Nişan bohçası vs vs

shibalba

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2016
742
638
103
Hanımlar merhaba
Sevgilimle bir bucuk yıldır birlikteyiz, çook güzel giden bir ilişkimiz var şükür..
Ama kafama takılan birşey var.
Ben düğün nişan olaylarını sevemiyorum, aşırı geleneksel takılınca geriliyorum. Erkek arkadaşım nikah yaparız fln diyor en baştan beri, bende öyle geleneklere pek takıldığını düşünmüyordum.
Fakat nişan bohçası yaparız ablamlara, aneaneme fln deyince şaşırdım ve canım sıkıldı. Avm gezmeyi bile sevmeyen pffsss
Gerçekten olması gerekiyor mu bunların, karşımda cok gelenekleri takılan biri mi var yoksa

Yani sor başka ne tür gelenekleri uygulamak istediğini açık açık. Buradan geleneklere takılı olup olmadığını bir bohçadan anlayamayız bence. Benim de sevdiğim ve sevmediğim gelenekler var. Bohça da aşırı uç bir şey değil bence de hiç gerek yok ama adam istiyorsa yapıverin gitsin küçük şeyler için stres olmayın nikah öncesi

Bir erkeğin nişan bohçası yaparız demesi komik geldi

erkekler ne bilsin bohçayı ya annesi falan demiştir bence. Annesiyle de konuşuyorsa.

hayır mecburi değil. Sizin annenizle onun annesi konuşurken çocuklar bohça istemiyor yapmayalım vs desinler olsun bitsin. He onlar dayanamaz gelirken size minik bir hediye yaparlar siz de karşılık verrsiniz dahasına gerek yok. Eniştesine kadar bohça yapmak mı kaldı ya çok saçma.

Herkesin geleneği farklı olur bence ama ben bı gariplik görmüyorum akraba ve cevremdekilerde gördüm bu tarz seyleri

Bizimkiler de yapıyor, hatta ablamlarda yapılması gerekiyo fln dedi ama bence saçma.. Kaldı ki gerçekten çok eğleniyoruz birlikte.. Hiç bu detaylara takılacağını düşünmemiştim.

Ay aynısını yazdım,erkek ne bilir bohcayi,annesi heveslendirmis belli

Geleneklere bağlı olup olmadığına bir bohcayla karar verilemez ki
Zaten annesi istemiştir bari bunu yapalim diye o da size yansıtmıştır
Büyükler çeyiz/bohça/adet vs cok takilabiliyorlar.
Simdi düşünün anneniz dantel sever ama siz sevmezsiniz onun gibi

Ablaya, anneanneye bohça ne alaka :) Evli veya evlilik hazırlığında değilim o yüzden dışarıdan söylenmesi kolay geliyor diye mi bilmiyorum ama ben de kına, düğün gibi şeyleri gereksiz görüyorum fakat böyle bir durumda sinir olurdum inadına kına, düğün de yapalım diyesim gelirdi. Tabii siz böyle yapmayın, inatla olmaz bu işler..

Bizimkiler de yapıyor, hatta ablamlarda yapılması gerekiyo fln dedi ama bence saçma.. Kaldı ki gerçekten çok eğleniyoruz birlikte.. Hiç bu detaylara takılacağını düşünmemiştim.
Evet belki kendisi takılmıyor ama burada aileler de devreye giriyor. Ailesi konuşma arasında yaparız ederiz gibi konuştuysa o da söylemiştir. İstemiyorsanız ne gerek var deyin ama gerçekten böyle ilişkinizi etkilemeyecek minicik şeyler için hiç stres olmayın. Hani evinize ilişkinize vs karışmıyorlarsa istedikleri bir bohça olsun. Gergin ve üzgün olma nikah stresi vardır ama inan bunlar küçücük şeyler.

Ay nişan bohçası kime yapılıyor onu bile bilmiyorum seninki nerden biliyor ayol

Kültür gelenek görenek gereği yapıyorlar ama bana gereksiz ve gösteriş geliyor bu bohça olayları.

Bu küçük şeyler gelecekle ilgili sinyal veriyor olabilir mi? Mesela evliliğimizde anne abla mutlu etmek için istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda mı kalıcaz

bizimkiler de yapar. Biz arnavutuz biz de bir bohça olur allah allah yani. Benim tavrım netti. Bana göre israftı. Evimde ıvır zıvır, düğün üstü gereksiz masraf istemiyorum dedim. Yani artık dıdısının dıdısına kadar alınmıyor ama kıza 50 tane kıyafet alınır. Benim kıyafetim var neden alsınlar yani. Kendim bir şey istersem alabiliyorum. Bunu kabul edelim dedim anneme.
Eskiden kızlar erken evleniyormuş baba evinde de doğru düzgün giysisi vs olmuyormuş evlenirken gardrobu değişiyormuş bu şekilde. Şu an bambaşka yani olay.

he her iki taraf aileler de yapmak istiyorsa uğraşsınlar yapsınlar ne olacak. Çok da gerilecek bir konu değil. Ben kendim uğraşmayayım diye direttim.

Ayrıca bohçaydı bilmem neydi tırı vırı şeylerle uğraştıktan sonra düğün yapmama mantığı ne ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…