nikahta bulunma lütfunda bulunmayan kayınpeder kayınvalideye nasıl davranılır?

arkadasım sen elalemı takma kafana. nısanlını da yalnız bırakma nıkah gunu sıkı sıkı elınden tut derim lâkin düğünden öncede onların elini öpmeye falan gıtme.
1 hafta ıznınız varsa 3-4 gun beraber takılın nısanlınla sonra o gıtsın aılesının yanına. onlar nasıl davranıosa sende oyle davran. resmıyetten zarar gelmez. vıcık vıcık olmanın alemı yok. ben 2.5 senelık evlıyım. en son kurban bayramında gıttım annemlere. dun aksam yemek yerken esım dıo ya sen ne zamandır gıtmedın annenlere farkındamısın dedı, hııı en son kurbanda gıttık dedım. masallah ne hayırlı evlatsın dıo :D (aynı sehırdeyız) yanı ınsanın kendı aılesıyle bıle arasında saygıyı korumak ıcın bellı bı mesafeyi koruması lazım. sende 2 haftada 1 arayıp hatırlarını sorarsın. o an ki ruh haline gore kısa da kesebılırsın gorusmeyı :))) maksat aramıyor denmesın ;)

evet canım aynen öyle yapıcam zaten. ailem yanımda sevdğm yanımda olacak gülücükler içinde atıcam imzamı hatıra resimlerimiizi de çekincez. onlara da nikah şekerimiizi yollarız artık :))) ya zaten onlara gittiğimde bi baktım bizim nişanda çekndğmz ve benim onlara yolladığım stüdyo resmlerimizin 1 tanesini bile koymamışlar eve. bu kadar değer görüyoruz. kızlarının boy boy resimleri var evde insan gelinim oğlum mürüveti diye o kadar resmn arasından 1 tanesini koymaz mı? annesine sordum anne hani bizim resimler geldi dimi size dedim ayyy kızım ben onları başına bişey gelmesin die sakladım kafa da yarım akıl unuttum nere koydum bulamıyorum şmdi dedi bana. ne desem bilemedim art niyetli düşünmiim de ne düşiniiim

nişanlımın benimle gel demesinin amacı ayrı kalmayalım zaten uzun süre daha ayrı kalcaz. benm de gitmek için tek ve yalnız sebebim onun yanında olmak olabilir. ama nişanlım bişey mi var neden gelmek istemiyosun falan diye soruyo annem pek istemiyo dicem artık..

cnm bnce anneni karıştırma.gelmedilerse onların ayıbı.onlarn yüzünden nişanlınla ayrı kalma.ailesi için nişanlını üzme derim ben.kırıldığını söyle tabiki ama ayrıda kalmayın derim bn.seni bilirsin yinede

kayınpederim özelde çalışıyor inanıyorum işten izin almasının sıkıntı olacağına ama annesi ya da kardeşlernden biri yanına akrabalarından birini bari alıp gelemezler miydi?

cnm bide şu yönden bk.bizimkiler aynı şehirdeyken geldide noldu.annem duygulanıp iki damla yaş dökerken sessizce.ağlama bizde oğlan çıkarıyorz dediler anneme utanmadan...en azından böle densizlikler duymadın..

atalarımız bi lafı vardır bilirmisiniz Öyle şekere böyle çikolata :27::27:

Sende tavrını takınn anacım senin nikahına gelmeyene insanalra sen niye gidesin gitme boşver onalr yokmuş gibi davran.. :34::34:

cnm bnce anneni karıştırma.gelmedilerse onların ayıbı.onlarn yüzünden nişanlınla ayrı kalma.ailesi için nişanlını üzme derim ben.kırıldığını söyle tabiki ama ayrıda kalmayın derim bn.seni bilirsin yinede

canım ayrı kalmaya benm de gönlüm el vermiyo ama hiçbişey yokmuş gibi de gidip onlarla aynı evde oturmak aynı masada yemek yemek içimden gelmiyo :(( bu sefer dicekler ki bu zaten her halimizle kabullenmş bizi . ayrıca hak ettiklernden fazla değer göstermek de istemiyorum zaten gitsem de kalabileceğm 2 gün falan

cnm bide şu yönden bk.bizimkiler aynı şehirdeyken geldide noldu.annem duygulanıp iki damla yaş dökerken sessizce.ağlama bizde oğlan çıkarıyorz dediler anneme utanmadan...en azından böle densizlikler duymadın..[/

insan kendine yapılandan geçiyo sevdiiği için görmezden gelip katlanıyo da, ailesine dayanamıyo işte o içine oturuyo.. bizimkler öyle laf sokma falan yapmazlar da umursuzlar ilgisizler işte

