• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

anlatamam felaket formul buldum üsendıgımden hayrısın tarıflerını yazamıyom ya
metın belgesı actım tek tek kopyaladım 25 cı sayfadan sonralarını bıda begendıgım bennuya yedırecegım tarıfı kopyalıycam

kızlar kızlar 2 sorum var;
bu kabak çekirdeği dediğiniz balkabağının içindeki çekirdekmi yoksa bildiğimiz çerez kabak çekirdeğimi???
birde bu badem ezmesini her markette aradım bulamadım nerden alınır nasıl bişidir??

ceviz kaana alerji yaptıda yerine alternatif bişiler arıyom. güya kaynanamın fındık bahçesi var daha bir avuç fındığı kırıpta çocuğa vermeye fırsat bulamadım utanıyorum kendimden:)

Merhaba arkadaşlar,
Bebeğim tam 4,5 aylıkken milupa aptamil 1 bebek sütüne günde 2 kere olmak üzere başladım. Şuanda bebeğim 5,5 aylık ve doktorumuz katı gıdalara başlayabileceğimi söyledi. Bende Milupanın pirinçli sütlü kaşık maması (günde 1 kere, 1 küçük kase) + milupa muhallebi ( günde 1 kere, 1 küçük kase ) + meyve suyu ( günde 1 kere, 1 kase ) + aldığı kadar anne sütü olarak ek gıdalara başladım. Bebeğim özellikle kaşık maması ve muhallebiden sonra çok az miktarda yeşil yarı sıvı kaka yapmaya başladı. Sizce ben nerde hata yapıyorum? Acaba muhallebi ve kaşık mamasını fazla mı veriyorum?
Bana lütfen yardım edin..mafoldumben

bu kabak çekirdeği dediğiniz balkabağının içindeki çekirdekmi yoksa bildiğimiz çerez kabak çekirdeğimi???
birde bu badem ezmesini her markette aradım bulamadım nerden alınır nasıl bişidir??

ceviz kaana alerji yaptıda yerine alternatif bişiler arıyom. güya kaynanamın fındık bahçesi var daha bir avuç fındığı kırıpta çocuğa vermeye fırsat bulamadım utanıyorum kendimden:)
tugbacıgım
kabak cekırdegı bal kabagının içindekı kuru yemıscıden aldım ben
aynı ıkısıde
buyuyunce alerjı yapmaz belkı
bademıde kendın ez
kuruyemıscıden aldıgımızı
Merhaba arkadaşlar,
Bebeğim tam 4,5 aylıkken milupa aptamil 1 bebek sütüne günde 2 kere olmak üzere başladım. Şuanda bebeğim 5,5 aylık ve doktorumuz katı gıdalara başlayabileceğimi söyledi. Bende Milupanın pirinçli sütlü kaşık maması (günde 1 kere, 1 küçük kase) + milupa muhallebi ( günde 1 kere, 1 küçük kase ) + meyve suyu ( günde 1 kere, 1 kase ) + aldığı kadar anne sütü olarak ek gıdalara başladım. Bebeğim özellikle kaşık maması ve muhallebiden sonra çok az miktarda yeşil yarı sıvı kaka yapmaya başladı. Sizce ben nerde hata yapıyorum? Acaba muhallebi ve kaşık mamasını fazla mı veriyorum?
ben hata görmuyorum yesıl kaka usutmeden olur genellıkle
hata olsa bende olurdu
dogdugundan berı yemedıgı kalmadı

hayatım kabak çekirdeği bildiğimiz çıtlattığımız kabak çekirdeğinin içi.ceviz yerine fınfık verebilirsin badem ezmesi aramana gerek yok badem alıp kendin ezebilirsin taze taze..

Merhaba arkadaşlar,

canım yanlışlık yok ek gıdalara geçince bebekler ya kabız olur yada kakalarının rengi değişir.yada üşütürler üçünden biridir.mönünde bi sorun yok 6 aylık oldular bi küçük kase çok deil..

