Bi kendi halimize bıraksalarhahah o da çok sıkıntı oldu.
altın önemlidir ama bizde şu kadar takılsın bu kadar takılsın diye söylenmez ayıptır.
herkes kendi şerefi kadar takar gibi iğrenç bir laf söyler durur annem.
Valla eşime dedim bizde böyle böyle durumlar. Paraları koyalım ortaya gidelim bana bilezik alalım. Sen kendi ailene de çaktırma benim istediğimi ve beraber aldığımızı dedim. (çünkü onun ailesi de bizimkilerin aksine içanadolulu gariban bir aile altın maltın pek işleri yok)
Kendi gönlünden kopmuş ailene yük olmadan fazla fazla almak istemiş gibi yap dedim
Annesi güya eşimin aldığı bilezikleri görünce kendi de iki bilezik çıkarıp koyuyor bayağı bir şey oldu. Sırf 2 bilezik takılsaydı yalnız annemin suratını düşünemiyorum.
Kendi paramızla birikim yapmış gibi olduk allahtan çalışıyorduk her ikimiz de.
6-7 yıl oldu bizim nişandan beri daha da bozmadık. İyi ki almışız diyoruz
bir de nişandan sonra akrabalar arıyor tek tek. Ne takıldı diye hesap verme safhası. Allahıma şükür kimseye rezil olmadık. Yoksa annemin gazabından allah korusun.
Çok içim sıkıldı, ağlıycam.. Annesi çok tatlı, erkek arkadaşımda deli dolu.. Çok özen gösteriyo normalde benim isteklerime ama bu olaylar beni korkutuyorBohça da olur düğün de o mesele değil de sizin nişanlının ayarlarını bozuyorlarsa o sorun.
Deki tamam senin sülalene yaptığımız gibi bnm sülaleme de yaparız size kaç bohça yapılırsa bende o kadr isterim ...Hanımlar merhaba
Sevgilimle bir bucuk yıldır birlikteyiz, çook güzel giden bir ilişkimiz var şükür..
Ama kafama takılan birşey var.
Ben düğün nişan olaylarını sevemiyorum, aşırı geleneksel takılınca geriliyorum. Erkek arkadaşım nikah yaparız fln diyor en baştan beri, bende öyle geleneklere pek takıldığını düşünmüyordum.
Fakat nişan bohçası yaparız ablamlara, aneaneme fln deyince şaşırdım ve canım sıkıldı. Avm gezmeyi bile sevmeyenpffsss
Gerçekten olması gerekiyor mu bunların, karşımda cok gelenekleri takılan biri mi var yoksa
Hep de kendi ailesine yapılacakları saymış annes ananesi vs.sizin ailenizden kimseye yapılmayacak kıymış
Bizimkilere de yapılacak, sadece onlar değil ama nikah yapalım deyince ben farklı hayal etmiştim. Çok saçma geldi şuanDeki tamam senin sülalene yaptığımız gibi bnm sülaleme de yaparız size kaç bohça yapılırsa bende o kadr isterim ...
Hayret bişey düğün olmasın ama nişan bohçası olsun tıkma akıl olduğu belli resmen
Peki evliliğinizi nasıl etkiliyor bu durum, ailesinin istekleri yüzünden sizi üzüyor mu? Benim asıl endişem bu.. Sırf beklenti var diye istemediğim şeylerin içinde mi bulacağım kendimiEvde konuşulan konular bu sekilde size yansiyor. Bizzat yaşadim eşim onu ilgilendirmeyecek en küçük detayi bile söylüyordu bana
Aynen öyleSaçma zaten bacım bu ne allasen sadece nikah olacak ama bohçadan kalınmayacak
Çok içim sıkıldı, ağlıycam.. Annesi çok tatlı, erkek arkadaşımda deli dolu.. Çok özen gösteriyo normalde benim isteklerime ama bu olaylar beni korkutuyor
Net olun her istediklerini yapmayın yaptırmayın olacaksa tam olsun olmayacaksa hiç olmasınPeki evliliğinizi nasıl etkiliyor bu durum, ailesinin istekleri yüzünden sizi üzüyor mu? Benim asıl endişem bu.. Sırf beklenti var diye istemediğim şeylerin içinde mi bulacağım kendimi
Nişanlilik surecimiz çok kötüydü. Evlendikten bir süre sonra gözünü açtı ama geç kalmıştı bazi seyler icinPeki evliliğinizi nasıl etkiliyor bu durum, ailesinin istekleri yüzünden sizi üzüyor mu? Benim asıl endişem bu.. Sırf beklenti var diye istemediğim şeylerin içinde mi bulacağım kendimi
Biz ev alalım dedik, eşyaları fln kendimiz alıcaz. Zaten beklentim fln yok öyle saçma saçma.. Ama bana akrabaya bohça beklentisiyle gelinmesi.. Diyecek birşey bulamıyorumNet olun her istediklerini yapmayın yaptırmayın olacaksa tam olsun olmayacaksa hiç olmayacaksa hiç olmasın
Yaa bana karşı o kadar verici ki.. Sevgisinden kuşkum yok inanın.. Ve çok mutluyum.. Annesinden ablasından etkilendiğini hiç düşündürmedi şuana kadar.. OffGelenek görenek bilmeyen adam bohçayı bilmez, ya da nikah yapalım diyen adam sadece masraftan kaçıyordur aslında geleceği göreneği bohçasına kadar biliyordur.
annesinin ağzıyla konuşuyorsa da baya başın yanar.
Valla iki oğlum var, 2 şer bilezik takarsam iyidir,ben de az şerefsiz değilim
Kazansinlar omuzlarına kadar taksinlar valla,benlik birşey yok
İşte saçma olan bu ya buna set çekmeniz lazım sizin bu konuda net olmanız lazımBiz ev alalım dedik, eşyaları fln kendimiz alıcaz. Zaten beklentim fln yok öyle saçma saçma.. Ama bana akrabaya bohça beklentisiyle gelinmesi.. Diyecek birşey bulamıyorum
Bi kendi halimize bıraksalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?