cnm bn 7 aylık evliyim.nişanlıyken bnde sen gibi düşünüodum.çok meraklıymışım gibi onlarn her yanlışnı kabl etmk istemiyordm.bunu nişanlıma sölediğimde bktm bnm huzurm bozulucak bnde içimden gelmesede annecim babacm diorm ama yeri geldimide lafı sokuyorm(son bi kaç aydr yapıorm yoksa bn gibi sessiz birinide bu hale getirdiler ya helal olsun :27: ) yüzüne gül canını al politikası :34:

cnm bn 7 aylık evliyim.nişanlıyken bnde sen gibi düşünüodum.çok meraklıymışım gibi onlarn her yanlışnı kabl etmk istemiyordm.bunu nişanlıma sölediğimde bktm bnm huzurm bozulucak bnde içimden gelmesede annecim babacm diorm ama yeri geldimide lafı sokuyorm(son bi kaç aydr yapıorm yoksa bn gibi sessiz birinide bu hale getirdiler ya helal olsun :27: ) yüzüne gül canını al politikası :34:

zaten kırgınlığımı pek saklayamam ben yüzümden sesimden belli olur.gittiğimde nişan resmlermzn kaybolduğunu 1 resmimizn bile asılmadıını görnce acaip bozuldum mesela o gün boyu yüzüm zorla gldüm. görümcem abisiyle zıtlaşıp durdu yanımda ki ben evlerine ilk kez gitmştm bi sürü tantana çıkardı düğün tarihinden dolayı ben bunların hepsini yuttum aileme hissettrmedm ama şmdi de kabullenemiyorum yapılanı tepkimi koymak istiyorum :(

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum ama hakkaten yolun başındasın bn 1 sene nişanlılık dönemi geçirdim 7 ayda evlilk19 ayda neler gördüm.sen bide 5-10 yıllık evli olanlara sor.bzm dediklerimize gülüp geçiyolardır.daha neler yaşıcaksınız die.ama şuda bi gerçek baştan tavrını koyarsan oluyo yoksa ipin ucu kaçtımı bi daha tutamazsın.çok fazla kafanı yorma ama yeri geldiği zmnda konuşmasnı bil.öle olunca herşy düzelio emin ol.

selamlar... dün gece nişanlım bir hevesle uçak yada otobüs bileti ayarlayalım bize gidiş için dedi ama ben mırın kırın pek mümkün olamayacağını uygun bi dille söylemeye çalştm da sesindeki düşüklüğü ve moral bozukluğunu hissednce kahroldum :(( biliyorum ailem gelemicek die içinden gelmiyo benmle gelmek ama 1 haftalık kısıtlı zamanımızın 3-4 gününü heba etmiş olcaz bu şekilde diyo. daha da 2-3 ay görüşemicez zaten. ben de ezikliği hissediyorum onların bu tavırlarının diyor. ben alışkın olduğumdan çok zoruma gitmiyo ama sen yadırgıyosun gönül koyuyosun haklı olarak bişey diyemem diyo. zaten nikahta neden gelmediler die herkese açıklama yapmak da benim canımı sıkacak falan die anlattı öyle çok canım sıkıldı :(((napcam bilmiyorum onu gönderdkten sonra ben kend evmde o 3-4 gün kahrolcam onsuz geçirdğm için

selamlar... dün gece nişanlım bir hevesle uçak yada otobüs bileti ayarlayalım bize gidiş için dedi ama ben mırın kırın pek mümkün olamayacağını uygun bi dille söylemeye çalştm da sesindeki düşüklüğü ve moral bozukluğunu hissednce kahroldum :(( biliyorum ailem gelemicek die içinden gelmiyo benmle gelmek ama 1 haftalık kısıtlı zamanımızın 3-4 gününü heba etmiş olcaz bu şekilde diyo. daha da 2-3 ay görüşemicez zaten. ben de ezikliği hissediyorum onların bu tavırlarının diyor. ben alışkın olduğumdan çok zoruma gitmiyo ama sen yadırgıyosun gönül koyuyosun haklı olarak bişey diyemem diyo. zaten nikahta neden gelmediler die herkese açıklama yapmak da benim canımı sıkacak falan die anlattı öyle çok canım sıkıldı :(((napcam bilmiyorum onu gönderdkten sonra ben kend evmde o 3-4 gün kahrolcam onsuz geçirdğm için

nişanlını kırma bence sen de o nunla git zaten üzülüyomuş savunmuyo yani ailesini,boşuboşuna hem sen hem o üzülmeyin biraz da ailesi ile empati yapmayı deneyin

Yazık edersiniz güzel günlerinize.. Nişanlınız da gayet ılımlı biri okuduğum kadarıyla..
Ne onu, ne de kendinizi üzmeyin.
Gerçekten size karşı bir tavır olduğunu düşünüyorsanız bile, nişanlınızın hatırına yine de gitmelisiniz..
Ve mutlu olduğunuzu hissettirmelisiniz.