Bu topici uzun zamndır inceliyorum fakat bebekleriniz için o kadar üzülüyorum anlatamam ve artık dayanamayıp bir şeyler yazmaya karar verdim.

Ben bir diyet ve beslenme uzmanıyım ve 2 çocuk annesiyim yani tecrübeli ve bilgiliyim bu konuda eğitim aldım. Yanlış anlamayın ama buradaki olma amacım sadece sizleri aydınlatmak, ve o minicik bebekler için doğruyu göstermek.

yeterli anne sütü alan bebeklerin bebeklik ve çocukluk döneminde ve yaşamının daha sonraki döneminde "şişman" olma riski azdır..
ek besin olarak unlu-şekerli (muhallebi, nişastalı mamalar, vb.) yiyecekler verilmemelidir.
muhallebi yerine yoğurt, bisküvi-süt karışımı yerine ekmek-süt karşımı seçilmelidir.
süte; şeker, bal, vb. katılması fazla enerji alımı ile şişmanlığa neden olacağından eklenmemelidir. Ve reçellerde şeker içerir unutmayın.

bebeğiniz her verdiğinizi afiyetle yiyor olabilir yada her hangi alerjik reaksiyon göstermiyorolabilir ve kilo alıyor boyu uzuyordur ki bu olması gereken süreçtir.

Ama unutmayınki bebekler hayata sıfırdan başlar. Karaciğerleri böbrekleri bunları sindirebilecek kıvamdamı hi düşündünüzmü????

Ceviz badem bebe büskivisi vsvs bunlar bebekler için uygun besinler değil direk karaciğere yükleniyorsunuz pekmezde aynı şekilde .

Bebeğiniz yiyor ve kilo alıyor diye sevinmeyin ilerde yaşanan tüm beslenme problemleri bebeklikta yapılan yanlışlardan kaynaklanır. Bir insan neden reflü olur düşündünüzmü?? Bir insan neden obez olur??? Ya da bağırsak sorunları yaşar hiç düşündünüz mü???

Lütfen biraz daha sağ duyulu olalım.

Şuan bebekleriniz için uygun olan besinler

Ceyrekle başlanıp yarım yumurta sarısı ….beyazı 1 yaşına kadar sakıncalı.

Yağsız kıymaya başlayabilirsiniz, yağsız ve 3 kere çekilmiş.

ama önce sebze çorbaları

günlük yoğurt mayalanmalı

Yağsız tavuk ama bulabilirseniz hindi etini tavsiye ederim

Ama azdan başlayın önce bebeğinizi hazırlayın.

Kaş yapıyorum diye göz çıkarmayın. Kilo alıyor evet yiyor seviyor evet ama midesini kalbini böbreğini karaciğerini düşünün …

Hayırlı evlatlar yetiştirmeniz dileğiyle…

valla kılı kırk yararken ben nerde hata yapıorum die baktım da şaşırdım kaldım..beren hanım mesleğinize ve sölediklerinize sonsuz saygım var fakat bahsettiğiniz besinleri meslektaşlarınız ve doktorlar öneriolar kafamızdan uydurup vermioruz ki.şahsen ben okadar titiz ve dikkatli bakıorum ki oğlumun beslenmesine.1 kaşık ceviz veya badem için 50 yere soruyorum doktorum aramamdan artık fenalık geçirdi.eğer öleyse doktorlar ve beslenme uzmanları önce bi hemfikire varsınlar ozaman.bizde bi onun lafı öbürünün düşüncesi derken arada kalıp çocuklarımızı yanlış beslemeyelim.söz konusu olan evlatlarımız çünkü hangi anne bbeğinin ilerde ki hastalıklarına meydan verirki şimdiden.her anne gibi bende titizlikle besliorum oğlumu dediğiniz gibi nişasta un şeker tuzdan uzak tutuyorum ..ee şaşıp kaldığınız durum sadece ceviz bademmi ?peki neden meslektaşlarınız bu kdar tehlikeliyken ısrarla tavsiye edip çocuklarımızın hastalıklarına zemin hazırlatıolar bizlere..onun dışında hepimiz yoğurt sebze meyve ana öğünleriyle beslemekteyiz bebeklerimizi zaten..

