• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan attım ve ne yapacagimi bilmiyorum :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
21 yaş bu kadar karamsarlığa düşmek için gerçekten çok kücük.ben 21 yaşımda sınava hazırlandım üniversteyi kazandım bitirdım şu an meslegımı yapıyorum.hayallerin olsun.üniverstyı kazan başka bi şehre gıt herseyden uzaklaşmış olursun.kendıne yenı kararlar al ve uygula.
Universite bitti benim bu sene suan kpssye hazirlaniyorum.O baska sehre gitme olayini dusunmuyor degilim ama zamani var sinavdan sonra disarda calismak istiyorum

Seninle aynı yaşlarda ben de nişan attım, şükrettim iyiki de olmamış diye. Madem adamın karakterini gördün, depresyona girmek yerine verdiğin karardan ötürü kendini tebrik etmen gerekmez miydi?
Adamı sen istememişsin, boşversene gerisini niye böyle gururu incinmiş gibi davranıyorsun
Bende inanin sukrediyorum.Ama siz sonrasinda nasil atlattiniz neler yaptiniz mesela.Sadece nisanı dusunmeyin ben bircok.sey yasadim en sevdigim en guvendigim.kisi babamken bi aldatma olayina sahit oldum.Babamı ben bastim kadinla ve 2. Kere buraya yorum yapan herkes genel olarak nisan uzerine yorum yapmis.Ben o adama takilmiyorum evlenmesine de sadece kisa zamanda sasirdigim bi durum sadece ki ben daha yeni topluyorken 2. Bi olay yasiyorum ve bir sure sonra bi doktorda farkli birsey duyuyorum 1 sene icinde yasadigim seyler bana agir geldi bu yuzden.

Kızlar cidden kötüyüm bana bi yardımcı olun lütfen.Ben yaklasık 10 ay once yani mart ayinda nisan attim.Eski nişanlımla gecen sene(2016) mayis ayinda sozlendik 5 ay sonra nisan yaptik.Nisana kadar hersey guzeldi.Kendisiyle gorucu usulu tanistim kisa sureli tanima surecinden sonra yuzuk takmistik.Nisan surecim cok berbat gecti surekli tartisma vs. bircok sey yasadik ve bu da yetmez gibi kendisiyle zina yaptim yasadigimiz sey yuzeysel oldu ama hep sonrasinda vicdan azabindan cok kotu oldum hem bu durumdan kaynakli hem de tartismalar yuzunden kendisinden sogudum.Her gecem gunduzum aglamakli gecti pismanligi iliklerime kadar yasadim rabbime cok göz yasi doktum ve olmayacagina bu isin yurumeyecegine karar verdim attım.Iste bu nisan atma surecinden sonra kendimi toplayamadim kendisine cok fazla aşık degildim atmam kolay oldu belki ama gel gelelim etrafta salak gibi dolanıyorum halen daha.Bu yaptigim gunah beni cok boguyor tövbe kapısı açik tovbe de ediyorum ama iyi olamiyorum.Hic birseyden zevk alamayan biri oldum.birinin evlendigini ,nisan ve sozlendigini duydugum zaman kendimi tutamiyorum.Hayallerim vardı bir sürü bir ev esyası bi gelinlik bi nisanlik gorsem ic cekiyorum baska aleme daliyorum sanki.Bana senden sonra hic kimseyle olmaz olsa bile uzun zaman gecmesi grek diyen kisilik yoksunu insan 2 ay once evlendi.biz nisan attiktan 2 ay sonra söz yapmislar.Bizim aldigimiz dugun tarihinde bizim aldigimiz damatlik ve bir suru seyle.O daha cok seven tarafti bu kadar kisa surede nasıl becerebildi hayret ediyorum.Yani nisani atan ben olmama ragmen onume bakip mutlu olamiyorum.Herseyi bosverdim,arkadaslarim var durumu biliyorlar ama onlar bile bana iyi gelmiyor herseyden kaciyorum yalniz kalabilecegim yerlere mekanlara gidiyorum tek basima.Uzerimdeki ölü topragı atamiyorum ne yapacagimi bilmiyorum yasim daha 21.Kisacasi kardeslerim ablalarim benim durumumu yasayan ve yasamayan farketmez sizlerin tecrubelerine fikirlerine yani birilerinin aklına ihtiyacım var ozellikle yasamis tecrube etmis birilerinin.Bundan sonra ne yapmalıyım? (Psikolojik tedavi gor diyenler olabilir ama istemiyorum cunku kendimi biliyorum ki o zaman kendimi daha gücsüz daha ezik gibi hissedicem)
Unuttugum birkac sey daha var nisan attiktan 1 ay sonra babam annemi 2.kere aldatti cok buyuk olaylar yasadim ve gecen ay doktora gittim cocuklari cok severim ben doktor cocugumun olma ihtimalinin cok dusuk oldugunu bi tedavi surec gecirmem gerektigini soyledi bunlarda beni fazlasiyla yıktı.
evlenip bosanan bunca insan varken nisani bu kadar dert etmeyin bence. Siz pek sevmiyordum demissiniz ama seviyorsunuz belliki onun baskasiyla olmasi sizi fazlaca uzmus cunku tovbe de etmissiniz etmeyede devam edin uzmeyin artik kendinizi kendinize bir ugras bulun bence bir de
Neden muayene olma geregi duydunuz acaba ?

