Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızz agzımdan aldın lafı bende fırsatım olmadı soramcnm irmiği kaynatmıyomusun pişirmedenmi nasıl anlamadın
kuru meyvede karıstır hatun yagcıkların erıyer (olmayan=yulaf ezmesini sütle ıslat sen ye tatlım ben öle yapıom mmmm harika oluyo:))))))))
bende aynı seylerı verıyorum +dahada karısıklarını ama ıçlerınde kılo aldırıcı un seker ekmek ve bıskuvı fazla yok benım kızımda 9 kılo vıtamınlı seyler yedırmeye calısıyoruz bız kılo aldırmaya degıl sızın cocuklarınız ne kadar yemedılermı yada yemeyecekmoicok faydalı seyler bunlar benım 3 cocugum dıgerlerınede böyle seyler yedırdım fılınta gıbı delıkanlı oldular aksıne bır o kadarda zayıflardı zaten emekleyıp yuruyunce kılolar gıdergelincik hn siz çoçuğunuza herşeyi karıştırıp..herşeyden tattııyosunuz..bişey çok merak ettim bebğiniz kaç kilo acaba..bebeğiniz maşallh herşeyi yiyorr
ayı seylerı dusunuyoz bırı mama annenın damarınamı bastı kıpişmemiş irmik mi???? patlamasın bebeler
evet canım ben ırmıgın pişiriilmeden verılecegını asla bılmıyodukanlamadım neden patlayacaklar yaa benim gözden kaçırdığım bişi mi var.
sansamda ıyce soracam:)))) çok saol cevabın için canım öyle yapayım bari elimde patlamasın yulaf ezmesi:)))))))))))
yaglar patlasın gıtsın yıyın yulaf ezmesınıde
ya bence bir yanlış anlaşılma var konuyu tam bilmiyom ama.
Irmiği; zaten pişecek olan çorba, sebze veya muhallebiye çiğden koyup birlikte pişmesinden bahsetmiş hayriş galiba ama sizde çiğ çiğ eklenip yenecek sanmışsınız bence:)))
baharatcılarda var tadıda çok guzelhayrişşş canım bu yaban mersınını nerden buldun bende ıstıyorum ama nerden bulabılırım acaba ve nasıl bısey guzelım
biz hala tarhana çorbasına başlayamadık ....
ama bugun heroo baby kabak çor yedi kuzi baya sevindim
hayrişşş canım bu yaban mersınını nerden buldun bende ıstıyorum ama nerden bulabılırım acaba ve nasıl bısey guzelım
mama pişmeden önce ise olabilirde mama piştikten sonra iise sorun yaratır. yanlış anlaşılma olabilir...ozamn irmik gaz yapar çünküüü.... buğdaylı mama tarifide 12 ay sonrası bebeler için önerilmiş bir tarif birçok sitede öyle yer almış...
iyi geceler kızlar
bende oğluma menü hazırlarken sizin tariflerinizden faydalanıyorum özellikle de hayrişim seninkilerden
bi bebe bisküvisini tutturamadım
az önce nette dolaşırken bir tarif gördüm yarın yapacağım sizinlede paylaşayım dedim
Tavuk Çorbası (+6 ay)
Malzemeler
100 gr tavuk eti
4 su bardağı su
1 adet küçük boy havuç
1 adet orta boy domates
1/3 çay bardağı yeşil mercimek
1/3 çay bardağı arpa şehriye
1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya mısır yağı
Yapılışı
Tavuk etini tencereye koyup suyu ekledikten sonra orta ateşte 20 dakika kadar pişirin. Havuç ve domatesin dışını temizleyip küçük küçük doğrayarak tencereye ilave edin. Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra arpa şehriye ve yağ ile birlikte tencereye ekleyin. Kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Blender veya parçalayıcı ile pürüzsüz kıvama getirin. Bebeğinize ılık olarak içirin.
birde ekmek tarifi var onuda deneyeceğim ama bu oğluşum için değilde kendimiz için:)
Ev Ekmeği (+9 ay)
Malzemeler
1,5 su bardağı beyaz un
2 su bardağı kepekli un
1 çay bardağı mısır unu
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1,5 çorba kaşığı yoğurt
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı mısıryağı
1 çorba kaşığı pekmez
Yapılışı
Derin ve geniş bir kabın içine ılık süt ve su karışımını dökün. Pekmez, maya, yoğurt ve mısıryağını da ekledikten sonra azar azar unu ilave ederek karıştırın. Seçtiğiniz su bardağına göre unu verdiğim miktardan biraz daha fazla veya az kullanmanız gerekebilir. Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur kıvamına gelince 5-6 dakika kadar yoğurun. Üzerini başka bir kapla veya bir havluyla örterek oda sıcaklığında en az 1 saat kadar bekletin. Ekmeği pişireceğiniz fırın kabının sadece dibini hafif yağladıktan sonra hamuru kaba yayın. Bir bıçakla baklava dilimi şeklinde keserek üzerinin şekilli kabarmasını sağlayabilirsiniz. Bu kabın içinde fırını çalıştırmadan 25-30 dakika kadar daha bekletin. Daha sonra 180°C'deki fırında ekmeğin üzeri ve altı kızarana kadar pişirin. Ekmeği soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Öneriler
• Ekmeği sadece kepek unu, beyaz un veya çavdar unu ile yaparak değişik lezzetler yaratabilirsiniz.
• İnstant maya yerine kuru veya yaş maya kullanabilirsiniz.
