma

çok acımasızca yapılmış bir yorum...dayımın savunulacak yanı yok evet ama dayım genç bir insan. dolayısıyla yaş olarak sapıklık denecek bir durum yok. elbette benim arkadaşıma sarkması ve bunu ben,m duymayacağımı düşünmesi çok tuhaf. ama o da daha önce böyle bir işe yeltenmemiş oluşundan kaynaklanıyor bence. çünkü zamanında büyük bir aşkla evlendiler ve halayengemi sevdiğini, ondan çekindiğini ve kaybetmekten korktuğunu biliyorum. daha önce böyle vukuatları olduğunu sanmıyorum. ne düşündü, neden böyle bir işe kalkıştı aklım almıyor ama yok kızımı sakınacakmışım vs bu dedikleriniz abes.

Hiç bir sorun çıkmaz yengen iki surat asar.o hengamede o kadar yengem için dostumdan vazgeçemezdim ben kusura bakma ne yapabilir sanki kendi rezilliklerini ortaya dökecek değiller ya

yengem kendi rezilliği olarak görmez ki bu durumu. kocasını ve kocasının ailesini nişanlımın ailesinin yanında rezil etmek için elinden geleni yapar eminim. bunu yapacak birisi çünkü.

Allah Allah ne ilginç düşünüyorsunuz yaaa çok şaşırdım.

Babam gibi dediğiniz bu dayınız resmen sizin arkadaşınıza asılmış facede arkadaş olmuşlar, hemde herkesin içinde dans etmeyede utanmamış.

Dostluğun tanımını yaptığınız bu arkadaşınız da dayının asılmasına izin vermiş birlikte dans etmişler ve face te yazışmış.

Bunları bi okuyun lütfen normalmi size göre. Yengeniz tabiki kızar yerden göğe haklı kadın.

Peki siz hiç bi şey demedinizmi arkadaşınıza dayınıza. Yapmayın uygun değil demi demediniz. Allahım yaaa siz iyice sapla samanı karıştırmışsınız.

Benim en yakın arkadaşıma göz koyacak dayım bende hala ona babam gibi diyeceğim, arkadaşım dayımla, evli barklı biriyle flört edecek ben yine dostum diye onu bağrıma basıp, yengemede sinirli, olay çıkaran biri gibi muamele edeceğim, öylemiiii...

Tüm bunlar olmuşken birde dostum gelmezse düğüne olmaz diyorsunuz. Çağırın çağırında kopsun kıyamet.

canım sanırım sen benim önceki konumu okumadın. atladığın yerler var. arkadaşımın bu olayda hiçbir kabahati yok. bana kendisi anlattı bütün olanları başından beri. yoksa benim ve hiç kimsenin ruhu bile duymazdı. en başında arkadaşım yazıştığı kişinin dayım olduğunu anlamamış bile. yengemle yazıştığını sanmış. dayım ben X, aramızda kalsın vs dediği anda hiç cevap bile yazmadı. gelip bana anlattı. biz de ortak karar vererek kısa iki cevap yazarak olayı kapattık.

Arkadaşınızı çağırın tabiki de.
Yengeniz çok olay çıkaracak gibiyse gelmesinler zaten.
Dayınızın yengenizi çok sevdiğini söylemişsiniz ama düşündüğünüz kadar da çok sevmiyor demek ki,yiğeninin en yakın arkadaşına mesajlar atabildiğine göre...

Arkadaşınızı çağırın tabiki de.
Yengeniz çok olay çıkaracak gibiyse gelmesinler zaten.
Dayınızın yengenizi çok sevdiğini söylemişsiniz ama düşündüğünüz kadar da çok sevmiyor demek ki,yiğeninin en yakın arkadaşına mesajlar atabildiğine göre...

evlilikleri çok yıprandı. 20 yıl içinde birbirlerini çok kırdılar. her ne kadar yengem bu konuda haksızlığa uğrayan taraf olsa da,tarafsız bir gözle baktığımda evliliğinde düşüncesizce davranışlarda bulunan, eşinin ailesini hiçe sayan ve zamanında inanılmaz kırıcı laflar eden kişi gene kendisi. elbette bu dayıma böyle bir şey yapma hakkını vermiyor ama en azından evliliğinde neden mutsuz olduğunu anlayabiliyorum.

evlilikleri çok yıprandı. 20 yıl içinde birbirlerini çok kırdılar. her ne kadar yengem bu konuda haksızlığa uğrayan taraf olsa da,tarafsız bir gözle baktığımda evliliğinde düşüncesizce davranışlarda bulunan, eşinin ailesini hiçe sayan ve zamanında inanılmaz kırıcı laflar eden kişi gene kendisi. elbette bu dayıma böyle bir şey yapma hakkını vermiyor ama en azından evliliğinde neden mutsuz olduğunu anlayabiliyorum.