Zaten nişanı siz atmışsınız başkası ile evlendiği için pişman olmuş olabilirsiniz ama anlaşamadığıniz zamanları aklınıza getirerek soğuyabilirsiniz . Bebek için ise bir cok yöntem var Allah nasip eder ise muhakkak olur . Artık o evlendiği için bu defterde kapandi bence unutmaya bakın her şeyi ve önünüze bakin demekki daha iyisi önünüzde...

evlenip bosanan bunca insan varken nisani bu kadar dert etmeyin bence. Siz pek sevmiyordum demissiniz ama seviyorsunuz belliki onun baskasiyla olmasi sizi fazlaca uzmus cunku tovbe de etmissiniz etmeyede devam edin uzmeyin artik kendinizi kendinize bir ugras bulun bence bir de
Neden muayene olma geregi duydunuz acaba ?
Sevmedim demedim ki fazlasiyla asik biri degildim sadece tabi duygularimi da yitirdim ona karsi yasadiklarimdan oturu ama pisman degilim dogru olan buydu.

Zaten nişanı siz atmışsınız başkası ile evlendiği için pişman olmuş olabilirsiniz ama anlaşamadığıniz zamanları aklınıza getirerek soğuyabilirsiniz . Bebek için ise bir cok yöntem var Allah nasip eder ise muhakkak olur . Artık o evlendiği için bu defterde kapandi bence unutmaya bakın her şeyi ve önünüze bakin demekki daha iyisi önünüzde...
Pisman degilim cok sukur oyle bi insanla hayat gecmezdi.Insallah oyledir

Ne güzel tovbeni etmişsin canım nişan olayına gelince bence hayırlısı buydu de ve geçmişte bırak çok zor biliyorum bende nişan atmak istedim çünkü çok tartışıyoduk ama olmadı olucak gibiydi tartışmalar kavgalar iki aile birbirine girdi yalvardim allahıma kuranımı açtım bitsin istiyorum yarabim ama eğer biterse olay çok kötü olucak dedim 3 ay ağladığınlmi biliyorum geceli gunduzlu güneydoğuda yaşıyoruz ya bsy olursa kardeşlerim nişan atılsa kabullenmezleedi ben onu seviyordum çocukluk aşkımdi ama artık yormuştu beni devam ederdim hayatıma başka bi memlekette olsaydık babamı ailemi düşündüm .kurana allaha sıgındım duamı ettim çok şükür iyide atmamişız nişanı diyorum çünkü onu seviyorum . Duan eksik olnasın dilinden kardeşim bü hayırlı değilmiş öyle düşün canım kurban olayım Rabbime o çok büyük senin için en uygun neyse o olmuş . Sen anne olacaksın kötü düşünme lütfen anne olmayı herkes gibi hak ediyorsun dilerim rabbim senin karşına çok çok iyi birini çıkartır unut onu biraz zaman ayır kendine ben çok iyi anlıyorum seni ağlamak istersin ama annen görecek uzulucek diye düşünürsun bağıra bağıra tükendim dersin olmuyor yapamıyorum dersin inan bana hersey güzel olucak sadece biraz sabırlı olman gerekiyor rabbim sana yardımcı olsun

e zaten sizinle de kısa sürede evlilik kararı almış
görücü usulü oldugundan ki bu şu demek
ben evlenmeye karar verdim deli dolu aşık olmama gerek yok zamanla severim uygun biriyle evlenicem..
adam da onu yapmış
siz de toparlanın
hayatta ne acılar var
çocugunuzda olur hayatınıza bakın

