• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikahtan Sonra Kayınvalidenin Evine Gidilir mi?

Şimdiye kadar hiç böyle bir şey duymadım ben. Nişanlıma ailesi böyle demiş. Nikahtan sonra onlara gidecekmişiz yemek yiyecekmişiz. Ben gitmem dedim annemde git diye tutturdu. Gelinlikle oraya gidip bir sürü tanımadığım insanın arasında oturamam. Adetmiş öyle diyorlar. Var mı sahi böyle adet? Hiç çekemem ben ya gitmeyeceğim dedim. O günde gelmiyorum ben derim herhalde. Evime gitmek istiyorum ben. Öyle olmaz mı zaten gelin-damat kendi evine gitmez mi?

Canım ben 2 ay 25 günlük evliyim. Ve bende nişanlıyken nişanlım ailesinin düğün günü evlerinin önünde kurban kesmek istediklerini yemekler yeneceğini ve daha sonra evimize gideceğimizi söylemişti (ki kv evi anadolu yakasında evimizde avrupa yakasında.) Eşim Ezincanlı tamam adetleri olabilir ama ben doğma büyüme istanbullu olduğum için hayatımda adetmiş töreymiş hiç ama hiç bilmem. Bende nişanlıma böyle bir şey istemediğimi düğünde zaten çok fazla yorulacağımızı ve bir an önce evime girip onunla yalnız kalmak insanlardan kurtulmak istediğimi güzelce (imalı güzelce yani:D ) anlattım. Bir ara baya sinirlenmiştim bu adet konularına nişanlıma "Bak ben Erzincanlı değilim adet falan bilmem siz bunu bilerek geldiniz beni istemeye. Adetlerinizi yaptıracaktınız madem Erzincanlı bi kız alsalardı sana!" dedim :1:
oda beni sakinleştirdi tabi. Velhasıl ben gitmedim ama kırgınlık falanda olmadı çok şükür. yani sen ne istiyorsan onu yap. Bence adet diye bir şey yok milletin saçmalıkları. Düğün günü bence o 2 gencin en mutlu günü ve onlar ne istiyorsa o olmalı o gün. :ssz:

bizde gelın almadan sonra oldu bu,kayınvalıdemın evıne gıttık komşular akrabalar fılan bızı beklıyorlarmış,hatta bız gıttık dıye onlara para fılan sacıldı,eglencelıydı be yaa:52::52: sora onların evınde yemek yedık evden cıkarken aglamıştım fılan bı toparlandım,sora fotograf cekımıne ordan da düğünün yapılacagı mekana gıttık resmı nıkah fılan orda kıyıldı.. amaaaan iyki gıtmışim be yav,ben bızımkılere epey onyargılıydım ama cıdden ii insanlar cıktı,bn gönüllerini yapmış oldum zamanında:52::52: ben eşim istıyor dıye gıtmıştım aşktan gözüm kördü bı koşu karsa gıdıp gelelım dese orayada gıderdımm:27::27:

Yarın nikahım var bugün telefonda konusu geçti. Gitmiyorum dedim. Nişanlım o zaman eğlenceyede gitmiyoruz dedim. Annem olaya dahil oldu nişanlımla konuştu güzelce. Sonra annem nişanlımın annesini aradı tartıştılar o sırada ben sinirden ağlıyordum. Annem telefonla konuşurken bende gitmiyorum diye bağırdım. O gün benim günüm ve ben ne istersem o olacak. Yarın gitmiyorum. Buraya da yazıyorum işte. Ben yarın onlara gitmiyorum akşam nişanlımla eğlenceye gideceğiz.
Kimse bana istemediğim bir şeyi zorla yaptıramaz. Niye ben en mutlu günümde istemediğim bir şeyi yapayım ki.

Yarın nikahım var bugün telefonda konusu geçti. Gitmiyorum dedim. Nişanlım o zaman eğlenceyede gitmiyoruz dedim. Annem olaya dahil oldu nişanlımla konuştu güzelce. Sonra annem nişanlımın annesini aradı tartıştılar o sırada ben sinirden ağlıyordum. Annem telefonla konuşurken bende gitmiyorum diye bağırdım. O gün benim günüm ve ben ne istersem o olacak. Yarın gitmiyorum. Buraya da yazıyorum işte. Ben yarın onlara gitmiyorum akşam nişanlımla eğlenceye gideceğiz.
Kimse bana istemediğim bir şeyi zorla yaptıramaz. Niye ben en mutlu günümde istemediğim bir şeyi yapayım ki.

e nişanlın gelecek mi eğlenceye, siz baştan böyle çekişiyosanız ohoooo neyse yapacak bişey yok yarın evleniyosun Allah utandırmasın

Nikah gününü atlattım eğlenceye gittik güzel geçti bir sorun çıkmadı çok şükür. Bunuda böylece atlatmış oldum.

Şimdiye kadar hiç böyle bir şey duymadım ben. Nişanlıma ailesi böyle demiş. Nikahtan sonra onlara gidecekmişiz yemek yiyecekmişiz. Ben gitmem dedim annemde git diye tutturdu. Gelinlikle oraya gidip bir sürü tanımadığım insanın arasında oturamam. Adetmiş öyle diyorlar. Var mı sahi böyle adet? Hiç çekemem ben ya gitmeyeceğim dedim. O günde gelmiyorum ben derim herhalde. Evime gitmek istiyorum ben. Öyle olmaz mı zaten gelin-damat kendi evine gitmez mi?

canım benim akıllı kv de millete hava atmak için çok istedi bunu ama ben direndim..ev okmeydanındaydı ordan çıkıp kadıköye nikah dairesine gidecem ordan maltepeye hanımefendinin evine gidecem bütün kadınlar toplanıp bana bakacaklar..kendileri dünya güzeli gibi bi de ağzımı yüzümü eleştirecekler sonra ben o yorgunlukla geri okmeydanına dönecem..(mesafeleri ist olanlar bilir)

olduuu..sen hava at diye benim yorgunluktan dibim düşsün düğün günu..

