Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

yutar yutar zaten bende bazen yogurtla bıskuvıyı ezıyorum eksı olursa tadını guzellestırıyo

bizim her öğlen bir dilim şeftalimiz hemen arkasından da bir kase yoğurdumuz vardı 10 gündür.bugün şeftali vermedim. yoğurdunun içine haşlanmış patatesi püre yapıp karıştırdım. yarım patates ve bir kase yoğurdun tamamını yedi. akşam menüsünde de aptamil 1 ile pirinç unu mamasını yiyor. onun dışında da rutin aptamil 1 e devam.

bizde 5 ayımızı doldurduk bugun itibari ile....
yani artık yavastan sebzelere adım atabiliriz....
bugun oğluşuma birer elma dilimi patates,kabak,havuç dan oluşan sebze püresi vermeyi düşünüyorum
bakalım tepkisi ne olacak inlş meyve sevdiği gibi sebzeyide sver

işte size harika bi gece maması veya kahvaltı (ev yapımı mis gibi)

1 kavanoza 4 kaşık un,4kaşık mısır unu,4 kaşık prinç unu,4 kaşık irmik koy karıştır.hergün kahvaltı yada gece maması olarak hazırla..hazırlnaışı bir cezveye 1 bardak su koy içine 1-1,5 yemek karışımı bu karışımdan koy istersen piştikten sonra 1 çay kaşığı pekmez ekleyebilirsin..afiyetle yedirin kuzulara::))))))))))) (harika oluyo ben denedim acaip tok tuttu poyraz bayıldı)

işte birde kahvaltı :)))

3 kaşık irmik,su,dilediğiniz meyve,1 kaşık pekmez,3-4 kabak çekirdeği yada yarım ceviz..pişirdikten sonra kıvamı cıvık olursa cicibebe eklenebilir..

buldukça yazacağım kıslarrrrrrrrr

Merhaba kızlar. İki şey sorucam. Şeftaliyi cam rendede rendeliyorsunuz ya suyunu biberona koyunca. Emzik deliğini tıkıyor. Bebişim içemiyor Dün süzgeçten de geçirdim ama yine de biberon deliği tıkandı. Cam rendede rendelediğiniz şeftaliyi acaba posasıyla beraber kaşıkla mı yediriyorsunuz. Ben öyle yaptım yalana yalana yedi kuzucum:)) Ama yanlış mı yaptım acaba? Biberon deliğinden geçecek cıvık şeftali suyu elde edemedim bir türlü
Bir de ne kadar şeftali rendeliyorsunuz. 1 adet yeter mi fazla mı gelir?

2. soru: Pastorize sütle yoğurt yaparken sütü tekrar kaynatıyormusunuz. Yoksa kıvama yani istenen sıcaklığa gelene kadar ısıtmak yeterli mi?

Son düzenleme:

sütu ısıtıyorum yetıyor
sefaluyıde aynen yedurdıgın gıbı yapıyorum

kızlar bebelacın cavdarlı mısırlısı cıkmıs dun aldım kahvaltıya ondan yedırdım 1 yumurta sarısı artık hergun verıyorum
1 kasıkta pekmez koyuyorum içine
gun asırı seftalı elma erık üzüm püre yada suyuna bıskuvı ekleyıp yedırıyorum

hayrıs tarıfe tesekkurler
1 havuc 1 patatesle kuru sogan koyuyorum mınnacık

baska gun
1 havuc bıraz pırıncle pısırıyorum
baska zmanda kabaklı pırınc
yada patates yada havucla dönusumlu corba yapıyorum
suyunada ula corba yapsam dıyorum ama oruc bı bıtsın
zor oluyo sıcaklıgına soguna bakamıyor ınsan
yesıl fasulyede koycam corbalara yakında

süper seyler yapıyormusnuz yaa harikasınız ben de yavastan yavastan basladım .
4ayını tamamlamasını bekledim.

bende bugun yarım seftali ceyrek elma ve armutu cam rendede rendeledim süzgecten geçirdim içine 1cay kasığı keçi boynuzu pekmezi koydum ve biraz su ilave ettim ılık olsun diye ve yedirim bayıla bayıla yedi benim canavar...zemuszemus

canım biberonla hiç vermedim.
slikon kasıkla yediiryorum.