Sagol kardesim rabbim si
Ne güzel tovbeni etmişsin canım nişan olayına gelince bence hayırlısı buydu de ve geçmişte bırak çok zor biliyorum bende nişan atmak istedim çünkü çok tartışıyoduk ama olmadı olucak gibiydi tartışmalar kavgalar iki aile birbirine girdi yalvardim allahıma kuranımı açtım bitsin istiyorum yarabim ama eğer biterse olay çok kötü olucak dedim 3 ay ağladığınlmi biliyorum geceli gunduzlu güneydoğuda yaşıyoruz ya bsy olursa kardeşlerim nişan atılsa kabullenmezleedi ben onu seviyordum çocukluk aşkımdi ama artık yormuştu beni devam ederdim hayatıma başka bi memlekette olsaydık babamı ailemi düşündüm .kurana allaha sıgındım duamı ettim çok şükür iyide atmamişız nişanı diyorum çünkü onu seviyorum . Duan eksik olnasın dilinden kardeşim bü hayırlı değilmiş öyle düşün canım kurban olayım Rabbime o çok büyük senin için en uygun neyse o olmuş . Sen anne olacaksın kötü düşünme lütfen anne olmayı herkes gibi hak ediyorsun dilerim rabbim senin karşına çok çok iyi birini çıkartır unut onu biraz zaman ayır kendine ben çok iyi anlıyorum seni ağlamak istersin ama annen görecek uzulucek diye düşünürsun bağıra bağıra tükendim dersin olmuyor yapamıyorum dersin inan bana hersey güzel olucak sadece biraz sabırlı olman gerekiyor rabbim sana yardımcı olsun
Sagol kardesim rabbim sizinde yar ve yardimciniz olsun

e zaten sizinle de kısa sürede evlilik kararı almış
görücü usulü oldugundan ki bu şu demek
ben evlenmeye karar verdim deli dolu aşık olmama gerek yok zamanla severim uygun biriyle evlenicem..
adam da onu yapmış
siz de toparlanın
hayatta ne acılar var
çocugunuzda olur hayatınıza bakın

Zaten bu gibi erkekler pek önemsemez ki şöyle oldu böyle oldu. Olayını.

Niyetleri evlenmektir.

Ben çok uzun zaman önce benden kız bakmamı isteyen bi iş arkadaşıma .
Yine bi iş arkadaşım olan kızı tanıştırdım.
Gerisi size kalmış, dedim.
Hani konuşun anlasın.
Olmuyorsa olmuyordur. Dedim.
1 ay boyunca ikisi ile de görüşmedim.
1 ay sonrası iş arkadaşım olan erkek aradi beni birlikte bi çay içelim , diye.
İş e gitmeden uğradım yanına sonra bana kızla olmayacagini söyledi.
Herşey güzelmiş ama kız çok güzel opusuomus. Yok bilmem neler neler...
Ee dddm ?
Ben hiç bise bilmesin istiyorum , öyle seyler yapmasın istiyorum , demez mi..
İyi de kesin sen zorlamissindir, dedim.
Yoksa kendi başına sana sarkacak biri değildir , dedim.
Namuslu birini istiyorum , dedi.
Kızı namussuz yaptı. .
Ve ben o gün o an dan sonra ona olan güvenim gözümdeki değeri dustu.
Evlenmek için başka kişilerle fln daha görüştüğünü kendisinden duydum.
Sonrada ne bağlantımız varsa kopardim.
Şimdi namuslu! Birini bulup evlendi mi bilmem... ama bıraktığı kız bi kaç ay sonra başkası ile evlenmis. Onunla da gorusmeyi koparmistim.

Yani uzun lafın kısası birçok evlilik evlenmek için oluyor. Sevgi aşk soylemleri yalan. Öyle olsa 2 ay sonra başkası ile evlenmezdi.

Onu geçtim babanız ile olan durum için malesef acı gerçekler.
Öyle bir sorunu bende yasadım hala da yaşıyorum. Bu yüzden size kelin ilacı olsa kendine sürer , deyip bu sorunu da kendinizi başka şeylere verip dusunmemenizi ve böylelikle atlatmanizi oneririm.

Çocuk olayı da Allaha büyük .
Rabbim herşeye kadirdir.
Olmaz , denilen olur.
Olur , denilen olunmaz.
Bu yüzden kendinizi şimdiden yipratmayin ki Yaşınız da daha geçmiş.
Ahh keşke ben 21 yaşımda olsaydım , diyorum.
Var ya hayatımda öyle seyler degistirirdim ki......
Herneyse , umarım bi an önce bulunduğunuz bu ruh halinden kurtulursunuz.
Bu zaman diliminde de kendinizi evliliğe vermeyin.
Evlilik için biraz daha bekleyin.
Kimse ile evlilik için görüşmeyin , derim.
Kpps hazirlaniyormussunuz, ne güzel.
Başka uğraşlar bulun.

