Nisan-Mayıs-Haziran 2025 gebelik planlayanlar ✨✨

Arkadaşlar bir şey soracağım. Bu bebek büyütmek o kadar zormuş ki, etrafımdan duyuyorum, sonra biraz internette araştırıyorum, sonra etrafıma bakıyorum - hep zaar zar bağıran çocuklar ve sinirli yorgun ebeveynler -- biz niye bu kadar kendimizi helak ediyoruz çocuk sahibi olmak için?
Hiç yaşayan çocuğum yok ama, bildiğim kadarıyla; ne uyku var (uykuyu zaten unut diyorlar), ne kendine zaman ayırmak var, ne akşam gezmeleri var, ne rahat film izleyip kitap okumak var, ne dinlenmek var, ne rahat birşey konuşmak var... parka gittim 2 yaşındaki çocukla, valla AVM oyun parkı ve bahçedeki parkta bütün anneler sanki köleymiş, esirlermiş gibi böyle kendilerine, yani yetişkinlere ait olmayan bir yerde zaman harcıyorlar.
Sağlık gidiyor, zaman gidiyor, sinir stres geliyor.
Görümcemle konuşurken -- onun çocuğu 2 yaşında ve gerçekten neşeli sakin çocuk, buna rağmen çocuk (!) illa ki, mantıksız işler yapıyor insanı sinir ediyor ve iki çift laf edemiyoruz, illa o uyuyacak da böyle keyif çayı içe bileceğiz -- dedim ki, işte ben kendimi eksik hissediyorum bebeğim olmadığı için. Bir kahkaha attı. Güldü bana şaşkınlıkla. Dedi ne eksiği, sen şuan dünyanın en zengin insanısın! Hatta dedi ki, ben kimseye "İnşallah çocuğun olur" diye dua edip günahına giremem :KK57:

Dediği şu: çok pişmanım. Yani annelik güzel duygu evet ama hayatım kaydı diyor. Tüüüm hayatımı çocuğa adamak zorunda kaldım, kendim yok oldum vs. Ne sinir kaldı, ne uyku kaldı, ne kendisine ayıracak zamanı kaldı... bir denize gitmek istedik, sabahtan akşama anca çocukla uğraşıp durduk. Valla benim de sinirlerim bozuldu. Yani diyor ki, annelik duygusunu tatmayıverirdim yaa... bir-iki çocuk sevecem diye mahvoldum, sevmeyiverirdim nolacak... Şu dünyaya sadece anne olmak için gelmedik ki dedi.

O gün bu gündür kendimi çok sorguluyorum. Onlar gittiğinden beri evde bir sakinlik, bir huzur, bir sessizlik temizlik.... O kadar özledim ki 20 günde eski düzenimi, oh be dedim :D Çocuk beni sinir etti resmen (çoook sevmeme rağmen) 20 gün ben ben değildim.

Sonra akşamları sakince eşimle yürüyüşe falan çıkıyoruz böyle huzurlu, bir bakıyorum, sokakta birisi çocuğunu bağırta bağırta arabaya bindiriyor, birisinin bebeği ağlıyor... Ben kendi huzurumuzun hayatımızın kıymetini bildim.

