- 10 Nisan 2014
- 42.652
- 114.121
- 798
- Konu Sahibi heartless-
-
çakalca ama akıllıca daBenim akrabagim söyle yapti: Erkek tarafa dediki: bilezikleri birinden ödünç alın ben size düğünden sonra iade ederim.
Erkek tarafi kendi akrabalarindan bilezikler ödünç alip geline takti. Oda düğün ertesi iade etti hemen. Böylece halletti yani
Ek not: Babasi çok bilezik istemişti
Vallahi yemin ederim bende biktim hep maddi acidan ailem sikinti aciyo basima bezdim yildim biktim yemin ederim yaOffff sen en iyisi kaç bu çocuğa ne senin ailenin sorunları biter ne aç gözlülükleri bu kaçıncı konun oldu kuzum ya
Nisan hemen olmayacak ki zaten 1 ay sonra anca olur 1 bilezige de raziyim ama annemle babam tutturmus 5 tane felan diye beni arada birakip birakip duruyorlarBir bilezik takamayacaklar,
yarın düğün hazırlığı olacak yine takı sorunları olacak.
Ev eşya hazırlıklar vs vs vs.
Biraz birikim yapıp bu işlere girseniz olmazmı. Belliki çok sorun yaşayacaksın. Hem maddi hem manevi
Hic zannetmiyorum kimse bunlarla ugrasacagini alip vermekmis kiralamakmis felan filanBenim akrabagim söyle yapti: Erkek tarafa dediki: bilezikleri birinden ödünç alın ben size düğünden sonra iade ederim.
Erkek tarafi kendi akrabalarindan bilezikler ödünç alip geline takti. Oda düğün ertesi iade etti hemen. Böylece halletti yani
Ek not: Babasi çok bilezik istemişti
Banada takilsa 1 tane bende niye deyip kem kum etmem ama ailem işte anlasa...Nişanda set takılmaz benim bildiğim.. Bana bir tane bilezik takılmıştı. Hiç de demedim niye bir diye..
Anlatmiyorum anlatmakta istemiyorum ama evdeki yasadigim gerginlik ister istemez ona da yansiyor ve gizliyorum sadece bi kiz actim konusunu da o kadarGerçekten durumları yoksa ve nisanliniza güveniyorsanız sadece ikinizin bildiği şekilde sahte altın alıp takın. Ya da doğru mu bilmiyorum altın kiralanabiliyormus dediler düğün için. Araştırmak lazım.
Tabi aileniz ayarlara bakmayacaksa :)
Düğünde takacaklari takıları nisanda da takıyor bazı aileler. Sonra o takıyı tekrar düğünde takıyor bir iki ilaveten. Böyle de yapabilirler.
Bilemedim ne yapılır böyle durumda. Ailenizin bu kadar ısrarlı olduğunu , bagirdiklarini anlatmayın nisanliniza.
Aynen oyleAma ailenin derdi göstermelik değil belli. Gerçeğini istiyorlar.
Ayiptir sormasi ama bi tane bilezigin fiyati ne kadar en uygunundan yaniNişanda-düğünde takılanalar bütçeye göre değişir ama nişanda set ve 5-6 bilezik takılması beklenmez. Set ve 5-6bilezik düğünde takılır. Takacak gücü vardır yoktur siz istersiniz istemezsiniz bilemem ama ortalama bu şekildedir düğün takısı.
Ancak nişanda olsa olsa bir bilezik takılır yüzüklerle birlikte.
Zaten evde yapılacakmış. Siz masraf etmiyorsunuz niye karşı tarafa yük olunsun?
Siz nişanlınıza bir bilezik yapıp yapamayacaklarını sor. Arada kalmamış olursun. Bir bilezik taksınlar. Lafı sözü olursa da dış güçlerin dolar ve altın fiyatlarını çok yükselttiğini söylesinlerGeçecek bunlar desinler. Özetle uydursunlar birşeyler:)
Calisip derken kendi zaten calisiyo birkac sene sonra olsada gene ayni maasta olacak maasi parasi nasil artsin ogretmen degil memur degil ben calisiyorum diyelim kendime takilan takinin parasini kendim mi cikarip onlara vericemki olaylar boyle gelisti oldu benim acimdan da sikinti yok ailem basima dert bu konuda21 yaşındaymışsınız.
Sevgiliniz asgari ücretle çalışıyor.
Ne bu acele?
Aileniz haklı demiyorum ama bir kaç sene çalışıp evlilik için hazır hale gelmeyi neden tercih etmediniz?
