Nişan atılınca altınları alabiliyor muyuz, hiç tecrübem yok :(

Kız eve gelip pişman oldum demiş bakın yaptıklarımın farkındayım demiş. Yani ona her istediğini alan evine kadar temizleyen insanların bile isteye canını acıtmış.
Şimdi pişmanım üzgünüm buna inanmayın.
Köprüyü geçene kadar

Evlilik olunca altınlar kıza mı verilmiyormuydu kanuna göre nişan ile evlilik arasında fark var mıydı bilemedim

Ya şimdi yorumlar o kadar garip ki.Aynı durumu yaşayan erkek olsa kimse acımaz.

Kimisi diyor ki ''kadını 5 gün kala bırakmak çok ayıp''.Ne yapsın evlensin 3 ay sonra,boşanalım mı desin çözümünüz bu mu?
''Başta niye görmemiş'' diyor bazıları yahu siz birinin bazı yanlışlarını görmezden gelmediniz mi hiç? Burada her gün kaç tane konu açılıyor ''evlenmeden önce böyle değildi,başta böyle değildi'' ile başlayan.Onlara niye aynı yorumu yapmıyorsunuz ?

Eğer olay konu sahibinin anlattığı gibiyse ki her konuda olduğu gibi bu konuda da sadece onun penceresinden bakarak yorum yapabiliriz hiç acımam böylelerine.Evlenecek diye bütün dünyayı isteyen insanlara gram acımıyorum ben karşıdaki insana da merhamet etmek lazım ama değil mi ?

Bu zamana kadar aklı neredeymiş baştan kadını tanıyacak Ada'm dediğin tam düğüne hafta kala aklına gelmesi o kadının yaşadığı psikoloji üzüntü birde altın peşine düşmek maddiyatın peşine düşecekleri kadar yuvanın kurulması ve bozulmamasının peşine düşselerdi bu böyle olmayacaktı

Ya bir de nişan tanımak için yapılır, evlilikten önceki son çıkıştır. Sonunda ya evlilik olur ya ayrılma. Son dakika bile ayrılsa, mutsuz evlilikten iyidir.

Cinsel birliktelik olmadıysa , mehir de geçersiz olur .

Cinsel birliktelik olmadıysa , mehir de geçersiz olur .

Hm. Bunu bilmiyodum sagolun.
Ama kim bilir belki o cinsellik olmustur??
Evlilik oncesi?? Sirf zaten evlenicez imam nikahimiz kiyildi gunah degil diye??

Tabi burda ilk sormamiz gereken soru " imam nikahlari kiyildimi?".
Konu sahibi cevap vermedi soruma @zz1905

Ben kiyilma
Ben kiyilmadi diye okudum ilk sayfalarda hatta muhafazakar bir aile neden kiydirmamis diye sasirdim

Abini haksız buldum açıkçası bu kadar çekilmez biriyse nişanlılık süreci ne kadardı bilmiyorum ama ya önceden vazgeçecekti yada sabretmeye devam edecekti.Annenle ablan temizlemeselerdi neden yaptılar bunu böyle biriyse neden yardımcı oldular herşey Allah rızası için yapılsa zaten lafı olmaz ha bu arada senin annenin babanın vs.nin sevmesi gerekmiyor gelini bence abinin geri dönmesinde bununda payı var siz bu durumu umursamasaydınız oda dert etmezdi.Altınlar geri verilmeli evet ben olsam verirdim umarım sorun çıkarmazlar o kızın benim gibi aklı olsa herşeyi kendi yapacak biriyle evlenirdi buda kimseye dert olmazdı.

Son düzenleme:
Çünku kendilerinde böyle ne koparsan kar zihniyetindeler. Ulkemizde boyle insanlar cok var. Kizi hakli bulmalari dogal. Altinlar kizin hakki diyenlerde tazminat hesabi yapiyor.Namus tazminati parayla satiyorsun toplumsal prestijini.

Valla kızlar devir artık öyle anlı şanlı nişan yapayım gelinin koluna altınları dizeyim devri değil. Bence sembolik olarak sözde ya da nişanda yüzüğünü saatini bir tane sembolik bileziğini takacsksın geri kalanı düğünde takılacak. Yoksa işte böyle kim haklı kim haksız belli değil herkes kendince haklı.. En iyisi düğünden önce maddi bağı minimuma indirmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…