• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

oğluşuma dün neler yaptım ???????

sabah kahvaltısı

2 biskivü(kendim yaptım hehe) 1çay kş.keçi peyniri,1 çay kaşığının ucuyla tereyağ,1 çay kş.pekmez,1 tatlı kasığı yulaf ezmesi,1 çay kasığı şeftali püresi.bu şekilde mama hazırladım yedi..

öğlen

armut şeftali ve elma püresi karışık.

ikindi

kuru soğan miniick,yarım cay bardağı bezelye,yarım havuç,1 küçük pataes,a kş zeytinyağı.hepsini minik minik doğradım tencerede su ile kaynattım.püre yaptım az sulandırdım.yedi..

akşam

yoğurt

gece ise;

irmikli pekmezli prinç unlu mama hazırladım ..pek sevmedi ama yedi.

bu sabah ise yeni bi kahvaltı denedim beslenme uzmanından aldım tarifi herkeze tavsiye ediorum

yarım elma,1 tatlı kaşığı yoğurt,1 çay kaşığı vişne receli (ev yapımı),beyaz yada labne penir,devam maması..elmayı haşladım ve suyunu süzdüm.iyice çatalla ezdim.diğer malz.katıp karıştırdım harika oldu

hayatım, ikindi ile öğle yemeği karışmamış mı? Öğlen meyva mı yedirdin çocuğa? Doymamıştır kuzumcokacimcoook

ya kızlar ben normal sayfayada yazdım ama benim bebeğim yemiyo yaa ben kaşığı ağzına koydukça o geri çıkarıyo ben ağzına o dışarı,zaten 4 yada beş tatlı kaşıklık hazırlıyorum kahvaltıyı yoğurdu ve çorbayı ama onnuda yediremiyorum ya ben bu konuya çok kitlendim canımı çok sıkıyo neden yemiyo bu çocuk sanki yutmayı bilmiyo gibi ama ozaman biberonu emerken nasıl yutuyodu..tamam düzenli yedirmiyodum ama tatdırma devamlı tattırıyodum hala alışmadımı yanii bu duruma.tamamen başlayalı 5 gün falan oldu ama bi öğün yemeyince bende istekte kalmıyo

banada yardım edin ne olur yaa:çok üzgünüm: varmı benle bu durumu yaşayan

Benimki de çok iştahlı değil canım ama doktorumuz ne kadar yerse yesin kardır diyor. Bazı bebek çok yermiş, bazısı az. Yiyebildiği kadar verecekmişiz:uhm:

Bebeğim sabah sütünden sonra şeftali püresi yedi. Öğlen yimeende tarhana çorbası içti. Bayıldı tarhanaya. Şappudu şuppudu yidi:)
Arkasından kavun
İkindide annaneciğinin yaptığı taze yoğurttan
Akşamda mızmızlandı sadece beni emip yattı:(

Doktorumuz hazır yoğurtlardan da yiyebilir ama doğal yoğurt olanları tercih edin dedi. Hazır yoğurt yediren var mı? Üstünde yazıyor ama nerden emin olacam %100 doğal olduğuna? Yanında değilim ki yapılırken :uhm::uhm:

kuzi hazır yoğurt yıyo...sutasın babymiks olanı....
bide gecen daninonun bisküvili olanı yedi...
ev yapımı yemiyo...

bede buakşam yatmadan kendim elmalı sütlaç yaptım ydirdim pek beyendi biizmki
gecende patates püresi yedi bayıldı

Bebeğim sabah sütünden sonra şeftali püresi yedi. Öğlen yimeende tarhana çorbası içti. Bayıldı tarhanaya. Şappudu şuppudu yidi:)
Arkasından kavun
İkindide annaneciğinin yaptığı taze yoğurttan
Akşamda mızmızlandı sadece beni emip yattı:(

Doktorumuz hazır yoğurtlardan da yiyebilir ama doğal yoğurt olanları tercih edin dedi. Hazır yoğurt yediren var mı? Üstünde yazıyor ama nerden emin olacam %100 doğal olduğuna? Yanında değilim ki yapılırken :uhm::uhm:
kavunun bebekler ıçın besleyıcı özellıgı yokmus karpuzunda
kuzi hazır yoğurt yıyo...sutasın babymiks olanı....
bide gecen daninonun bisküvili olanı yedi...
ev yapımı yemiyo...

bede buakşam yatmadan kendim elmalı sütlaç yaptım ydirdim pek beyendi biizmki
gecende patates püresi yedi bayıldı
elmalı sutlac nasıl yapılıyo özge

bende eve aldıgım yogurttan yedırıyorum bazende kendım mayalıyorum

kavunun bebekler ıçın besleyıcı özellıgı yokmus karpuzunda

elmalı sutlac nasıl yapılıyo özge

bende eve aldıgım yogurttan yedırıyorum bazende kendım mayalıyorum

değişik tat olsun diye verdim kavunu ama sevmedi zaten iki kaşık zor yediaklinialirimsmile

sendende bu beklenır hayrıs
dun de ben yumurtayla haslanmıs patatesı yedırdım bayıldı kızım

hayrıs tezesı emegıne saglık
yemek anne gıbısın süt anne benzerı

ayy yemek anne ne güzel oldu kızzz.tamam bennunun mama annesi oldum ben..rica ederim tatlım afiyet bol bol et olsun kuzuna..

bu kahvaltıdaki devam maması ne kadar ve toz olarakmı canım?