bazen rendelediğim gibi veriyorum bazende süzgecten geçirerek.

süt içinde oda sıcaklığında olmasıyeterli diye biliyorum bende hiç süt ile mayalamadım bu hafta sonudeneyeceğim.zemuszemus

Bileğine damlat ısısına bakmak için. Biberonu öyle damlatıyoruz ya

canım illa biberonla vereceksen meyve suyunu ya tülbentten geçirip su gibi olacak ya da geniş delikli biberonla verecen. benim oğlum kusmayı önleyici yoğun mama yediği için biberonlarımız hep geniş delikli ya da akış ayarlı. püre halinde bile versem sorun yaşamıyom. bende genelde kaşıkla veriyom o yüzden de mümkün olduğu kadar yoğun hazırlıyom hatta bazen pirinç unu mamasıyla iyice yoğunlaştırıyom yoksa kaşıkla sıvı vermek çocuğa da bana da işkence.

yoğurta gelince ben annemden öğreniyom yoğurt mayalamayı kadının yoğurtları taş gibi oluyo valla. o illa iki tıkırdasın kaynatalım dedi. pınar ilk adım bebek sütünü kaynatıyoz biz sonra soğutuyoz. annemin püf noktaları var süt çok kaynayacak ve mayalama dışarda 4 saat diil 6 saat kalacak diyor. tabii vitamini ölmesin diye ben çok kaynatmıyom 2 dak tıkırdatıyom.

püf noktalar için teşekkürler tarhancım. Dışarıda mayalamaya bıraktığın yoğurdu sarıp sarmalıyorsun herhalde değil mi canım?

ben de meyve püresine başladım 1 tatlı kaşığı.severek yiyor devamını da istiyor ama vermiyorum.inşallah böle severek herşeyi yer bebişim.

ben de meyve püresine başladım 1 tatlı kaşığı.severek yiyor devamını da istiyor ama vermiyorum.inşallah böle severek herşeyi yer bebişim.

canım yavaş yavaş artırabilirsin korkma vala bende korka basladım ama buna alışması gerek.

bugun oğlum muz yedi yavas yavas alışıyoruz ek gıdalara çok sevdi elma seftali armut derken bugunde ilk kez muzu denedik:)

4cm lik muzu önce catalla ezdim içine cok az ılık su ekledim sonra süzdüm pütürlüklerin ayırdım sonrada yarım cay kasığı keçi boynuzu pekmezi ilave ettim ve oğlum bayıla bayıla yedi

yarında sebze suyu deniycem

tesekkurler püf noktalara
dr tas gıbı olması önemlı degıl ev yapımı olsun yeter dedı bana
nıye vermıyosun erken dıyemı yoksa sutun vardıyemı

yarın bezınde iplik iplik seyler göreceksın korkma
muz yeyınce oluyorrr

ben dun hayrıyenın verdıgı tarıften yaptım
içine nısastada koydum
ama bennu herzamankının aksıne öyle çok uyandıkı

meltemcim severek yedimi kızın.senşn kızında enerji patlaması var ondan uyuyamamıştır.şaka bi yana tokluk açlıkla alakası yok bebişler huysuz ondan uyanıolar..

meltemcim severek yedimi kızın.senşn kızında enerji patlaması var ondan uyuyamamıştır.şaka bi yana tokluk açlıkla alakası yok bebişler huysuz ondan uyanıolar..

benım kız bı elma puresını begenmedı
vermıyorum bende
yoksa bogazı saglam masallah anası kılıklı
ama dun az yemıstı karnı doymuyo ben anladım memeyle
ama ben seker koydum içine sabahları verıyom pekmezı

emegıne sagık hayrıyecım
yenı tarıfler beklıyoruz

biz hala başlayamadık,ben birşeyler vermeye çalıştıkça oğlum benimle inatlaşıyor ve yemiyor lmaz: Hergün bi hevesle yoğurt yapıyorum,ikinci kaşıkta ağzını kilitliyor.Meyve suyu ve pürelerinde de aynı sorunu yaşıyoruz,nasıl alıştırcam bilmiyorum bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…