• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

Sebze çorbasını hergün yeni mi yapıyorsunuz. Bir gün öncekini veriyormusunuz. Ben hergün yeni yapıyorum da. Bir de taze et haşlıyormusunuz. Kızıma haşlanmış et suyuna yapardım çorbayı da oğluma daha denemedim.
Dün kabak, patates, brokoli, fasulye karıştırıp yaptım. Bugün ıspanak, patates, havuç kereviz karışımı düşünüyorum. Bir de her çorbaya birkaç yaprak maydanoz ve yarım avuç pirinç eklerim.
Sizler nasıl yapıyorsunuz?

bende kerevız daha denemedım
yesıl fasulye kabak havuc patates sogan dönusumlu olarak karıstırıyorum
ha 2 kılo kırmızı papya biber aldım butun atıyorum cukarıp kabugunu soyup blenderdan gecırıyorum
bazen1 ym kadar pırınç kırmızı mercımek koyuyorum
gecengun zeytın yaglı dolma ıcı arttı 1 yemek kasıgı onu koydum benımkıler 3 kase çıkıyor bugun ve yarın yedırıp bıtırıyorum

tuz asla canım ..
tatlım yaaa bende asla tuz ve şeker vermem 1 yaşından önce diyodum ama sebze yemekleri ve çorbaları denedim tuzsuz yemedi çok az tuz ekleyince bayıla bayıla yedi. acıyorum kuzuya iğrenç oluyolar tuzsuz az da olsa ekliyorum artık.eyvahedigeldismile

bir de kızlar bir konu kafama çok takılıyor. hani şeker vermiyoruz ya biz kuzulara. onun yerine muhallebilere pekmez veya reçel ekliyoruz. e özellikle reçelin de içinde çok fazla şeker oluyor ne anladım ben bu işten sizin fikriniz nedir???

tatlım yaaa bende asla tuz ve şeker vermem 1 yaşından önce diyodum ama sebze yemekleri ve çorbaları denedim tuzsuz yemedi çok az tuz ekleyince bayıla bayıla yedi. acıyorum kuzuya iğrenç oluyolar tuzsuz az da olsa ekliyorum artık.eyvahedigeldismile

bir de kızlar bir konu kafama çok takılıyor. hani şeker vermiyoruz ya biz kuzulara. onun yerine muhallebilere pekmez veya reçel ekliyoruz. e özellikle reçelin de içinde çok fazla şeker oluyor ne anladım ben bu işten sizin fikriniz nedir???

ben seker koyuyorum muhallebılerıne canım o ıse aklım ermıyo
yemeklerı tuzsuz ve yagsız yıyo muhallebıyı sekersız denemedım bıle
ayva yapragı ıhlamur kaynatıyom seker koyuyom yogurda koymuyorum seker yemeseydı koyacaktım mecburen

mmmmmm dün poyrazıma neler yaptım?

sabah daha önce paykaştığım kabaklı kahvaltıyı yaptım.1 saat sonra babası ve benle sofrada peynir recel filanda atıştırdı...

öğlen patates,havuç,taze soğan,bezelye,prinç ve sehriyeden karışık bi çorba yaptım içine az irmik ve bebek ekmeği koydum minicik de zeytinyağı..

ikindide;muz ve armutu karştırdım bayılarak yedi..

akşam üstü 90 cc lik mama içiridim ve uyudu

akşam 1 kase yoğurt

gece yatarken muhallebi kendim yaptım irmikli pekmezli mamalı ama yemedi toktu sanırım..bende uyuttum uyanınca tekrar mama içirdim..

bu sabah ise kahvaltıda ise sarı armut rendeldim içine yulaf ezmesi peynir tahin pekmez ve 2 biskivü ekledim ıhlamurla karıştırdım yedi paşam..

bizden bukadar yeni mönülerle döneceğim :)

İngiliz uzmanlarının araştırmalarına göre zeka ve IQ geliştiren 10 besin varmış bunlar

1- Somon balığı: Beyin için en yararlı deniz ürünlerindendir. Beyin hücrelerinin gelişimini sağlayan Omega-3 içerir. Haftada bir kez yenmesi tavsiye edilir.
2- Morina balığı: Morina balığı, vücut için gerekli iyot alımını sağlar ve IQ'yu yükseltir.
3- Sığır eti: Haftada en az iki kez 140 gram sığır eti yenmeli.

4-Yumurta: İçindeki kolin maddesi, çocukların beyin hücrelerini yeniler, güçlendirir. Hafızayı güçlendirir, daha hızlı öğrenmeyi sağlar.

