• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atma kavgalar

Merhaba nişanlılık süreci yasananlar kavgalar derken düğünüme 1 ay kala nişanım dün nişanlım tarafından atıldı ve cok gereksiz bir esya vs konulardan ve benim ona ses yükseltmem onun bana bagırmasından nişanları atıcam dedş tamam dedım stresliyiz bir kac gün gecsin konusmayalım. Dün aksam 3 gün gecti ve aradım acmadı ardından engelleyip beni sildi, fotograflarımızı sosyal medyadan sıldı. Ben bunu görüp alttan asla almayacagım senıde affetmicem dedim bu yaptıgın cocukluktan baska bırsey degıl diye sosyal medyadan gönderdim. Madem bu cesaretlılıgı gösterdın aılemı arayıota nısan attıgını soylersın dedım ama hala ses yok. Aılesınden de ses yok bu kadar sacmalık ıcındeyım aılem bana sakşn kal agırlıgını koy dedı o yıne gelecektır gelmezse kendı bılır bır dahakı hamlesı ıcın beklıyorum ama bende sıldım onu kda görsün benımde kaybedecek bırseyım olmadıgını
Yol yakinken dön kardesim. Benzer seyleri yasadim cunku. Evlendikten sonra bosanmak zor oluyor

Senınde sesin cok yükselıyor dedı annesı ama kendı oglunun yaptıgı terbıyesızlıgı görmezden gelıyor. Kusura bakmasında bırı bana bagırdıgında sessız kalıp alttan alamam. Haksızsam tamam gıder özurdılerım, ama haklıysam bırsey yapmam sessiz kalırım beklerım. Kadın bıraz sessız kalmalı alttan almalı boyle evlılıkler yürür düşüncesindeler benım sadrce bıraz dilimin ayarı yok tek yanlıs belkıde bu

Iste onlarda simdi akillari sira Sana ders veriyorlar, en gec bayramda barisirsiniz merak etmem. Zaten sende dünden barismaya hazirsin bence

Iste onlarda simdi akillari sira Sana ders veriyorlar, en gec bayramda barisirsiniz merak etmem. Zaten sende dünden barismaya hazirsin bence
Ben affedıcegımı düşünmüyorum aklım ve kalbım arasında suan belkı gıdıp gelıyorum ama o gün gelınce cok zor affetmem cunku unutamıyorum nasıl siler engeller dıye. Oda hatasını coktan anlamıstır ama gururundan tükürdüğünü yalamak ıstemıyor ve benım tepkımı net bılıyor bılmıyorum suan kocaman bır belırsızlık var zaman herseyın ılacı

Ben affedıcegımı düşünmüyorum aklım ve kalbım arasında suan belkı gıdıp gelıyorum ama o gün gelınce cok zor affetmem cunku unutamıyorum nasıl siler engeller dıye. Oda hatasını coktan anlamıstır ama gururundan tükürdüğünü yalamak ıstemıyor ve benım tepkımı net bılıyor bılmıyorum suan kocaman bır belırsızlık var zaman herseyın ılacı
İmkanınız varsa uzman desteği alın, bu süreci daha kolay atlatmanıza yardımcı olacaktır

Nişanlın herşeyi tek başına üstlenmesinin ,ailesinden maddi destek görmemesinin yükü altında bunalmış olsa gider kendi ailesi ile "ev benim evim ,benden habersiz iğnenin yeri değişemez" konuşmasını yapar. Ama ben sanki senin ailene tepkide bulunmuş gibi hissettim.Yani arabadaki lafı sana değil senin ailene etmiş gibi olmuş..sizin ailenizin herşeye fazla müdahil olduğuna dair bir düşüncesi, söylemi var mıydı nişanlının?

Ben evlılıgı ertelemem dırek bitiririm. Sadece cok yenı bır olay dün yasandıgı ıcın sindirip bazı seylerı düşünüyorum sonuclarına kadar zaten bu platformda bu konuyu acmamın nedenıde bu düşünveleri bakıs acılarını dınleyıp sonra yıne kendım karar verecegım. Gelse bıle affetmeyi düşünmüyorum sadece belırsızlıklerı kafamdakı oturtmam lazım. Aılemıde dınleyerek cünkü bu tek bana degıl aılemede yapıldı
Bende olsa direk bitirirdim ki nişanlınızda bnu yapmış aslında bitirmiş silerek bunu göstermeye çalışmış sadece yöntemi çocukça .. bi sinirle yapmış şuan geri adım atamıyo3 da olabilir ama bazı durumların telafisi olmaz. Aileniz ne diyor? Size baştan saygısı olmayan bi insanla yürümez zaten kbakmayın. Ayrica erkenden kurtuldum diye de sevinin ..daha iyilerine layıksınız. O değil siz belirliyorsunuz bazı seyleri bny da unutmayın

M Msspinkie Çok mu komik ne saygısızsınız ınsanın duyhularına gülebiliyorsunuz bu kadar ınsanın arasında yazık

