Nisan 2013 Anneleri

çok bulantı olunca kız oluyomuş diye duymuştum
ne güzel bi oğlun varmış, bide kızın olur
gerçi senin gönlünden geçen ne bilmyorum da:)

saol canım bide sirkeli suyla yıkıyolarmış zefiranıda sorayım.. idrarımı hiç tutmuyorum wc den çıkamıyorum bu yüzden..inşallah tez zamanda atlatırım..çok zor ya idrar yolu enfeksiyonu..

bu arada az önce tarhana yaptım kendime mide bulantım geçti...bol sarımsak attım içine zararı olur mu bilmiyorum en azından idrar yolu enfeksiyonuma faydalı olur diye düşündüm

bulantıdan şikayetçi olduğuma bakma, bebişim kendini bana hissettirdiği için mutluyum
sarı leblebi aldım ben ama hangisi daha iyidir bilemedim,
çubuk kreker hayat kaynağım gibi oldu tarhanayı da çok severim denemek lazım.
bende bugün makarna yapayım dedim, midemin asitini bastırır diye düşünmüştüm, amaaaaa 2 kaşık yiyemedim bile
kilo takibi de yapabiliriz kızlarrrrrr???

Merhaba güzel anneler

bugün doktora gittim. süper bir haber aldik. bebegimizin kesesi yerinde ve kendiside yan gelmis yatmis büyümeyi bekliyor.

ama megersem bende myom varmis. 5 e 6 cm büyüklügünde. doktor rahim icinde olmadigi icin sansliyiz dedi. disindaymis rahimin. sürekli kontrol altinda tutacagiz dedi.

daha önce doktora gitmistik biz bebek sahibi olmak istiyoruz diye bi kan tahlili yapip eve gönderdiler bizi. yani kist varmi yokmu bakilmadi. tam o asamadaydik iste ki hamile kaldim. b

a be gerizekalilar o zaman ilk is ultrason baksaydiniz görcektiniz myomu mu simdi de minigim rahat rahat büyüyecekti. aptal insanlar. Burda böle iste . hemen ultrason filan bakilmiyo yani. bizde cok üstünde durmadik. denemeye devam ettik. ve hamile kaldim ama sevinemiyorum.

eger hersey yolunda giderde bebegim rahatlikla büyürse en kötü myom alt kanala dogru ilerlerse sezeryan yapariz dedi.
( Allah biliyor cok istemiytim normal dogum yapmayi )

ya da rahim büyüdükce yukari dogru kayar belki sansimiza dedi. sabah cok üzüldüm cok agladim ama simdi iyiyim . Allahima emanet yavrum

gelelim neler söyledi.

1 ) Neler yemek yasak diye bir liste verdi. Bazi peynirler cig yapiliyormus.
Dikkat edin dedi alirken sorun dedi. ( Tr de de böylemi bilmiyorum ama almanya da sanirim cok cesit ppeynir oldugu icin bu uyariyi yapiyorlar. özellikle mozarella kesinlikle yasak dedi

2) kahve cay mümkün oldugu kadar az günde iki fincani gecmeyecek dedi. meyve caylari ve yesil cay serbest dedi. bitki caylari da serbest dedi. ( ama bu bizim envayi cesit bitkilerimizi bilmediginden olsa gerek böle dedi . ben yine de bitki cayi icmem asla )

3) spor yapabilirsin hafif olmak sartiyla. yüzme , yürüyüs hafif egzersiz gibi.. ama tenis, ne bilim halter filan yasak aynen böle dedi

4 ) seyahat edebilirsin ama sadece kisa mesafeli ucak. yani 20 saat araba yolculugu olmaz dedi. hamilelerin kani daha kalin olurmus ( türkce ancak bu kadar cevirdim )
o yüzden sürekli hareketsizlik iyi degilmis. Ben de TR ye gidecegim dedim ok dedi

5)üc tüp kan aldilar. ne yapacaksa bilmem. bir sürü test yapilcak dedi. TR den asi defteriniz var mi dedi kücükken hangi asilari oldugunuza dair. Dedim bizde öle bise yok. ama ben size sayarim dedim hepsini biliyom dedim güldü.

6) ebe olayi var burda onu anlatti. 12. haftadan sonra senle irtibata geciyo hastaneye bagli bir ebe. o saba herseyi yaptiriyo iste kurs lari falan gösteriyo. gerekiyorsa seninle geliyo. her hafta gelisimini anlatiyo bebegin. dogum öncesi hazirlik sonrasi icin bir sürü birsürü yardim ediyo iste. Böle numuneler filan veriyo markalarin.

