- 11 Eylül 2013
- 17
- 3
- 36
Şimdiye kadar hiç böyle bir şey duymadım ben. Nişanlıma ailesi böyle demiş. Nikahtan sonra onlara gidecekmişiz yemek yiyecekmişiz. Ben gitmem dedim annemde git diye tutturdu. Gelinlikle oraya gidip bir sürü tanımadığım insanın arasında oturamam. Adetmiş öyle diyorlar. Var mı sahi böyle adet? Hiç çekemem ben ya gitmeyeceğim dedim. O günde gelmiyorum ben derim herhalde. Evime gitmek istiyorum ben. Öyle olmaz mı zaten gelin-damat kendi evine gitmez mi?
Canım ben 2 ay 25 günlük evliyim. Ve bende nişanlıyken nişanlım ailesinin düğün günü evlerinin önünde kurban kesmek istediklerini yemekler yeneceğini ve daha sonra evimize gideceğimizi söylemişti (ki kv evi anadolu yakasında evimizde avrupa yakasında.) Eşim Ezincanlı tamam adetleri olabilir ama ben doğma büyüme istanbullu olduğum için hayatımda adetmiş töreymiş hiç ama hiç bilmem. Bende nişanlıma böyle bir şey istemediğimi düğünde zaten çok fazla yorulacağımızı ve bir an önce evime girip onunla yalnız kalmak insanlardan kurtulmak istediğimi güzelce (imalı güzelce yani

oda beni sakinleştirdi tabi. Velhasıl ben gitmedim ama kırgınlık falanda olmadı çok şükür. yani sen ne istiyorsan onu yap. Bence adet diye bir şey yok milletin saçmalıkları. Düğün günü bence o 2 gencin en mutlu günü ve onlar ne istiyorsa o olmalı o gün.