5- Ay çekirdeği: Sınav için dersleri tekrar ederken bir avuç çekirdek yemek çocukların sinirlerini yatıştırır. Ayrıca kasların gevşemesini sağlayan magnezyum sayesinde iyi bir uyku sağlar.
6- Yulaf: Vücuda yavaş yavaş ama iyi bir enerji sağlar. Her gün kahvaltıda yemeye dikkat edin.
7- Yaban mersini: Çilekle birlikte hafızayı güçlendirir ve öğrenme kapasitesini artırır.
8- Barbunya: Besinden alınan B1 vitamini eksik olursa, hafızanın normalden daha zayıf olmasına neden olur. Haftada 2-3 kez yenmelidir.
9- Bezelye: B1 ve B3 vitaminlerini içerir. Haftada en az iki ya da üç tabak alınmalıdır.
10- Su Beynin ideal şartlarda çalışması için su oranı yeterli olmalıdır.

balığa tavuğa ete başlamadık ama işimize yarayan çok bilgi var...

Son düzenleme:
yarım çay bardağı pirinci üstünü çok az geçecek kadar suda haşlayın
pirinç yumuşayıca, 4-5 adet kuru kayısıyı dilimleyip pirince ilave edin, oda biraz pişince 1 su bardağı kadar
devam sütü yada pastörize süt hangisini kullanıcaksanız ,
arzuya göre şeker ve vanilya koyup, blendırdan geçirin

bi denicem ben...

:çok üzgünüm:arkadaşlar merhaba benim oğlum 5 gün sonra 6 aylık olucak ek gıdalara başlamayı düşünüyorum..ama oğlum kaşıkları reddediyor.ne sebze çorbası nede meyve püresi alıyor..ne yapmalıyım..dişide çıkıyor galiba..ondan olabilirmi..zorlamakta istemiyorum..açlen deniyorum genede istemiyor..yardımcı olursanız çok sevinirim tecrübeli anneler....lütfen..:çok üzgünüm:

kızlar benim doktorad cok guzel menuelr verdi paylaşcam inşl....
bu arada et ve et ürünü 8 aydan önce yasak tuz seker ve inek sutu yasak didiiiiiiiiii

mmmmmm dün poyrazıma neler yaptım?

sabah daha önce paykaştığım kabaklı kahvaltıyı yaptım.1 saat sonra babası ve benle sofrada peynir recel filanda atıştırdı...

öğlen patates,havuç,taze soğan,bezelye,prinç ve sehriyeden karışık bi çorba yaptım içine az irmik ve bebek ekmeği koydum minicik de zeytinyağı..

ikindide;muz ve armutu karştırdım bayılarak yedi..

akşam üstü 90 cc lik mama içiridim ve uyudu

akşam 1 kase yoğurt

gece yatarken muhallebi kendim yaptım irmikli pekmezli mamalı ama yemedi toktu sanırım..bende uyuttum uyanınca tekrar mama içirdim..

bu sabah ise kahvaltıda ise sarı armut rendeldim içine yulaf ezmesi peynir tahin pekmez ve 2 biskivü ekledim ıhlamurla karıştırdım yedi paşam..

bizden bukadar yeni mönülerle döneceğim :)

hayriyecim yulaf ezmesi hazır satılanlardanmı tane tane oluyor sütle yumuşuyormu tarif edebilirmisin

EVT minik bugday gibi satılanlardan ben biberon mamasıyla ıslatıorum hemencik yumuşuyor zaten..

bu topik nie ilerlemio kızlar yaaaa bebekler koca adam oldu ama anneleri bu topiği becerilerinden mahrum bırakıyor..aaaaa olmazki ama bende yazmayacam haaa :))))hadi yazın ilerlesin çoşsun topiğimiz :)

teşekkürler hayriyecim
ben tam olarak başlamadım sadece çorba yoğurt meyve veriyorum yazacak bi tarifim yok anlayacağın sizin tarifleri okuyorum şimdişlik değişik şeyler öğrenirsem mutlaka yazarım

slm kızlar enerjinize hayranım ben banyo yapmaya vakit bulamıyoırum internet hak getire bizde daha yeni yeni başlıyoruz öle tarif falan pek yok bende yazılanları ilgiyle takip ve not ediyorum birde beceriksizim galiba okuyunca vay be ne iyi akıl diorum her defada

az dayan hayriyeee... ben daha meme savaşı veriyom. sebze püresi, meyva püresi, muhallebi... 10-15 gün içinde buradayım... haaa bide bi şey sorcam kabak çekirdeğini, cevizi bir çeksem ve bir arada yemeğine katsam nolur?