Şimdi soruyorum, biz niye çocuk yapacaz diye bu kadar uğraşıp kafayı yiyoruz? :D Ben artık hiç uğraşmıyorum, saldım kendimi, yumurtlamaymış bilmem neymiş artık çoook uzaklaştım o konulardan valla... (olursa da olur, yapacak birşey yok, onu da yaşarız artık)
Ben de yazdıklarının bir kısmını yaşadım çevremde de görüyorum fakat şunu da unutmamak gerek herkes kendinde olmayana özeniyor, onu istiyor. Herkes yaşadıkları zorluklardan bahsederken, bir gülüşüyle seni bambaşka yaptığını, ilk deneyimlerine şahit oldukları anlarındaki hislerini anlatmıyorlar. Onlar özellikle de belki de çocuğa hasret kalmadan bebek sahibi oldukları için bazı şeyler onlar için daha kolay geldiği için bu kadar yaşadıkları problemleri anlatıyorlar, eski hayatlarını bu kadar özlüyordur. Eminim bebeğe gerçekten hasret çeken bunlar kadar bazı şeyleri sorun etmeyecek. Diyecek ki ben neler çektim bu günler için daha sabır gösterecektir ya da şükürsüz biriyse bu kadar çocuk için uğraştım çektiğim hayata bak. Bence olacağı varsa oluyor özellikle anne olunca hormonların, beynin bile çocuk için kendini hazırlıyor. Eksilerin bile artıya dönüyorsa, çocuğun var olma olgusu bambaşka bir deneyim. Olmayana, yapmayana, tercih etmeyene birsey demek tabiki olmaz ama buna bu kadar çocuğun olumsuz yanlarına bakarak kendimizi rahatlatma çabasına girmekte fazla geliyor bana. Hiçbir şey bilmeyen birini, hayata hazırlarken hiçbirsey toz pembe olacak değil tabi. Sonuçta sıfırdan bir birey inşaa etmek emek işter o yüzden stres yerine güzelliklerini görürsek hayat daha anlamlı olur. Elbette hiçbirsey tam anlamıyla yeterli olmayacak yeri gelecek kendimizi de yetersiz, çocuğu da anlamsız bulacağız olası durumlarda belki o gördüklerimiz de, denk geldiklerimizde o anlardan bazıları aslında.
Görümcenle yaşadığın o zor anların aynılarını bende bizzat yaşadım yaşıyorum da çocuğu dünya tatlısı ama öylede yaramaz da bir kız çocuğu asla görmedim. Senin görümcen bunları yaşadığı için annelik duygusunu tatlığı için aman anne olmayıverirdim diyor.
Çocuk sahibi olmak için kafaya takmamak lazım güzel bakış açısı akışına bırakmak doğru ama bu kadar zorlukları görmek ya da büyütme işini yererek olmamalı. Ben bu şekilde düşünüyorum Allah önce hayırlı evlat sonrada hayırlı büyütmeyi nasip etsin diyeyim. Bende artık yok ovulasyon yok belirti şu bu vs bakmıyorum akışına bıraktım olacağı varsa bulur beni 🥰

İnceden bir çizgi görüyorum ben. Hadi inşallah:)
Adet oldum sandım adetten bir gun once lenkelenmem oldu sonra kahve kırmızı iki gun kanamam oldu üç dört beş gün de hafif peceteye gelecek sekilde lekelenmelerim oldu ipk defa böyle birşey yaşadım ve hala mide bulantısı ile baş ağrısı kasık ağrım devam ediyor test yaptım sabah bakar mısınız lutfen kafam çok karışık hep çok çok silik çıkıyor bir test yanlış olur iki olur dort beş testim böyle çıktı olsa şimdiye artmaz mıydı

Eklentiler

• 1000753794.webp
    1000753794.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 40
Ben gercekten bebemin tutmayısını bilimcaltımda hep bu korkunun olmasına baglıyorum, istiyorum gibi ama bir yanımda inanılmaz korkuyor tüm düzenim konforum kayıp gidecek diye, bence anne olmaya calısmamızın tek sebebi merak baska hicbir sey degil ya da hepimize rahat batıyor 😅
Bende yine 1 tane var ikinciyi istiyorum ama içimden de diyorum acaba iki çocukla napçam diye 😁 ama rahat batıyo bana galiba kesinlikle onda hemfikirim 🤣🤣

