Nişan atmamla ilgili avukata ihtiyacım var

Yardımcı olmak istedim Ancak konu sahibi müsait değil sanırım:) hoş sitede yardımcı olmaktanda ürktüm bir iki gündür konulara verilen etki tepkilerden ötürü (başka üyelere)

Ben avukatım, elimden geldiğince yardımcı olabilirim fakat öncelikle konuyu mümkün olduğunca tarafsız şekilde anlatıp hepimizin merakını gidermelisiniz bence

Allah razı olsun.
Dünya sizin gibi iyi insanların hatrina dönüyor bence.

Kanunen nisanda takilan hersey geline aittir.resimle video ile ispatlarsa hepsini alabiliyor saft

hayır nişanda takılanlar iade edilir. düğünde takılanlar geline aittir. kanunen diyip de yanlış bilgi vermeyin.
oldu o zaman her canı sıkılan nişanlansın dursun takılara konsun..

Kanunen nisanda takilan hersey geline aittir.resimle video ile ispatlarsa hepsini alabiliyor saft

Kanunen öyle bir şey yok.
Kullanmak suretiyle ekonomik değerini yitiren şeylerin dışındaki ekonomik değeri olan her şeyi karşı taraf isteyebilir. Ayrıca nişanın bozulmasında kusur karşı tarafın ise manevi tazminatta isteyebilir. Yani karşı taraf haksız yere nişanı bozmuşsa manevi tazminat talebinde bulunulabilir.

O ne yaaaa nişan atılıncada mı davalık olunuyor artık ilginç

Ee bu dolandırıcı gelinler ne müge anlıya çıkan?

Annemle evlilik programi izliyoruz.

Zuhal Topalde bir kadin vardi evlenicem diye 2 herifi de kandirmis 2sinden de altin, bilezik, taki almis.

Adamkarin ikisi de ya evlenelim ya takilari geri ver dediler. Yani kadin belli ki bu iki kerizi de dolandirmis. Su noktadan sonra insan nasil ya taki ya evlenirsin der anlamiyorum. Abazanlik mi artik bilmiyorum neyse ama baslarina vurmus, bu kadar keriz olunmaz.

Cidden kadın he dese dolandırıcı molandırıcı demeyecek basacak nikahı

Cok degisik insanlar var ya cidden
Konu sahibi insallah halleder sorununu bir an once.

Bi kaç avukat arkadaş gönüllü olsa ne kadar güzel olurdu , ama var sanırım burda gönüllü avukatlar . Siteye yeni üye olduğum zaman burda hukuk köşesi diye bir yerde bir avukata soru sorup cevabımı da almıştım , gayet de güzel bilgilendirmişti ..

O evlilik olursa yalniz. Kiz nisani atmis ne demek takilari almak? Eee o zaman insanlar kanunu da arkalarina alarak -tabi dediginiz gibi bir kanun varsa- nisanlanip nisanlanip ayrilarak dolandiricilik yapsin!!
Kardesim kanunlari ben yazmiyorum.aile hukunda oyle geciyor.aciktan maliye okumustum
Arti kuzenimde avukat onunlada bu konuyu konusmustuk.hakli haksiz demiyrm sadece kanunda oyle yaziyordu.nisan bozuldugunda takilar kiza kaliyor diye

Evet biliyrm durumlara gore karsilikli davalar acilabiliyor.ama taki toreni ispatlandigi durumda takilar kiza kaliyor yaziyordu aile hukukunda.ev esyalarini bilemiyrm

O da ayri sacmalik

Arkadas yardimci olmak istemiyorsan, konuya cevap vermek istemiyorsan yazmazsin olur biter. Konuya gelip sayip sovmek, yardimci olmicam yazmak nedir

hayır nişanda takılanlar iade edilir. düğünde takılanlar geline aittir. kanunen diyip de yanlış bilgi vermeyin.
oldu o zaman her canı sıkılan nişanlansın dursun takılara konsun..
Acin okuyun ozaman aile hukukunu.4 yil once ben okurken oyleydi degismediyse.

O da ayri sacmalik

Arkadas yardimci olmak istemiyorsan, konuya cevap vermek istemiyorsan yazmazsin olur biter. Konuya gelip sayip sovmek, yardimci olmicam yazmak nedir

Yahu çemkiren kişi avukat olsa bir nebze de avukatlıkla da alakası yoktu çoğunun.
Havan kime? diyecektim de enerjim düşüktü galiba bana da bulaşmasın dedim.
Bilirsin zaten ilk yorumlara göre şekillenir bazı yorumlar...

Kadın pişman oldu zaten. Keşke konuyu hatırlasam da şuraya yapıştırsam..

O değil de kimse avukat olanların da boynuna yapışıp konuş demiyor zaten.

Kardesim kanunlari ben yazmiyorum.aile hukunda oyle geciyor.aciktan maliye okumustum
Arti kuzenimde avukat onunlada bu konuyu konusmustuk.hakli haksiz demiyrm sadece kanunda oyle yaziyordu.nisan bozuldugunda takilar kiza kaliyor diye
Medeni kanun md 122
“Nişanlılık evlenme dışındaki bir sebeple sona ererse, nişanlıların birbirlerine veya ana ve babanın ya da onlar gibi davrananların, diğer nişanlıya vermiş oldukları alışılmışın dışındaki hediyeler, verenler tarafından geri istenebilir.

Hediye aynen veya mislen geri verilemiyorsa, sebepsiz zenginleşme hükümleri uygulanır.”

demek ki okudugunu pek anlayamamissin.

Acin okuyun ozaman aile hukukunu.4 yil once ben okurken oyleydi degismediyse.

Bence yanlışınız var. Ya da atladığınız nokta..
Belki nişanı kız tarafı yaptığı için masrafları bölüşmek adına bir paylaşım yapılmasını kastediyordur..

davanız var gösterdiğiniz ilgi alaka bu kadar mı?önce adam akıllı durumu anlatın isteyen bilgisi olan yardımcı olabilsin.internet üzerinden detaylı hukuki bilgi verilmesini ben doğru bulmuyorum ama genel hatlarıyla bilgi paylaşımı yapılabilir benzer durumu yaşamış olanlar yardımcı olabilir.siz konuyu bu kadar az bilgi vererek açarsanız üstüne birde çekip giderseniz,insanlar size nasıl yardımcı olacak?

Konı sahibini taa ilk evliliğinden hatırlarım, bırakın dolandırmayı resmen kendisi dolandırıldı da 2 ay sonra ayrılma kararı aldı.
Burada bambaşka bir mevzu vardır, taraflar yapılan masrafları isteyebilir.
Örneğin ev eşyası alınmış ve geri iade edilemiyorsa, erkek tarafı nişan bozma sebebini gerçekçi bulmayıp dava yoluna gidebilir.
Bu konuda emsal kararlar var, çiftlere tüm borçların ortak paylaştırıldığı.
Belki bunun gibi bir şeydir.
Ayrıca evet danışmanlık ücreti var ama burada 3 satır yazmak da insanlıktır.
Ya da kısa bir bilgilendirme ve süreç hakkında olasılıkları konuşma da para yani?
Hiç yasal haklarımızı konuşmayalım o zaman!
Ben ablama soruyorum, o da bir güzel cevaplıyor ve yazıyorum.
Her kelimeye para alacak olsaydı avukatlar, times dergisine kapak olurlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…