Nişanda takı ?

heartless-

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
191
43
13
Herkese iyi aksamlar
Hanimlar ben yeni sözlendim ve nisan hakkinda konusuluyo simdi ne zaman olsa nasil olsa diye ama evde olacak annem erkek tarafi nisanda sana set ve bilezik takacaklar diyo benimkinin ailesinin durumu belli kendiside asgeri ucrette calisiyo anne nasil alsinlar onca seyi diyorum setmis 5 6 bilezikmis diye annem bagriyo cagriyo iyi o zaman 2 3 tane bari bilezik taksinlar diyo babamda ayni sekilde takilan takilari degilde benim mutlulugumu huzurumu dusunseniz diyorum sen sus anlamazsin halanlar teyzenler onca akraba gelecek bir sey takamicaklar mi nisan yuzugu disinda sen anlamazsin diyorlar .
Bende bugun benimkine utanarak mahcup bi sekilde nisanda bilezik bir sey takacak misiniz dedim. Oda durumlari biliyosun takamayiz dedi iyi peki dedim gectim ama hanimlar bi yol gosterin annem babam bilezik takacaklar diye tutturuyo bizide ailesi yakinda evlerine oturmaya cagiracaklar nişan hakkinda konusmak icin bu takı bilezik konusuda acilacak ben ne yapayim Allah askina iki arada bi derede kaldım ?

Benim akrabagim söyle yapti: Erkek tarafa dediki: bilezikleri birinden ödünç alın ben size düğünden sonra iade ederim.
Erkek tarafi kendi akrabalarindan bilezikler ödünç alip geline takti. Oda düğün ertesi iade etti hemen. Böylece halletti yani
Ek not: Babasi çok bilezik istemişti

Gerçekten durumları yoksa ve nisanliniza güveniyorsanız sadece ikinizin bildiği şekilde sahte altın alıp takın. Ya da doğru mu bilmiyorum altın kiralanabiliyormus dediler düğün için. Araştırmak lazım.

Tabi aileniz ayarlara bakmayacaksa :)

Düğünde takacaklari takıları nisanda da takıyor bazı aileler. Sonra o takıyı tekrar düğünde takıyor bir iki ilaveten. Böyle de yapabilirler.

Bilemedim ne yapılır böyle durumda. Ailenizin bu kadar ısrarlı olduğunu , bagirdiklarini anlatmayın nisanliniza.

Nişanda-düğünde takılanalar bütçeye göre değişir ama nişanda set ve 5-6 bilezik takılması beklenmez. Set ve 5-6bilezik düğünde takılır. Takacak gücü vardır yoktur siz istersiniz istemezsiniz bilemem ama ortalama bu şekildedir düğün takısı.
Ancak nişanda olsa olsa bir bilezik takılır yüzüklerle birlikte.
Zaten evde yapılacakmış. Siz masraf etmiyorsunuz niye karşı tarafa yük olunsun?
Siz nişanlınıza bir bilezik yapıp yapamayacaklarını sor. Arada kalmamış olursun. Bir bilezik taksınlar. Lafı sözü olursa da dış güçlerin dolar ve altın fiyatlarını çok yükselttiğini söylesinler Geçecek bunlar desinler. Özetle uydursunlar birşeyler:)

Sizin sözde de damat kahve içmedi diye olay çıkarmıştı anneniz. Yine sorun çıkarmalarına şaşırmadım. Sahte filan aldırmayın bence. Ortaya çıkarsa daha büyük kıyamet kopar. Kimseye gösteriş yapmak zorunda değilsiniz ki.

Bu arada siz 21 yaşındaymışsınız. Oğlan kaç yaşında ?

Bence ailen çocuğu istemiyor ve işi yokuşa sürmek için her şeyi yapıyorlar gibi bir his doğdu içime.

Düğünde altın takılacak mı? Benim nişanımda düğünde takılacak olanlar altınların yarısı takılmıştı. O şekilde yapılabilir.

Altın falan takmak zorunda değiller ama, hem nişanlının hem de aileainin durumu iyi değilse ya siz destek olacaksınız ya da evliliği aceleye getirmeyeceksiniz. Sonuçta yoktan bir ev kırmak ve bu evi geçindirmek kolay drğil. Belli ki ailenin ve hatta senin beklentilerin de olanakların üzerinde. Bu nişan olayını biraz daha düşünün, olmazsa nişandan sonra bir sene birlikte birikim yapın...

Onlar aralarında konuşurlarsa işler sarpa sarabilir , siz nişanlınızla halletmeye çalışın bir bilezik ve ufak bir set almaya çalışın çok güzel gümüş setlerde var madem illaki takılması lazım bu şekilde yapabilirsiniz . Soran olursa da setim altın dersiniz madem el için takılacak

nişan da bukadar istiyorlar dügünü hayal bile edemedim.
takı kiralayın yada ciddi anlamda sahte ama altın suyuna batırlmış takılardan alın.
instagram da bir dünya sayfa var.
iyice araştırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…