Ben de yazdıklarının bir kısmını yaşadım çevremde de görüyorum fakat şunu da unutmamak gerek herkes kendinde olmayana özeniyor, onu istiyor. Herkes yaşadıkları zorluklardan bahsederken, bir gülüşüyle seni bambaşka yaptığını, ilk deneyimlerine şahit oldukları anlarındaki hislerini anlatmıyorlar. Onlar özellikle de belki de çocuğa hasret kalmadan bebek sahibi oldukları için bazı şeyler onlar için daha kolay geldiği için bu kadar yaşadıkları problemleri anlatıyorlar, eski hayatlarını bu kadar özlüyordur. Eminim bebeğe gerçekten hasret çeken bunlar kadar bazı şeyleri sorun etmeyecek. Diyecek ki ben neler çektim bu günler için daha sabır gösterecektir ya da şükürsüz biriyse bu kadar çocuk için uğraştım çektiğim hayata bak. Bence olacağı varsa oluyor özellikle anne olunca hormonların, beynin bile çocuk için kendini hazırlıyor. Eksilerin bile artıya dönüyorsa, çocuğun var olma olgusu bambaşka bir deneyim. Olmayana, yapmayana, tercih etmeyene birsey demek tabiki olmaz ama buna bu kadar çocuğun olumsuz yanlarına bakarak kendimizi rahatlatma çabasına girmekte fazla geliyor bana. Hiçbir şey bilmeyen birini, hayata hazırlarken hiçbirsey toz pembe olacak değil tabi. Sonuçta sıfırdan bir birey inşaa etmek emek işter o yüzden stres yerine güzelliklerini görürsek hayat daha anlamlı olur. Elbette hiçbirsey tam anlamıyla yeterli olmayacak yeri gelecek kendimizi de yetersiz, çocuğu da anlamsız bulacağız olası durumlarda belki o gördüklerimiz de, denk geldiklerimizde o anlardan bazıları aslında.
Görümcenle yaşadığın o zor anların aynılarını bende bizzat yaşadım yaşıyorum da çocuğu dünya tatlısı ama öylede yaramaz da bir kız çocuğu asla görmedim. Senin görümcen bunları yaşadığı için annelik duygusunu tatlığı için aman anne olmayıverirdim diyor.
Çocuk sahibi olmak için kafaya takmamak lazım güzel bakış açısı akışına bırakmak doğru ama bu kadar zorlukları görmek ya da büyütme işini yererek olmamalı. Ben bu şekilde düşünüyorum Allah önce hayırlı evlat sonrada hayırlı büyütmeyi nasip etsin diyeyim. Bende artık yok ovulasyon yok belirti şu bu vs bakmıyorum akışına bıraktım olacağı varsa bulur beni 🥰
Ne kadar güzel özetlemişsiniz durumu. Katılıyorum size, haklısınız. Çocuk sahibi olmakla olamamayı kıyaslamak, biri ötekinden daha iyi yada daha kötü diye ayırt etmek doğru değil sadece. Yani bir tarafı kötüleyerek öbür tarafı iyi kılamayız. Ben mesela çocuk sahibi olmanın zor olduğunu söyledim, huzurlu hayatı övdüm, bu da yanlış.
Ama işte bizim bu forumdakilerin hepsinde, kendimde de dahil şunu gördüm, çocuk sahibi olmamayı bir felaket gibi görüp şimdiki halimizi, hayatımızı kötülüyoruz. Aşırı derecede üzülüyoruz. Bence tüm dünyada insanların düştüğü hata bu. Ne kadar üzüldük, kahrolduk yıllarca. Halbuki çocuksuz hayatımız da kıymetli, kısır olan insanlar da aynı derecede kıymetli ve hayatlarını dolu-dolu yaşamayı, en az çocuklu aileler gibi hayatlarından zevk almayı hakediyorlar.
Hakediyoruz.
Bu kadar üzülmeyi ise haketmiyoruz, elimizde olmayan sebeplerden dolayı. Biz her türlü mutlu olalım istiyorum.

Adet oldum sandım adetten bir gun once lenkelenmem oldu sonra kahve kırmızı iki gun kanamam oldu üç dört beş gün de hafif peceteye gelecek sekilde lekelenmelerim oldu ipk defa böyle birşey yaşadım ve hala mide bulantısı ile baş ağrısı kasık ağrım devam ediyor test yaptım sabah bakar mısınız lutfen kafam çok karışık hep çok çok silik çıkıyor bir test yanlış olur iki olur dort beş testim böyle çıktı olsa şimdiye artmaz mıydı
yok görünmüyor ama kan verin bence beta-hcg için garanti olsun. en net öyle öğrenirsiniz.