Benim yaşadığım şehir İç Anadadolu Bölgesi'nde.
Buralarda var öyle bir adet.
Kimse kafasına göre adet uydurmuyor yani.
:34:

e nişanlın gelecek mi eğlenceye, siz baştan böyle çekişiyosanız ohoooo neyse yapacak bişey yok yarın evleniyosun Allah utandırmasın

ben yorumda geciktim.
olmuşla ölmüşe çare olmaz derler ama bence gönülleri kırılmasaydı arada gerginlik olmasaydı iyi olurdu.
Nihayetinde onlarda sizinle birlikte hatta sizden daha çok yorulacaklar, belki eğlenirdiniz bile.
Sizinki biraz çekişmeye dönmüş inadımı geçireceğim gibi olmuş inşalalh ileride bugünler hatırlanıp yaşanana gerginlikler yeni sorunlara meydan vermez

gitsen ne olur yani.. bu kadar tatsızlığa değer mi?
bi de anneleri işin içine karıştırmışsınız.. o insanlar yüzyüze bakacak bundan sonra kendinizi düşünmüosanız onları düşünseydiniz keşke...
böyle bi adet var evet.. genelde gündüz olan nikah veya düğün bittikten sonra eşinin ailesinin evine gidilir yemek yenir biraz oturulur gelinir..
heryerde böyle olmayabilir belki, benim çevremde de böyle...
nie ben daha ilk günden eşimle ve onun ailesiyle papaz olayım ki...
madem öyleymiş onlarda, giderim eşimin de gönlü olur..
ayy okudukça daraldım valla.. küçük çocuk gitmicem die bağırmalar falan..

bizim yaşadığımız şehirde nikahımız oldu, nikahtan sonra annemlere geldik, akşama kadar akrabalarla, arkadaşlarla oturduk akşam da eğlenceye gittik.
ertesi gün de eşimin memleketinde düğünümüz oldu, bize kalacak yer ayarlamamışlar, diğer şehirlerden gelen tüm misafirlerle birlikte eşimin ailesinin evine gittik, gelinliğimi çıkarabileceğim boş bir oda bile yoktu, gittim banyoda üzerimi değiştirdim, herkes bulduğu yere serilip uyudu, bana uyuyacak yer bile kalmamıştı, 2 günlük yorgunluğun üstüne biz de eşimle bahçede oturup yıldızları izledik sabaha kadar, sabah da erkenden yola çıktık...
bana hayatındaki en büyük pişmanlık ne derseniz, o gün o düğüne katılmak derim... çok konuşmuştuk, defalarca kez söylemiştim istanbulda nikah+eğlence yapıyoruz zaten, ankaradakine ne gerek var diye, hiç istememiştim o düğünü, ama yine de kalpler kırılmasın demiş kabul etmiştim. keşke kalpler kırılsaymış, onlar unuturdu ama ben unutmadım 8 yıldır düşündükçe sinirleniyorum...
velhasıl iyi ki gitmemişsiniz, bir şeyi istemeden yaparsan mutlaka bir pislik çıkıyor altından. ve insanın en özel günlerinde ne yapacağına, nasıl yapacağına kendinden başka kimse karar vermemeli...

Ben boyle birsey duymadim basimada gelmedi..
Dugunden sonra dogru evimize gittik..Esimin ailesinden de birkac gelen oldu, dini nikah kiyildi sonrada herkez evine gitti..

Bosver canim sende git, ne olacak ki? Prenses gibi otur keyfini cikar valla..
:34:

Bizde kayınvalideme gittik.Üstelik eve 1 hafta sonra gelebildim oda ayrı şehirlerde olduğumuz için.Ben pek sorun yapmadım ama yinede insan gelinliği ile eve gitmek istiyo

gitsen hic birsey kaybetmezsin ki. Evlilik malesef sadece iki insan arasinda olmuyor. ailesiyle de evleniliyor hatta akrabalariyla bile. Senin nikahtan sonra gidip bir kac saat o eglenceye gelemicek olanlarla vakit gecirmen sadece gonul kazanir. Kayinvaliden eger benim dedigimi yapsinlar diye ugrasan biriyse baska seylerde de hep ugrasicaktir zaten. Bence o zamanlar mesafeni koyarsin sadece. Ama simdi bu yuzden gitmicek olursan esin arada kalir ve annesinden cok sana kirilabilir.

bizimkilerde de adet böyleydi; evlendikten sonra kv evine gidip pide vs bişeyler yeniliyormuş; kuran okunuyormuş hoca gelip... biz de öyle yapacaktık ama başka bir aksilik çıktığı için yapamadık.. ama ben gidecektim benim hoşuma da gitmişti ayrıca :)

gitti mi acaba gelin hn. :)
Gitmemiş, bak aşağıda yazıyor

Nikah gününü atlattım eğlenceye gittik güzel geçti bir sorun çıkmadı çok şükür. Bunuda böylece atlatmış oldum.

Back
X