Zaten bu gibi erkekler pek önemsemez ki şöyle oldu böyle oldu. Olayını.

Niyetleri evlenmektir.

Ben çok uzun zaman önce benden kız bakmamı isteyen bi iş arkadaşıma .
Yine bi iş arkadaşım olan kızı tanıştırdım.
Gerisi size kalmış, dedim.
Hani konuşun anlasın.
Olmuyorsa olmuyordur. Dedim.
1 ay boyunca ikisi ile de görüşmedim.
1 ay sonrası iş arkadaşım olan erkek aradi beni birlikte bi çay içelim , diye.
İş e gitmeden uğradım yanına sonra bana kızla olmayacagini söyledi.
Herşey güzelmiş ama kız çok güzel opusuomus. Yok bilmem neler neler...
Ee dddm ?
Ben hiç bise bilmesin istiyorum , öyle seyler yapmasın istiyorum , demez mi..
İyi de kesin sen zorlamissindir, dedim.
Yoksa kendi başına sana sarkacak biri değildir , dedim.
Namuslu birini istiyorum , dedi.
Kızı namussuz yaptı. .
Ve ben o gün o an dan sonra ona olan güvenim gözümdeki değeri dustu.
Evlenmek için başka kişilerle fln daha görüştüğünü kendisinden duydum.
Sonrada ne bağlantımız varsa kopardim.
Şimdi namuslu! Birini bulup evlendi mi bilmem... ama bıraktığı kız bi kaç ay sonra başkası ile evlenmis. Onunla da gorusmeyi koparmistim.

Yani uzun lafın kısası birçok evlilik evlenmek için oluyor. Sevgi aşk soylemleri yalan. Öyle olsa 2 ay sonra başkası ile evlenmezdi.

Onu geçtim babanız ile olan durum için malesef acı gerçekler.
Öyle bir sorunu bende yasadım hala da yaşıyorum. Bu yüzden size kelin ilacı olsa kendine sürer , deyip bu sorunu da kendinizi başka şeylere verip dusunmemenizi ve böylelikle atlatmanizi oneririm.

Çocuk olayı da Allaha büyük .
Rabbim herşeye kadirdir.
Olmaz , denilen olur.
Olur , denilen olunmaz.
Bu yüzden kendinizi şimdiden yipratmayin ki Yaşınız da daha geçmiş.
Ahh keşke ben 21 yaşımda olsaydım , diyorum.
Var ya hayatımda öyle seyler degistirirdim ki......
Herneyse , umarım bi an önce bulunduğunuz bu ruh halinden kurtulursunuz.
Bu zaman diliminde de kendinizi evliliğe vermeyin.
Evlilik için biraz daha bekleyin.
Kimse ile evlilik için görüşmeyin , derim.
Kpps hazirlaniyormussunuz, ne güzel.
Başka uğraşlar bulun.

inanamıyorum
kız güzel öpüşmüş namuslu birini arıyormuş :KK57:

görüşmemekle en iyisini yapmışsınız

böyle tipten arkadaş da olmaz dost da

Hepimiz insanız, elbette bir şeyler yaşayacağız ve hatalar yapacağız tabiki. Bunlar gayet normal süreçler. Hayat biraz esnek olmayı gerektirir fakat sizde bu biraz eksik gibi geldi bana. Kendinize koyduğunuz sınırlarla kendinizi boğuyorsunuz şuan. Hem hatanızdan dolayı kendinize yükleniyorsunuz, hem psikolojik olarak destek almak istemiyorsunuz. Oysaki şuan kendinize karşı daha anlayışlı davranıp, bu ruh halimi nasıl düzeltebilirim diye düşünmeniz gerekiyor. Öncelikle psikolojik olarak destek almak eziklik değildir, bu algınızı değiştirin lütfen. Daha fazla depresyona girmeden yardım alın. Bu utanılacak bir şey değil, insan olduğunuzu ve zaaflarınızın olduğunu kabul etmeye çalışın.

Sakin ol depresyon yaşıyorsun sadece söylediğin şeyler depresyon belirtisi.ilaç kullan 1 ay içinde toparlarsin. Ilacsiz çok zor olur belki 1 sene belki daha fazla. şu an beynin acı çekiyor.