Bu topici uzun zamndır inceliyorum fakat bebekleriniz için o kadar üzülüyorum anlatamam ve artık dayanamayıp bir şeyler yazmaya karar verdim.

Ben bir diyet ve beslenme uzmanıyım ve 2 çocuk annesiyim yani tecrübeli ve bilgiliyim bu konuda eğitim aldım. Yanlış anlamayın ama buradaki olma amacım sadece sizleri aydınlatmak, ve o minicik bebekler için doğruyu göstermek.

yeterli anne sütü alan bebeklerin bebeklik ve çocukluk döneminde ve yaşamının daha sonraki döneminde "şişman" olma riski azdır..
ek besin olarak unlu-şekerli (muhallebi, nişastalı mamalar, vb.) yiyecekler verilmemelidir.
muhallebi yerine yoğurt, bisküvi-süt karışımı yerine ekmek-süt karşımı seçilmelidir.
süte; şeker, bal, vb. katılması fazla enerji alımı ile şişmanlığa neden olacağından eklenmemelidir. Ve reçellerde şeker içerir unutmayın.

bebeğiniz her verdiğinizi afiyetle yiyor olabilir yada her hangi alerjik reaksiyon göstermiyorolabilir ve kilo alıyor boyu uzuyordur ki bu olması gereken süreçtir.

Ama unutmayınki bebekler hayata sıfırdan başlar. Karaciğerleri böbrekleri bunları sindirebilecek kıvamdamı hi düşündünüzmü????

Ceviz badem bebe büskivisi vsvs bunlar bebekler için uygun besinler değil direk karaciğere yükleniyorsunuz pekmezde aynı şekilde .

Bebeğiniz yiyor ve kilo alıyor diye sevinmeyin ilerde yaşanan tüm beslenme problemleri bebeklikta yapılan yanlışlardan kaynaklanır. Bir insan neden reflü olur düşündünüzmü?? Bir insan neden obez olur??? Ya da bağırsak sorunları yaşar hiç düşündünüz mü???

ama önce sebze çorbaları

Kaş yapıyorum diye göz çıkarmayın. Kilo alıyor evet yiyor seviyor evet ama midesini kalbini böbreğini karaciğerini düşünün …

tamam haklı olabılırsınızde ben dr hergun pekmez verıyorum kan damlası vermesem olurmu dedım
pekmez kan yapmaz ama dogal seker yerıne kara uzum kompostosu ver pekmezıde gun asırı ver dedı

yumurta beyazı alerjı yapar dıye önerılmı yo denılıyo 3 bucuk aylıktan berı verıyorum ama alerjı yapmadı
eeeeee ne yapayım sımdı 3 cocugum bu benım
dgerlerınede verdım bırı sısman cunku cok obur bebeklıgıdede öyleydı
dıgerı bebekken kıloluydu sımdı sıska bısey
yınede tesekkur ederım

Merhaba arkadaşlar,

ek gıdaya başlayınca kakası değişiyo cnm eğer çok katı veya sıvıysa yada bebek rahatsızsa önemli fazlasını çıkarıyor yadayemiyolar merak etme sen yinede az az artır

bende beren hanıma saygı duyduğumu söleyim önce bebekler 18 aylık -2 yaşına kadar beslenme ile sonra genetik paternine uygun gelişiyorlar bizim verdiğimiz miktarlar onlara uygun zaten 1 ceviz kullanıp yaptığım mamanın hepsini bitirmiyoki zaten şeker tuz asla eklemiyorum yediği pirinç unu onuda doktor söledi haaa her dr doğrumu değil benim gittiğim son doktora kalsa boşuna bir kutu antibiyotik içmişti oğlum bizim derdimiz onları hasta olmasınlar die doğru beslemek zaten siz yedirmeyin 20 yıl sonra tekrar forumda yazışalım inşallah :)))9

