samsunluyum...ama şöyle söyleyeyim sana samsun karışık bi memlekettir.laz da var muacırda var kürtte var...hepsinin adetleri farklıdır..
ama samsuna has bir adet varmıdır bilmem...benim ailemde nişan da takı olsada olur olmasa da olur.benim ailem adetlere çok takan insanlar değiller.olursa tabiki şık olur ama olmazsa niye olmadı deyip kendinizi kahretmeyin
insanın içinden gelecek.ona öylesi rastgelmiş. bi bakarsın biri takıya boğar diğeri düğünde takarım der.anlaşmaya bağlı.benim nişanımda nişan takı seti vardı bilezik falan vardı ben istemedm kendileri istedi aldı.düğündede ayrı takı seti bilezik vs takıldı.yeter ki insanın hevesi olsun
Bizde Karadenizliyiz, nişanda ufak şeyler takılır genelde, günlük bir bilezik ya da günlük kolye seti gibi, erkeğe saat takarlar, pek abartılmaz nişan takısı
Ben nişanlarda takı makı takmam ,Takarsam da düğüne gelemeyecek isem takarım .Ne o her toplanmada insanlar takı mı takacak ? Nişanda takı takıldığını hiç görmedim ben .Para filan takarlar bir kaç yakın ya da çeyrek filan .Büyük takıya hiç rastlamadım ki gerekli de değil .Fol yok yumurta yok .
Hiç girmeyin bence takı muhabbetine canım.
Herkes hür iradesiyle nasıl uygun görürse öyle yapsın.
Üç beş altın için kafalar bulanmasın.
Mutluluklar dilerim.