nişan atmak bu kadar mı kolay

Her şey de vardır bir hayır çok yıpratmayın kendinizi bu süreçte.

Son düzenleme:
yıpratmamaya çalışıyorum kendimi ama olmuyor ışu sıralar
sırf evin tamamına kredi çekmedim ailesine yakın ev almaya yanaşmadım
lojmanda kalalım dedim diye baba oğul nişanı attılar

kızgınlığım geçiyo yavaş yavaş
ama garip olanı kızgınlığım geçtikçe canım yanar sanmıştım ama öyle olmayacak sanırım

Merak ettiğim şu. Lojman ne lojmanı ? İşiniz nedir ?
Bir de , acaba siz hem aile olarak hem de şahsi olarak nişanlınızın ailesinden daha iyi bir durumda mısınız ?
Nişanlınızdan daha mı iyi maddiyatınız ?
Yani evin tamamına krediyi kimin üzerine çekecektiniz ?

nişanlım öğretmen ben ise bir kamu kuruluşunda şefim ve kurumun lojman imkanı vardı
başvurdum ve harika bir lojman çıktı beş yıl için tahsis edildi
o ise ailesinin yanında ev istiyo lojman ailesine uzakmış evin tamamına kredi çekicek mişiz
kredi benim adıma çekilecekmiş plan buymuş

Hmmm .... Kredi sizin adınıza çekiliyorsa, evin nerede olacağına siz karar vermekte özgürsünüz.
Beyimize bakın ...
Neden kredi sizin üstünüze ? Bir şey oldu mu , hepten size kalacak .
Böyle olunca, neden bilmiyorum ama iyi niyetli düşünemiyorum.
Bence nişanlınız size sözünü geçirmeye çalışıyor. Krediyi de sizin üstünüze ayarlamış.
Uzaktan kumanda muamelesi yapmanızı istiyor.
Her şey ailecek düşünülmüş planlanmış, siz uygulama kısmındasınız. Fikrinizi soran yok !
Planlarını bozduğunuzda ise, kapı dışarı ediliyorsunuz.
Büyük ihtimal , yerinize yeni bir plan uygulayıcı bulacaklar .
Bir nişan bu kadar kolay atılmaz. Hele ki siz kalkıp onun için buralara gelmişken.
Ben sizin yerinizde olsaydım sanırım o gelse de , barışmazdım.
Bu kadar kolay silip atabilen insanlarla işimiz olmamalı diye düşünüyorum.

Planı bozulmuş, elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi hırçınlaşmış.

Yani hep kadınlara uyanık ve işbilir derler ya, bazı erkekler o kadınları aratmıyor.

Teşekkürler, teşekkürler ... Beni sizler var ettiniz. Sayenizde büyüyorummmm , ben de sizleri alkışlıyorum efenimmmmm

Şaka bir yana, teşekkür ediyorum

çok dogru seyler yazmıssın canım yaa...
alkışlamamak elde degil...
bu olayı ben yasamısım gibi zoruma gittii
konu sahibi arkadasa Allah kolaylık versin yaa..

Son düzenleme:

aynen katılıyorum en ufak birşeyde sırtını dönenden hayır gelmez korkulur seni yarı yolda evlilikte bırakmasından yolun başında bırakması daha iyi emin ol

insanların iç yüzlerini yeme - içmede ,seyehatte , alışverişte öğrenirsin derler ya çok doğru

milletin istediğini yaptığın sürece senden iyisi yoktur , yapmadın mı da senden kötüsü
hemen basarlar yaygarayı ......

nişanlının ve de ailesinin yaptığı bu ...

bence çok şanslısın ki yol yakınken bir vesile Rabbim gerçek yüzlerini sana göstermiş , bunun için kesinlikle şükretmelisin

ne iyiymiş ya krediyi siz çekeceksiniz ama evin nerede olacağına karar veremeyeceksiniz ohhh ne ala memleket alnınızda ne yazıyormuş acaba...
ayrıca hiç mi utanma yok böylelerinde sonuçta karşınızdaki gelin adayı biraz arada mesafe olmalı

hatta bence insanın kendi aile bireyleri ile bile maddi ve manevi anlamda bir hududu olmalı....

özetle rüzgar umdukları gibi esmemiş tersten gelmiş

böylelerine yol verin gitsin
şimdiki yaptıkları ileride emin olun neler yapabileceklerinin teminatıdır.
ağrımaz başınızı böyle insan modelleriyle ağrıtmayın bence.

bahane arıyomuş zaten bulunca hiç zaman kaybetmemiş....
böyle basit bi oyunun içine girmesi çok çirkin...
geçen zamanına yazık olmuş.....

sizin fikrinizi hiç sormadan kendi kendilerine karar alıyolar siz kendi fikrinizi söyleyip (üstelik mantıklı fikriniz) onlara ters düşünce nişanı atıyolar yol yakınken bitmesi bence sizin için en hayırlısı olmuş.. bide ailesinden uzakta yaşayamamak nedir ya aynı şehirde değilmisiniz zaten ne bu bağımlılık..

hakkında hayırlısı arkadaşım ama maddiyat düşünüp kredi çekmedin diye dününen hatta bu yüzden nişanı bozan adamdan sana hayır gelmez....

benim konumu çoğu arkadaş biliodur bende nişan attım zor olay ,zor işler,zor günler.... seni anlayabilyrm ama sakin sessiz ve dua ederek geçir bu günlerini ..
benimde nişanlım para biriktir para biriktir diye sürekli baskı yapardı her ayın 15 inde maaşımın hesabını sorardı,
ben tek taş istediğimde para biriktirmiyosun haketmiosun dedi...
ben kendi memleketimdede düğün istyrm dediğimde iki düğün olmaz siizn kapının önünde kına yapalım gelinliğide çok giymek istiosan kınada giy dedi,,
adam hem bana para biriktir düğün için dio hemde düğün onun memleketinde oluo... e müübarek ben şatafatlı bişey istemyrmki ikimizn maaşıda ii iki taraftada yapalım dedim... ki onlar ilçede oturuolar düğün salonu parası orda 400 tl düşününa artık.... tabi diğer masraflarda olcak ama ne yapalım hamama giren terler ama dimi
gelinlik için bana küfür etti... bu kadar olayın üzerine hala içim acıoo hata bazen dönesim bile gelio o yüzden anlyrm seni cnm...
ama en güzeli acımızı yaşamak ve kimsenin daha fazla üzmesine izin vermemek... işin içinde maddiyat,çıkarım,hesap varsada ordan kaçmak....

şunu düşün bide sen kamuda şefim demişin olmasaydın demekki yani krediyi karşılayacak bi maaşın olmasaymış bu adamın seninle işi olmayacakmış....
o zaman bu saatten sonrada senin onunla işin olmasınn arkadaşım....

Ayrılma sebebiniz tabiki bu değil, en son o konuda tarıştığınız için öyle sanıyorsun.

Bazı şeyler birikir birikir birikir...

En son çok saçma bir sebepten patlama noktasına gelir.

Ayrıca hissiyat diyelim... biraz maddiyat sezdim açıkçası

Amaç sizle yaşamak değil de sizle lüks yaşamak gibi geldi...

ayrılmak için bahane olarak bu saçma şeyi bulmuş bnce

kurtulmuşsun haline şükret :13:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…