bende beren hanıma saygı duyduğumu söleyim önce bebekler 18 aylık -2 yaşına kadar beslenme ile sonra genetik paternine uygun gelişiyorlar bizim verdiğimiz miktarlar onlara uygun zaten 1 ceviz kullanıp yaptığım mamanın hepsini bitirmiyoki zaten şeker tuz asla eklemiyorum yediği pirinç unu onuda doktor söledi haaa her dr doğrumu değil benim gittiğim son doktora kalsa boşuna bir kutu antibiyotik içmişti oğlum bizim derdimiz onları hasta olmasınlar die doğru beslemek zaten siz yedirmeyin 20 yıl sonra tekrar forumda yazışalım inşallah :)))9

sız yedırmeyın derken beren hanımamı bızemı aannamadım ben
ah bacım sen dıs hekımıymıssın ben annamadım gecen cuma 20lık sag ust dısım cekıldı
yanının yanındakının yanınada dolgu yapıldı nıye hala agrıyo yada hangısı agrıyo maydonoz yerken bıle buzlu su içmıs gıbı oluyo
bacım bı cevap verıversen
bende sana mama tarıfı yazarım

sız yedırmeyın derken beren hanımamı bızemı aannamadım ben
ah bacım sen dıs hekımıymıssın ben annamadım gecen cuma 20lık sag ust dısım cekıldı
yanının yanındakının yanınada dolgu yapıldı nıye hala agrıyo yada hangısı agrıyo maydonoz yerken bıle buzlu su içmıs gıbı oluyo
bacım bı cevap verıversen
bende sana mama tarıfı yazarım

canım nasıl bi ağrı dolgu hassasiyet yapabilir bir hafta 10 gün ağrı şiddetliyse kanal tedavisi gerekir diş çekilmiş yeri ağrıyo olabilir görmem lazım sen en iyisi yaptığın yere git yadagel bana bakem
biz yedirelim beren hnm yedirmesin görüşelim dedim :))))

canım nasıl bi ağrı dolgu hassasiyet yapabilir bir hafta 10 gün ağrı şiddetliyse kanal tedavisi gerekir diş çekilmiş yeri ağrıyo olabilir görmem lazım sen en iyisi yaptığın yere git yadagel bana bakem
biz yedirelim beren hnm yedirmesin görüşelim dedim :))))

karrrrruuuuuuuuuuuuuuuuuu adın ney senın
ıstanbula gelmem daha kolay sanırım burdan buyuk doguma gıtmem bayagı zor olur
geleyımde bı bak barı

Merhaba arkadaşlar,

Canım, pirinçli kaşık maması şuan ilk aşamada uygun sonra daha besleyici şeyler verirsin. Pirinç ve irmik ilk aşamda öneriliyor. Alerji riskleri en az olan besinlerdenmiş.Bende aldım veriyim diye ama benim oğlum pirinç unu mamalardan hiç yemedi canım. Artık mevye, sebze püresi, yoğurt gidiyoruz.

Yeşil kaka bizde hep vardı hiç geçmedi. 6 ay sadece anne sütü aldık yine vardı. tahlil yaptırdım iki kere temiz çıktı. Son gittiğim doktor birde diş çıkarmaya yakın aşırı yeşil kaka olabilir endişelenme dedi.
Birde canım zamanla keçi sütünden yoğurt mayalarsın. hem besleyici hem sağlıklı.

