• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan atma

O insanla ve ailesiyle hayat geçmezmiş kusur aramışlar ve bin tane şey bulmuşlar. Evliliğin ve saygının o istediklerinde olmadığını anlayamamışlar. Umarım karşınıza güzel insanlar çıkar. Suçu kendinizde aramayın lütfen. Bende sizin gibi içimden gelmiyorsa kimseye rol yapamam,mıç mıç seviyorum diye yaranmaya çalışmam kendinizden ödün vermediğiniz iyi olmuş sizi öyle kabul edeceklerdi.

Vaktiniz ve imkanınız varsa bir uğraş edinin mesela bir kursa gidin kafanızı dağıtır,sosyalleşirsiniz...

34 yaşındayım yazmışsınız. Sizin yaşınızda olan bir insanın kişiliği büyük ölçüde oturmuş demektir. Yönlendirilecek yaşı çoktan geçmişsiniz. Eski nişanlınız ve ailesi bunu anlayıp buna göre davranmak zorundaydı.

Merhaba,

2 hafta önce nişanı bozduk, ayrıldık. Sebep ; nişanlımın ailesi onları sevmediğimi düşünüyormuş bu nedenle beni istemiyorlarmış. Ev almamız için verecekleri maddi desteği de çekiceklermiş. Onlar çok içli dışlı bir ilişki istiyorlar; ben bu kadar içli dışlı olmak istemiyorum. Yine de haftanın bir günü onlardaydım hep. Bu sefer de işten çıkıp direk bize gel diye tutturuyorlardı ve buna takılmışlardı. Ben ise önce evime uğruyordum sonra nişanlım beni alıp onlara götürüyordu..Onlara gittiğim zaman yapmacık davranıyormuşum. Az arkadaşım varmış, akrabam yokmuş; arkadaşalarımla görüşmüyormuşum asosyalmişim.
Annesi onlara gittiğimde ' evlendikten sonra her akşam bizde yemek yer gidersiniz ' diyordu; 'her pazar bizde balkonda kahvaltı yaparız' diyordu.Evet bu düşüncesini kafama taktım tabii ki ama onlara birşey belli etmedim..
Nişanlım ailesinden sürekli baskı görüyor ve etkileniyormuş. Aranızda köprü kuramıyorum diyip ayrılmak istedi.
Bu arada ailesinden bana, benden ailesine laf taşıdı.. Babası evlenicek diye sürekli laf sokuyormuş artık bize bu adamdan hayır yok diyormuş..Tüm bunlardan nişanlım çok etkileniyormuş...Ailem seni istemiyor dedi..Gelinlik bakarken bile yüzüm gülmüyormuş güya..Yorgundum dedim..
Çok mutluydum nasıl bu hale geldik bir anda anlayamadım. Hazmedemiyorum bir türlü..2 hafta oldu..tamam dedim yüzüklerini vereyim dedim haftaya..2 hafta geçti yüzükleri de istemedi benden.. feysten fotomuzu silmedi ama isimlerimizin baş harflerini silmiş her yerden..ben de ayrılık kararını verir vermez hem onu hem de annesini feysten sildim..Tüm olanlara çok şaşkınım atlatmaya çalışıyorum ama olmuyor , çok özlüyorum malesef ...Hayattan tat alamıyorum, 3 ay sonra da nikah tarihimiz var..Onu da halan iptal ettirmemiş ama yakında ettirir heralde zaten..Nişanlım karakter olarak pasif-agresif kişilikte birisi..Yani sorun olduğunda sorundan kaçmayı seçiyor, çözmeyi seçmiyor hiçbir zaman, iş hayatında da böyle.. Kızdığında , alındığında birşey olduğunda düşüncelerini benimle paylaşmıyor malesef ailesine direk aktarıyormuş herşeyi..
Acaba alttan mı alsaydım idare mi etseydim diye düşünüyorum bazen..Sizce hata mı yapmışım alttan alınabilir miydi?Nasıl atlatıcam bu durumu? Zaman geçmiyor bana..Gelinliğim bile alınmıştı..Bu arada 34 yaşındayım, bir daha nerden sevdiğim insanı bulucam da evlenicem diye moralim bozuluyor..Kolay kolay hayatıma biri girmiyor zaten..O hiç sevmiyor mu özlemiyor mu beni :KK43:(
Iyyyy! Ne diyorsun canım yaaa. Aşktan nasıl bu kadar gözler kör olabiliyor. Kurtulduğuna sevinmelisin.

