Damat adayı diyabet hastası olduğu için kabul görmüyor, sizin hastalanmama garantiniz mi var? Aileniz merhametsiz, anlayışsız ve kibir abidesi. Doğduğunuz zaman anne babanızla; kızınız gözünü kapatana kadar hiç kalıcı veya geçici de olsa hastalanmayacak diye ilahi sözleşme mi yapıldı?
Maalesef gelenek görenek adetlerin mutlaka uygulanması gereken bir yerde yaşıyorsunuz, bize saçma geliyor ama böyle altın hesabı yapılıyor doğrudur. Yeni evli çifte destek amacıyla isteyen bütçesine göre altın takabilir ama sayı - gr. vererek bunları alın takın demek çirkin.
Yazanlar olmuş eski konunuzda diyabetin doğacak çocuğa geçme ihtimalini sormuşsunuz. Birini seviyorsanız olduğu gibi kabul edin, net ve kararlı olun, acabalar olmasın kafanızda. Yok ben ailemle uğraşmak istemiyorum, karşı gelemem, onlar ne derse o diyorsanız da bu işe hiç başlamayın. Kimse bile isteye hasta olmaz, siz hasta olsaydınız karşı tarafın ailesi sizi bu yüzden istemeseydi nasıl hissederdiniz? Karı koca her durumda birbirine destek olmalı, iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta boşuna denmiyor.
Ailelerin bu kadar müdahil olduğu evliliklerde mutlu son görmüyorum ben.