Normal kabak çekirdeği sanırım bende henüz hiç vermedim. Bugün bakalım balkabağı püresi yapıyorum ona azıcık ceviz ekleyeceğim.

ama önce sebze çorbaları

Bizde aslında dediğinden çok farklı birşey yapmıyoruzki. Büskivi bende vermemeye çalışıyorum. Son zamanlarda kendim yapmaya çalışıyorum. Günlük yoğurt mayalıyorum, sebze püresi ve meyve püresi veriyorum.
Çoğumuz bunları yapıyoruz. Şeker, tuz kullanmıyoruz. Bazı hazır mamalarda ne yazıkki var. Çoğu zaman burda mama vermemiz gerektiğinde ne alternatiflerimiz var hatta onları görüyoruz.
Ceviz, bademe gelince kim ne derse desin ben cevize başlıyorum. bebişime bir ceviz verecek halim yok ya azıcık birşey vereceğim.
Burada birçok kişi kılı kırk yararak bebeğini besliyor. hepsimiz onların en iyi şekilde beslenmesi için uğraşıyoruz. Pek bizi anlayamamışsın.

Birde ben bu doktorlara güvenmiyorum hepsi ayrı telden çalıyor. Artık kendi mantığımla besleyeceğim bebeğimi. Herşeye yavaş yavaş alıştıracağım.

Aklıma annemin bir sözü geldi. Ben 5 aydayız annem meyve tatdırmak istedi yok yok diye karşı çıktım. (İlk ya korkudan memeyi istemez filan diye). Aman sizde dedi biz size verdik ne oldu dedi. Maşallah bütün cocuklarım okudu hepsi iyi mesleklere sahip. Ben 6 ay anne sütü veripte hiç birşey vermeyip cocukları hiçbirşey olamıyanları tanıyorum. Herşey anne sütü değil abartmayın dedi.

n ne güzel yazmışınız..hanfendi bide çocuklarımıza üzülüomuş hey allahım yaa ne günlere kaldık..

n ne güzel yazmışınız..hanfendi bide çocuklarımıza üzülüomuş hey allahım yaa ne günlere kaldık..

hayrişcim mama annemizsin bişzim relax ol tatlım gel bi kahve yapem sane hani yokmu tarif bide ne kadar yiyo poyraz miktarları yazarmısın ben bazen karar veremiyom az mı çok mu rahatsız olmasın erkeğim :)))

Ya Kizlar yaaaa bana adam akıllı bir çorba tarifi verin ya
Bu arada biz ne yiyoz soyliyim sabah uyanında emıyor 10.30 a kadar sanda meyve sonra gene emıyor saat dört gibi sebze yiyor gene emıyor yani ne zaman isterse emıyor saat sekiz de de tam tahıl miliupa devam sutu muz pekmez Cicibebe karışımı yiyor sonra hep emıyor arım gecem mı ki ek gıdaya tamamen bu arada 6.400 uz bana menü verin yaaa

Ya Kizlar yaaaa bana adam akıllı bir çorba tarifi verin ya
Bu arada biz ne yiyoz soyliyim sabah uyanında emıyor 10.30 a kadar sanda meyve sonra gene emıyor saat dört gibi sebze yiyor gene emıyor yani ne zaman isterse emıyor saat sekiz de de tam tahıl miliupa devam sutu muz pekmez Cicibebe karışımı yiyor sonra hep emıyor arım gecem mı ki ek gıdaya tamamen bu arada 6.400 uz bana menü verin yaaa

Denizcim... bende adayı anlatayım;
sabah meme emiyor
1 saat kadar sonra pekmezli peynirli hero baby kahvaltı maması
öğlen 1 gibi evde yapılan bir çorba, yemeğin suyu, yoğurt biraz ekmek içi ile...
öğleden sonra meyve.. ( ya kavanoz ya küçücük dilimler halinde)
akşam üzeri keçi sütü devam maması 120 cc
akşam herhangi bir kaşık maması
yatarken gece maması (biberon ile yarı akışkan kıvamda)
tabi bütün aralarda beni emmeye devam ediyor.
en son 8900 dü kilosu. son durumu bilmiyorum belki ishalden dolayı vermiş olabilir.

birde ısrarla söylüyorum hayriyede kullanıyor. aptamil yerine GOLDeN GOAT keçi sütünden hazırlanan devam sütü... çok besleyici...

Back
X