Ben düşündüm de, abim evleniyor diyelim, ve prosedür gereği nikahı önceden kıymak zorunda, sonradan düğün olacak..
12 saatlik yolu otobüsle gitmem gerekiyorsa gitmezdim. Eğer uçakla gitmem mümkünse giderdim...
34 yaşındayım, o yolu kaldıramazdım gerçekten...
Belki onların uçak yolculuğu için ayıracak bütçeleri yok..
Belki kayınpederinizin rahatsızlığı var ve size söyleyemiyor..
(Mesela benim babam prostat ameliyatı oldu.. 1 saatlik yola bile gitmek onun için işkence oluyor)

Anlatmak istediğim şu, "iyi düşünün"
:34:

Yazık edersiniz güzel günlerinize.. Nişanlınız da gayet ılımlı biri okuduğum kadarıyla..
Ne onu, ne de kendinizi üzmeyin.
Gerçekten size karşı bir tavır olduğunu düşünüyorsanız bile, nişanlınızın hatırına yine de gitmelisiniz..
Ve mutlu olduğunuzu hissettirmelisiniz.

Ben düşündüm de, abim evleniyor diyelim, ve prosedür gereği nikahı önceden kıymak zorunda, sonradan düğün olacak..
12 saatlik yolu otobüsle gitmem gerekiyorsa gitmezdim. Eğer uçakla gitmem mümkünse giderdim...
34 yaşındayım, o yolu kaldıramazdım gerçekten...
Belki onların uçak yolculuğu için ayıracak bütçeleri yok..
Belki kayınpederinizin rahatsızlığı var ve size söyleyemiyor..
(Mesela benim babam prostat ameliyatı oldu.. 1 saatlik yola bile gitmek onun için işkence oluyor)

Anlatmak istediğim şu, "iyi düşünün"
:34:

evet sağolsun çok ılımlıdır o böyle olmasa zaten :( maddi durumları gayet iyi sorun olacağını sanmıyorum.. mazaretleri kabul edilebilir belki ama bu benm gönlümün kırgınlığını geçirmiyor. ben hepsi gelsin istemiyorum ki. 1 kişi bile gelse aşkım yalnız kalmayacak orda..gitsem de onlara karşı gayet resmi mesafeli bi şeklde geçecek zaten. gündüzleri zaten evde olmayız artık akşamlara da tahammül edicem ama inadımı kıramıyorum :( nişanlm onlardan yana olsa onları savunsa bu kadar içim sıkılmazdı gitmezdm olur biter ama onu kırmaya dayanamyorm.. teşekkrler yorumun için ablacım

Ailenizi bu kadar karıştırmayın işlerinize ,ayrıca nikah dediğiniz şey düğün merasimi değil herkes yapıyor ve kimse çağrılmıyor ,bende önceden yapmış olsaydım nişanlımın memleketinde yapacak olsaydım ailem gelmezdi ki konusu bile geçmezdi keza diğer şekilde de herşeyi şimdiden bu kadar abartmayın ,şimdi nazınızı çeken nişanlınız sonra ailem diycek unutmayın,yaşınız kaç bilmiyorum ama nişanlınızıda psikolojik baskı ile kötü hissetmesine sebep oluyorsunuz bilmem farkında mısınız.

Ailenizi bu kadar karıştırmayın işlerinize ,ayrıca nikah dediğiniz şey düğün merasimi değil herkes yapıyor ve kimse çağrılmıyor ,bende önceden yapmış olsaydım nişanlımın memleketinde yapacak olsaydım ailem gelmezdi ki konusu bile geçmezdi keza diğer şekilde de herşeyi şimdiden bu kadar abartmayın ,şimdi nazınızı çeken nişanlınız sonra ailem diycek unutmayın,yaşınız kaç bilmiyorum ama nişanlınızıda psikolojik baskı ile kötü hissetmesine sebep oluyorsunuz bilmem farkında mısınız.

bunları yaşayan ve hisseden ben olmasam aynı sizin gibi düşünrdm ama işin içine girince öyle olmuyomuş. ailemi yok sayamam onların bişeye müdahale ettği yok ki zaten. sadece gönül koyduklarını hissediyorum ben. biçok konuda ben o kadar anlayşlı davranyrm ki nişanlıma o da bunun farknda sağolsun.sen biçok şeyi hoşgöryle karşlysn diyo zaten bana.ben de insanım nihayetinde. 4 seferini hoşgörüyle karşlyosam 1inde de gönlüm inciniyo. ayrıca sizin o 10 dkkalık merasime verdğnz değerle benmki farklı olabilir.

Back
X