Kardeşim şuan öyle bir aileye gelin gidiyor ama o halinden memnun , gayet benimsemiş ve mutlu . Ben 2 yıldır evliyim, onun kayınvalidesinde olduğu kadar ben kv de rahat değilim. Tamamen karakter meselesi. Sizin anlaşabileceğiniz aile değilmiş. İyiki ayrılma kararını almış adam. Yaptığı tek doğru davranış bu. Kendinizi üzmeyin. Bu gün üzülmeseniz 3 ay sonra 5 ay sonra yine üzülecektiniz. Hem de evlenip boşanmak çok daha zordur diye tahmin ediyorum. Yasal süreçler falan daha yıpratıcı. Zorlanıyorsanız bir uzmanla görüşebilirsiniz ama yine iş sizde bitiyor kurtulmak isterseniz o duygulardan zaman herşeyin ilacı olacaktır. Ve inş karşınıza çok mutlu olacağınız biri çıkar.

Allah yuzune gulmus. Kosarak uzaklas oradan. Az daha kayinvaliden ve kayinpederinle evleniyordun.

Merhaba,

2 hafta önce nişanı bozduk, ayrıldık. Sebep ; nişanlımın ailesi onları sevmediğimi düşünüyormuş bu nedenle beni istemiyorlarmış. Ev almamız için verecekleri maddi desteği de çekiceklermiş. Onlar çok içli dışlı bir ilişki istiyorlar; ben bu kadar içli dışlı olmak istemiyorum. Yine de haftanın bir günü onlardaydım hep. Bu sefer de işten çıkıp direk bize gel diye tutturuyorlardı ve buna takılmışlardı. Ben ise önce evime uğruyordum sonra nişanlım beni alıp onlara götürüyordu..Onlara gittiğim zaman yapmacık davranıyormuşum. Az arkadaşım varmış, akrabam yokmuş; arkadaşalarımla görüşmüyormuşum asosyalmişim.
Annesi onlara gittiğimde ' evlendikten sonra her akşam bizde yemek yer gidersiniz ' diyordu; 'her pazar bizde balkonda kahvaltı yaparız' diyordu.Evet bu düşüncesini kafama taktım tabii ki ama onlara birşey belli etmedim..
Nişanlım ailesinden sürekli baskı görüyor ve etkileniyormuş. Aranızda köprü kuramıyorum diyip ayrılmak istedi.
Bu arada ailesinden bana, benden ailesine laf taşıdı.. Babası evlenicek diye sürekli laf sokuyormuş artık bize bu adamdan hayır yok diyormuş..Tüm bunlardan nişanlım çok etkileniyormuş...Ailem seni istemiyor dedi..Gelinlik bakarken bile yüzüm gülmüyormuş güya..Yorgundum dedim..
Çok mutluydum nasıl bu hale geldik bir anda anlayamadım. Hazmedemiyorum bir türlü..2 hafta oldu..tamam dedim yüzüklerini vereyim dedim haftaya..2 hafta geçti yüzükleri de istemedi benden.. feysten fotomuzu silmedi ama isimlerimizin baş harflerini silmiş her yerden..ben de ayrılık kararını verir vermez hem onu hem de annesini feysten sildim..Tüm olanlara çok şaşkınım atlatmaya çalışıyorum ama olmuyor , çok özlüyorum malesef ...Hayattan tat alamıyorum, 3 ay sonra da nikah tarihimiz var..Onu da halan iptal ettirmemiş ama yakında ettirir heralde zaten..Nişanlım karakter olarak pasif-agresif kişilikte birisi..Yani sorun olduğunda sorundan kaçmayı seçiyor, çözmeyi seçmiyor hiçbir zaman, iş hayatında da böyle.. Kızdığında , alındığında birşey olduğunda düşüncelerini benimle paylaşmıyor malesef ailesine direk aktarıyormuş herşeyi..
Acaba alttan mı alsaydım idare mi etseydim diye düşünüyorum bazen..Sizce hata mı yapmışım alttan alınabilir miydi?Nasıl atlatıcam bu durumu? Zaman geçmiyor bana..Gelinliğim bile alınmıştı..Bu arada 34 yaşındayım, bir daha nerden sevdiğim insanı bulucam da evlenicem diye moralim bozuluyor..Kolay kolay hayatıma biri girmiyor zaten..O hiç sevmiyor mu özlemiyor mu beni :KK43:(
Ayy bence kurtulmussun sen.merak etme canım bulursun daha gencsın.Emin ol hayırlısı böyle.