Öyle ya da böyle yaşanmış çirkin bir şey.
Allah'tan arkadaşınız iyi bir insanmış ki olay daha da ileri boyutlara gitmemiş,direk size haber etmiş.

dediğin gibi yengem o olgunluğu gösterecek biri değil. arkadaşımın geleceğini öğrendiği anda kıyameti kopartır ve asla gelmez. hatta bana da trip atacağını biliyorum çünkü ne kadar kırıldığını üzüldüğünü bana söylemişti ağlayarak. dayım hayatında hiçbir zaman onu çiğnememiştir, hele ki haksız olduğu böyle bir konuda hayatta çiğneyip de gelmez. yeğenini yalnız bırakır eminim.

Zor bir durum ya ben yine de yengenle de dayinla da konusmani oneririm benim en mutlu gunumde boyle sacmaa sapan bir seyden dolayi uzulmek istemiyorum lutfen benim icin anlayisli davranin gibisinden?

kaç gündür sırf bu olayı düşünüyorum. sanırım arkadaşımı çağıracağım. onlara da laf arasında bunu çıtlatacağım. artık kendileri bilir.

canım benim dayımla olan ilişkim çok farklı. herkesin akrabalık ilişkileri başkadır. bizim fazla akrabamız yok, olanlar da uzakta oturuyorlar. biz anneannemin yanında büyüdük. dayımlarla da altlı üstlü oturduk yıllarca. biz büyürken babamdan görmediğimiz desteği dayımdan gördük. o yüzden ha onu çağırmamışım ha annemi anneannemi çağırmamışım aynı şey. üstelik yeğenlerine de çok düşkündür, yani kardeşimle bize. ama karısı hep bir adım önde geldi. hele şimdi haksızken, suçu ortadayken (kimsenin bilmediğini düşünüyor gerçi) karısı gelmeyince hayatta gelmez.
O zaman keyfi bilir. Biz de dayımla çok samimiyizdir ama onun da eşi hep bir adım öndedir. Eşi istemiyor diye benim en önemli günümde yanımda olmayacaksa hiç olmasın. Eşi gelmiyorsa gelmesin. Arkadaşına çok ayıp etmiş olursun çağırmazsan

O zaman keyfi bilir. Biz de dayımla çok samimiyizdir ama onun da eşi hep bir adım öndedir. Eşi istemiyor diye benim en önemli günümde yanımda olmayacaksa hiç olmasın. Eşi gelmiyorsa gelmesin. Arkadaşına çok ayıp etmiş olursun çağırmazsan

arkadaşımı çağırmaya karar verdim. fakat bu kez de annem başladı akşam gelsin, aile arasında olacak hem nikah vs diye. ki kendisi de arkadaşımı çok sever. fakat aile arasında gerginlik çıksın istemiyor. o gün ordaki herhangi bir tatsızlık sizi de etkiler daha evliliğinizin ilk gününde diyor. bilemiyorum...

Gelsin
anneniz yengenizden cekindigi için çağırma diyor
ne münasebet cagirmazsaniz da dostlugunuz zedelenecek

Yengenin yapacağı kapris senin en özel günlerinden birinde arkadaşının yanında olmasını engellememeli

Kız arkadasınızın herhangı bır sucu yokki, Sırf sızın aile buyugunuz olarak gordugu bırıyle dans etmıs olması gerekcesıyle yengen sorun cıkarabılecek kapasıtedeyse zaten yengen gelmesin bence.. Bu gıbı gunlerde ya o ; ya ben trıbı gercekten cok can sıkıcı.. Yengenızle dırekt muhatap olun.Ben sevdıklerımın yanında olmasını ıstıyorum kezaa arkadasımında senınde... zaten tepkısını ortaya koyacaktır.. Sizde ona gore konusursunuz..

arkadaşımı çağırmaya karar verdim. fakat bu kez de annem başladı akşam gelsin, aile arasında olacak hem nikah vs diye. ki kendisi de arkadaşımı çok sever. fakat aile arasında gerginlik çıksın istemiyor. o gün ordaki herhangi bir tatsızlık sizi de etkiler daha evliliğinizin ilk gününde diyor. bilemiyorum...
Valla bilemiyorum. İşine nasıl geliyorsa öyle yap o halde canım. Ben genelde pek anne babanın lafını dinleyen biri olmadığım için tıkandım burada. Söyleyeceğim şeyi de sen yapmazsın. Allah yardımcın olsun. Ama ben olsam ısrarla çağırırdım arkadaşımı.

Back
X