Kizlar ovulasyonda piki gordukten sonra 3 gun ust uste degerlendirmek mi daha mantikli? Dun silik cizgiydi bugun pik gordum degerlendirecegim. Sonra araya bir gun koymak mi yoksa yarin ve sonraki gunu art arda degerlendirmek mi lazim ne diyosunuz?

Ne kadar güzel özetlemişsiniz durumu. Katılıyorum size, haklısınız. Çocuk sahibi olmakla olamamayı kıyaslamak, biri ötekinden daha iyi yada daha kötü diye ayırt etmek doğru değil sadece. Yani bir tarafı kötüleyerek öbür tarafı iyi kılamayız. Ben mesela çocuk sahibi olmanın zor olduğunu söyledim, huzurlu hayatı övdüm, bu da yanlış.
Ama işte bizim bu forumdakilerin hepsinde, kendimde de dahil şunu gördüm, çocuk sahibi olmamayı bir felaket gibi görüp şimdiki halimizi, hayatımızı kötülüyoruz. Aşırı derecede üzülüyoruz. Bence tüm dünyada insanların düştüğü hata bu. Ne kadar üzüldük, kahrolduk yıllarca. Halbuki çocuksuz hayatımız da kıymetli, kısır olan insanlar da aynı derecede kıymetli ve hayatlarını dolu-dolu yaşamayı, en az çocuklu aileler gibi hayatlarından zevk almayı hakediyorlar.
Hakediyoruz.
Bu kadar üzülmeyi ise haketmiyoruz, elimizde olmayan sebeplerden dolayı. Biz her türlü mutlu olalım istiyorum.
yanlış olan bir şey yok aslında, sadece anın tadını daha çok çıkarmayı öğrenmemiz lazım. hepimiz hayatımızın şimdiki aşamasına doymuş hissediyoruz, artık bir sonraki güncellemeye hazırız diye bu kadar üzülüyoruz :) mutlu olmayı hakediyoruz ama her şekilde. hakediyoruz dediğin gibi.

Kızlar yumurtlamayı takip etmek için ateş ölçme yöntemi var duydunuz mu bilmiyorum ilk gebeliğimde kullanmıştım yine aynı yöntemi uyguluyorum ve sizi de davet ediyorum buyrun 🤗

Hakediyoruz.
Ben çocuk planını 5-6 aydır yapıyorum ve bu bile istemsiz bir sıkıntı mı var diye evham yapmama, belirtli var gibi hissetmeme arada neden oluyor. Kısır teşhisi alsam bile ilerde bu dediğiniz gibi elimizde olmayan bir sebepten olacak. Ama şunu anladım özellikle bu ay, ne kadar çok peşine düşersem olmuyor akışına bırakınca beni bulacak ya da olmuyorsa da elimdenden geleni yaptım diyeceğim kendime. Kısmetten öte de olsa bazı şeyler çabaladım denedim derim. Hayat o kadar kısa ki, herşey o kadar anlık ki, bu kadar kafaya takmaya ne de mutsuzluğa kapılmaya, kendimizi heba etmeye gerek yok.Ağzımızdan çıkan çoğu şey istemsiz de olsa bizi buluyor malesef. Güzel düşünelim inşallah güzel şeyler olsun. Olmasa da vardır bir hayır diyelim. Sizin ilk yazdığınız andan itibaren ne anlatmak istediğinizi zaten anladım, bu duygular herkese zaten zaman zaman gelip gidiyor. Umarım herkes dileğinin kabul olduğu günleri en yakın zamanda görür

Merhaba,
Benimde Adet başlangıcı 20 nisan Adet bitiş tarihi 24 nisan. Ovulasyon 3-8 mayıs. Park ettim bekliyorum olmazsa Hazirana insallah. beni de ekler misiniz?

