- 29 Mart 2012
- 796
- 90
- 118
,Ben konunun a'sını b'sini bilmem, olayın cerrahi veya psikolojik boyutundan da anlamam zira bu konuda ihtisas yapmış bir tıp uzmanı değilim.
Ama bildiğim insanlar kadın veya erkek olsun hiç fark etmez, kendilerini doğdukları cinsiyetle bağdaştıramıyorsa bedenleri hakkında söz sahibi olup isterlerse cinsiyet değiştirebilirler.
Bu öyle kolayca ben kendimi erkek hissediyorum veya kadın hissediyorum ameliyat edin beni denilen birşey değil, yıllarca psikolojik tedavi görüyorlar, doktorlar kesinlikle onaylarsa ameliyat ediliyorlar.
Farklı görünmek, şımarıklık yapmak, dikkat çekmek için yapılan bir eylemde değil, psikolojileriyle de alakalı değil, bu insanlar kendilerini gerçekten kadın ya da erkek olarak görmüyorlar. Görmekten ziyade öyle hissetmiyorlar.
Şimdi Nil Erkoçlar'la gündeme geldi oysa evvelden beridir var olan birşey cinsiyet değiştirmek, hiç medyatik olmayan kadınlarında erkek olduklarını okudum ben, bu tıbbi birşey östrojen veya testosteron hormonlarından birinin daha ağır basmasıyla ilgili.
Ülkemizde ameliyat tuhaf karşılanıyor belki ama sırf dışlanmamak adına ameliyat olmadan kadınken erkek, erkekken kadın gibi yaşayan ünlü veya ünsüz çok insan var, kimi tercihleri yüzünden dışlanmak korkusuyla yurtdışında yaşamak zorunda hissediyor kendini.
Ben yargılamıyorum kimseyi, herkesin kendi tercihidir, çünkü gerçekten kolay bir karar değil, bir anlık hisle bütün hayatınızı değiştirebilir misiniz? Ameliyat olanlarında anlık hislerle ameliyat olduklarını düşünmüyorum, cinsiyet değiştirmek istiyorum diyenleri tedavi eden, süreçlerini takip eden doktorlarında anlık hisleri kabul ettiğini sanmıyorum, ayrıca ameliyat oldu diye niye bu kadar tepki gösterildi, tehdit edilmesi, ülkeyi terketmek zorunda kalabileceğini açıklaması, bir insan kendi bedeni hakkında verdiği karar yüzünden bunca zulmü hak etmiyor, oysa bir sürü insan var ameliyat olmadan erkek gibi, kadın gibi yaşayan.
Onları kabul eden ünlüler dünyasının, Rüzgar'ı dışlaması, medyada bu kadar tartışması bana anlamsız geliyor, radikal bir karar aldı evet ama kendinden başka kimseyi ilgilendirmeyen, üstelik kimseye zararı olmayan bir karar aldı.
Bunu bir erkekte yapsa tepkim aynı olurdu, ki Dünya genelinde erkeklerin ameliyat oranın daha fazla olduğunu düşünüyorum...
,
Yarın öbür gün çocuğunuz karşınıza böyle bir istekle çıkarsa yine aynı şeyleri söyleyebilecekmisiniz? merak ediyorum doğrusu.
Bazı yorumları görünce gece gece sinirim zıpladı!
Ne demek çocuklarımız görüp de özenirse?Arkadaşım bu insan keyfinden özendiğinden gidip cinsiyetini değiştirmedi.Sen ben kadınız,kadın vücuduna sahibiz,bir kadın gibi davranmaktan hoşlanıyoruz ama o bir kadın bedenine hapsolmuş erkek bir ruhtu.Kimse sırf özendiği için cinsiyet değiştirmez,öncelikle psikolojik ve bedensel bir sürü testten geçiriyorlar insanı,heyet kararıyla onaylanan bir şey bu ameliyat ve bir sene filan sürüyor karar aşaması.
Düşünsenize bir sabah uyanıyorsunuz ve bir erkek bedeni içindesiniz,kişiliğiniz,ruhunuzsa kadın.Neler hissederdiniz?Neden empati yapmaktan bu kadar yoksunsunuz?
Sonra olayı dinsel açıdan eleştirenler,onu Allah öyle yaratmış.Onun ruhunu erkeksi bir ruh olarak vermiş,bu insanın kendi haklı sebeplerinden ötürü cinsiyetini değiştirmesi mi günah?Yıllarca ait olmadığı bir bedende cehennemi mi yaşasaydı?