gunaydın kızlar artık bızde yasakmasak yok eve ne pişirıyosam bennuda yıyor mutlaka
p tesı kız kardesımın 1 yasında kızı var
tavugu hasladı sıcaklken suyuna ekmek dogradı ben ekmek dogramadım daha dedım hazırladı teyzesı bı guzel yedı kızım snr unu 2 3 dakıka kavurup mınnacık salcayla tavuk sulu corba yapmıs onu yedırdı kızıma
bende dun tavuk göguslerını dogradım soganlı normal patataes yemegı yaptım 1 tabak yedırdım kızıma
komsumda 1 yumurta 1 yksagı un 1 yemek kasıgı yogurdu karıstır suyla pişir dedı bende yaptım ama tavuk suyuna bayıldım tadına bugun kendıme de yapacam
bennuya dun yedırdım
hayrıs topık neden ılerlemıyo
cunku senın tarıflerını beklıyoruz
benımkıler kocakarı seylerı
dr kesın yasak der ben bu arada gun asırı 1 tam yumurta yedırıyorum
yarın 6 aylık oluyoruz
bıttı bıze yasak fılan yok
tavuguda yedık etede gecerız yakında
bugunde kızıma degısık bıseyler deneyecem
bakalım
kabak cekırdegını ben tazetaze yedırıyorum ekmek tahtasının uzerıne kalın bır bardagın altıyla vurup ezıyorum hemen yedırıyorum
özgenın dr duymasın valla

ha bu arada pazargunu yarım muzu yogurla karıstırıp yedırdım
bennusa ayılsada bayılsada mecbur yıyecek
yesıl fasulye dısında zorlanmadım bır sey yedırırken
anasıda sevmez zaten yesıl fasulyeyı

az dayan hayriyeee... ben daha meme savaşı veriyom. sebze püresi, meyva püresi, muhallebi... 10-15 gün içinde buradayım... haaa bide bi şey sorcam kabak çekirdeğini, cevizi bir çeksem ve bir arada yemeğine katsam nolur?

beklioz şekerim ozaman seni..tabiki önce anne sütü..cevizle kabak çekirdeğini karıştırma ayrı ayrı minik kavanozlar halinde yap ikisini aynı anda koyarsan hem ağır olur hemde birbirinin vitamini öldürür.2 gün arayla dönüşümlü katarsın..

gunaydın kızlar artık bızde yasakmasak yok eve ne pişirıyosam bennuda yıyor mutlaka
p tesı kız kardesımın 1 yasında kızı var
tavugu hasladı sıcaklken suyuna ekmek dogradı ben ekmek dogramadım daha dedım hazırladı teyzesı bı guzel yedı kızım snr unu 2 3 dakıka kavurup mınnacık salcayla tavuk sulu corba yapmıs onu yedırdı kızıma
bende dun tavuk göguslerını dogradım soganlı normal patataes yemegı yaptım 1 tabak yedırdım kızıma
komsumda 1 yumurta 1 yksagı un 1 yemek kasıgı yogurdu karıstır suyla pişir dedı bende yaptım ama tavuk suyuna bayıldım tadına bugun kendıme de yapacam
bennuya dun yedırdım
hayrıs topık neden ılerlemıyo
cunku senın tarıflerını beklıyoruz
benımkıler kocakarı seylerı
dr kesın yasak der ben bu arada gun asırı 1 tam yumurta yedırıyorum
yarın 6 aylık oluyoruz
bıttı bıze yasak fılan yok
tavuguda yedık etede gecerız yakında
bugunde kızıma degısık bıseyler deneyecem
bakalım
kabak cekırdegını ben tazetaze yedırıyorum ekmek tahtasının uzerıne kalın bır bardagın altıyla vurup ezıyorum hemen yedırıyorum
özgenın dr duymasın valla

benden mi beklion kızz meltem yaz yaz bi ben yazıom nereye kadar.:))) yeni tarifler denemeye devam ediorum kısa zamanda ekleyecem..ohh afiyet olsun gene hızlı bi geçiş yapmışsın tavuk suyu çorbasına..yarasın bennuya..

valla burası hayriyenin mutfağı olsun...canım bir gün kağıt kalemi alıcam tariflerini yazıcam.
bana büyüklerin dediği şu tatlıyı tuzluyu hepsini karıştırıp mama yaparsan çocuğun damak tadı gelişmez herşeyi ayrı ayrı ver dedi doktor ise sabah kahvaltısında devam maması tahıl pekmez labne zeytinyağı karıştır ver dedi ve benimde kafam karıştı tabi.. kızlar sabah kahvaltılarını nasıl yapıyorsunuz nasıl versem acaba???

Back
X