Nişan atılınca altınları alabiliyor muyuz, hiç tecrübem yok :(

olayı ayrılık noktasına taşıyana kadar kızın aklı nerdeymiş peki:))
açıkcası kıza acımam üzülmem.
hayatta herşeyin bir bedeli var.
herkes yaptığının ceremesini çekmeli.
erkek tarafı maddi olarak çok büyük külfet altına girmiş.
neden acımadın ki onlara.
kredi filan çekmişler.
kızın almadıklarını dahi almışlar.
yazık olmuş.
ama erkek tarafı kurtuşmuş öyle düşünüyorum.

ya sen ne boş konuşuyosun sen bizim nasıl bi aile olduğumuzu nerden biliyosun burda konu açan benim. annem veya babam altının a'sını bile demedi sen ne sanıyosun kızın evine dayandık falan mı? bizim nasıl bi aile olduğumuzu kız görmüş ki hala yalvarıyor affedin sizin gibi bi aileyi kaybetmek istemiyorum diyo dün kalktı bize geldi, yaptığım her şeyin farkındayım dedi yalvardı. sen kalkmış sizden kurtuldu diyosun zekaya bak hee kurtuldu kız o yüzden bu kadar pişman dimi? töbe yarabbim seni çok bilmiş ya

onun pişmanlığı bu kadar kolay yolunabilecek bir aileyi kaçırmış olmasınadır.. küçük bir tavsiye, abin asla geri dönmesin..

arkadaşım boşver sen onları ya.
abin de siz de bir asalaktan kurtulmuşssınuz.
şahsen hiiç acımam böylelerine.
hayat zor.
yok öyle yağma.
ocağınıza incir ağacı dikmiş resman.
ağlarsa ağlasın.
yapmasaydı,rahat dursaydı.
hayat bedel ödetir böyle.
ödesin ders alsın.

Abinin dugune 5 kala mi akli basina geldi?ne olursa olsun bi kizi boyle ortada birakmak cok gunah

Madem sevemediniz bastan ilerletmicektiniz

Hem sizi tek tarafli dinledik.bi de kizdan dinlesek

Hala altin diyosunuz ya.

Olayı ayrılık noktasına taşıyan kız değil ki. Kız ve ailesi gelenek adı altında bir sürü şey istemiş. Onu da ben kendi adıma doğru bulmuyorum zaten. Ee erkek tarafı itiraz etmemiş, şikayet etmemis içine atmış atmış en sonunda patlamış. En başından söyleselerdi biz bu kadar kulfete girmeyiz kusura bakmayın diye kız ve ailesi ya kabul ederdi ya vaz geçerdi. Herşeyi kabul et hiç ses çıkarma sonra düğüne 5 gün kala ayrıl.
Örf adet diye diye bu kadar gerilmenin ne anlamı var. İnsanları mutsuz etmenin. Hem kendini dara sokup mutsuz oluyorsun hem karşı tarafı uzun mutsuz ediyorsun. En başta dara sokma. Kız tarafı zateb densizlik etmis kabul ama istiyorlar diye herseyi kabul etmek zorunda misin?

bozulmasın aramız diye kabul etmişler.
son ana kadar sabretmişler.
kesinlikle kız ve ailesi suçludur.
bu ders olsun onlara.
insanların sabırlarının bir derecesi vardır.
hep sabret deriz birine öğüt verirken.
burada da erkek tarafı sabretmiş son ana kadar ve taşıyamayacağı noktaya gelmiş.
bu sabır aşamasında akılsız kızımız aklını başına toplasaydı da müstakbel eşine eziyet etmeseydi.
sonradan üzülmek boşadır.
bu da ona ders olur.
acıkcası çok gaddarım bu tür konularda ben:))

hiç için acımasın sen yap yap yap sopayı görünce pişmanım havalarına gir ..ben olsam acımam zira abinle evlense sizinle ne görüşür ne konuşur ne suratınıza bakardı abinin iliğini kemğini kuruturdu size hasret bırakırdı..var öyle bir tip bizde şu an kendilerini görmüyoruz bile.

yaşayan bilir değil mi parkbyull
var tabi böyle tipler.
adamın ciğerini söküyorlar be.
eh onlar herkese kan kustursun
hayatını sömürsün biz acıyalım ah vah diyelim.
ödesin bedelini otursun:))

5 gün kala ayrilmis diye abiye yukleniyorduz da. Erkekler bizim gini ama degisir aman duzelir ii olur gibi bakmiyor hayata. Daha gercekciler. Ici kaldirmadiysa kalbine sinmediysr iyi ki ayrilmis. Bu gibi bir muhafazark aile evlenip bosanmis kizlarindan dahs da rahatsiz olurdu. Ii ki evlilik olmamis. Kizinin kislik botunu tlfda mevzu yapan bir ailenin kalitesi ortada altinlari vermezler. Ama insallah verirler bence vermezlerse pes etmeyin hukuku sureci başlatın. Dunyaya bir defa geliyoruz mutlu olmak hepimizin hakki. Simarik dunyada bir tej kendisinden kuku var sanan kizlar bu duruma dusmeye mahkum. Para para istek altin o bu ancak iste iste iste sen be veriyorsun saygisizlik simariklik her bi de kukum var.kimsede de yok ! Son durum nedir abin neden ayrilmis ne yasanmis ogrendin mi ?

