Nisan Annesi Olmanın Avantajları Dezavantajları Nelerdir?

sema3406

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2007
7
0
86
İstanbul
merhaba anneler ve anne adayları tatlicadiarzu ...nisan ayı bi geçiş ayı olacağı için (bi soğuk bi sıcak olabilcek) nasıl durumlarla karşı karşıya kalacağız . özellikle şuan da anne olan arkadaşlar bilgi verirse ve anne adaylarıda tahminlerde bulunursa sevinirim.mesela çocuk kıyafetlerini nasıl ayarlamak gerek.

hadi arkadaşlar şimdi bebişler yerlerinde mutlular ama bu konforu çıkıncada nasıl yaşatıcaz yorumlarınızı bekliyorum CADIARZU

canım ben 6 nisanda doğum yaptım..e malum adı nisanda olsa kıyafetleri çok ince seçme bence..mutlaka iki tane polar battaniyen ve örgü patiklerin olsun..ısıtıcın bulunsun..şapkaların olsun değişik..ve dışaruya hemen çıkarma,çünkü serin oluor bu ay..yazın en güzel günleride onun zor olduğu dönemlere rastlıyor,yani gezdirme planları bi sonraki yaza erteleniyor maalesef:) sevgiyle kal:enbuyukkk:

süper bir ayda geliyor 40 çıkana kadar mayıs sonu oluyor aşağı yukarı.zaten çıkamıyorsunki bir yere 40 çıkana kadar .ondan sonra girdir mevsimlik ne tamamen soyuyorsun nede kat kat giydiriyorsun bebekte bunalmaz bence süper olacak.ayarlasam kalmazdım (kazara olduda)

hım gezme konusunda yorum yapmamışım hakikaten gezmeyi sevenler için sıkıcı bir yaz olcak kesin .benim için hiç problem değil ben zaten evden çıkmam.

Olurmu gezme konusunda hic sorun olmuyo bence.Benim gorumcemle ayni dogumlarimiz o iki sene once dogurmustu ve 3 aylik bebegiyle Turkiyeye gitmisti ve cok rahat etmisti.Bende gidicem bakalim umarim sorun cikmaz bebegimde rahatsiz olmaz ve super bir yaz geciririrz.

ben ce de çok güzel bir zamanlama ne kışın soğugunda ne yazın sıcağında ilkbaharda doğuracaz çok güzel bir ay bence

birde 23 nisan oluyormuş oh be daha süper olur demi.aman aman yok vazgeçtim gününde gelsin .beklemek çok zor geçmiyor günler .

sizde aynı fikirdemisiniz bilmiyorum ama sanki kış olduğundan günler daha kısa ve daha çabuk geçiyor gibi günler .yaz olsa kadar çabuk geçmez artı sıcak mahfederdi bizi.diye düşünüyorum ya siz.....

bana şimdi bile sıcak basıyo bazen yanıyorum bazen donuyorum ama genelde iyi geçiyo.
bebeklere en çok ne lazım olur nisan ayında.

bencede nisan ayı güzel hem bebeğimiz için hem bizim için...
yazın sıcağında hamilelik geçirmek çok zor...

bencede çok güzel bir aya dek geldi hem büyüklerimiz hep derler yaz çocuğu daha çabuk büyürmüş hemde bol bol cıbı cıbı yaptırırız :) üşüdü derdide olmaz
bide o sıcaklarda hamileliğimiz geçmedi eğer geçseydi heralde ben ölürdüm sıcağa hiç dayanamıyorum anında halsizliğiyorum

Kısslar geçmişi karıştırırken bu topiği gördüm bence bizde bebilerde çok şanslı nisanda doğacakları için çok güzel bir bahar mevsimi arkasından mayıs ve sonrası yaz çok fazla hastalanma dertleri olmayacak ateşlendimi üşüttümü virüsmü bulaştı dertleri olmayacak bi arkadaşın yazdığı gibi ben de söylüyorum ayarlasaydık böyle bir aya denk getiremezdik herhalde(kazazede sonuçta)