2 kaşık koyuyorum biberon maması yani..

teşekkürler canım verdiğin menü için.

rica ederim tatlım..

hayatım, ikindi ile öğle yemeği karışmamış mı? Öğlen meyva mı yedirdin çocuğa? Doymamıştır kuzumcokacimcoook

kahvaltıyı ii yaptığı için çorbayla meyvenin yerini değiştirdim tatlım normalde öğlen hep çorba içio..

Bu tarifleri buldum. Nasıl?
Yalnız çorbaların hiçbirinde tuz yok. Azıcık da olsa koymuyormusunuz tuzu. Benim paşam hiç tuzsuz yemek istemiyor:( Çok mu zararlı tuz. Azıcık koysak noolur ki?:uhm:

Sebze Çorbası

İçindekiler
2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı
Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.
Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.

Yoğurtlu Sebze Çorbası (225 Kal, 5gr protein):
(1 porsiyon)
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.

Bu tarifleri buldum. Nasıl?
Yalnız çorbaların hiçbirinde tuz yok. Azıcık da olsa koymuyormusunuz tuzu. Benim paşam hiç tuzsuz yemek istemiyor:( Çok mu zararlı tuz. Azıcık koysak noolur ki?:uhm:

Sebze Çorbası

İçindekiler
2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı
Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.
Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.

Yoğurtlu Sebze Çorbası (225 Kal, 5gr protein):
(1 porsiyon)
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.

yogurtlu corba pek acmadı beıde dıgerını ben evde ne varsa tatlı sıvrı bıber papya bıber kabak patates havuc pırasa 1 yemek kasıgı mercımek bulgurada baslıycam yakında
tuz ve yag koymuyorum ha kızlar unutmadan gecen komsum söledı havuc suyu verırken yada kendımız yerken mutlaka ıcıne zeytınyagı eklemek lazımmıs yoksa vıtam ınını alamıyomusuz

poyrazın buıgünkü kahvaltısı

4 adet kuru kayısı ,2 kaşık haşlanmış pirinç,pekmez ve dema maması 2 ölçek..nasıl yaptım?kayısıları haşladım suyuyla birlikte ezdim haşlanmış pirinci pekmezi ve devam mamasını da katıp karıştırdım ve afiyetle yedirdim..

öğlen içinde çorba yaptım kuzuma ..marul yaprağı maydanoz havuç az domates ile birlikte çorba yaptım.kavanoza doldurup ananesine götürdüm..

ben 1 dal attım içine meltem evde fazla sebzem kalmadı ben günlük alıom ya o yüzden :)

hayriyecim hani bisküvi tarifi vermiştinya tatlım ara ara bulamadım tekrar eklermisin zahmet olmazsa

kızlar... cevaplar için saolun..
hayriyecim.. 7.aya girdikten sonra ayrı ayrı demişsin ama biz zaten yarın 7. aya giriyoruz ve daha ek gıda,kahvaltı olayına tam geçmedik... sadece piyasa araştırması yapıyom bacım :)))

şaka bi yana arada sebze çorbası yoğurt ve kahvaltı veriyorum.. ama her gün düzenli değil.. hala anne sütü ağırlıklı tattırma gibi diyelim... .çok şükür.. yarın itibariyle dr.a gidicez sanırım.. ondan sonra tam manasıyla geçeriz:. ama utkuya denedim karışık pek yemedi yaa yumurta peynir fln karışınca sevmedi gibi. peyniri ayrı yumurtayı ayrı verince ağzında koca adam gibi geveliyo sanki ne kadar miktar veriyosam :) çğner gibi yapıyo maşallah paşama.. ama sanırım biz ayrı ayrı yicez kahvaltıda.. ki dr.umuz da öyle diyo.. çok saolu tekrar.. takıldığım b,i yer olursa açıp tarflerinizden fikir alırım .. teşekkürler..

hayriyecim hani bisküvi tarifi vermiştinya tatlım ara ara bulamadım tekrar eklermisin zahmet olmazsa

senin için ben özel gene yazarım tatlım...:) 2 cay bardağı bugday unu,2 çay bardağı pirinç unu,2 kaşık pekmez,3 kaşık tereyağ,2-3 kş irmik,1 yumurta:)yumurta istersen koymayabilirsin ben koymadım tatlım..

senin için ben özel gene yazarım tatlım...:) 2 cay bardağı bugday unu,2 çay bardağı pirinç unu,2 kaşık pekmez,3 kaşık tereyağ,2-3 kş irmik,1 yumurta:)yumurta istersen koymayabilirsin ben koymadım tatlım..

canımıniçiii çok sağoll Şeniz
hemen yapacağım kaydirigubbakcemile5

Sebze çorbasını hergün yeni mi yapıyorsunuz. Bir gün öncekini veriyormusunuz. Ben hergün yeni yapıyorum da. Bir de taze et haşlıyormusunuz. Kızıma haşlanmış et suyuna yapardım çorbayı da oğluma daha denemedim.
Dün kabak, patates, brokoli, fasulye karıştırıp yaptım. Bugün ıspanak, patates, havuç kereviz karışımı düşünüyorum. Bir de her çorbaya birkaç yaprak maydanoz ve yarım avuç pirinç eklerim.
Sizler nasıl yapıyorsunuz?

Back
X