nişanda takı takılmalı mı ?

evet kızıyla kıyaslıyor. kızına her sey yapılıyor bır nevı bende kızı olcam ama böyle konusuyor

Canım ben sana sabah yazmıştım bir şeyler. Sen kvye kafayı takmayı bırak. Bunun için kimseyle sorun yaşama. Anneni de onlarla ilgili olumsuz düşüncelerle doldurma. Biraz politik ol. Büyütme bunu.

Söyle nişanlına, al bir bileklik tamam. Sen sevmiyor musun bu çocuğu, emin değil misin sevdiğinden? Zaten ayrı şehirde yaşayacaksınız, annesinin dolduruşuna gelen biri değilse, kv ne yaparsa yapsın farketmez. Takılma, uzatma, büyütme, ve sakın bunun için kvni sevgiline kötüleme.

Şu takı hiç takılmasa çok güzel olacak ya neyse.
Ama kısıtlı örf-adet-gelenek bilgime göre, kız tarafından anne-baba-kardeş işte ufak birşeyler takarlar. Damada saatini falan takarlar.
Erkek tarafı da aynı şekilde 1. derece kısmı, bir bilezik, işte bir kolye seti falan takar. Takmasa ne olur? Hem etraf "cık cık, eli boş gelmişler" der, hem de ayıp olur.
Önce yüzükler takılır, nişan yapılır. Ardından bu ufak takma merasimi.
Milletce çok meraklıyız takmaya yav.

Ayrıca elalemi düşünme. Elalem diye diye adetlere boğulup gidiyor millet, sanki elalem beğeniyor yaptığımız düğünü, kıınayı, aldığımız takıyı. Sanki kendileri ödeyecek borcu hayret bir şey. Kendi zevkine göre yap geç, kimseyi umursama.

canım ben samsunluyum burda öle adet falan yok.insan ne isterse neye heves ederse onu takar.yani insanın içinden gelmesi lazım.bu o kadına has bir durum olsa gerek.eğer önceden tanışma olmadıysada önce tanışmaya gelinmesi daha mantıklı tabiki.madem kv adayın bir şeyden anladığı yok o zaman sen sevgilinle uygun bir dille konuşmalısın.eğer kalacak yerleri yoksa tabi biraz zorlayabilir onları.en iyisi bunları konuşarak çözmeniz sıkıntı yapma hiç.

ben ızmırlıyım. bende sevgılımın alyansını alıcam o da benımkını oyle anlaştık.

samsunda acaba dedım adetmı böyle dıe güya görümce adayıma da bısey takmamışlar kayınvalıde adayım oyle soyluyo

oyle yapacağım canım kendım cok fevrıyım ama sakın davranıcam aılem de oyle soyluyo. herkes kendıne yakışanı yapar.çok saol ./

Merhaba samsunluyum bende yardimci olmak istedim.Nişan ister salonda olsun ister evde olsun kız erkeğe alyans ve saat takar erkek tarafı ise alyans yada bilezik ben samsunun ilçesinde oturuyorum burda altın takılır düğünlerde trabzon hasarı bile takiyolar maddi durumda önemli tabii

Ben daha bir haftalık evliyim 8 aylık bi nisanliligim oldu bizde taki adeti ağırdır ama biz eşimin ailesine su kadar istiyoruz bizde adet budur falan denedik nişanın olurken 5 bilezik taktılar sonrasında 3 tane daha.. Kendi adetlerinde de olunca öyle oldu eşimin ablası bizden 5 ay önce evlendi mesela onunda 10 tane bilezigi vardı. Umarım cimrilikerinden boyle yapmiyorlardir canim

Kesinlikle katılıyorum size.. Bencede kayinvaliden olumsuz etkilemeye çalışıyor eğer nisanlina onu kötülersen araniz açılır bence problem yapma önemli olan nisanlinla senin aranın iyi olması..

Ya bence fazla durmayın üstünde, babaları yokmuş, kısa süre önce kız evlendirmişler, durumumuz yok demiş zaten.. Yoksa ne ile alacaklar, gör ne kadar borçları vardır şu anda.. Onları düşündüğünden değilde nişanlına kıyamadığından üstünde durma bence...

Bana bir incecik bilezik taktilar. Herkes gücüne göre görgüsüne göre bişeyler takar. Bir arkadasima trabzon set taktilar mesela. Yani kimin neye gücü yeterse takar ama hiç duymadim takisiz nişan

Sevgilinin kardeşinin nişan masrafını karşılaması doğal değil mi sonuçta nişan kız tarafına ait ve görümce adayınızın babası vefat etmiş durumda, eğer babası hayatta olsaydı emin olun babası karşılardı kızının nişan masrafını.

Her yörenin adeti farklı sanırım. Bizde nişanda çok takı takılmaz. Sadece damat tarafının içinden geliyorsa. Kız tarafı da istemez. İstenirse ayıp karşılanır. Bu arada nişanı zaten kız tarafı yapar neden sen kadının kızına salonda nişan yapmasına taktın onu anlamadım. Ama burada önemli olan kız tarafının adetleri erkek tarafının değil. Bunu nişanlına güzel bir dille anlatabilirsin. Onlar da alacak durumları varsa alırlar. Ama yoksa bence sen de üsteleme. Emin ol altın, bilezik mutluluk getirmiyor. Hatta tam tersine nişan ve düğün döneminde yok altın takıldı mı, takılacak mı, ne takılacak gibi konular damatta da gelinde de gerilim yarattığı için pek çok evlilik daha başlamadan bitiyor ya da kötü başlıyor ve evlilik bir türlü rayına oturmuyor.

tabıkı karşılaması lazım kardesıdır ama kayınvalıdem de durumlarına gore evde yapabılırdı nısanı benım tek kızım var ılla buyuk salonda yapıcam dememesı gerekırdı kanımca. ayrıca vefat etmedı ayrılar

Babası yok diyince vefat etti sandım.

Canim karadenizde bile yöreye göre değişiyor adetler ben giresunluyum bizde anne baba bilezik takar baska kimse bisi takmaz ama nisanlimlar rizeli ve konu komsu herkes nisanda taki takar. Bizde adette taki yok dedik olsun biz takalim dediler taki takildi ortak nokta bulduk umarim anlasirsiniz.

samsunluyum...ama şöyle söyleyeyim sana samsun karışık bi memlekettir.laz da var muacırda var kürtte var...hepsinin adetleri farklıdır..

ama samsuna has bir adet varmıdır bilmem...benim ailemde nişan da takı olsada olur olmasa da olur.benim ailem adetlere çok takan insanlar değiller.olursa tabiki şık olur ama olmazsa niye olmadı deyip kendinizi kahretmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…