onun pişmanlığı bu kadar kolay yolunabilecek bir aileyi kaçırmış olmasınadır.. küçük bir tavsiye, abin asla geri dönmesin..
Online teshis konuluyor artik o kadar ilerledik ki ulke olarak bu noktaya geldik. Donuna kadar isteyen kizin tanisi ne peki ? Aclik gormemislik yolunacak kaz sendromu
Benim bildigim o takilar kizda kalir bozan taraf hicbir sey alamiyor bizde bu arada bazi yerlerde yatak odasinida esyalarida oglan tarafi yapiyor kiz tarafi sadece ceyiz getiriyor yani ankarada boyle ev temuzligine gelince evi oglan tarafi temizler kiz tarafi gelip ceyizi yerlesturir.bence siz biraz daha dusunun arayi yapin derim ahlaki iyiyse bunlar duzelur genede aralari bozulmasin derim hakkinizda hayirlisi olsunKızlar günaydın;
Bu konulardan hiç anlamadığım için açıyorum. abim 8 ay önce biriyle tanıştı tanışma, isteme, söz, nişan oldu çok kısa süre zarfında. Kızdan çok hoşlandığımız söylenemezdi. Ama abim istiyor mutlu diye ses etmiyorduk. 2 gün sonra kınamız, 1 hafta sonra nikah vardı. Dün de ben eve gitmedim, arkadaşımda kaldım. Bi baktım ablam aradı abim nişanı atmış. Daha fazla dayanamıyormuş kız istedikçe istiyormuş. Hiçbir şeyden kaçmadık her şeyin en güzelini aldık. Mesela normalde kız tarafı yatak odası vs yapar ya, onu bile yapmadı. Tuttukları evi bile annemle ablam temizledi. Kaldı ki kız bir arayıp teşekkür etmek yerine anneme ''whatsapptan evin fotoğrafını atar mısınız, temizlenince nasıl olmuş'' dedi.
Annem bunları ve inanın bir sürü şeyi daha içine attı, kredi çektik, baya masraf oldu yani. Kıza bayramında gelmesinde gitmesinde hep annem ufak tefek kolyedir, kıyafettir bu tarz şeyler aldı. Abim iphone aldı. Canı sağolsun bitanecik gelinimiz olucaktı.
Ama dün artık tam olarak bilmiyorum ama son raddeye gelmiş ki abim dayanamamış. Tek kızdığım neden bu kadar az zaman kalmışken yaptın bunu abi? Aklın nerdeydi kaç aydır. Hani her şeyi farkındaydı annemin böyle şeyler için kırıldığını bir şey alırken teşekkür etmemesi, somurtkan olması, isteyip isteyip hiçbir şey yapmaması. Kız dün yalvarmış,biraz dindar bir aile.Nişanın atılması kızın ailesi akrabaları tarafından hoş karşılanmıcak diye sanırım korkuyor. Kızın ablası eniştesi abimi aramışlar. Bizim için çok büyük bir saçmalık!! sakın böyle bir şey yapmayın vs falan demişler.
Neyse sorum şu ki; nişanda taktığımız takıları geri alabilir miyiz? Abimi az biraz tanıyosam kalsın istemem dicek. Ama bence almalı. rahat 15 bin gitmiştir. Evi, beyaz eşyası, oturma odası, perde, halı vs... bunlar hariç tabi.
En azından altınlarla krediyi kapatır bilmiyorum. Üzülüyorum. Kıza da üzülüyorum, ama abim bir ömür geçiremeyeceğini söylemiş. Gün geçtikçe tanımış. Tam açarak anlatmıyor ama beni sizden koparmaya çalıştı, dayanamadım demiş.
Ama inanın çok zor durumdayız, maddi yönden yıkıldık.
+ Bir sorum daha olacak gerçekten bilmediğim için :) şimdi bu kızla ayrıldılar ya, ben sosyal medyadan falan çıkarmalı mıyım yoksa kalmalı mı? hani nasıl davranmalıyım
bu arada 4 gün sonra kına. 1 hafta sonra nikah vardı
Herdeyden once psikiyartik bir tanı değil. Şizoid kişilik bozukluğu demedim. Sizoid kisilik dedim. Bu bir spekturumdur asiri ise kisilik bozuklugundan bahsedilebilir. Madem arasındaki farkı bilecek kadar bir şeyler biliyorsun "rahatsızlık" falan deyip konuyu neden farklı yerlere çekiyorsun. Buradan herhalde kişilik bozukluğu teşhisi koyacak değiliz. Psikoloji bilmek bu gibi ahkamlar kesmek için yeterli. Ve evet aynen söylediğin gibi bu konuda senin deyimin ile tanı koyacak kadar yetkinligim var. Davranışını açıkladım ahkam kesmek değil zaten. Ama sen o ahkami iyi kesiyorsun bakıyorum.