Kızlar cidden kötüyüm bana bi yardımcı olun lütfen.Ben yaklasık 10 ay once yani mart ayinda nisan attim.Eski nişanlımla gecen sene(2016) mayis ayinda sozlendik 5 ay sonra nisan yaptik.Nisana kadar hersey guzeldi.Kendisiyle gorucu usulu tanistim kisa sureli tanima surecinden sonra yuzuk takmistik.Nisan surecim cok berbat gecti surekli tartisma vs. bircok sey yasadik ve bu da yetmez gibi kendisiyle zina yaptim yasadigimiz sey yuzeysel oldu ama hep sonrasinda vicdan azabindan cok kotu oldum hem bu durumdan kaynakli hem de tartismalar yuzunden kendisinden sogudum.Her gecem gunduzum aglamakli gecti pismanligi iliklerime kadar yasadim rabbime cok göz yasi doktum ve olmayacagina bu isin yurumeyecegine karar verdim attım.Iste bu nisan atma surecinden sonra kendimi toplayamadim kendisine cok fazla aşık degildim atmam kolay oldu belki ama gel gelelim etrafta salak gibi dolanıyorum halen daha.Bu yaptigim gunah beni cok boguyor tövbe kapısı açik tovbe de ediyorum ama iyi olamiyorum.Hic birseyden zevk alamayan biri oldum.birinin evlendigini ,nisan ve sozlendigini duydugum zaman kendimi tutamiyorum.Hayallerim vardı bir sürü bir ev esyası bi gelinlik bi nisanlik gorsem ic cekiyorum baska aleme daliyorum sanki.Bana senden sonra hic kimseyle olmaz olsa bile uzun zaman gecmesi grek diyen kisilik yoksunu insan 2 ay once evlendi.biz nisan attiktan 2 ay sonra söz yapmislar.Bizim aldigimiz dugun tarihinde bizim aldigimiz damatlik ve bir suru seyle.O daha cok seven tarafti bu kadar kisa surede nasıl becerebildi hayret ediyorum.Yani nisani atan ben olmama ragmen onume bakip mutlu olamiyorum.Herseyi bosverdim,arkadaslarim var durumu biliyorlar ama onlar bile bana iyi gelmiyor herseyden kaciyorum yalniz kalabilecegim yerlere mekanlara gidiyorum tek basima.Uzerimdeki ölü topragı atamiyorum ne yapacagimi bilmiyorum yasim daha 21.Kisacasi kardeslerim ablalarim benim durumumu yasayan ve yasamayan farketmez sizlerin tecrubelerine fikirlerine yani birilerinin aklına ihtiyacım var ozellikle yasamis tecrube etmis birilerinin.Bundan sonra ne yapmalıyım? (Psikolojik tedavi gor diyenler olabilir ama istemiyorum cunku kendimi biliyorum ki o zaman kendimi daha gücsüz daha ezik gibi hissedicem)
Unuttugum birkac sey daha var nisan attiktan 1 ay sonra babam annemi 2.kere aldatti cok buyuk olaylar yasadim ve gecen ay doktora gittim cocuklari cok severim ben doktor cocugumun olma ihtimalinin cok dusuk oldugunu bi tedavi surec gecirmem gerektigini soyledi bunlarda beni fazlasiyla yıktı.
Erkeklerin sevgisi kibrit alevi gibidir,hemen soner.onun icin cok takilma,keyfine bak oyle birinden kurtuldun diye. Zamana birak,daha cok gencsin unutursun ustune cok dusunup,takinti haline getirmezseniz.Guclu olmaya calis,eski nisanlin seni nasil hayatinin merkezine koymamis ayrilir ayrilmaz evlenmis. Sende onu ve olanlari aklindan cikar,gelecege odaklan. Daha cok gencsin,bir meslek sahibi ol. Maddi ve manevi guclu olki bir erkegin boyundurugu altina girmeyesin:)

Senden başka kimse sna yardım edemez. Bitmiş gitmiş olay adam başkasıyla evlenmiş öyle yada böyle. Biran önce silkelen be ayağa kalk ki hayata devam edesin. Diğer mevzu içinde umarım tevben kabul olur.

Yaşanan yaşanmış,bu kadar gözünde büyütme bu durumu ne teksin nede ilk insansın sevgilisiyle yada nişanlısıyla birlikte olan.
Bence sen ciddi bir depresyon geçiriyorsun. Tedavi olunca neden daha ezik hissedeceğini düşünüyorsun onu anlayamadım?herşey üst üste geldiği için çökmüşsün hepsi bu bunun için de bir yardım alman gerekir. Çocuğunun olmayacağını nasıl bir muayeneden sonra söyledi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X