canim bende ayni sorularin cvabini merak ediyorum,tekraralyan dusukler ve tekrarlayan basarisiliklarda pgt oneriyo doktorlar,senin dusuklerin olmus iyiki yaptirdin,insllah kromozomlarda sorun cikmaz ama bu dusuklerinde baska bi aciklamasi yok gibi sanki.benimde genetik doktoru ile pazartesi randevum var 2000 frank istiyolar esim ve benim icin,doktor sorun genelede erkekte oluyo isterseniz sadece esinize yapalim dedi ama ben ikimizde yapalim istiyorum...pgt ile sans bence cok yuksek pandolcum cunku pgt yontemi ile sglam olamyan yumurtalar konulmuo en kalitelileri konuluyo buda yuksek sans demek,kaldiki snein zaten tutunamama giib bi sorunun yok...insallah birdahaki sefere ikimiz icinde hersey iyi olcak... opuyorumnanaktan
Panadol belki beni hatırlarsın. Senin düşüğünden önce bebeğimin kalbi durmuştu. Kürtaj olmuştum. Benim sonuçlar çıktı. Allaha şükür ben de ve eşimde bir şey yok. Yalnız bebeğin kromozonları kusurlu çıktı. Benim 5. gün embriyosuydu ve 1. kaliteydi. Ozlem80'in dediği gibi embriyo halindeyken anlaşılmıyor bebekler sağlıklı mı değil mi, ancak pgt ile. Benim geride 7 tane dondurulmuşum var. Ama korkuyorum ya başıma aynı şey gelirse diye. Bu dondurulmuşların hepsi 5. gün donduruldu. Doktor aynı düşük şansının onlarda da olduğunu söyledi. Tüp bebekte ve normal gebelikte bu şans aynı. Her 5 gebelikten biri düşüyormuş. Benim ikinci denemem olacak bir dahakine. Tek embriyo konulacak yine. Acaba 5. günde dondurulmuş embriyolara pgt uygulanabiliyor mu bilginiz var mı? Uygulanırsa bile tek sağlıklı embriyo için bütün dondurulmuşlarımı kaybetme riskim var. Tamamen rastlantısal da olabilir bu düşük. Bilmiyorum yani, kafam karışık.
ben kromozom konusunda bildiklerimi yazayim tabii eksigi olabilir en iyisini hep doktorlarimizdan ogrenmek.
kromozom konusu iki turlu kadin ve erkegin herhangi aileden aktarilmis bir kromozom sorunu yok diyelim yine de her ciftin her hamilelikte kromozom acisindan sorunlu bir gebelik elde etme durumu yuzde 25 gb bir orandan bahsediyorlar. cunku bu durumda dollenmede hata oluyor ve cogumuzun dusuk nedeni bu.
bir de kadin ya da genelde erkeklerde olan aileden almis oldugu bazi kromozom hastaliklari var 23 kromozomdan herangi birinde sorun var diyelim. o zaman olusan embroyolarin cogunlugunda sorun oluyor ama tup bebek yaparak diyelimki 6 embro olustu test yapip icinden saglikli olani buluyorlar, bir iki cikabilir bir siklusta hic cikmaz ama ikinci tup bebekte bakarsaniz cogu saglikli cikar bunu onceden hcibir doktor bilemez ama genelde her siklusta cikiyormus saglikli.
simdi birinci grupta hepimizi variz normal hamile kalan kadinlarin da oldugu gb, erkegin sperminin bircogu zaten iyi degilki en iyi test sonucu bile yuzde 60 sperm iyi yuzde kirktan biri gidip dollerse sorun olabilir(cok kabaca bir ornekti)
bir de tup bebekte kadin iki uc defa dusuk yasadiysa kadinin ve erkegin tum testleri kromozom da dahil saglikliysa yine de pgt yapiyorlar cunku iyi gorunen embroyo da kromozom acisindan iyi olmayabilir ya da besinci gune gider kolaylikla. bir sansisizlik olmasin secilen embro saglikli olsun cift artik yipranmasin diye yapiyorlar turkiyede.
yalniz arkadaslar kromozom acisindan dort dortluk saglikli olan embroyonun tutunacagi ya da dogacagini n garantisi yok pgt yapilip hamile kalamayan onlarca kadin var.kromozom embroyonun saglikli olmasi icin kiriterlerden sadece biri.benim 12 haftalik kaybimda kromozom acisinda saglikliydi.
bir de doktorum kromozom testini kaybettigim bebege yaparken bana demistiki, tup bebek surecindeki bir ciftin kendilerine kromozom testi yapmaktansa direk embroyoya yapmak cok cok daha anlamli cunku cift kromozom acisindan saglikliysa da embroyo sagliksiz olabilir yani yukarda anlattigim birinci grup ornegi. bence doktorlariniz pgt yapicaksa ve testler pahaliysa durumunuzu zorluyorsa direk pgt secenegini bence konusun.
benim tum bildiklerim bunlar.