Arkadaşlar ben geçen gün yumurtlama takibinde oldum. Dedim ki eşim de ben de herşeye baktıralım, bir sorun yok dediklerinde içimiz rahat artık akışa bırakalım. Hani boşa kürek de çekmeyelim amacıyla... Umudum da o yöndeydi açıkcası. Evet eşimin sperm sonuçları çok iyi çıktı. Ama bende doktor farklı konuştu. Adetimin 14.günündeyken baktı ki, bir tane yumurtam var ama 13mm dedi çok küçük dedi. Bu gelişmez daha dedi. Sonra hafif pcos görünümü de var, yumurta tembelliği de olabilir, anovulasyon da olabilir vs vs... bir sürü kötü şey sıraladı :( Sonra dedi amh testi ile hsg yaptır, sonuçlarını bana getir öyle değerlendirelim. Hiç demedi yani 2 gün sonra gel yine bakalım yumurtana. Öylece kaldı... O gün bu gündür ben yine karaları bağladım, yine kafama taktım bu işi... AMH testi verdim ama rahim kalın olduğu için hsg bir sonraki aya kaldı. Tabi ben yine de değerlendirmeye devam ediyorum ama doktor öyle söyleyince bütün modum düştü, o kadar kötüyüm ki. Hiç böyle deneyimi olan oldu mu? Benim döngüm normalde 30 gün o yüzden bazen 16 bazen de 18.günlerde yumurtladığım da olabiliyor çünkü adetimden 14 gün geriye saydığımda öyle olduğunu düşünüyorum. Gerçi testlerde hiçbir zaman koyu pik görmedim ama...

Doktoruma sordum yeniden bakabilir miyiz yumurtaya diye, bunu yazdı bana:
"14-15. Gün ovulasyon; yani yumurta çatlar. Ovulasyon günü sabittir değişmez; çatlamayan yumurtalar küçülür. O yüzden büyümemiştir. Ama 14-15. Güne kadar 18 -20 mm ulaşmışsa çatlamıştır."

Bu bildiğimiz birşey zaten, kitap dili, ama benim döngüm 30 gün normalde, yani hiç mi şansı yok yumurtanın 16 ya da 18. güne kadar büyüyüp çatlaması? Sanırım bu forumda 18.gün çatlama yaşayanlar da vardı...

"14-15. Gün ovulasyon; yani yumurta çatlar. Ovulasyon günü sabittir değişmez; çatlamayan yumurtalar küçülür. O yüzden büyümemiştir. Ama 14-15. Güne kadar 18 -20 mm ulaşmışsa çatlamıştır."

Bu bildiğimiz birşey zaten, kitap dili, ama benim döngüm 30 gün normalde, yani hiç mi şansı yok yumurtanın 16 ya da 18. güne kadar büyüyüp çatlaması? Sanırım bu forumda 18.gün çatlama yaşayanlar da vardı...
Doktorunuzu değiştirin bence. Klomen veya letu denediniz mi?

Çok saçma bende geçen ay yumurta takibi yaptırdım adetim düzensiz hiçbir ay diğerini tutmuyor doktorum biraz geç yumurtluyorsun ama çatlama oluyor en azından dedi.. 26-41 gün arası değişiyor benim döngü uzunluğum

Doktorunuzu değiştirin bence. Klomen veya letu denediniz mi?
Evet değiştireceğim. Bu kadar ketum yaklaşım doğru değil çünkü... ben yumurtlama takibi için gitmiştim, ama o hiç takip etmedi ki. İlaç yazmadı daha, dedi amh ve hsg sonucunu göreyim öyle yazayım

Çok saçma bende geçen ay yumurta takibi yaptırdım adetim düzensiz hiçbir ay diğerini tutmuyor doktorum biraz geç yumurtluyorsun ama çatlama oluyor en azından dedi.. 26-41 gün arası değişiyor benim döngü uzunluğum
Dimi yanii... birde ben bu doktora ilk kez gitmişim, hiç bilmedem etmeden öyle kestirip attı bende kahroldum kaç gündür kendimi kötü hissediyorum bende sorun var diye :( halbuki rahim kalınlığım da iyiydi 10 mm

Back
X