öyle oluyor nedense:))
böyle kan emici tiplere de acıyabiliyoruz niyeyse.
çifte standard yapılıyor hep.

Öyle konuşulsaydı böyle konuşulsaydı diye uzaktan konuşmak kolay ama bazı aileler iletişime bu kadar açık değil. Kız evlendiriyoruz kız evi naz evi diye abarttıkça abartıyolarlar. Ailelerde gençler birbirini seviyor diye araya giremiyor işte. Girse sorun olacak. Bundan dolayı şartları zorlayıp elinden geleni yapmaya çalışıyor.

Yakın bi aile dostumuzun başına geldi daha bu sene böyle bi olay. Kız evi istedikçe istedi. Bide tabi gençlerin birbirine olan aşklarına güveniyorlar. Zaten oğlan bırakamaz vazgeçemez kızda onu seviyor diye. İstekler istekleri kovaladı bilezikler , setler , pahalı kıyafetler. Birde kızın şu olmazsa olmaz bi kere evleniyoruz lafları oğlanın artık sabrını taşırdı. Tamam o zaman olmasın dedi düğüne 1 ay kala. Şimdi bir ay kala eften püften bişeye direten kıza mı bişey diyeceksin kestirip atan artık sabrı kalmayan oğlana mı. Sonuç olarak ayrıldılar bitti. Takıları sorarsanız vermediler kızda kaldı. Babası hayra dağıtırım dedi yinede vermem dedi.

İyi de ne bilsin sabrettigini muneccim mi insanlar. Sen istersin yaparsa yapar yapmaz ise o zaman dersin bişey mi var ne oldu diye. Bozulmasın diye içine at sus sonra birden bire patla. Yani sen tepkinin göstermezsen sen sınırı cizmezsen karşı taraf sınırı geçtiğini anlamayabilir.

Kaldı ki millet neler neler istiyor. Ama hep ailrlerin gücüne göre istenmeli. Bazısı zengin olur gücü olur karşılar bazısı karşılayamaz.

Bizim eve temizliğe gelen teyze nisanda 4 düğün de 3 mu ne bilezik takmış. Yuh dedim senin etin ne butun ne? Gerci bilemiyorum belki ucuz yollu birsey takmistir ama düğünde de çok masraf çıktı diye kızmış. En son görüştüğümüzde gelin balayindan dönünce kV lik yapma planları yapıyordu. Yahu ne gerek var bu kadar içine atıp atıp kudurup sonra karşı tarafa çektirmeye. Yok param de çık işin içinden. Ya da kazık kadar herif evlendiriyorsun o yapsın ne yapacaksa.

Oyle param yok diye isin icinden cikamiyorsun maalesef. Gencler birbirini seviyor mesela. Oglan diyor ne olur halledelim. Ailr zorluyor zorluyor borc harc. Verdikce daha da isteniyor. Yahu dusunsene kizin kislik botunu istiyot kadin seviyeye bak. Ben erkek olsam burada bilr patlamistim. Evlilik degil bu satis mal devri resmen. Ne koparirsan kar.

canım açıkcası ne dersen de kızın suçu büyüktür.
kumar oynamış kaybetmiş.
bilmezler mis ence karşı tarafı ne kadar zorladıklarını.
herşeyi tasarlamışlar.
nasıl bilemzler sabır derecesini zorladıklarını.
kredi çektirtip eşya aldırmışlar.
kıslık bot isteyecek kadar arsızlar.
neden kızı suçsuz gördüğünü anlamadım ama
hayat tecrübeme güvenerek diyorum ki israrla erkek tarafı doğruyu yapmış.
kız ailesi de yaptıklarının bedelini ödeyecekler.
böyle asalak kan emici kızlara ve kız ailelerine müstahaktır.
bu kadar:))

Maddi olarak zorlanmissiniz, durumunuzu bilemiyorm ama BENCE; takilar kadinda kalmali. Bi arkadasim anlatmisti ayni sey degil ama ;dini nikah yapmislar ama dugunden once ayrilmislar. Erkek buna ragmen mehrini vermis kadina. Helal olsn demistim valla..
Bi ara nisanda takilan altinlar kadinin ceyiz yapmasi icin diye bisey duymustm. Ama simdilerde oyle yapmiyorlar,nisanda takilani dugun zamani geri alip dugunde tekrar takiyor bazilari

Valla kız çok üzülmüş konu sahibinin annesini arayip yalvariyormus isin bu raddeye varacagini on gorememis. o yüzden kızı haklı buluyorum. Bu işten en çok etkilenen kız tarafı gibi. Açıkça söyliyim hakaret yok, aldatma yok, kötü söz onur kırma vs yok. Kız tarafı açsa dava tazminat alır.

Oğlanda ki bu çatışmadan kaçınıp kaçınıp sonra suistimal edildiğine inanıp ilişkiyi bitirme tipik sizoid kişilik davranışı. Bu karakterdeki kolay kolay insanlar evlenemez zaten.

üzülsün.
iyidir.
kendine gelir.
ileride yapmaz aynı hatayı.
insanlara lazım böyle ders.
hele böylelerine.
oğlana koyduğun teşhis çok şaşırtıcı:))
ne gibi verilere dayandırdın bunu merak ettim.
arada okumadıklarım var da.
@zz1905 abinin bir rahatsızlığı mı var???

Rahatsızlık olarak bahsetmedim. Karakter tipi sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…