Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tugbacıgımkızlar kızlar 2 sorum var;
bu kabak çekirdeği dediğiniz balkabağının içindeki çekirdekmi yoksa bildiğimiz çerez kabak çekirdeğimi???
birde bu badem ezmesini her markette aradım bulamadım nerden alınır nasıl bişidir??
ceviz kaana alerji yaptıda yerine alternatif bişiler arıyom. güya kaynanamın fındık bahçesi var daha bir avuç fındığı kırıpta çocuğa vermeye fırsat bulamadım utanıyorum kendimden:)
ben hata görmuyorum yesıl kaka usutmeden olur genellıkleMerhaba arkadaşlar,
Bebeğim tam 4,5 aylıkken milupa aptamil 1 bebek sütüne günde 2 kere olmak üzere başladım. Şuanda bebeğim 5,5 aylık ve doktorumuz katı gıdalara başlayabileceğimi söyledi. Bende Milupanın pirinçli sütlü kaşık maması (günde 1 kere, 1 küçük kase) + milupa muhallebi ( günde 1 kere, 1 küçük kase ) + meyve suyu ( günde 1 kere, 1 kase ) + aldığı kadar anne sütü olarak ek gıdalara başladım. Bebeğim özellikle kaşık maması ve muhallebiden sonra çok az miktarda yeşil yarı sıvı kaka yapmaya başladı. Sizce ben nerde hata yapıyorum? Acaba muhallebi ve kaşık mamasını fazla mı veriyorum?
Bana lütfen yardım edin..mafoldumben
kızlar kızlar 2 sorum var;
bu kabak çekirdeği dediğiniz balkabağının içindeki çekirdekmi yoksa bildiğimiz çerez kabak çekirdeğimi???
birde bu badem ezmesini her markette aradım bulamadım nerden alınır nasıl bişidir??
ceviz kaana alerji yaptıda yerine alternatif bişiler arıyom. güya kaynanamın fındık bahçesi var daha bir avuç fındığı kırıpta çocuğa vermeye fırsat bulamadım utanıyorum kendimden:)
Merhaba arkadaşlar,
Bebeğim tam 4,5 aylıkken milupa aptamil 1 bebek sütüne günde 2 kere olmak üzere başladım. Şuanda bebeğim 5,5 aylık ve doktorumuz katı gıdalara başlayabileceğimi söyledi. Bende Milupanın pirinçli sütlü kaşık maması (günde 1 kere, 1 küçük kase) + milupa muhallebi ( günde 1 kere, 1 küçük kase ) + meyve suyu ( günde 1 kere, 1 kase ) + aldığı kadar anne sütü olarak ek gıdalara başladım. Bebeğim özellikle kaşık maması ve muhallebiden sonra çok az miktarda yeşil yarı sıvı kaka yapmaya başladı. Sizce ben nerde hata yapıyorum? Acaba muhallebi ve kaşık mamasını fazla mı veriyorum?
Bu topici uzun zamndır inceliyorum fakat bebekleriniz için o kadar üzülüyorum anlatamam ve artık dayanamayıp bir şeyler yazmaya karar verdim.
Ben bir diyet ve beslenme uzmanıyım ve 2 çocuk annesiyim yani tecrübeli ve bilgiliyim bu konuda eğitim aldım. Yanlış anlamayın ama buradaki olma amacım sadece sizleri aydınlatmak, ve o minicik bebekler için doğruyu göstermek.
yeterli anne sütü alan bebeklerin bebeklik ve çocukluk döneminde ve yaşamının daha sonraki döneminde "şişman" olma riski azdır..
ek besin olarak unlu-şekerli (muhallebi, nişastalı mamalar, vb.) yiyecekler verilmemelidir.
muhallebi yerine yoğurt, bisküvi-süt karışımı yerine ekmek-süt karşımı seçilmelidir.
süte; şeker, bal, vb. katılması fazla enerji alımı ile şişmanlığa neden olacağından eklenmemelidir. Ve reçellerde şeker içerir unutmayın.
bebeğiniz her verdiğinizi afiyetle yiyor olabilir yada her hangi alerjik reaksiyon göstermiyorolabilir ve kilo alıyor boyu uzuyordur ki bu olması gereken süreçtir.
Ama unutmayınki bebekler hayata sıfırdan başlar. Karaciğerleri böbrekleri bunları sindirebilecek kıvamdamı hi düşündünüzmü????
Ceviz badem bebe büskivisi vsvs bunlar bebekler için uygun besinler değil direk karaciğere yükleniyorsunuz pekmezde aynı şekilde .
Bebeğiniz yiyor ve kilo alıyor diye sevinmeyin ilerde yaşanan tüm beslenme problemleri bebeklikta yapılan yanlışlardan kaynaklanır. Bir insan neden reflü olur düşündünüzmü?? Bir insan neden obez olur??? Ya da bağırsak sorunları yaşar hiç düşündünüz mü???
Lütfen biraz daha sağ duyulu olalım.
Şuan bebekleriniz için uygun olan besinler
Ceyrekle başlanıp yarım yumurta sarısı ….beyazı 1 yaşına kadar sakıncalı.
Yağsız kıymaya başlayabilirsiniz, yağsız ve 3 kere çekilmiş.
ama önce sebze çorbaları
günlük yoğurt mayalanmalı
Yağsız tavuk ama bulabilirseniz hindi etini tavsiye ederim
Ama azdan başlayın önce bebeğinizi hazırlayın.