7) doktor bir sürü kitap brosür filan verdi ama bir klasör dolusu. bende kitap almayi düsünordum. gerek kalmadi anca bunlari okurum 9 ay. birde bir bebek markasi kücük bir numune kutusu hazirlamis cok tatli. icinde anne iicin bakim losyonu , masaj yaglari filan var. Denerim begenirsem alirim.

9) cinsel iliski sormadik o da unuttu herhalde. zaten aklimiz basimizdan gitmisti. ama önemlide degil yani. su an ikimizde düsünmüyoruz böle bisi

10 ) ultrason takibi yaptigimizda size sormam gerek dedi. bebegin bütün ölcülerinimi ögrenmek istiyorsunuz yoksa sadece iki kolu ,bacagi yerinde demek yeterli mi dedi. buna karar verip bana bildireceksiniz dedi. eger ölcüm istemiyoruz derseniz , o zaman kötü , olumsuz bisi görsem de size söyleme yetkim yok dedi. biliyorum tuhaf ama kural böle dedi. Valla almanlarin isine akil sir ermez, bunu bir arastirip sonra haber verecegiz doktora.

simdilik bu kadar.

ayin 20 sinde tekrar gidecegiz. Kan testi sonucu icin. ( beta hcg kac filan diye sormayin burda söylemiyorlar öle seyleri )

ama tam olarak 5 hafta 3 günlük dedi. hersey ok dedi. ama iste bilemiyorum yani myom isi cainimizi SIKTI

ama ben özelden mesaj atamıyorum benide eklermisin ellerine sağlık...

Kullanıcı adı:ernsmr
sat:25.06.2012
tahmini doğum:01.04.2013

arkadaşlar 2 saat kadar önce çok az kahverengi lekem oldu ve bidaha olmadı ama ben o saatten beri kafayı yicem çok korkuyorum ...sizlrde böyle bi durum oldu mu?

bende kahverengi hic olmadi. yerlesme kanamasi felan hic öle biside olmadi.

bu arada beni de ekle tuncs cum lütfen

croiselle 33 yas sat 03. temmuz dogum tarihhi 10.04.2012 hayirlisi ile

arkadaşlar 2 saat kadar önce çok az kahverengi lekem oldu ve bidaha olmadı ama ben o saatten beri kafayı yicem çok korkuyorum ...sizlrde böyle bi durum oldu mu?

benim adet günümde başlayan ve 2 gün süren kahverengi akıntım oldu korkma kahverengi lekelenmler olabiliyor.
tabi artarsa ve rengi değişirse doktorunla görüşürsün..

merhaba canım, listene beni de ekler misin?? yaş:25 sat:29 haziran, tahmini doğum tarihi 06.04.13
teşekkürlerr

bende kahverengi hic olmadi. yerlesme kanamasi felan hic öle biside olmadi.

bu arada beni de ekle tuncs cum lütfen

croiselle 33 yas sat 03. temmuz dogum tarihhi 10.04.2012 hayirlisi ile

canım myomu attım kafamdan onun dısındakiler için Rabbim sağ salim büyütsün meleğini hem içerde hem dısarda..
Hayırlı bi şekilde kucagına almak nasip olsun inşallah..

"tuncss" tablo için ellerine sağlık süper olmuş

"BKTSYLMZ" lekelenme için doktoruna başvur, bana lekelenme yoksa yolculuk yapabilirsin bile dedi

"croiselle" umarım Rabbim gönlüne göre verir, normal doğum yaparsın bebiş de sağlıklı olur. Yeşilçay konusunda gebelikte zararlı olduğuna dair bir yazı eklemiştim ona bir bak istersen

"tugbaogretmen" en azından benim gibi belirtim neden yok diye ağlamazsın:) Annesini çok zorlamaz inşallah minik

Son düzenleme:
canım benim tahmine göre 5+2, dr küçük olabilir ondan görünmüyordur belki dedi, görünmemesi normal mi acaba, ama bana cevap verin ama biriniz, ama lütfen ama

canım benim tahmine göre 5+1 dik doktora gittiğimde, doktor bugün sadece keseyi görebiliriz dedi, ama ultrasonda süpriz oldu, tahminimizden büyükmüş miniğim, erken döllenme olmuş, 6+1mişiz, bebiş ve kalp atışları göründü.
yani 5+1sen bile görünmemesi normal, belki de geç döllenme olmuştur, içini ferahh tut

canım benim tahmine göre 5+2, dr küçük olabilir ondan görünmüyordur belki dedi, görünmemesi normal mi acaba, ama bana cevap verin ama biriniz, ama lütfen ama
üzülme canım,herkesinki farklı bence,
bende yarın gidicem dra benimde 5+1 olucak, bakalım benim nası çıkıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…