Nişan sürecinde bunlar normal mi yoksa boşuna mı kaygılanıyorum?

Mesafe iyidir benim ailem ve eşimin ailesi nişanlılık süresince toplasan 3-4 kere bir araya geldiler bende sadece özel günlerde aradım.Birbirimize gelelim gidelim arayalım soralım canım cicim durumlarının sonu pek parlak olmuyor dikkat edin.....

Ama sen komşusu değilsin ki
Sen gelini olucaksın bir ömür beraber olacaksın komşumu istersem hayatıma dahil ederim istemezsem dışarda kalır
Ya sanırım aslında ben biraz daha ilgili olmalarını istiyorum yani arada bir arayıp nasılsın kızım ya da en azından ailemi bir kez olsun çaya falan çağırmalarini. Benim annem babam ayrı hep tayinlerle farklı şehirlerde kimsesiz yaşadık biraz da kalabalık aile özlemi var. Yoksa sıkı fiki olalım sürekli görüşelim değil derdim. Biraz ilgi olsun gibi ama o dengeyi de iyi kurmak lazım tabi

Haklısınız ben de çok samimiyetten yana değilim ama sanki biraz daha sıcak davransalar daha mutlu olurdum gibi.
Aramış olsalar sık sık gelip gitseler emin olun ondan da rahatsız olursunuz çok geliyorlar sık sık arıyorlar sanki herseye karışıyorlar erkek tarafı arasa suç aramasa suç

Bayramda ziyaretinize gelmişler sizin aileniz gitti mi mesela iadeyi ziyarete bayramda genellikle habersiz giderler yada davet beklemezler.

Evde de 2 hasta varmış kayınpeder beyin kanaması geçirmiş eskisi gibi değilmiş yani sağlık durumu düzelmemiş tam yaşlı annede var kayınvalide 2 kişiye bakıyor evin tüm yüküde kadındadır temizliği,yemeği,çamaşırı,annesinin banyosu vs kadın ev gezmesine gitmeye vakit bulamaz ki şu durumda gitsede en fazla 1 saat oturur aklı evde kalır.

Nedende nişanlıyken aile içine girmek cazip geliyor böyle saçma bir samimiyet isteği geliyor. Evlenince de gidip gelmek adamak yük oluyor.
Ne güzel mesafeli bir aile. Zırt pırt gelseler daha mı iyi?
Senelerdir evliyim eş ailesiyle ailem en son doğumumda görüştü. Bayram cenaze olursa araşırlar ötesine gerek yok bence.
Sonradan pişman olacağınız samimiyetlere girmeyin

İyi düşünelim iyi olsun. Yaşlıya bakmak zor iş. Bence sen ara anne napıyorsun nasılsın diye bir iki defa sen adım at arkası gelmezse o zaman kötü düşünürsün.

Size şöyle söyleyim eski kaynanam mesafe istemediği için sürekli iç içe yaşamak istediği için, gittiğimde oturmamı az bulduğu için sık sık aramıyormuşum gibi beklentilerini alamayınca oğlunu doldurdu oğlu da arkamda durmadı ve boşandım. İnsanlar tıpkı sizin beklentilerinizi düşünemez ve ona göre yaşayamazlar.Herkesin kendi benliği ve kişiliği var. Bakın benim aynı onlar gibi davranmamı istediler ve sonu hüsran oldu.Beklenti iyi bir şey değil size karışmıyorlarsa bırakın istedikleri şekilde yaşasınlar.

İki haftada bir ne işin var KVnin evinde? Onlar anneni babanı aramıyorsa sen niye ayaklarına gidiyorsun çek kendini geri. Mesafe iyidir.

Ay zorunuz ne ? Ne güzel uzaktan uzaktan takılıyorsunuz. Nişanlı olarak 2 haftada bir gitmeniz bile manasız.
İsteniyor muyum hevesiyle evlenmeden gidilsin gelinsin istersiniz evlenince niye geliyorlar dersiniz. Takmayın bence bunlara. Şimdi siz 2 haftada bir değil 2 ayda bir görüşünce sıkıntı olmayacak mı sanıyorsunuz?

Yani şöyle biz üç kişi yaşıyoruz arada bir evde kek poğaça oluyor biraz fazla olunca gönderiyorum ne var ki bunda
Ananı aramıyorlar sen kek gonderiyosun. Ne var bunda biraz düşün bence...

Nişanlın size ne sıklıkta geliyor?

Bazı insanların tarzı böyle olabiliyor o yüzden kişisel algılamamak lazım. Sonuç olarak kendiniz veya aileniz bir olumsuzluk vs. yaşamadıysa çok üzerinde durmaya gerek yok. Mesafeli olmak bir anlamda daha iyi gibi.

Geçenlerde burada ilk evlendiği zamanlarda severek pasta kek yapan kadının görevi oldu sonrasında bu, yapma. Şimdi kv si her misafiri geldiğinde pastabörek siparişi veriyor. Kadın severek yaptığı iş görev olduğu için artık istemeye istemeye zorunluluktan yapıyor. İmza bir kk kadını

Haftada bir ne işiniz varki elin evinde. Nisanlı ailesine aile ile gidilir aile ile gelinir. Sizi zaten gördüklerinden davet etmiyorlardır.
Normalde davet falan sevmem zaten ek yük neticede birbirlerini tanımayan iki aile durup durup ne konuşsunlar. Evlenen sizsiniz.

Normal de değil hoş da değil. Mıç mıç olunmasın, tamam ama insan arada hâl hatır da sorar yani, üstelik aynı şehirdesiniz. Bahane bularak aklama, iyice analiz et bence. Yapıları mı bu, değer vermeyen tipler oldukları için mi böyle, bu kısım önemli.
Tek başına sürekli gitmeyi, bi şeyler yollayıp durmayı da bırak.
Nişanlının ailene karşı yaklaşımı, ilgisi alakası nasıl?

Son düzenleme:
Ooo evlendim 10 sene geçti hala özel gün harici aramam aranmam eşimi ararlar yada kızımı bazen beni de sorarlar canım isterse ses veririm istemezsem selam yollarım yeter. Nişanlı iken aileler birbirine ne geldi ne gitti özel bir durum yoksa onlarda aramaz birbirini gerek var mı yok bence mesafe candır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…