benimde çok kafam karışıyor bu ek gıda olayına .herşeyi okuyoruz araştırıyoruz ondan kaynaklanıyor bence . çünkü değişik tarifler değişik mama tarifleri var hangisini versem diye çok düşünüyorum .ya eksik verirsem veya fazla olursa ya dokunursa alerji yaparsa ,ne kadar zor ya. meyve suyu veriyorum sadece bugün yoğurt vericem artık içine bir bebe bisküvisi atarsam yutabilirmi acaba
zeyra canım paylaşımın için tesekkürler
Merhaba kızlar. İki şey sorucam. Şeftaliyi cam rendede rendeliyorsunuz ya suyunu biberona koyunca. Emzik deliğini tıkıyor. Bebişim içemiyorDün süzgeçten de geçirdim ama yine de biberon deliği tıkandı. Cam rendede rendelediğiniz şeftaliyi acaba posasıyla beraber kaşıkla mı yediriyorsunuz. Ben öyle yaptım yalana yalana yedi kuzucum:)) Ama yanlış mı yaptım acaba? Biberon deliğinden geçecek cıvık şeftali suyu elde edemedim bir türlü
Bir de ne kadar şeftali rendeliyorsunuz. 1 adet yeter mi fazla mı gelir?
2. soru: Pastorize sütle yoğurt yaparken sütü tekrar kaynatıyormusunuz. Yoksa kıvama yani istenen sıcaklığa gelene kadar ısıtmak yeterli mi?
sütu ısıtıyorum yetıyor
sefaluyıde aynen yedurdıgın gıbı yapıyorum
kızlar bebelacın cavdarlı mısırlısı cıkmıs dun aldım kahvaltıya ondan yedırdım 1 yumurta sarısı artık hergun verıyorum
1 kasıkta pekmez koyuyorum içine
gun asırı seftalı elma erık üzüm püre yada suyuna bıskuvı ekleyıp yedırıyorum
hayrıs tarıfe tesekkurler
1 havuc 1 patatesle kuru sogan koyuyorum mınnacık
baska gun
1 havuc bıraz pırıncle pısırıyorum
baska zmanda kabaklı pırınc
yada patates yada havucla dönusumlu corba yapıyorum
suyunada ula corba yapsam dıyorum ama oruc bı bıtsın
zor oluyo sıcaklıgına soguna bakamıyor ınsan
yesıl fasulyede koycam corbalara yakında
Merhaba kızlar. İki şey sorucam. Şeftaliyi cam rendede rendeliyorsunuz ya suyunu biberona koyunca. Emzik deliğini tıkıyor. Bebişim içemiyorDün süzgeçten de geçirdim ama yine de biberon deliği tıkandı. Cam rendede rendelediğiniz şeftaliyi acaba posasıyla beraber kaşıkla mı yediriyorsunuz. Ben öyle yaptım yalana yalana yedi kuzucum:)) Ama yanlış mı yaptım acaba? Biberon deliğinden geçecek cıvık şeftali suyu elde edemedim bir türlü
2. soru: Pastorize sütle yoğurt yaparken sütü tekrar kaynatıyormusunuz. Yoksa kıvama yani istenen sıcaklığa gelene kadar ısıtmak yeterli mi?
sütu ısıtıyorum yetıyor
sefaluyıde aynen yedurdıgın gıbı yapıyorum
kızlar bebelacın cavdarlı mısırlısı cıkmıs dun aldım kahvaltıya ondan yedırdım 1 yumurta sarısı artık hergun verıyorum
1 kasıkta pekmez koyuyorum içine
gun asırı seftalı elma erık üzüm püre yada suyuna bıskuvı ekleyıp yedırıyorum
hayrıs tarıfe tesekkurler
1 havuc 1 patatesle kuru sogan koyuyorum mınnacık
baska gun
1 havuc bıraz pırıncle pısırıyorum
baska zmanda kabaklı pırınc
yada patates yada havucla dönusumlu corba yapıyorum
suyunada ula corba yapsam dıyorum ama oruc bı bıtsın
zor oluyo sıcaklıgına soguna bakamıyor ınsan
yesıl fasulyede koycam corbalara yakında
canım illa biberonla vereceksen meyve suyunu ya tülbentten geçirip su gibi olacak ya da geniş delikli biberonla verecen. benim oğlum kusmayı önleyici yoğun mama yediği için biberonlarımız hep geniş delikli ya da akış ayarlı. püre halinde bile versem sorun yaşamıyom. bende genelde kaşıkla veriyom o yüzden de mümkün olduğu kadar yoğun hazırlıyom hatta bazen pirinç unu mamasıyla iyice yoğunlaştırıyom yoksa kaşıkla sıvı vermek çocuğa da bana da işkence.Merhaba kızlar. İki şey sorucam. Şeftaliyi cam rendede rendeliyorsunuz ya suyunu biberona koyunca. Emzik deliğini tıkıyor. Bebişim içemiyorDün süzgeçten de geçirdim ama yine de biberon deliği tıkandı. Cam rendede rendelediğiniz şeftaliyi acaba posasıyla beraber kaşıkla mı yediriyorsunuz. Ben öyle yaptım yalana yalana yedi kuzucum:)) Ama yanlış mı yaptım acaba? Biberon deliğinden geçecek cıvık şeftali suyu elde edemedim bir türlü
ben de meyve püresine başladım 1 tatlı kaşığı.severek yiyor devamını da istiyor ama vermiyorum.inşallah böle severek herşeyi yer bebişim.
tesekkurler püf noktalaracanım illa biberonla vereceksen meyve suyunu ya tülbentten geçirip su gibi olacak ya da geniş delikli biberonla verecen. benim oğlum kusmayı önleyici yoğun mama yediği için biberonlarımız hep geniş delikli ya da akış ayarlı. püre halinde bile versem sorun yaşamıyom. bende genelde kaşıkla veriyom o yüzden de mümkün olduğu kadar yoğun hazırlıyom hatta bazen pirinç unu mamasıyla iyice yoğunlaştırıyom yoksa kaşıkla sıvı vermek çocuğa da bana da işkence.
yoğurta gelince ben annemden öğreniyom yoğurt mayalamayı kadının yoğurtları taş gibi oluyo valla. o illa iki tıkırdasın kaynatalım dedi. pınar ilk adım bebek sütünü kaynatıyoz biz sonra soğutuyoz. annemin püf noktaları var süt çok kaynayacak ve mayalama dışarda 4 saat diil 6 saat kalacak diyor. tabii vitamini ölmesin diye ben çok kaynatmıyom 2 dak tıkırdatıyom.
nıye vermıyosun erken dıyemı yoksa sutun vardıyemıben de meyve püresine başladım 1 tatlı kaşığı.severek yiyor devamını da istiyor ama vermiyorum.inşallah böle severek herşeyi yer bebişim.
bugun oğlum muz yedi yavas yavas alışıyoruz ek gıdalara çok sevdi elma seftali armut derken bugunde ilk kez muzu denedik:)
4cm lik muzu önce catalla ezdim içine cok az ılık su ekledim sonra süzdüm pütürlüklerin ayırdım sonrada yarım cay kasığı keçi boynuzu pekmezi ilave ettim ve oğlum bayıla bayıla yedi
yarında sebze suyu deniycem
meltemcim severek yedimi kızın.senşn kızında enerji patlaması var ondan uyuyamamıştır.şaka bi yana tokluk açlıkla alakası yok bebişler huysuz ondan uyanıolar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?