Bu bir tercih meselesi değil o ve onun gibi insanlar için.Doğuştan gelen bir sağlık sorunu.Allah korusunda ileride kendi çocuğunuzun başına aynı şey gelse onu destekleyip,olması gereken bedene mi kavuştururdunuz,yoksa her gün ızdırap içinde bedeninde hapsoluşunu mu izlerdiniz?
İş işten geçmiş, 26'sına kadar erkek ruhuyla yaşamış biri için artık çok geç. Yapabileceği doğru kararlardan biri cinsiyet değiştirmek. Bunalıma girip intihar etmesinden iyidir. Ama annesi kızının lise sona geldiğinde hala regl olmadığının farkında olup, doktora götürüp hormon tedavisi alsaydı bugün bu durumda olmayabilirdi. Veya daha küçükken kızındaki değişiklikleri farketmeliydi. Bu, doğurmakla işin bitmediğinin büyük bir göstergesi. Bu yüzden aileler çocukları hakkında farkında olmalı. Ama dediğim gibi 26 yaşında bir insan için olay çok geç. Bir film izlemiştim ve çok sevmiştim. Ma vie en rose. Burada olay tam tersi, ama aile sonunda çocuklarına destek oluyor. Bu hoşuma gitmişti. Ama çocuk daha çok küçük. Düşünüyorum da bu filmdeki senaryodan da soğudum. Çocuk küçükse bedenini ruhuna oturtmak yerine ruhunu ya da hormonlarını bedenine uydurabilirsin. Ama bu Nil için tabii ki çok geç. Mutlu olsun.
Akşam kafamı yastığa koyduğumda benimde aklıma ansızın geldi. Belkide bu kadar güzel bıcır bıcır sempatik bir kızın bu kararı vermesini ekran başındakiler olarak hazmedemedik galiba.
Ciddi bir durum söz konusu olmasa eminim tercihi bu yönde olmazdı. Ameliyat acıları masraflarıda katlanır şeyler olmasa gerek.
Erkek tipli bi görüntüsü olsa kabullenmek daha kolay olurdu sanki. İnşallah bundan sonraki hayatında ruhu ve bedeniyle barışık olur.
bence de. eski hali bir kadın olarak standart üzeri bir güzelliğe sahip olmasaydı insanlar bu derece şaşırmazlardı. bir türkücü vardı adını unuttum onun için de benzer şeyler söyleniyordu erkek gibi hissettiğine dair zaten erkek kıyafetleri giyer hep o yapsaydı bu kadar gündeme gelmezdi bence de çünkü Rüzgar' ın eski hali kadar güzel değildi.
biz saçımızı boyarken bile elli defa düşünüyoruzyakışır mı diye Rüzgar o güzellikten vazgeçmiş bu da insanları hayret ettiriyor bence
bir kaç gündür bununla ilgili haberleri okuyup çevremdeki ve buradaki yorumlara bakıyorum.her düşünce mevcut pek tabi..
ben O' nun adına çok sevindim.Çünkü 26 yıllık hayatında yeniden doğduğunu ifade etmiş.Öyle bir toplumdayız ki bırakın
CİNSİYET değiştirmeyi kısa boylu biraz topuklu giyince laf edilir , uzun boylu çok uzun bulunur, zayıf sıskadır, kilolu balık etli değil balinadır,
gözlüklü dörtgözlüdür, dişleri tel olan yamuk dişlidir....bu böyle uzar gider.yani her kesimden insan eleştiriye ve ağır yargılara açık maalesef.
farkında olmadan sürekli bir şeyleri eleştirir haldeyiz.eğitim düzeyi söz de artıyor..
kadın halini ben de beğenirdim.Allah ım o ne güzellik....ama ne demiş :" beni bu yüzden karşılıksız seviyorlardı hep."
ve bir ailesi var unutmayalım.ailesi de bu konuda o na destek..yargılmayı bırakalım bence de..
İyi ki doğdun Rüzgar.
canım ne güzel ifade etmişsin,bravo..destek olmasak bile yargılamayı,onun adına günah-sevap cetveli kullanmayı bıraksın insanlar en azından..
en çok buna takıldım ben..eğer günahsa bu ancak Allah ile kulu arasındadır asla bir başkasını ilgilendermez..hem dini vurgu yapanar farkındalar mı ki aslında o kişi hakkında gıybette yapmış oluyorlar.
yeni bedenin de mutlu olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?