Nişan takıları...

yapacağım tek yorum, nişanlınızın ailesi tuhaf.. peki sizin aileniz hiç mi konuşmuyor ? önceden konuşuluyor bazen bu konular.. iletişimleri nasıl dünürler olarak ?
neden her lafı siz söylüyorsunuz misal ? bırakın anne babanız bunu usulünce çözsün..

Kızlar iyi günler geçende konu açmıştım nişanım olacaktı kırmızı bir elbise almıştım ve kayınvalidem tarafından bir kaç kişide kırmızı elbise almıştı bunun üzerine nişanlıma bir kaç laf söylemiştim ve bir baktım kimse kırmızı giymemiş her neyse konuma gelecek olursak nişanda altınlar takıldı benim ailem tarafından tarafından bana altın takıldı para vs takıldı bunu gören erkek tarafı nişanlımada taktı daha sonra bir baktım annesi nişanlımın üstündeki altın ve paraları aldı çantasına koydu. Nişan altınları ve paralar kızın olurmuş ve kız kendi eksiklerini alırmış herkes erkek tarafı gittikten sonra baya ayıpladı kaynanamın o davranışına kızlar sizce ne yapmalıyım susayım hiç para konusuna girmeyeyim mi yoksa bir laf vurayım mı? Nişan altınları kız tarafının olur herkes için gecerli mi?
Nişan takıları nişan sonrası bende kaldı. Benim üzerimdekiler de eşime takılanlar da yani, o da çıkarıp bana verdi. Evet genelde kızın eksikleri tamamlanıyor ama ailem sağolsun onlara dokunma dedi ve eşimle bana kaldı o takılar.

nisandaki takilar birsey alsin diye kizda kalmaz dugune kadar kiz tarafinda kalir dugunden once erkek tarafina teslim edilir salonda takilmasi icin
damada takilanlar neden sizde kalsin sizde kalmasini isteyen size takardi sonucta
bak simdi aklima nisanliyken damat tarafina bayram gezmesine gidince hediye olarak takilan ceyrekleri dugunden once teslim eden annem geldi niye verdin ya onlari diye kizmistimda açmısın aciktamisin ne taktilarsa verdim iste 10 ceyrek icin laf sahibi etmeye degmez demisti hakliydida iyikide oyle yapmis sizde daha evlenmeden paranin takinin pesine dusmeyin bence cunku onlar suan sizde emanet

Bu altin konusu ne canlar yakiyor ya..

Benim kardesimin nisaninda kardesime takilan altinlari gelinimizin annesi aldi bana verdi. Ben de eve gidince kardesime verdim.
Neye ugradigimi sasirmistim. Ben de kizda kalir diye biliyorum cunku. O an anlam veremedim ama dugunde kadinin amacini anladim.

Takilar takildi kiz cikarip keseye koydu takilari. Fotograf cekilecek diye geldiler keseyi anneme getirdiler ve gelinimiz annem isterse sakin vermeyin dedi. Benim yuzum yumusak zaten, annem de sahip cikamaz dedim. Diger gelinimize verdik keseyi.

Neyse kizin teyzesi kesenin pesine dustu. Sıkıstırıyor bizim diger gelini. Resmen arkasindan dolaniyor gelinimiz bana emanet veremem dedi. Sahibine teslim edince ondan alirsiniz dedi. Ayy korku filmi gibi gerilimli bir sahneydi..

Sonra gelinimize teslim ettik keseyi.. Bu sefer kardesimle diger gelini sıkıstırmaya basladilar. Neyse ayrilma zamani geldi annesi elini opturmedi surat yapti ve birseyler soyledi gelinimize.. Kiz hungur hungur aglamaya basladi. O aglayinca kardesimde aglamaya basladi. Kiyamam yaa ailecek fena olduk.. En guzel gunlerinde boyle bir olay yasadilar.. Aldik gelinle damadi ayrildik mekandan..
Ne yapmis ne etmis dugunden sonra da olsa almis takilarin bir kismini kadin..

Bizde takiya dokunulmaz onlar gelin ve damadindir. Sormadik bile nekadar takilmis. Olmasi gereken budur yani..

Simdi sen nasil soracaksin? Ne diyeceksin giden gitti artik ne desen geri getiremezsin. Ama dugun takilarini da mi annen alacak diye nisanlinla konusabilirsin dugunden once..

Nişanda eşime birşey takılmadı. Hepsi de bende kaldı. Bilezikleri sonra geri verdim. Düğünde tekrar taktılar ek takılarla. Adetleri öyleymiş. Kıza ne takıldığı bilinsin diye herhalde. Nişan aile arasıydı çünkü. Bunları hiç dert etmeyin. Önemli olan eşiniz.

Nişan takıları kızindir ben eşimin üzerinden topladım aldım ne var ne yoksa. Bu ne saçmalık yahu bu kadar da sacmalasinlar artık milyon dolarlar mi takiliyorda sanki mevzu oluyor bu söyle nişanlina bu şimdiden böyleyse düğün takılarını da unutun gitsin.

Back
X