Merhaba,

Bencede güzel bir dönemde hamilelik ve annelik yaşayacağız. Benim ilk doğumum haziran ayındaydı Hamilelikteki o sıcak basmalarını , sıkıntıları falan daha rahat atlattım gayet iyiydi yani üşüme , hastalanma derdi yok bol bol banyo v.s yaptırabiliyorsun çok rahat oluyor ben 20 günlükken bebek gezmeye başlamıştım Çok kalın giydirmezdim bebeği sıcağa çok alışmasın diye birde çok sessiz ortama alıştırmayın evde ses olsun o uyurken falan tv falan açıksa kapatmayın yani daha rahat edersiniz bebek küçükken sürekli evde oluyor insan ama biraz büyüdüğünde farklı ortamlara katılıyorsun eee her gittiğin yerde evindeki rahatlık olmuyor o yüzden ses' e alışkın olmaları faydalı bence yani ben öyle yaptım , o uyurken süpürdüm falan inanın hiç zorluk çekmedim bu anlamda.Birde uyuduklarında sürekli beşikte yatırmayın , bazen yatakta bazen koltukta uyusun yerini aramasın yani herzaman . Bu bebişte kısmetse nisan' da doğacak yaz olana kadar kendini toparlar yazında rahat ederiz diye düşünüyorum:82:

bende hiç dezavantajını düşünmemiştim iyik nisan annesiyim çunlu bazem kıs soğugunda bile bunalıyorum mesela hava su anda 10 derece falan işyerimde odamda canı açtım halandırıyorum tabii kendimi üşütmeden inececik pijamalarla geçiriyorum incecik 2 tane pijamam var yıkayıp yıkayıp onalrı giyiorum sonrada atarım zaten iyice eskidiler hiç kalın bişi giymedim yaz olsa napardım bilemiyorum mahfolurduk herhalde sadece ayaklarım bazen üşüyor o kadar onda da yanımda hep 2 corap oluyor biri ince diğeri daha kalın gerekirse değiştiriyorum
kzunenimde nisanda dogu yaptı çok memnun mesela 3 aylıkkken temmuz ayı gelmiş oluyor sürekli yıkardık bebek şimdi yıkanma delisi büyüdü nisanda 2 yasına girecek çalıstıgım için de 13 haftalık dogum iznim tam yaz ortasında bitiyor temmuz 15-20 gbi ardından yıllık iznimi alıcam kısmetse eylülde başlayacağım işe böylece bebeğimde 5 aylık oldugunda iş başlayacağım yani minicikken kuzucumla birlikte olacağız ele avuca gelince de bakıcıya devrolacak
evde daha önce hiç giymediğim ev elbilselerimle geziyorum oh ne rahat yaz olsa çıplak mı gexecektim acaba

bende nisan aynın çok avantajlı olduğunu düşünüyorum.gerçi benim bebiş mart sonunda gelicek sanırım ama aynı sayılır.valla yaza kadar büyümüş olucaklar rahat rahat gezeriz gibime geliyo ben evde duramam pek sıkılıyorum hemen.zaten tatil planımızda var temmuz ayı için.hayırlısı ne diyelim.bence bebeklerin en kolay zamanlarından biri küçük oldukları zamanlar.emerlerse tabi.yemek derdi yok peşinden koşma derdi yok.emzir altını değiştir.tabi çok huysuz olmazlarsa...

canım benim ilk oğlum 21 martta doğdu. buda nisanın başında doğacak iki tane koç oğlum olacak inşallah....
inan çok avantajlı tam 40 ın çıkınca bahar geliyor bebişi alıp pikniklere gidebiliyorsun hava aldırmaya çıkıyıorsun doktor hergün saat 11 ve 3 te oğlumu güneşlendirmemi söylemişti başını açıyorduk keyif yapıyordu d viitaminin sadece güneşten alabiliyrz biliyorsunuz bizimki şimdi kocaman oldu 2ye gidiyor sıpam
küçüklerde çabucak büyücek anlamıyacaz bile sağlıklı olsunlar da canları içinde olsunda dünyaya gelen büyüyor.
kış bebeği olsa eve tıkıl kal çok şükür gene bahara geldi hamileliğim hem hamilelikte kolay geçiyor yazın hamile olduğumuzu düşünsenize zaten kaloriferli gibi geziyoruz yazın sıcakta aman aman .....

valla ben kızımı temmuzun başında doğurdum yeni doğdu diye annemler yine de giydiriyorlardı bebek o üşür diye doğduktan 2 gün sonra ateşlendi dr dan yedik fırçayı. sonra çocuk tam ele geldi 3 aylıktan sonra ekim oldu ardından kış derken hem kızım hem ben eve tıkıldık psikolojim berbattı haliyle.tabi o yaz tatilde olmadı.ama bu sefer bence süper bi ay nisan ayı hoş nisana kalırmı bilmiyom benim sıpa da en azından bebeğim 6 aylık olacak havalar soğumaya başlayana.bence nisan oldukça ideal...

ben nisanda dogum yapacagım için cok memnunum. düşünsenize son aylarımızda yazın en sıcak döneminde olsak cok kötü siserdik. dogumda baharda olacak kısmetse yazında hastalıksız atlatırsak kısa kadar sırtımız yere gelmez:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…