evet kızıyla kıyaslıyor. kızına her sey yapılıyor bır nevı bende kızı olcam ama böyle konusuyor
kızlar ay sonu nasipse nişanım olacak. Kısaca bahsedeyım. Dun kayınvalıde adayım annemi aradı anneme adetınız nedir ne takılır gibilerinden bişey sormamış yuzugumuzu alır gelırız demiş(sanki yüzüğü o alacak).annemde takı konusunu sormus tepkısı sakayla karısık ''neee'' demek olmuş..buyuk salonda olsaydı takardık demıs kızı 40 gun once evlendı masraf yaptık demiş. benım tek kızım var ona bıle takmadılar demıs.bu bızımkılere cok tuhaf geldi. Birde ısterdık tanışmaya gelelim ısteyelım sonra soz olsaydı ıyı olurdu demıs ama adını da koyalım artık demıs. onlar bıze gelmek ıstedıler de sankı bız ıstemedık. ((sevgilim gercekten cok ıyı bırısı onu sevıyorum aılesıne hep o bakmış ))açıkçası cok sınırımı bozdu.bugun sevgılıme anlatıcam fevrı de davranmak ıstemıyorum. sevgilimin ailesi Samsunlu.karadenizde takı adeti özellikle samsunda nasıldır.? kızlar amacım bılezık vs.deil yemin ederim. ama bu değer meselesi deilmidir?uzak yoldan gelıyolar . bız kalabalık bı aıleyız adetımızde de var.bıde sorumsuz geldı annesı bıze. ne bılım bı yardımcı olun lütfen(((((babası yok bu arada sevgilimin.) bu arada tek kızım var dııp salonda nısan yaptılar kendı kızına oglu benm bulunduğum sehırde yasıcak ona mı ınat yapıyo bılemıyorum.
Ben samsun merkezliyim 15 aylık evliyim geçen yıl ocakta nişanlandım Samsunu soruyosan bu adet çoğu yerde var. Nişanda ufakta olsa bişeyler takılır. Bu erkeğin ailesinin maddi durumuna da bağlı. Bana orta masraflı nişan seti. (kolye küpe yüzük)
saat bide kayınpederim bana sürpriz yaptı künye almıştı. Tektaş yüzüğümü eşim aldı alyansları da benimkini kayınvalidem eşimin alyansını da ben aldım ? sen nerelisin ? Anladığım kayınvaliden cimri biri yani yapamak için yollar arıyo. Dediğim gibi gücü neye yetiyosa. He durumlarını sen daha iyi bilirsin neyi yapıp neyi yapamayacaklarını kestirirsin. Yapabilecekleri gücü oldukları halde yapmıolarsa bu onların ayıbı.
canım ben samsunluyum burda öle adet falan yok.insan ne isterse neye heves ederse onu takar.yani insanın içinden gelmesi lazım.bu o kadına has bir durum olsa gerek.eğer önceden tanışma olmadıysada önce tanışmaya gelinmesi daha mantıklı tabiki.madem kv adayın bir şeyden anladığı yok o zaman sen sevgilinle uygun bir dille konuşmalısın.eğer kalacak yerleri yoksa tabi biraz zorlayabilir onları.en iyisi bunları konuşarak çözmeniz sıkıntı yapma hiç.
Canım ben sana sabah yazmıştım bir şeyler. Sen kvye kafayı takmayı bırak. Bunun için kimseyle sorun yaşama. Anneni de onlarla ilgili olumsuz düşüncelerle doldurma. Biraz politik ol. Büyütme bunu.
Söyle nişanlına, al bir bileklik tamam. Sen sevmiyor musun bu çocuğu, emin değil misin sevdiğinden? Zaten ayrı şehirde yaşayacaksınız, annesinin dolduruşuna gelen biri değilse, kv ne yaparsa yapsın farketmez. Takılma, uzatma, büyütme, ve sakın bunun için kvni sevgiline kötüleme.
oyle yapacağım canım kendım cok fevrıyım ama sakın davranıcam aılem de oyle soyluyo. herkes kendıne yakışanı yapar.çok saol ./
Canım ben sana sabah yazmıştım bir şeyler. Sen kvye kafayı takmayı bırak. Bunun için kimseyle sorun yaşama. Anneni de onlarla ilgili olumsuz düşüncelerle doldurma. Biraz politik ol. Büyütme bunu.
Söyle nişanlına, al bir bileklik tamam. Sen sevmiyor musun bu çocuğu, emin değil misin sevdiğinden? Zaten ayrı şehirde yaşayacaksınız, annesinin dolduruşuna gelen biri değilse, kv ne yaparsa yapsın farketmez. Takılma, uzatma, büyütme, ve sakın bunun için kvni sevgiline kötüleme.
Sevgilinin kardeşinin nişan masrafını karşılaması doğal değil mi sonuçta nişan kız tarafına ait ve görümce adayınızın babası vefat etmiş durumda, eğer babası hayatta olsaydı emin olun babası karşılardı kızının nişan masrafını.haklısın babası yok babam ona smdıden babalık yapıyo. ama kayınvalıde kızı ıcın benım tek kızım nısanı buyuk salonda yapıcam derken yıne babası yoktu ve masraflarınıda sevgılım karşıladı.
Sevgilinin kardeşinin nişan masrafını karşılaması doğal değil mi sonuçta nişan kız tarafına ait ve görümce adayınızın babası vefat etmiş durumda, eğer babası hayatta olsaydı emin olun babası karşılardı kızının nişan masrafını.
Her yörenin adeti farklı sanırım. Bizde nişanda çok takı takılmaz. Sadece damat tarafının içinden geliyorsa. Kız tarafı da istemez. İstenirse ayıp karşılanır. Bu arada nişanı zaten kız tarafı yapar neden sen kadının kızına salonda nişan yapmasına taktın onu anlamadım. Ama burada önemli olan kız tarafının adetleri erkek tarafının değil. Bunu nişanlına güzel bir dille anlatabilirsin. Onlar da alacak durumları varsa alırlar. Ama yoksa bence sen de üsteleme. Emin ol altın, bilezik mutluluk getirmiyor. Hatta tam tersine nişan ve düğün döneminde yok altın takıldı mı, takılacak mı, ne takılacak gibi konular damatta da gelinde de gerilim yarattığı için pek çok evlilik daha başlamadan bitiyor ya da kötü başlıyor ve evlilik bir türlü rayına oturmuyor.[/Q
ben salonda yapmalarına karışmadım benı ılgılendırmez ama durumları yoksa madem evde yapabılırlerdı nısanı onu demeye getırdım zıra butun masrafları sevgılım karsıladı
Babası yok diyince vefat etti sandım.tabıkı karşılaması lazım kardesıdır ama kayınvalıdem de durumlarına gore evde yapabılırdı nısanı benım tek kızım var ılla buyuk salonda yapıcam dememesı gerekırdı kanımca. ayrıca vefat etmedı ayrılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?