• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞAN SORUNUUUU..

1511amorfati111

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2015
84
21
18
36
15 agustosta sözlendim. söz törenimde ailemin yakın arkadaş ve eşleri erkek tarafının yakın akraba ve arkadaşları oldu. söz yüzüklerimiz takıldı ve birde söz kelepçem. o zamanda söz nişanı beraber yapacak ekonomik durumu yoktu sözlümün. şimdi ben büyük bi nişan istemiyrum. salon tutup eglence yapmak falan. annem salon olmalı söz evde oldu buda illa büyük olmalı falan diyince başta nişan yapmıcam alyanslar düğünde takılsın dedim. sırf eglence yapılmasın diye. biraz kalabalıktan bogulan bi yapım var da . şimdi nişan olmasını alyanslarımız takılsın diye istiyorum düğün yaza ve ben yaza kadar yüzüksüz kalmayalım istiyorum. neyse şimdi yine kendi aramızda bi kaç aile büyüğümüz ve ev halkıyla yapsak sizce cok mu saçma. yani illa kalabalık başımıza toplamamız şart mı. anneme bunu bi türlü anlatamıyorum... beni saçma düşünceli ve kararsız olarak nitelendiriyor annem... off nasıl yapmalıyım bilemiyorum..

Nişanı benim ailem yapmıştı. Ama evde ufak bir şeyde yapabilirsiniz.

Söz kelepçesi mi? :KK57:

Amaan dert mi bu ya. Başkası ne der diye yaşamaktan bıkmadık toplum olarak. Söz - nişan bir arada olsaymış ne var bunda?

Ben bir de bunları mesele haline getirsem kesin yaşlanmıştım.

Ne desek boş.

Aile arasında yapın. Tavsiyem hiç kimseye yük olmayın. Takı filan beklemeyin.

15 agustosta sözlendim. söz törenimde ailemin yakın arkadaş ve eşleri erkek tarafının yakın akraba ve arkadaşları oldu. söz yüzüklerimiz takıldı ve birde söz kelepçem. o zamanda söz nişanı beraber yapacak ekonomik durumu yoktu sözlümün. şimdi ben büyük bi nişan istemiyrum. salon tutup eglence yapmak falan. annem salon olmalı söz evde oldu buda illa büyük olmalı falan diyince başta nişan yapmıcam alyanslar düğünde takılsın dedim. sırf eglence yapılmasın diye. biraz kalabalıktan bogulan bi yapım var da . şimdi nişan olmasını alyanslarımız takılsın diye istiyorum düğün yaza ve ben yaza kadar yüzüksüz kalmayalım istiyorum. neyse şimdi yine kendi aramızda bi kaç aile büyüğümüz ve ev halkıyla yapsak sizce cok mu saçma. yani illa kalabalık başımıza toplamamız şart mı. anneme bunu bi türlü anlatamıyorum... beni saçma düşünceli ve kararsız olarak nitelendiriyor annem... off nasıl yapmalıyım bilemiyorum..
Söz nişan ayrı ayrı düşünülmesi bence çok saçma. Önce bi tanışılır sonra gelinir yüzük takılır kına düğün yapılır. Eğer
takı takılmayacaksa nişana hiç gerek yok

Söz aile arasi oluyor ama nisan buyuk olur genelde ama bu senin nekadr akraban ve tanidigin olmasina bagli birde, istiyorsan aile arasi yap ama tanidigin coksa ayip olur birde bu islerde kalabalik ahraba olmazsa olmaz, bugun sana yarin ona onemli boyle seyler hayirli olsun simdiden mutluluklar:KK9:

Benim de nisanimi annem yapmıştı. Evimizin bahçesinde yaptık sadece teyze dayılar Kuzenler vs. Nişan sadece aile arası olup sade geçince daha eğlenceli oluyor sanki. Tabi siz bilirsiniz.

bizim yasadığımız şehirde akrabalarımız yok. babam memur ve 20 yıldır burda yaşıyoruz. akraba kıvamına gelmiş 4 aile var . sık sık görüştüğümüz onlar olsun yeter diyorum ama saçma düşünüyormusum gibi tavırla karşılaşıyorum annem tarafından. bunu nasıl çözücem bilemiyorum

