nişanda takı takılmalı mı ?

benim bildiğim, gördüğüm : erkek ailesi bir set , 2-3 bilezik.. ve teyzesi amcası falan da, yarım altın, ceyrek altın vs takar. neden söz nişan birlikte düşündünüz bu arada ? gelsinler söz takın... 1kaç ay sonra da nişan olur.. madem suan müsait değillermiş.. ben seni çok iyi anlıyorum. para meselesi değil.. değer vermeleri... 1000 yıllık adet yani bu....

taki takmalari lazim sana ayrica sevgilinin annesinin dedigide hic hos degil ne demek masraf yaptik masraf yapmiycaksan okadar cocuk dogurmiycaksin kizina nasil masraf yapiyorsan oglunla gelininede yapicaksin aman bunlardan ne koparirsan kar valla tatlim hic acima gerektigi gibi yapsinlar herseyi yapmiycaklarsa evlendirmesinler ogullarini

Biz nisanda eşime saat ve yüzüğünü takmıştık. Annesi kolye, nişanlım küpe kolye set, gorümcemde ince bir bileklik takmıstı. Ama hiç konuşulmadı sadece eşime saat aldığımızı biliyordu eşim.
İmkanlar dahilinde küçük de olsa yapılabilir birseyler bence.

Valla bizim cingoz kvde de aynı şekilde yapacakti sanirim..ama babam dediki kizim iki sene nisanli kalacak en azından bi bilezik takilsin dedi bende nisanlima dedim ida anasina :) nisan dada yüzük bi bilezik bid kv nin bi küpesi varmis onu takti guya ani niyetineymis yedim bende tabi ama neyse..yani sonuctq bari bi bilezik taksinlar okadar mesafden..ayrica nisanm evde oldu bizde aile ici dusunduk ama bi baktikk butun mahalle akrabakr bizdeler..pisman olduk nence salon tutun tertemiz olur evinizde batmaz takida takarlat mecburn..hem havalar soguk yagmur falan yagar kafan rahat eder

Ben de altın, para konularına girilmesini asla doğru bulmuyorum. Nitekim kendi nişanımda da hiç bu muhabbete girmedim. Ama sevgilimin annesi ta sevgilimin sünnetinde ona takılan altınları bozdurup "İleride gelinime takarım" diye aldığı bileklik, kolye ve küpeleri taktı bana. Çok, çok mutlu oldum. Allah korusun, olur da nişanımız bozulursa da aynen iade ederim bunları. Herkes de eder sanırım.

En azından kendi kullandığı bir küpeyi hediye edebilir bence size. "Salon tutulsaydı" muhabbeti çok kötü olmuş bence.

Yine de ben olsam bir şey demezdim. Nişanlınız bir şeyler ayarlayacaktır. Olmazsa da sorun etmeyin. Önemli olan mutluluğunuz :)

kızlar evlilik öncesi adetleri ne güzel biliyorsunuz,peki evlilik sonrası adetleri de yapacak mısınız

BOSVERRRR,SEVDIGIN SANA DEGER VERSIN.NE YAPIYORSAYAPSIN.HICCC BU KONULARA GIRME,SEVDIGIN KISIYI DE UZME.KIMIN KOLUNDAKILER KIMI KURTARDIKI.SADECE ILK GUNLERINIZI MAHVEDEN BIR DUSMAN GIBI ARANIZI ACAR.ZATEN SEVGILINIZ HERSEYI YAPACAKMIS.ONU UZMEYIN,O DA SIZE GEREKEN DEGERI VERECEKTIR.

Benim nisanim salonda olmustu ve yine taki olmamisti. Onun üstüne birde tepsideki paraya taki deyip nerde noldu o para diye hesabini sormuslardi...

Senin sanirim aile icinde bir söz yada nisan olacak? Aslinda takilir, ama takmayanlarda cogunlukta. Artik insanlar herseyin hesabini yapar olmus. Benim ablaminda evde söz ve nisan bir arada olmustu, taki takmadilar. Durumum yok dedi aile cünkü. Ama diger konularda üzerine düsen ne varsa yaptilar saolsunlar... Cokta mutlular cok sükür simdi...

