- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.884
- 598
Gösterişte değil ya.Kültür gelenek görenek gereği yapıyorlar ama bana gereksiz ve gösteriş geliyor bu bohça olayları.
Ya ben avm gezemeyen bi insanım, gereksiz saçmaKültür gelenek görenek gereği yapıyorlar ama bana gereksiz ve gösteriş geliyor bu bohça olayları.
Altın konusu ne oldu sizde,arnavutlarda bu da çok önemlidir.bizimkiler de yapar. Biz arnavutuz biz de bir bohça olur allah allah yani. Benim tavrım netti. Bana göre israftı. Evimde ıvır zıvır, düğün üstü gereksiz masraf istemiyorum dedim. Yani artık dıdısının dıdısına kadar alınmıyor ama kıza 50 tane kıyafet alınır. Benim kıyafetim var neden alsınlar yani. Kendim bir şey istersem alabiliyorum. Bunu kabul edelim dedim anneme.
Eskiden kızlar erken evleniyormuş baba evinde de doğru düzgün giysisi vs olmuyormuş evlenirken gardrobu değişiyormuş bu şekilde. Şu an bambaşka yani olay.
he her iki taraf aileler de yapmak istiyorsa uğraşsınlar yapsınlar ne olacak. Çok da gerilecek bir konu değil. Ben kendim uğraşmayayım diye direttim.
Bence de.Sana yaparız değil de, sen benim ablama aileme yaparsın demesi enteresan olmuş.
Aslında hayata ve ailesine bakış açısını belli ediyor.
Geleneksellikten öte, kendi ailesini ve isteklerini önde tutuyor, farkında mısınız?
Aslında yaparız dedi, yanlış ifade etmiş olabilirimSana yaparız değil de, sen benim ablama aileme yaparsın demesi enteresan olmuş.
Aslında hayata ve ailesine bakış açısını belli ediyor.
Geleneksellikten öte, kendi ailesini ve isteklerini önde tutuyor, farkında mısınız?
O sevgilinizin ne kadar sınır çizebildiğine bağlı. Bazen idare edeceğimiz durumlar vardır idare etmeye gerek duymayacağımız durumlar vardır. Böyle algıladıysanız acaba ilişkinizde müstakbel eşinizin annesinin elini mi hissettiniz daha önce? Onları üzmemek için yaptığı hareketler söylediği sözler mi oldu?Bu küçük şeyler gelecekle ilgili sinyal veriyor olabilir mi? Mesela evliliğimizde anne abla mutlu etmek için istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda mı kalıcaz
Değil mi, aşırı enteresan.Bence de.
Hadi dese ki gelenekmis,sana bir çok şey alinacakmis,der ki kız da,gerek yok.
Ama diyor ki ablama anneanne hediye
Bittim yaa
Kendi kime istiyorsa yapsın, sizin yapacağınıza neden karışıp ültimatom veriyor ki?Aslında yaparız dedi, yanlış ifade etmiş olabilirimama canım sıkıldı çok
Hep de kendi ailesine yapılacakları saymış annes ananesi vs.Hanımlar merhaba
Sevgilimle bir bucuk yıldır birlikteyiz, çook güzel giden bir ilişkimiz var şükür..
Ama kafama takılan birşey var.
Ben düğün nişan olaylarını sevemiyorum, aşırı geleneksel takılınca geriliyorum. Erkek arkadaşım nikah yaparız fln diyor en baştan beri, bende öyle geleneklere pek takıldığını düşünmüyordum.
Fakat nişan bohçası yaparız ablamlara, aneaneme fln deyince şaşırdım ve canım sıkıldı. Avm gezmeyi bile sevmeyenpffsss
Gerçekten olması gerekiyor mu bunların, karşımda cok gelenekleri takılan biri mi var yoksa
Altın konusu ne oldu sizde,arnavutlarda bu da çok önemlidir.
Benim hiç sabrım yok böyle şeylere, ne kadar gereksiz yaa. Ne alınacaksa zaten biz alıcazBen de nefret ederim böyle adetlerden. Biz eşimle anlaşmıştık yapmayalım diye. Annesi çok heveslendim ben biz yapalım siz isterseniz yapmayın dedi. E onlar yapsın biz yapmayalım olmaz mecbur yaptık. Avm gezmenize gerek yok pasaja gidebilirsiniz. Cümbür cemaat alışverişe çıkmayın ama o aşırı saçma. 10 kişi çamaşır almaya gidiyor ne alakaysa. Nişanlınızla veya annenizle başbaşa gidip halledin ne alınacaksa
Valla iki oğlum var, 2 şer bilezik takarsam iyidir,ben de az şerefsiz değilimhahah o da çok sıkıntı oldu.
altın önemlidir ama bizde şu kadar takılsın bu kadar takılsın diye söylenmez ayıptır.
herkes kendi şerefi kadar takar gibi iğrenç bir laf söyler durur annem.
Valla eşime dedim bizde böyle böyle durumlar. Paraları koyalım ortaya gidelim bana bilezik alalım. Sen kendi ailene de çaktırma benim istediğimi ve beraber aldığımızı dedim. (çünkü onun ailesi de bizimkilerin aksine içanadolulu gariban bir aile altın maltın pek işleri yok)
Kendi gönlünden kopmuş ailene yük olmadan fazla fazla almak istemiş gibi yap dedim
Annesi güya eşimin aldığı bilezikleri görünce kendi de iki bilezik çıkarıp koyuyor bayağı bir şey oldu. Sırf 2 bilezik takılsaydı yalnız annemin suratını düşünemiyorum.
Kendi paramızla birikim yapmış gibi olduk allahtan çalışıyorduk her ikimiz de.
6-7 yıl oldu bizim nişandan beri daha da bozmadık. İyi ki almışız diyoruz
bir de nişandan sonra akrabalar arıyor tek tek. Ne takıldı diye hesap verme safhası. Allahıma şükür kimseye rezil olmadık. Yoksa annemin gazabından allah korusun.
Bohça yapılırsa davullu zurnalı düğün olsun, napalım.. İçimde bir yumruk duruyo şuanGeleneklere göre seçici geçirgen herhalde eş adayı. Muhtemel masraf olmasın diye geleneğe takılmayalım demiş, nikahtan evlenelim diye kestirmiş. Bohçaya gelince kim fikir verdiyse ne gerek var diyememiş. Siz de bir iki gelenek yumurtlayın bakalım karşı tarafın tutumu ne olacak?
Bohça da olur düğün de o mesele değil de sizin nişanlının ayarlarını bozuyorlarsa o sorun.Bohça yapılırsa davullu zurnalı düğün olsun, napalım.. İçimde bir yumruk duruyo şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?