Kaş yapıyorum diye göz çıkarmayın. Kilo alıyor evet yiyor seviyor evet ama midesini kalbini böbreğini karaciğerini düşünün …
Hayırlı evlatlar yetiştirmeniz dileğiyle…
Merhaba arkadaşlar,
bende beren hanıma saygı duyduğumu söleyim önce bebekler 18 aylık -2 yaşına kadar beslenme ile sonra genetik paternine uygun gelişiyorlar bizim verdiğimiz miktarlar onlara uygun zaten 1 ceviz kullanıp yaptığım mamanın hepsini bitirmiyoki zaten şeker tuz asla eklemiyorum yediği pirinç unu onuda doktor söledi haaa her dr doğrumu değil benim gittiğim son doktora kalsa boşuna bir kutu antibiyotik içmişti oğlum bizim derdimiz onları hasta olmasınlar die doğru beslemek zaten siz yedirmeyin 20 yıl sonra tekrar forumda yazışalım inşallah :)))9
sız yedırmeyın derken beren hanımamı bızemı aannamadım ben
ah bacım sen dıs hekımıymıssın ben annamadım gecen cuma 20lık sag ust dısım cekıldı
yanının yanındakının yanınada dolgu yapıldı nıye hala agrıyo yada hangısı agrıyo maydonoz yerken bıle buzlu su içmıs gıbı oluyo
bacım bı cevap verıversen
bende sana mama tarıfı yazarım
canım nasıl bi ağrı dolgu hassasiyet yapabilir bir hafta 10 gün ağrı şiddetliyse kanal tedavisi gerekir diş çekilmiş yeri ağrıyo olabilir görmem lazım sen en iyisi yaptığın yere git yadagel bana bakem
biz yedirelim beren hnm yedirmesin görüşelim dedim :))))
karrrrruuuuuuuuuuuuuuuuuu adın ney senın
ıstanbula gelmem daha kolay sanırım burdan buyuk doguma gıtmem bayagı zor olur
geleyımde bı bak barı
adım berna şekerim gel valla gelceksen özelden adres veriim
Merhaba arkadaşlar,
kızlar kızlar 2 sorum var;
Bu topici uzun zamndır inceliyorum fakat bebekleriniz için o kadar üzülüyorum anlatamam ve artık dayanamayıp bir şeyler yazmaya karar verdim.
Ben bir diyet ve beslenme uzmanıyım ve 2 çocuk annesiyim yani tecrübeli ve bilgiliyim bu konuda eğitim aldım. Yanlış anlamayın ama buradaki olma amacım sadece sizleri aydınlatmak, ve o minicik bebekler için doğruyu göstermek.
yeterli anne sütü alan bebeklerin bebeklik ve çocukluk döneminde ve yaşamının daha sonraki döneminde "şişman" olma riski azdır..
ek besin olarak unlu-şekerli (muhallebi, nişastalı mamalar, vb.) yiyecekler verilmemelidir.
muhallebi yerine yoğurt, bisküvi-süt karışımı yerine ekmek-süt karşımı seçilmelidir.
süte; şeker, bal, vb. katılması fazla enerji alımı ile şişmanlığa neden olacağından eklenmemelidir. Ve reçellerde şeker içerir unutmayın.
bebeğiniz her verdiğinizi afiyetle yiyor olabilir yada her hangi alerjik reaksiyon göstermiyorolabilir ve kilo alıyor boyu uzuyordur ki bu olması gereken süreçtir.
Ama unutmayınki bebekler hayata sıfırdan başlar. Karaciğerleri böbrekleri bunları sindirebilecek kıvamdamı hi düşündünüzmü????
Ceviz badem bebe büskivisi vsvs bunlar bebekler için uygun besinler değil direk karaciğere yükleniyorsunuz pekmezde aynı şekilde .
Bebeğiniz yiyor ve kilo alıyor diye sevinmeyin ilerde yaşanan tüm beslenme problemleri bebeklikta yapılan yanlışlardan kaynaklanır. Bir insan neden reflü olur düşündünüzmü?? Bir insan neden obez olur??? Ya da bağırsak sorunları yaşar hiç düşündünüz mü???
Lütfen biraz daha sağ duyulu olalım.
Şuan bebekleriniz için uygun olan besinler
Ceyrekle başlanıp yarım yumurta sarısı ….beyazı 1 yaşına kadar sakıncalı.
Yağsız kıymaya başlayabilirsiniz, yağsız ve 3 kere çekilmiş.
ama önce sebze çorbaları
günlük yoğurt mayalanmalı
Yağsız tavuk ama bulabilirseniz hindi etini tavsiye ederim
Ama azdan başlayın önce bebeğinizi hazırlayın.
Kaş yapıyorum diye göz çıkarmayın. Kilo alıyor evet yiyor seviyor evet ama midesini kalbini böbreğini karaciğerini düşünün …
Hayırlı evlatlar yetiştirmeniz dileğiyle…
n ne güzel yazmışınız..hanfendi bide çocuklarımıza üzülüomuş hey allahım yaa ne günlere kaldık..
Ya Kizlar yaaaa bana adam akıllı bir çorba tarifi verin ya
Bu arada biz ne yiyoz soyliyim sabah uyanında emıyor 10.30 a kadar sanda meyve sonra gene emıyor saat dört gibi sebze yiyor gene emıyor yani ne zaman isterse emıyor saat sekiz de de tam tahıl miliupa devam sutu muz pekmez Cicibebe karışımı yiyor sonra hep emıyor arım gecem mı ki ek gıdaya tamamen bu arada 6.400 uz bana menü verin yaaa