Özlemcigim sana çok teşekkür ediyorum açıklayıcı yazılarından dolayı çok şey ögreniyorum kendine iyi bak allaha emanet ol herşey çok güzel olacak hepimiz için
topiğimiz hareketlenmiş biraz panadolcum bende senın gibiydim başlarda günden güne daha kötü oluyordum atlattım allaha şükür tabi senin durumun bana göre daha zor sen içinde hissettin ama çabuk toparlanmaya bak tatlım kromozon artık negatif alan herkesten ister oldular sorun çıkabilir de çıkmayabilirde bilemeyiz ben o yuzden herşeye hazırladım kendimi şimdi zaten dinlendiriyorum nadasa çekildim :) bu arada bitkisel tedavi oluyoruz hem eşim hem ben bakalım belki tüp tutmadı bitkilerden tutar :)
canım sizin kromozomla alakalı bir sorun çıkmayacak göreceksin kendini yiyip bitirme lütfen nasip değildi olmadı birdaha olmayacak diye bişey yok bak göreceksin sonuçların hepsi iyi çıkacak vardır elbet bunun çaresi topikte davamlı okuyoruz kalbi atmadı kürtaj oldum 3. denememizde sağlıklı hamileliğim devam ediyor diye olabiliyo bu illa sorun var anlamına gelmiyo rabbim böyle yazmış onu yaşadın ama merak etme birdahakine bebişin kalp atışını telefonuna kaydedip durup durup dinleyeceksin üzme kendini eşinede destek olman lazım.
panadolcum bizim genetige bakilmisti demissin kromozomlar farkli miydi bu formda bu soruyu kac kisiye sordum kac kisi de cevapladi yine unuttum cevabi:)
canim embroyonuzda kromozom hatasi ciksa bile sizde oyle bir sorun demek degildir sakin oyle seyler dusunme, kesinlikle her testini yaptirt ama aklina getirme embroyoda kromozom sorunu yuzde seksen tesaduf olurmus herkeste olur benim kimyasal gebeligime de doktor muhtemelen kromozomdu dedi, sanssizlik diye dusundu. Insallah dogal ya da tup en kisa sirede saglikli bir hamilelik yasayacaksin hic kotusune takilma bir tanem.
--------------------------------------------------------------------------------
1.sel76 ................................... 6.deneme..............memorial.................... ..............BİR GÜN MUTLAKA
2.zübeyde24.............................1.deneme. ... ..........bahçeci................................. .UMUT ETMEYE DEVAM
3.musetta.................................1.deneme .. ............jinepol.................. .................ÇOK YAKINDA TEKRARDAN
4.xtatlıkız..................................1.den em e.............hacettepe........................... ....HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
5.özlem80.................................1.dene me.. ......... amerikan.................................ÇOK YAKINDA TEKRARDAN
6.30temmuz.............................1.deneme... .. .........umut..................................... .20 HAİZRAN SONUÇ
7.evoevo...................................2.denem e. ...........ankara güven............................BİR GÜN MUTLAKA
8.nurrsen..................................1.denem e. ........... bahçeci ..................................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
9.benmasal...............................7.deneme. .. .........umut..................................... ...YARIN SONUÇ GÜNÜ:) HAMİŞŞ
10.nursim05................................1.denem e.. .........anatolia................................. ..HAMİŞŞŞŞŞŞŞ
11.umudumol35...........................3.deneme.. ..........umut........................ ..............beklemede :)
12.olcaydal23..............................1.denem e.. ..........amerikan................................ regl bekliyor
13.nedime59................................1.denem e..............brüksel............................ ......HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞ
14,yağmurum1.............................2.deneme. ...............yurtdışı........................... .....regl bekliyor
15.pany86....................................3.den eme................memorial................. ...........HAMİŞŞŞŞŞŞŞ
16.kys..........................................2, deneme.................yurtdışı................... ..........bir gün mutlaka
17.quality......................................1 deneme .................centrum.......................... ...HAMİŞŞŞŞŞ ŞŞŞŞŞŞŞŞ
18.cannur82.................................2.dene me...............medical park.........................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
19,cigdo......................................2.de neme...............memorial....................... .......HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
20.karatasoz................................2.dene me................anatolia........................ .......BEKLEMEDE
21.gizemli83...............................1. deneme.............medicalpark göztepe.... ............HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞ
22.panadol..................................1 deneme.................umut .................... . ............HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
23.elvinaz....................................1.de neme...............bahçeci........................ .........HAMİŞŞŞŞŞ
24.angel180.................................2.dene me...............ege üniv................................regl bekliyor
25.mavi_mercan...........................1.deneme. ..............anadolu sağlık mrk.................ÇOK YAKINDA YENİDEN
26.aralma.....................................???? ????................??????????????........... ......HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞ
27.cannisan..................................2.den eme..................hakan şatıroğlu .......... .......bir gün mutlaka
28.ses82......................................2.de neme....................?????????????............. ...HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞ
29.ecrin38....................................1.de neme.....................bahçeci.................. .........17 nisan lucrin
30,als17 ......................................????????.... ................?????????......................... bir gün mutlaka
31.cancan2..................................1.dene me....................medicalpark................. ......HAMİŞŞ
32.zeynepela................................1.dene me...................??????????................... ....HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞ
33.Ç.D.........................................?? ? ?????..................??????????................. ........HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞ
34.AYŞEUZAL.............................?????????. .................??????????....................... ...HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
35.demetak.................................??????? ??..................??????????.................... .......DOĞAL YOLLA HAMİLE KALDI
36.ecemnur................................1.deneme ....................anatolia...................... .............lucrin kullanıyo
37.azra_azra................................2.dene me..................?????????..................... ...........BİR GÜN MUTLAKA
HAMİLELER
.1- benmasal..............................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞ ŞŞ
2-GİZEMLİ83.............................HAMİŞŞŞŞŞ ŞŞŞ ŞŞŞ
3- qualiyt ..................................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
4-SES82...................................HAMİŞŞŞŞŞŞ ŞŞŞŞŞ
5-PANY86.................................HAMİŞŞŞŞŞŞŞ ŞŞŞŞ İKİZZZZZZ
6-ZEYNEPELA..........................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
7-Ç.D.......................................HAMİ ŞŞŞŞ ŞŞŞŞŞŞŞ
8-NEDİME59............................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞ Ş ŞŞŞ
9-CANCAN2.............................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ ŞŞŞ
10-ELVİNAZ.............................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞ Ş ŞŞŞ
11-AYŞEUZAL.........................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ ŞŞ Ş
12-DEMETAK...........................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ (HEMDE DOĞAL OLARAK )
13-NURSİM05..........................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
14.ARALMA............................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞ ŞŞŞŞ
15.PANADOLL...........................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞ ŞŞŞŞŞ
16.CANNUR_82.........................HAMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞ ŞŞŞŞŞ
17,XTATLIKIZ..............................HAMİŞŞŞŞ ŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
18,NURSEN................................HAMİŞŞŞŞŞ ŞŞŞŞŞŞŞ
19.CİGDO...................................HAMİŞŞŞ ŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
bayağı oldu ben girmeyeli topiğe hamişlerimiz artmış... tebrik ederim arkadaşlar hepinizi... Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayıda nasip etsin.. darısı biz olmayanların başına kaydirigubbakcemile3
inşallah dahada güzel haberler almaya devam ederiz... sanrırım en çok hamişli topik bizimkisi....:enbuyukkk:
benide listeye alırmısınız belki uğurlu gelir
2. tüp denemem acıbademde yaptırıyorum
oo cnm hoş geldin hayırlı olsun yenimi başladın tedaviye?
:ecrin_bebek:benide listeye alırmısınız belki uğurlu gelir
2. tüp denemem acıbademde yaptırıyorum
Eklemezmİyİm tatlım ekledİm tabİkİİİ :) lİstem uĞurlu geldİ sİzlere İnŞallah bu uĞur bİzlere de bulaŞacak :) umuttt etmeye devamm
Zeynepcim hayırlı uğurlu olsun tedavin, Allahım yardımcın olsun cnm...
Eeee herkes nerde, hepiniz tatile mi gittiniz canlarım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?