Bak canım benim bende senin sorunlarınla neydeyse birebir yaşadım nişanlım benden ayrıldı bende sorunlardan dolayı rahatladım ne yalan söyleyeyim ama sonra özür diledi çok yalvardı affettim 1 ay sonra düğünümüz var ama affettiğim için çok pişmanım keşke affetmeseydim sende sakın affetme yol yakınken dön

Birde evli insanlarin konularina bakin esinden siddet gorenler kufur yiyenler daha niceleri yani demek istedigim evlendikten sonra her sey cok daha zor.yol yakinken donmeniz iyi olmus neyi alttan alacaktiniz her aksam oraya gitmenizimi bu gun boyle fitne sokuyorlar yarin obur gun cekilmez bir hal alin inanin yol yakinken dondugunuze sevinin bence

Bak canım benim bende senin sorunlarınla neydeyse birebir yaşadım nişanlım benden ayrıldı bende sorunlardan dolayı rahatladım ne yalan söyleyeyim ama sonra özür diledi çok yalvardı affettim 1 ay sonra düğünümüz var ama affettiğim için çok pişmanım keşke affetmeseydim sende sakın affetme yol yakınken dön
Evlenmeye mecbur musun?? Bu kadar pismansan niye devam ediyorsun? Sen de iyi dusun ne olur..

Eşyalar gelinlik salon herşey hazır ve nişanlım aşırı iyi davranıyor bitti desem herkes çocuk oyuncağı mı dicek hem seviyorum gerçekten ama korkuyorum
Seviyor, inaniyor ve guveniyorsan bilemem ama sirf her sey hazir diye kendini evlenmeye mecbur hissetme derim; hayatinin karari bu..

Merhaba,

Benim kuzenim görücü usulü biriyle tanıştı. İki üç defa görüştüler. Tamam anlaştık dediler. İsteme oldu. Nişanı evde yapacaklardı. Annem evde uğraşma bizim restoranda yaparız demiş. Yemekli nisan yaptık. Kadın siz birşey yapmayın herşeyi biz getireceğiz diyordu. 30 poğaça almış. Pastayıda kapıda düşürdük dediler. Onuda biz aldık. Kadın çok mutlu iki lafından biri kurban olurum. Beni yucelttiniz. Onore ettiniz. Etrafa hava atıyormuş deniz kenarında yemekli nisan yaptım diye. Ama düğünden haber yok. Teyzemler soruyor ne zaman düşünüyorsanız hazırlık yapalım diye dönüp komşu kadına anlatıyormuş. Sonra diğer gelini kuzenime söylemiş. Evdeki eski eşyaları köy evine götürmüş. Eve yeni eşya almış. Kuzene sana aldım diyormuş. Amacı teyzeme yatak odası aldırıp bir iki ay köyde durup gelip beraber yaşayacakmış. İstemezse burası benim evim deyip kuzenimi kovacakmış. Kuzenim nişanı attı. 9 ay sonra tekrar nişanlandı. Bir ay sonra düğünü olacak. Sizi allah kurtarmış. Hayırlısı deyin geçin. Zaman herşeyin ilacı.

sen neler yaşadın canım biraz detay verebilir misin çok özel değilse ?

Haftada 4-5 gün görüşürdük, evlilik nedeniyle de devamlı koşuşturma ve yoğunluğumuz vardı..Şimdi birden bire nasıl bir boşluğa düştüm anlatamam..Evet mizaç olarak durgunumdur biraz; çok konuşkan bir tip değilim.. annesi de demiş zaten durgun diye..nişanlım da espirili falan olmasa da çok konuşur, karakter olarak da baya saf bir insandır..
ama biz çok süper anlaşıyorduk, kavgamız yoktu gürültümüz yoktu, mutlu olduğumu düşünüyordum onunla..ailesi de yüzüme karşı çok iyi davrandıkları için tüm bunlardan haberdar değildim..aniden haberdar oldum ve şok oldum..sonra anneler gününde annesini bu sebeple aramadım nişanlımla da küstük zaten bitme noktasındaydık..annesi de anneler gününü kutlamadım diye silmişmiş beni..bu arada ben annemi kaybettim , annem hayatta değil..bu nedenle onun bu düşüncesi bana çok anlayışsızca geldi..
Verilmiş sadakaniz varmış. Inanın biraz zaman geçince ve geriye dönüp düşününce sizde diyeceksiniz kurtulmuşum diye.
Şu an çok taze herşey,üzülmeniz normal ama boşanıyorda olabilirdiniz nişan atmak yerine.
Bakın nişanlınız ana kuzusu,kendi ayakları üzerinde duracak olgunlukta değil ki annesinin ağzıyla size sizin lafınızla annenize laf taşıyıp duruyor. Halbuki dengeyi kurması gerekiyordu.
Ayrıca annesi çok anlayışsız ve sizi istemediği bariz. Herşeyiniz batacaktı ve sizi çekiştirmek için hep bir bahanesi olacaktı. Oglu size duyuracakti huzursuzluk cıkacakti ve emin olun mutlu olamayacaktınız.

Back
X