Nişanlın herşeyi tek başına üstlenmesinin ,ailesinden maddi destek görmemesinin yükü altında bunalmış olsa gider kendi ailesi ile "ev benim evim ,benden habersiz iğnenin yeri değişemez" konuşmasını yapar. Ama ben sanki senin ailene tepkide bulunmuş gibi hissettim.Yani arabadaki lafı sana değil senin ailene etmiş gibi olmuş..sizin ailenizin herşeye fazla müdahil olduğuna dair bir düşüncesi, söylemi var mıydı nişanlının?
Malesef vardı cok iyi analiz etmişsiniz aslında hem benım hem kendı aılesıne öfkesi belki de.. Bunaldı evet ama bende bunaldım gitmedim gidemedim.. O zaman evlendıgınde de bunalıp gidecek mi zaten biz işi geregi ayrı kalıyoruz evlilik sorumluluktur biz o yurtdısındayken evi tutduk belkı bulamayız diye subattan beri kira ödüyor bide aılesıde destek olmadı hic ne maddi ne manevi ben tek basıma evı tutdum babamla boyasına kadar yaptık o geldıkten sonrada esya almaya basladık ama aılesı yine yardımcı olmadı yine aılesıdır tabı onların yanında ben annesınınde aklını karıstırmıs olabıldıgını düşünüyorum cünkü hic yapıcı bir kadın degıl bunlar streslıdır gecer dıye bıle bakamadı kabullendı hemen ona dahada öfkelıyım iyiyken iyi kötüyken kötü tiplerden malesef ama ben bu zamana kadar asla saygısızlık yapmadım aılesıne ksrsı o yokken nıle heo gittim onların zıyaretıne

Bende olsa direk bitirirdim ki nişanlınızda bnu yapmış aslında bitirmiş silerek bunu göstermeye çalışmış sadece yöntemi çocukça .. bi sinirle yapmış şuan geri adım atamıyo3 da olabilir ama bazı durumların telafisi olmaz. Aileniz ne diyor? Size baştan saygısı olmayan bi insanla yürümez zaten kbakmayın. Ayrica erkenden kurtuldum diye de sevinin ..daha iyilerine layıksınız. O değil siz belirliyorsunuz bazı seyleri bny da unutmayın
Ailemde suan cok üzgün tabi ki ne olursa olsun arkamda olacaklarını biliyorum. Saskınlar herseyden önemlı düğüne surda cok az kalmıs hersey bitmiş onları düşünselerde babam sakin kalım cok dillendirmeyin bu olayı dedi ne olacagı varsa olur babam birde bana cok yüz verdıgını düşünüyorum bunun etkılerı ıste sımdı cıktı dedi kımse ıatemez kızının mutsuzlugunu. Yani bayrama kadar bekleyıp görecegız en azından bir acıklama aılelerın konusması ıcın bıle olsa

Sana birsey soyliyeyimmi evlendiğimde kayinvalidemin ust katına taşındım cocuk odasında kanepe vardi yatirsan yatmaz kaldırsan kalkmaz bir sinirlendim aldim elime keseri 1 saat içinde balkondan kömürlüğün oraya parçalayıp ativerdim(kalkmiyor o derece eşek ölüsü kanepe).Birde benim evim diyecek onu da atarım aşağı.mutfagim eskiydi kuzeni mobilyacı sen bi cocugu çağır bakem dedim böyle böyle bana hemen yeni bir mutfak yapıyorsun dedim 15 gün sonra yeni mutfagimda yemek yapiyordum.simdi 2 odaya laminant parke ve yüklük yaptircam eşime dedim kapanma sonrası bizim cocuk gelsin isi var başlasın diye.param ne kadara yeterse ihtiyacım varsa esim asla demez diyemez.Kayinvalidem bile der kızın işine karışma içişleri bakanı o evde diye(ihtiyacim olduğunu bildigi icin gardrobum artık iyice eskidi zaten hesaplı düğünmobilyasiydi yıkılmak üzere.kizimin odasi fayans lgs hazırlanıyor ders calisirken üşümesin diye).Arkam sağlam yani.2 rafa bıdı bıdı edecek.Bazen kendi der sen beni camdan aşağı atarsın kizdırırsam diye.Evde huzursuz olmaktansa (çünkü istedigim olana kadar rahat vermem)dedigimi yapıp huzurlu olmayı seciyor.(15 yıllık evliyim bu arada cicim ayında da degiliz)Birak ne hali varsa görsün insan 2 raf icin sevdiğini kırıp benim evim dermi o evi o zaman nasıl sahipleneceksin nasil seveceksiniz.Benim gibi olsaydın ne yapardı nisanlınız acaba???
Cekyatı parcalayıp camdan ben atmısım gibi rahatladım okurken. Eline saglık.

Zaten ayrılmışsınız, koskoca 2 sene geçmiş affetmişsiniz şimdi neden affetmeyesiniz ki? O da bunu bizden iyi biliyor. İlk yanlış yeniden hayatınıza almanızdı. Adam gitmiş gezmiş tozmuş, böyle uzunsüreli ayrılık sonrası barışmalar iyi sonuçlanmıyor çoğunlukla. Evlenince de boşanır ki zaten istediğim zaman affediliyorum. Bir günaydın yazsa hiç bir şey olmamış gibi devam edeceksiniz. Boşuna yıpratmayın kendinizi. O da artık keyfine yaza da bilir yazmaya da

Tabii kolay değildir her şeyi bir çırpıda silmek. Zamana bırakın en iyisi, olabildiğince kafanızı meşgul edin
Öyle yapmaya calısıyorum cok kötü bir zamana denk geldı dısarı bıle cıkamıyoruz malesef.. Herseyın hayırlısı zaman..