Eger nisanlinizla araniz iyiyse baska sorunlariniz yoksa uzatmayin bu konuyu cok fazla. Önemli olan ilk basta sizin uyumunuz anlasmaniz. Yok icime dert olur diyorsanizda tatli bir dille konusmayi deneyin..

biz de karadenizliyiz yani benim babam ve eşim. genel olarak şimdilerde moda olan çerçeveli altın kolye (maddi duruma göre bir kurdele veya altın zincirle-gelinin boynu boş kalmazmış-) ve enli bir bilezik takıyorlar. Ama ben istemedim bilezik falan (okul var takamam diye hem de düğünde hasır set takılacak sonrasında da takamam) tek taşımın takımı pırlanta tektaş kolye ve küpelerini istedim k.validem kuş gözü kadar ne taktığımız gözükmeyecek diye pek istemedi ama gönlümü de kırmadı sağ olsun. k.pederim de altın taktı ikimize de. ailem de taşlı bir bileklik taktı kelepçe gibi olanlardan altın bi de ikimize de.
ayrıca bizim de bir akşam isteme+söz oldu ertesi gün akşam nişan bir pastanede (ev kalabalık olmasın diye).

(adetlerinde var mı bilmiyorum kızın nüfus cüzdanı veriliyor küçük bir havlu veya süslü mendil vs. içinde erkek tarafına-k.peder genelde- ve o da para vs. hediye veriyor karşılığında-tabi tören bittiğinde kimliği geri alıyorsun )

Takısız nişan mı olurmuş.......
Takmamak için bilmemeze mi gelmiş sanki ne.

Tabii ki , Takiliyor...
Hemde bu adet herkeste var .
Nisanlina soyle bence, annesibe aldirsin biseyler..

Ben de bir taraftan Tokatlı bir taraftan Samsunluyum. Ailemiz de epeyce geniştir. Benim (ve tabii annemin) bildiği adetlere göre nişanda kıza takı takılmaz, takılırsa da en fazla bir bileklik falan olur. Ama kız tarafı erkeğe saat takar. Çok kuzenim evlendi kız erkek fark etmeksizin bu şekilde uygulandı bu. Salon meselesi de genelde gördüğüm kadarıyla büyük bir organizasyon olduğundan laf söz olmasın diye takıldığı şeklindeydi. Nişanda takı takıldığını duyunca ben çok şaşırdım açıkçası.
Belki de sevgilinizin annesi de bu şekilde biliyordur söyleme tarzı konusunda haklısınız ama hemen canınızı sıkmayın derim. Ufak bi yanlış anlama olabilir

Tam ayrıntılı bilmiyorum ama gördüğüm kadariniz size söyleyim.. bir arkadasa hic bir sey takmamislardi cok ayiplamislardi herkes niye takmadilar diye halbuki cok isteyerek aldilar kizi da..
ama genel olarak küçük de olsa bir bilezik bir kolye takılır. Hic değilse mihir belirlenmisse mihrinizden bir kac bir sey takılır.

Takısız nişan olur mu..
Onun tek kızına bile takmamışlar diye sizedemi takılmayacak..
İsteseymiş kızı için hayret birşey..

Annen kesin konuşup bizde adet böyle böyle eşe dosta bizi rezil mi edeceksiniz diye sert çıkışsaymış keşke..
Erkek annelerinin laflarını alttan alınca tepeye çıkıyorlar..
Kesinlikle aileniz diretecek bizde adet böyledir diye...

Hey Allahım yaa çok sinir oluyorum böyle erkek annelerine..

Babası olmayan adama da bana birşey takmıyorsunuz demek ne bileyim, haklısın elbet ama bir üzüldüm şimdi.

memurum başka bı sehırde sureklı ızın alamıyorum ızın almışken böyle yapalım dedık

Babası olmayan adama da bana birşey takmıyorsunuz demek ne bileyim, haklısın elbet ama bir üzüldüm şimdi.

haklısın babası yok babam ona smdıden babalık yapıyo. ama kayınvalıde kızı ıcın benım tek kızım nısanı buyuk salonda yapıcam derken yıne babası yoktu ve masraflarınıda sevgılım karşıladı.

evet kızıyla kıyaslıyor. kızına her sey yapılıyor bır nevı bende kızı olcam ama böyle konusuyor

Ben samsun merkezliyim 15 aylık evliyim geçen yıl ocakta nişanlandım Samsunu soruyosan bu adet çoğu yerde var. Nişanda ufakta olsa bişeyler takılır. Bu erkeğin ailesinin maddi durumuna da bağlı. Bana orta masraflı nişan seti. (kolye küpe yüzük)
saat bide kayınpederim bana sürpriz yaptı künye almıştı. Tektaş yüzüğümü eşim aldı alyansları da benimkini kayınvalidem eşimin alyansını da ben aldım ? sen nerelisin ? Anladığım kayınvaliden cimri biri yani yapamak için yollar arıyo. Dediğim gibi gücü neye yetiyosa. He durumlarını sen daha iyi bilirsin neyi yapıp neyi yapamayacaklarını kestirirsin. Yapabilecekleri gücü oldukları halde yapmıolarsa bu onların ayıbı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…