Nisani kiz tarafi yapar zaten, anneniz isterse balo salonu tutsun :)

ya tutsun sıkıntı degilde. zaten rahatsız annem bacaklarındn bide bu nişan cıktı başımıza hepten masraf falan diyo. ama kendi aramızda olsun bitsin diyincede kabul etmiyor. ben anlıyamıyorum ki annem ne istiyor. bende acaba bu işler böyle mi oluyo gercekten söz evde oldu illa nişan daha büyük bişi mi olmalı diye bocalıyorum..

ya tutsun sıkıntı degilde. zaten rahatsız annem bacaklarındn bide bu nişan cıktı başımıza hepten masraf falan diyo. ama kendi aramızda olsun bitsin diyincede kabul etmiyor. ben anlıyamıyorum ki annem ne istiyor. bende acaba bu işler böyle mi oluyo gercekten söz evde oldu illa nişan daha büyük bişi mi olmalı diye bocalıyorum..

Biz nişanı aile arasında yaptık sayılır bikaç es dost vardı sadece bence salon tutmak falan gereksiz

Biz yapmadik, zaten esimin ailesiyle benim ailem arasinda bin km mesafe var :) daha once tanismislardi, geldi istediler yuzuk takildi sonra biz gencler disari çıktık eglenmeye, aile buyukleri de (amcalarim halalarim vs) evde yemek yemis sohbet etmisler.

Iyi de nişan kız tarafınındır zaten. Madem böyle düşünüyordunuz yine evde bi kaç kişi daha fazla söz nişan bi arada yapsaydınız bnce saçma olur

Ben nişan yapacak olsam evde sade bir nişan yaparım. En yakın dost akraba gelir. Yeriz içeriz eğleniriz.
Bizde bu olaylar çok abartılıyor. Çiftin ya da ailenin boynuna maddi yük. Ne gerek var.

Söz zaten kongre salonunda olacak değildi tabii ki evde olacak.benim bildiğim nişan da evde aile arasında olur biz ailelerimizi yakın akrabaları çağırıp evimizin bahçesinde yaptık.ki apartman dairesi olsa yine evin içinde yapacaktık ne gerek var nişana bu kadar anlam yüklemeye.

Ben nişan yapacak olsam evde sade bir nişan yaparım. En yakın dost akraba gelir. Yeriz içeriz eğleniriz.
Bizde bu olaylar çok abartılıyor. Çiftin ya da ailenin boynuna maddi yük. Ne gerek var.

işte bende iki tarafta cok acılmadn kendi aramızda alyanslar takılsın istiyorum. ama ahh annem ahh işleri zorlaaştırıyo.. olmazmış öyle diyo. ne bileyim inanın bende hangisi dogru anlıyamadım.

Isteme,söz,nişan hepsi bir arada olmuştu benim. Çokta güzeldi.
biz sadece kız istemeyi ayrı tuttuk.söz töreni ne bilmem zaten yapmadık onu nişan yaptık.dışarıdan yemek ısmarlandı ben hatıra kurabiyesi getirtmiştim herkes elbisesini giydi geldi yüzük takıldı, dünyanın en masrafsız nişan töreni falandı :D bahçede yaptık.

sorma kendi aramızda söz yapalım dedim. annem bi çağırmış ki bizim ttaraftan 40 kişi vardı. tabi bizim erkek tarafının söz hazırlığı böyle kalabalıga düşük kaldı. şimdi alyanslar takılsın istiyorum ama annem bu sefer 100 kişi cağırır herhalde ve ben buna engel olmıyorum...

sorma kendi aramızda söz yapalım dedim. annem bi çağırmış ki bizim ttaraftan 40 kişi vardı. tabi bizim erkek tarafının söz hazırlığı böyle kalabalıga düşük kaldı. şimdi alyanslar takılsın istiyorum ama annem bu sefer 100 kişi cağırır herhalde ve ben buna engel olmıyorum...
kız annene sen de bi karar ver nişan töreni bize ait amacın ne senin diye.bi bahçe kiralayın sizde orada yapın nişanı yani her şey de damat tarafına yüklenmez ki.

İlla kalabalık bir nişan yapmaya, salon tutmaya gerek yok bence.
Aile arasında da olur ve bence daha güzel olur.
Bu arada söz kelepçesi ne?

Back
X