• Ekmeğinizi kepekli un ile hazırladığınızda bebeğinize 9.aydan sonra verebileceğinizi unutmayın.
• Dilerseniz ekmeğin hamuruna zeytin dilimleri, susam, ince kıyılmış ceviz içi gibi malzemeler ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz.
kızz agzımdan aldın lafı bende fırsatım olmadı soram
kuru meyvede karıstır hatun yagcıkların erıyer (olmayan=
bende aynı seylerı verıyorum +dahada karısıklarını ama ıçlerınde kılo aldırıcı un seker ekmek ve bıskuvı fazla yok benım kızımda 9 kılo vıtamınlı seyler yedırmeye calısıyoruz bız kılo aldırmaya degıl sızın cocuklarınız ne kadar yemedılermı yada yemeyecekmoicok faydalı seyler bunlar benım 3 cocugum dıgerlerınede böyle seyler yedırdım fılınta gıbı delıkanlı oldular aksıne bır o kadarda zayıflardı zaten emekleyıp yuruyunce kılolar gıder
aman deyım mama annemız hayrıs bızım onun tarıflerıne laf yok sonra
hayrıs kırılır tarıf marıf yazmaz zaten cımbızla alıyoz tarıflerı
ne pişircem dıye kafayı yerım valla kızım ac kalar
ayı seylerı dusunuyoz bırı mama annenın damarınamı bastı kı
evet canım ben ırmıgın pişiriilmeden verılecegını asla bılmıyoduk
senın tarıfı tam annayamadım
sansamda ıyce soracam
baharatcılarda var tadıda çok guzel
benım bebem dursun baslarsın ınsallah
bı kacgun sabrte özgeeeeeeeeeeeeeee
yollaycam tarhananı
yulaf ezmesini sütle ıslat sen ye tatlım ben öle yapıom mmmm harika oluyo:))))))))
hayrısım tesekkurler
essahtan ya benım hıc aklıma gelmemıs
valla ben öle tarıf aramaynan ugrasamam hayıs dene bende bennuya verem
herkes denemek zorunda degıl ya
ama sen bızım mama annemızsın
kk yı kurandan zeyra dan ve mama anneden razı olsun
ıykı dogdun poyra yoksa bennu ac kalacaktı
arkadaşlar günlük vereceğimiz miktarları bi bilen yazsa çok makbule geçer ne kadar yulaf ne kadar fındık ceviz kabak çekirdeği vercez ben mesela 1 yemek kaşığı hatta biraz daha fazla veriyorum yulafı bu seferde ağır gelmesin kuşuma hayrish mama anne nerdesşn yetişşşş
merhaba kızlarr
hayriyecim tabuk çorbasını domates eklemeden yaptım ve bayılarak yedi oğlum ilk defa bir çorbayı böyle istekli içti
bu arada kahvaltıda senin yaptığın kuru kayısı,üzüm, yaban mersini irmik ve bebe ekmeği ile olan tarifini de yaptım ama en son yazdıklarını okumadığım için irmik çiğden karıştırılıyor zannettim ve öyle verdim onuda çok sevdi
bebe bisküvisi malesef yenmeyecek gibi tatlım zaten ilk yoğurduğumda bir türlü toparlanmadı hamur sonrasıda kötüydü olmazsa bir daha deneyeceğim
ellerine sağlık tatlımm
5 6 kabak cekırdegı fındık 1 tam cevız taze ezıyorum hepsını 1 kez verıyorumarkadaşlar günlük vereceğimiz miktarları bi bilen yazsa çok makbule geçer ne kadar yulaf ne kadar fındık ceviz kabak çekirdeği vercez ben mesela 1 yemek kaşığı hatta biraz daha fazla veriyorum yulafı bu seferde ağır gelmesin kuşuma hayrish mama anne nerdesşn yetişşşş
ne kaba gı bu bal mı sut muKabağı kazıyıp yıkayın tüm tohumları temizleyip doğrayın. Biraz su içeren tencerede 10 dakika pişirin. Miksere koyup sütle brilikte homojen bir püre yapın. Haşlanmış yumurtanın sarısını ekleyin. Püreyi bebeğe yedirin. (alıntıdır)
olsun genede ver ev yapımı nede olsa bıdaya daha ıyı olurmerhaba kızlarr
hayriyecim tabuk çorbasını domates eklemeden yaptım ve bayılarak yedi oğlum ilk defa bir çorbayı böyle istekli içti
bu arada kahvaltıda senin yaptığın kuru kayısı,üzüm, yaban mersini irmik ve bebe ekmeği ile olan tarifini de yaptım ama en son yazdıklarını okumadığım için irmik çiğden karıştırılıyor zannettim ve öyle verdim onuda çok sevdi
bebe bisküvisi malesef yenmeyecek gibi tatlım zaten ilk yoğurduğumda bir türlü toparlanmadı hamur sonrasıda kötüydü olmazsa bir daha deneyeceğim
ellerine sağlık tatlımm
afıyet olsununu zeytinyağında azıcık kavurdum. içine yoğurt, su ve buğday ekledim kaynayana kadar karıştıdım. içine bi küçük parça brokoli attım. Blendırdan geçirdim ve bayılmasa da yedi...
afiyet olsun paşaya.yarasın..bebe büskivüsüne yumurta koymadın demekki ki kendini toplamadı.ikincide tutturusun cnm dert etme..irmik çiğden olmuş oldu ama zararı olmaz merak etme tatlım..