sevgili F fozgebHerdeyden once psikiyartik bir tanı değil. Şizoid kişilik bozukluğu demedim. Sizoid kisilik dedim. Bu bir spekturumdur asiri ise kisilik bozuklugundan bahsedilebilir. Madem arasındaki farkı bilecek kadar bir şeyler biliyorsun "rahatsızlık" falan deyip konuyu neden farklı yerlere çekiyorsun. Buradan herhalde kişilik bozukluğu teşhisi koyacak değiliz. Psikoloji bilmek bu gibi ahkamlar kesmek için yeterli. Ve evet aynen söylediğin gibi bu konuda senin deyimin ile tanı koyacak kadar yetkinligim var. Davranışını açıkladım ahkam kesmek değil zaten. Ama sen o ahkami iyi kesiyorsun bakıyorum.
tanı koyacak kadar yetkinligim var derken psikolog musunuz yoksa psikiyatrist mi? Merak ettim de...
yani öyle bir savunmaya geçtin ki sanarım kız sensin yaniValla kız çok üzülmüş konu sahibinin annesini arayip yalvariyormus isin bu raddeye varacagini on gorememis. o yüzden kızı haklı buluyorum. Bu işten en çok etkilenen kız tarafı gibi. Açıkça söyliyim hakaret yok, aldatma yok, kötü söz onur kırma vs yok. Kız tarafı açsa dava tazminat alır.
Oğlanda ki bu çatışmadan kaçınıp kaçınıp sonra suistimal edildiğine inanıp ilişkiyi bitirme tipik sizoid kişilik davranışı. Bu karakterdeki kolay kolay insanlar evlenemez zaten.
yanlış bitirmişsinPsikoloji bitirdim yeterli mi? Diploma da gönderelim mi?
Psikoloji bitirdim yeterli mi? Diploma da gönderelim mi?
ha ha nasıl ürktüysek artık hepimiz bi açıklama yapmışız:))Sakin olun, hangi bölüm mezunlarında bu yeterlilik olur diye merak ettim... Kötü niyet yok...
Barıştılar mı merak ettm :)Kızlar günaydın;
Bu konulardan hiç anlamadığım için açıyorum. abim 8 ay önce biriyle tanıştı tanışma, isteme, söz, nişan oldu çok kısa süre zarfında. Kızdan çok hoşlandığımız söylenemezdi. Ama abim istiyor mutlu diye ses etmiyorduk. 2 gün sonra kınamız, 1 hafta sonra nikah vardı. Dün de ben eve gitmedim, arkadaşımda kaldım. Bi baktım ablam aradı abim nişanı atmış. Daha fazla dayanamıyormuş kız istedikçe istiyormuş. Hiçbir şeyden kaçmadık her şeyin en güzelini aldık. Mesela normalde kız tarafı yatak odası vs yapar ya, onu bile yapmadı. Tuttukları evi bile annemle ablam temizledi. Kaldı ki kız bir arayıp teşekkür etmek yerine anneme ''whatsapptan evin fotoğrafını atar mısınız, temizlenince nasıl olmuş'' dedi.
Annem bunları ve inanın bir sürü şeyi daha içine attı, kredi çektik, baya masraf oldu yani. Kıza bayramında gelmesinde gitmesinde hep annem ufak tefek kolyedir, kıyafettir bu tarz şeyler aldı. Abim iphone aldı. Canı sağolsun bitanecik gelinimiz olucaktı.
Ama dün artık tam olarak bilmiyorum ama son raddeye gelmiş ki abim dayanamamış. Tek kızdığım neden bu kadar az zaman kalmışken yaptın bunu abi? Aklın nerdeydi kaç aydır. Hani her şeyi farkındaydı annemin böyle şeyler için kırıldığını bir şey alırken teşekkür etmemesi, somurtkan olması, isteyip isteyip hiçbir şey yapmaması. Kız dün yalvarmış,biraz dindar bir aile.Nişanın atılması kızın ailesi akrabaları tarafından hoş karşılanmıcak diye sanırım korkuyor. Kızın ablası eniştesi abimi aramışlar. Bizim için çok büyük bir saçmalık!! sakın böyle bir şey yapmayın vs falan demişler.
Neyse sorum şu ki; nişanda taktığımız takıları geri alabilir miyiz? Abimi az biraz tanıyosam kalsın istemem dicek. Ama bence almalı. rahat 15 bin gitmiştir. Evi, beyaz eşyası, oturma odası, perde, halı vs... bunlar hariç tabi.
En azından altınlarla krediyi kapatır bilmiyorum. Üzülüyorum. Kıza da üzülüyorum, ama abim bir ömür geçiremeyeceğini söylemiş. Gün geçtikçe tanımış. Tam açarak anlatmıyor ama beni sizden koparmaya çalıştı, dayanamadım demiş.
Ama inanın çok zor durumdayız, maddi yönden yıkıldık.
+ Bir sorum daha olacak gerçekten bilmediğim için :) şimdi bu kızla ayrıldılar ya, ben sosyal medyadan falan çıkarmalı mıyım yoksa kalmalı mı? hani nasıl davranmalıyım
bu arada 4 gün sonra kına. 1 hafta sonra nikah vardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?