Nisan 2018’de tüp bebek tedavisi sonucu alacaklar

ben 34 yaşındayım eşim 43. Biraz geç evlendik. Bir süre de çocuk düşünmeyince şimdi böyle herşeyi acele acele yapıyoruz :) Sizin sorun neydi? ikinci denemeniz galiba değil mi?
Ben 35 yaşındayım eşim 39 4.yıllık evliyiz Bende pcos var canım. İlk denememiz sonucu pozitif gördük ama kimyasal gebelikti. Dondurulmuş embriyolarım var nisan ayı adetiyle birlikte 2.deneme olacak kısmet olursa .
Tüp bebek için sperm sayısı önemli değil zaten en kalitelisini ve en iyisini kullanıyorlar . Umarım ilk deneme de tutar canım.

inşallah canım bakalım hepimiz için güzel sonuçlar olsun.

Merhaba
Bende doktorla öngörüsme yaptım ve adete 1 2 gun var .
Adetimle beraber tüp bebeğe başlıyorum inşallah..

23yasindayim, 3,5 yıllık evliyim ilk tüp bebek denememiz olucak . 4ay klomen çatlama iğnesi kullandım. Aslında doktora aşılama için gitmiştim ama esimde morfoloji sorunu çıktı. Doktor vakit kaybetmeden tüp bebeğe gecmemi önerdi ..

İnşallah tedavim ilerlerse, Nisan'da sonucu alıcam ..

Ben de bikaç ay önce sizin gibi aşılama tedavisine başlamıştım ancak eşimden sperm alınıp sayı çok düşük çıkınca aşılama iptal edildi. Hemen tüp bebeğe yönlendirdiler. Bol şans hepimize :)

Hayırlı olsun tedavin canım bol sans

Gördükleri yumurta değil. Adetin 2. günü bakılan antral foliküldür yanı yumurtanın içinde büyüyeceği kesecikler. Ama 12 yaşınıza göre çok güzel bir sayı bende över rezerv azlığı var adetin 2. günü 2 folikül görünüyor mesela gecen ay hiç yoktu. ve daha yaşım 25. Bu ay yeterince olur hormonlarda da sorun çıkmazsa insallah 2. tedavim başlar. Size tavsiyem yumurta kalitesi için incir tüketin.
Doktor her gittiğinizde estradiol yani e2 testi yapacak bu yumurtalarınızın kalitesini gösterir. Inciri delip suya bırakın bikac saat sonra suyunu için inciri yiyin tedaviyi destekliyor benim opu vakti 3000 olmuştu e2. ama içlerinde oosid yoktu tedavim yarim kaldı.
Çok yazdım ama ilk tedavide insan neler oluyor diyor zor geliyor. Ben 3 yıllık evliyim böyle şeyleri düşünmekten araştırmaktan yoruldum

Anladım canım inşallah bu tedavimizde hepimiz olumlu sonuç alırız :)) direk tüp bebeğe geçmekle iyi yapmissin
Hayırlı olsun tedavin canım bol sans
Teşekkür ederim canım .. hepimize bol sans

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Gerçekten sürecin bu detaylarını bilmiyordum. Bana uzunca bir liste verdi gittiğim merkezdeki beslenme uzmanı, bu listede kuru incir de var. Her gün araöğün olarak 1 kuru incir, 1 kuru kayısı, 1 badem, 1 ceviz yiyeceğim.

aaa ne guzel listede mi verdiler.. 4. denemem olacak kimse liste filan vermiyor
hangi merkezdeydin cnm sen? listesini bizimle de paylassan güzel olur.

tedavi öncesi saglikli besleneyim, akdeniz beslenmesi yapayim diye cabaliyorum aksi gibi canim daha cok abur cubur çeker oldu

Ankara’da özel bir tüp bebek merkezinde tedavi görüyorum. Listeyi şöyle özetleyim size:
-her gün 2,5 lt su
-protein ağırlıklı beslenme (yumurta,et,ciğer,yeşil mercimek) yanına salata yada taze sıkılmış meyve suyu
-karbonhidrattan uzak durun (un,şeker,makarna,pirinç)
-akşam yatmadan önce 1 kase yoğurt
-gün içinde araöğün (1 kuru kayısı, 1 kuru incir, 1 badem, 1 ceviz)
-her gün 1 saat yürüyüş
-günde 2 defa nefes egzersizi
-her gün aynı saatte yatıp Aynı saatte kalkın

Ben de boyle besleniyorum 1 aydır glüten kesinlikle yemiyorum yumurta kalitesini bozuyormuş insallah işe yarar

Evet karbonhidrat gluten yumurta kalitesini olumsuz etkiliyor hatta aşırı et tuketimi de olumsuz etkiliyormus sentetik östrojen alimina sebep oldugu icin tavsiye edilmiyor. artik hayvanlara fazlaca östrojen hormonu verdiklerinden

bir de ben ve eşim takviyeler kullanıyoruz. kendim omega ve koenzim kullanıyordum doktor efa mom ve inofolic verdi. eşiminde morfoloji biraz kötü ve ros testi sonuclari da kötü geldigi icin ona da antioksidan takviyesi verdi progeny m ve teatrio. ayriyetten eşime nac ve pharmaton da kullandiriyorum. erkekler icin keci boynuzu özü, havuc suyu ve nahut yemegi de cok faydali

Bizde de sayı ve morfoloji problemi olduğu için doktor tavsiyesyle emodex ve teatrio kullanıyor eşim birkaç aydır. Ayrıca keçi boynuzu ve havuç kürü tabii ki. Benim için de sadece folik asit başlattı doktorum. Başka birşeye gerek yok sana dedi

Ben qoenzym q 10, tiroid ilacı, omega 3 6 9 ve macun kullanıyorum bal yiyorum. Tedavi başlayınca da arı sütü alacağım ve incirle kabak çekirdeği

Bende de hipotiroidi var uzun zamandir tiroid ilaci kullaniyorum. omega ile koenzimi zaten genel saglik icinde düzenli kullanmak faydali. emodexte cok iyi bir takviye. melekeda cnm ne macunu kullaniyorsun sen?

Ben bu başlığa uymuyorum aslinda benim de tedavi nisanda ama sonra embriyolar dondurulup farkli bir tedavi sürecine giricem ben eylüle doğru sonucum belli olur :)

Bende de hipotiroidi var uzun zamandir tiroid ilaci kullaniyorum. omega ile koenzimi zaten genel saglik icinde düzenli kullanmak faydali. emodexte cok iyi bir takviye. melekeda cnm ne macunu kullaniyorsun sen?
Internette meşhur bi macun aslında yumurtaya faydalı ama sanırım tsh yi o yükseltti o yüzden azalttim

Internette meşhur bi macun aslında yumurtaya faydalı ama sanırım tsh yi o yükseltti o yüzden azalttim
c-life mi cnm? ya aslinda bende acaba alsam mi yoksa ters bi etkisi olur mu diye tereddutte kalmıştım. bana da aktar bi macun hazirlamisti kullandigim 3. ay doktora gittim artik denk mi geldi macunun faydasi mi bilmem iki yumurta birden büyümüştü. tabi bende değil 2, duzineyle yumurta olsa da dogal yoldan hamile kalamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…