Haklısınız ama herkesın dedıgı gibi düğün stresı nişanlılık farklı herkes cok sorunlar yasıyor ama bu beni silmesi engellemesini bende affedemem onada sosyan medyadan yazdım bunu affetmıcem dıye. Bir yandan ev esya tarıh alınmıs ne yapacagımı bılmıyorum
evlilikte hep 1 tarafın cabasıyla malesef yuruyor burdakide sensin ama söyle düsün bunlar olmadı ama evlendin ee esin en kücük tartısmada defol git dedi yada kendi gitti ailesinde kaldı seni faceden ınsagramdan engelledi o zamanda dicen mi aaa esyalar alındı emin ol nisanı atarsın 3 ay sonra kafan rahat olur ama evlen bosan mahkeme ugras dur iyi düsün derim herkez stres yasıyo yarın is stresi oldugunda napıcak esin yada kendi annesi ve senin aranda bi konu oldugunda bugun bunu yapan yarın sana kök söktürür aslında simdi ne yaptın yaptın sonra sana ben zaten nisanı bile attım seni heryerden engelledim resimlerimizi bilde sildim sen affettn derse kalırsın öyle

Malesef vardı cok iyi analiz etmişsiniz aslında hem benım hem kendı aılesıne öfkesi belki de.. Bunaldı evet ama bende bunaldım gitmedim gidemedim.. O zaman evlendıgınde de bunalıp gidecek mi zaten biz işi geregi ayrı kalıyoruz evlilik sorumluluktur biz o yurtdısındayken evi tutduk belkı bulamayız diye subattan beri kira ödüyor bide aılesıde destek olmadı hic ne maddi ne manevi ben tek basıma evı tutdum babamla boyasına kadar yaptık o geldıkten sonrada esya almaya basladık ama aılesı yine yardımcı olmadı yine aılesıdır tabı onların yanında ben annesınınde aklını karıstırmıs olabıldıgını düşünüyorum cünkü hic yapıcı bir kadın degıl bunlar streslıdır gecer dıye bıle bakamadı kabullendı hemen ona dahada öfkelıyım iyiyken iyi kötüyken kötü tiplerden malesef ama ben bu zamana kadar asla saygısızlık yapmadım aılesıne ksrsı o yokken nıle heo gittim onların zıyaretıne
Bence nişanlın belki de senin haberinin bile olmadığı konularda sana ve ailene karşı birsüredir bileniyordu.. dediğim gibi ailesine kızan adam ailesini birşeye karıştırmaz ama nişanlın sana ve ailene de kızgın.Büyük ihtimal kendi ailesi ile sizi çekiştirip duruyorlar ,bence şubattan beri kira ödüyor olmak onun canını çok sıkmış,sizin birşeylere abartılı masraflar yaptığınızı ve bunu ona ödettirdiğinizi konuşmuşlar..bu yüzden mutfak için yapılacak iki tane rafın meselesini yaparak sana ve ailene gövde gösterisi yapmış.İnsanlar kendi annelerinin babalarının evini yıktırıp yenileyip geline hazırlıyorlar gene demiyorlar "bu ev benim evim" diye .Bu laf sosyal medyadan sizi silmesinden daha büyük birşey inanın bana.Yarın evlenip sorun yaşarsanız tartışmalarınızda duyacağınız "ev benim ,kirayı ben ödüyorum çık git evimden,beğenmezsen kapı orada..valizinle geldin valizinle gidersin" tarzında birşey olacaktır.Henüz nişanlıyken "düğün tarihi yakın,herkesin evleneceğimizden haberi var,bir yıldır hazırlık yapıyoruz,ailesi onu bunalttı" diye yaşadığınız şeyin nasıl gurur kırıcı olduğunu görmezden gelir onu affederseniz evliyken "hamileyim ,çocuk çok küçük,adamcağızın işi stresli,ailesi adamcağızı dolduruyor " diye artık tepki bile veremez olursunuz.

Ne demek benim evim yahu? Sizin ortak eviniz orası.

Bu arada adam sadece sana değil ailene de atarlanmış. Evlilik ile ilgili masrafların büyük bir çoğunluğunu nişanlınız yapmış anladığım kadarıyla. Buna istinaden ev onun evi gibi düşünüyor.

Bence ailesini arayıp siz atın nişanı.

Konu sahibi seni gerçekten anlıyorum.

Ben de nişandan dönmüştüm ve inanamaman, o kadar her şey hazırdı diye düşünmen çok normal. Yavaşça alışılıyor. Merak etme hepsi geçecek.

Millet kaç çocukla boşanıyor. Nişandan dönmek çok büyük şans aslında. Üzüntünü yaşa, rahatla.

Back
X