- 13 Ekim 2011
- 1.831
- 52
- 158
- Konu Sahibi hayalmisin
-
tamam canım benimde aklımda ismin.oh çok sevindim yağmurlu olduğuna : inşallah ankaraya da yağar.bugün yine çok az yağdı ama biriktiremedim.sen nereden topluyorsun suyu?balkona mı koydun kovanı?burada da hava kapalı belki akşam falan tekrar yağar...
fransız balkon var bende oraya koyacağım kovayı.normal balkondan birşeyler silkeleyen falan olur ben gündüzleri işteyim takip edemem diye.. daha öncekini ablam şehirdışında oturuyor evinin terasında toplamıştı.Bizim evin 2-3km yakınlarında OSB var biraz tereddütlüyüm aslında ama.. hadi bakalım kim daha çok toplayacakŞifamız olsun inşallah
Doğacak bebelere şarkı yaparız.Geldiğin yağmurla kaaaldiye
evet keşke teras olsa en iyisi ama yok bizde de. neyse Fransız balkon aklıma gelmemişti bende bir deneyeyim inşallah...
bakalım kim daha çok toplayacak ama bizim burada hava açıldı:18::18::18: nasıl olacak bilmiyorum...
bu arada şarkı süper olmuş.top on listelerinde 1 numara
Arkadaşlar bende tenceremi koydum izmirde çok yağmur var, 7 yıldır bekliyorum bebeğimi, inşallah şifa olur, deneyip tecrübe eden varmı acaba...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
malesef burda da hava açtı canım..inanamıyorum ben işyerindeyken yağıyordu eve gelir gelmez kovayı koydum ama tek damla yağmur yoookama yarışta avantajlıyım galiba marmara bölgesindeyim burda yağış ankaraya göre fazla evet teras en iyisi ama bizim binada yok malesef
tatlım dün gece ben,eşim ve annem akşam saat 11 gibi elimizde leğenler,kovalar camlardan balkondan yağmur suyu topladık
yoldan geçenler,karşıdaki binalar falan bizi izledisonra biz yattık.gece 1,5 gibi yağmur tekrar başlamış.annem duymuş saolsun balkondan toplamış biraz daha.inşallah bu gece de yağarsa biraz daha toplarız .haftasonuna kadar yağışlı.inşallah toplayacağız canım merak etme
haftasonuna kadar hala şansımız var
Arkadaşlar bende tenceremi koydum izmirde çok yağmur var, 7 yıldır bekliyorum bebeğimi, inşallah şifa olur, deneyip tecrübe eden varmı acaba...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
durumu komşulara nasıl izah edeceğiz birde onu düşünmek lazım..kovalı leğenli
Ayy anneciğine helal olsun kıyamam anne yüreği işte gecenin ortasında üşenmeden uğraşmış.bu arada eşine de helal olsun bizim paşa bırak yağmur toplamak mutfaktan su almaz önümüzdeki günler için ümitliyim artık dediğin gibi daha haftasonuna kadar yağış var.
canım soru sormuşsun gözümden kaçmış. deneyen ve tecrübe eden kimseyi tanımıyorum bende geçen yıl duymuştum zaten
ama Peygamber efendimizin birçok hadisi var nisan yağmuru ile ilgili malum O ne söylerse kayıtsız şartsız doğru kabul edip itaat ediyoruz zira Allah Resulu asla kendi nefsinde konuşmaz.Bir de ben ilginç bir hadise yaşadım geçen hafta sonu nisan yağmuru ile ilgili o yüzden hiçbir tereddütüm yok
canım aslında ben biraz tereddütlüydüm bu yağmur suyu konusunda.hani hava kirliliği falan var nasıl içeceğiz diyordum kendi kendime.ama senin anlattığın olaydan sonra içim rahatladı.allah razı olsun canım...
