Nişan atmalı - miyim kafa karışıklığı

Benim eşimde bekarken oynardı ama hep küçük meblağlar, hatta beraber on numara, şans topu vs onlara kafa yormuşluğumuz var 🙈🙈🙈 Nişanlını sen daha iyi tanıyorsun ama hemen ayrılmanı gerektirecek bir problem değil bence (küçük meblağ olduğu için), çözülebilir.

tuhaf evli olsanız aldık dersiniz ama evli değilsiniz aldım yada nişanlım aldı derseniz doğru olur .

ortak para koymuş olabilirler. Krediyi beraber ödüyor olabilirler. Eşim de kardeşiyle beraber araba aldı. Biz araba aldık diyorlar çok şükür evli değiller 🤣

20-30 liralık iddia oynadı diye mi nişan atacaksınız?
Ya dün bir konu açıldı, adam büyük paralarla oynuyormuş insanlar da haklı olarak ayrıl dedi çünkü o hastalığa giriyordu. Benim şaşırdığım burada 20-30 lira oynayana bile ayrıl denmesi.

Hiç mi çevreniz yok arkadaşlar, çoğu insan oynuyor ufak tefek paralarla. İleride bu hastalık olur mu, ev araba yatırır mı diye endişe edilebilir belki ama alır karşındakini konuşursun. Nişan da atılmaz bunun için yani. Ben nişanı atacak olsam 'benim değil bir arkadaşımın' gibi bir yalanı yutacak kadar salak sanıldığım için atardım herhalde.

Ya dün bir konu açıldı, adam büyük paralarla oynuyormuş insanlar da haklı olarak ayrıl dedi çünkü o hastalığa giriyordu. Benim şaşırdığım burada 20-30 lira oynayana bile ayrıl denmesi.

Hiç mi çevreniz yok arkadaşlar, çoğu insan oynuyor ufak tefek paralarla. İleride bu hastalık olur mu, ev araba yatırır mı diye endişe edilebilir belki ama alır karşındakini konuşursun. Nişan da atılmaz bunun için yani. Ben nişanı atacak olsam 'benim değil bir arkadaşımın' gibi bir yalanı yutacak kadar salak sanıldığım için atardım herhalde.

açıkçası erkek yoğunluğu olan bir iş yerinde çalışıyorum ve öyle 20-30 lirayla oynamayanı görmedim. 32 yaşındayım. Liseden beri gördüğüm her erkek oynuyor.
Bağımlıysa büyük paralar koyuyorsa düşünülür.

Duyduğum en saçma seçenek ailesine anlatmak
Ne yapacaklar kulağını mı çekecekler?

Düşünün taşının devam edecekseniz edin
Ailesine anlatıp her sorunda yüz göz olmayın
Devam etmeyecekseniz o zaman dersiniz işte iddia oynuyordu bana çok ters ondan ayrıldım diye

Ha 20 30 liralık iddia için ben ayrılmazdım
Meblağ küçük olduğu için hobi gibi görebilirim

Ev kimin üzerine?

Nişanlınızın üzerineyse (kredi onun kredisiyse ev mecbur onun üzerine oluyor galiba) ve siz ödemelerine yardımcı oluyorsanız veya peşinata katkı verdiyseniz çok dikkatli olun. Bugün ayrılsanız bir hak iddia edemezsiniz.

Adam büyük batar iddia oynarken sonra bakmışsınız para gömdüğünüz ev gitmiş, size bir şey düşmemiş.

Evet o konuda ben de ayrılmasının doğru olduğunu düşündüm çünkü adam icralık olmuş, neredeyse ev parası kaptırmış ve hala ödüyordu. Burada 20-30 lira, arada bir "ya tutarsa" mantığıyla milli piyango bileti almak gibi. Eğlencesine hepimiz yapıyoruz o kadarını, hemen adama kumarbaz yaftasında bulunup ayrıl demek çok acımasızca. Burada her konuya irdelemeden sırf laf olsun diye ayrıl diyen bir güruh var, bir kişi yazıyor arkasından sürü psikolojisiyle bir sürü insan aynı yorumu yapıyor ve konu sahipleri ister istemez etkisinde kalıyordur. Keşke yorum yaparken empati kurulabilse

Benim çevremdede cok oynayan var. Büyük çogunluğu 5 10tl lik hobi amaçli oynuyor hatta eşleriyle oynuyorlar. ama aralarinda hastalik derecesine getiren hatta çalıştigi işyerini dolandirip müşteri tahsilatlarini zimmetine geçiren hatta ananesinin emekli maaşini çalanda var. bende ayrıl diyemem ama iyi gözlemlenmeli.

Back
X