itiraf edeyim bende o olayı yaşamasaydı içemezdim çok takıkımdır sağlık sözkonusu olunca ama şimdi hem mücizesine yürekten inanıyorum hemde mikroptur bakteridir her konuda içim rahat.Allah cümlemizden razı olsun inş.hem şifa bulalım hemde sunnet sevabı kazanalım :)
canım ne yasadın???merak ettim özel degilse:26:
Selam arkadaşlar. Ben almanyada yasiyorum 23 yasindayim, esim 26 yasinda ve 4 yildir evliyiz. Bizde cok uzun zamandir cocuk istiyoruz ama esimin cocugu normal yollardan olmayacagini ögrendik. Önümüzdeki aylarda tüpbebek denemesi yapacagiz. Yaklasik 1 ay önce burdaki caminin hocasi esime yagmur suyundan bahsetmis. Esimle dört gözle yagmur yagmasini bekler olduk. Bizim balkona tas koyduk ama icine fazla yagmur yagmiyordu. Sagolsun annem bahcesine 4-5 tane tas, kova felan koymus bizim icin yagmur suyu toplamak icin (Allah razi olsun ondan💜. Yagmursuyunu iki büyük şişelere dolduruk ve eşim yaklaşık 3 gün önce o sularini kapaklarini acip tüm okunacak dualarla okudu yaklaşik 3 saat felan sürdü. Ve dünden beri sabah aç karnina iciyor. Insallah bir faydasini görürüz. Rabbim tüm isteyenlere hayirli bir evlat nasip etsin insallah. Şifa olur insallah.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
İyi geceler canim bende bir kac gün önce annemden duydum bu duayi bu gece mi bitirmem gerekli nisan yağmuru toplamis annem ama hemen duasini bitirmem mi gerekiyor bi kaç yerde de erkek okumali diyor bilgin varsa paylasirsan ozelden sevinirimarkadaşlar netten okuduğum bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim
benim gibi evlat hasretiyle yanan annelerin neler çektiğini ne duyarsalr yaptığını çok iyi biliyorum belki faydası olur diye paylaşmak istedim
Nisan Yağmuru Suyu Zemzem Gibidir.
Nisan Yağmuru Hakkında Hadis-i Şerifler
Peygamberimiz (s.a.v)den rivayet olundu ki:
Cebrail a.s Bana öyle bir ilaç öğretti ki, (o ilaç sayesinde,insanların) doktorların ilaçlarına hiç ihtiyacı kalmaz
Eshab-ı Kiram : (o ilaçtan) Bize de haber ver,Ya Rasulullah dediler, Rasulullah (s.a.v):
Nisan yağmurunu alınız (toplayınız). Ona; 70 defa Fatiha-i şerife, 70 defa İhlâs-ı şerif, 70 defa Felak suresini, 70 defa Nâs suresini, 70 defa Tesbih duasını (SübhanAllahi vel-hamdü
Lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vâllahü ekber ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil-aliyyıl-azîm) okuyunuz. Sonra, 7 gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz. Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakka yemin ederim ki, Cebrâil Bana dedi ki ; Bu sudan içen kimsenin, cesedinden, damarından, sinirinden, etlerinden, o kimseye ağrı, acı veren rahatsızlığını Cenâb-u Hakk giderir ve o kimseye sıhhat ve afiyet verir.
Yine başka bir Hadis-i Şerifte :
Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakka yemin ederim ki, çocuğu olmayan bir erkek, bu sudan hanımına içirirse, Allahü Tealanın izni ile hanımı hamile kalır. Hanımının başı ağrıyan bir erkek bu sudan hanımına içirirse, bu su ona (sıhhati için) yeterlidir. İçen kimsenin balgamını keser. Rüzgar ona zarar vermez, çirkin haller kendisine isabet etmez. Bel ağrısından, karın ağrısından, şikayeti kalmaz. Alaca hastalığından korkmaz. Göğüs ağrısı çekmez. Kalbine gelen vesvese (evhâm), gönlünden çıkar gider. Kendini çok beğenmek, hased, kibir, düşmanlık, gıybet ve koğuculuk (gibi manevi hastalıklar dahil), dünyada yaşayan her fani (geçici) olanlar için Allahü Tealanın izni ile fayda vericidir..
(alıntıdır)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?