Yakinda konusulacakta ama annem babam dicek su kadar alirsiniz edersiniz diye onlarda durumlar belli diyecek nasil orta yol bulunacak ki annemle babam bu kafadayken ben zor durumda kalicamBırak annen baban konuşsun bu konuyu onlarla. Senden çıksın olay. Arada kalma.
24 yasinda annem eskiden boyle degildi isler ciddiye bindikce ac gozlu davranmaya basladi bende sasiriyorum anneme taniyamiyorum artik uzerime onu iste bunu aldir diye oyle bir baski kuruyor kiSizin sözde de damat kahve içmedi diye olay çıkarmıştı anneniz. Yine sorun çıkarmalarına şaşırmadım. Sahte filan aldırmayın bence. Ortaya çıkarsa daha büyük kıyamet kopar. Kimseye gösteriş yapmak zorunda değilsiniz ki.
Bu arada siz 21 yaşındaymışsınız. Oğlan kaç yaşında ?
Kesinlikle.Sende bu aile varken işin çok zor.
Kendisini seviyorlar sadece annem daha durumu iyi biriyle olabilirdin deyip duruyo bana gecim zorluk parasizlik gormezdin diyeBence ailen çocuğu istemiyor ve işi yokuşa sürmek için her şeyi yapıyorlar gibi bir his doğdu içime.
Onu hic dusunmedim konusulmadinda onumuzde nisan oldugundan bu konusuluyorDüğünde altın takılacak mı? Benim nişanımda düğünde takılacak olanlar altınların yarısı takılmıştı. O şekilde yapılabilir.
Beni doldurup doldurup benimkinin ve onun ailesinin uzerine salma derdinde onu iste bunu iste diye cildirdim artik etkisinde kaliyorum yavas yavas gerginligi karsimdakine de yansitiyorum ister istemezsenin annende ki azimin maşallahı var ille ayıracak sizi..
Zaten nisandan bi seneye yakin sonra dugun yapariz diye konustuk aramizda birikim vs yapar ederiz diye ama 1 ay icinde nisanda olacak yani benimki durumumuz ortada deyip duruyo ailem kac bilezik istesek derdinde kaldim arada ben kafayi yicem yakindaAltın falan takmak zorunda değiller ama, hem nişanlının hem de aileainin durumu iyi değilse ya siz destek olacaksınız ya da evliliği aceleye getirmeyeceksiniz. Sonuçta yoktan bir ev kırmak ve bu evi geçindirmek kolay drğil. Belli ki ailenin ve hatta senin beklentilerin de olanakların üzerinde. Bu nişan olayını biraz daha düşünün, olmazsa nişandan sonra bir sene birlikte birikim yapın...
En uygun bilezik fiyatlari ne kadar biliyomusunuz benim hic bilgim yok bu konuda benimkiyle konusucam bu dediklerinizi ondan sordum simdi fiyatiniOnlar aralarında konuşurlarsa işler sarpa sarabilir , siz nişanlınızla halletmeye çalışın bir bilezik ve ufak bir set almaya çalışın çok güzel gümüş setlerde var madem illaki takılması lazım bu şekilde yapabilirsiniz . Soran olursa da setim altın dersiniz madem el için takılacak
Anlasilirsa beni evdekiler öldurmekten beter ederler herhaldenişan da bukadar istiyorlar dügünü hayal bile edemedim.
takı kiralayın yada ciddi anlamda sahte ama altın suyuna batırlmış takılardan alın.
instagram da bir dünya sayfa var.
iyice araştırın
Aynen oyle bende boyle mantiktayim hatta su isler devreden ortadan da kalksa keske beni ailem cok bunaltiyoBöyle isteklere sinir oluyorum.
Dolar aldı basinigitti, euro desen aynı, altının yanına yaklaşılmiyor, asgari ücretle çalışan insan bunlari nasıl yapsin Allah'ıni severseniz.
Altın istemek kadar utanç verici bir şey yok böyle konularda.
Ben gelin oldum 1 bilezik takıldı nisanda.
Biz gelin aldik 3 bilezik taktik. Benim gönlümden de bileklik takmak gecti.
Herkes gönlünden geçeni yapsa ya
Daha da dikleşmek istemiyorum onlarla uzlasip orta yol bulma derdindeyim ama illa bu lafi dedirtecekler bana herhalde yaKac bence,ailen cok fena . Ya da kacarim bak diye aileni tehdit et. Aklima baska bir sey gelmedi
Ya ben takisinda degilim sevdigim adamla evlenecegim diye mutluyum ama annem babam taki bilezik diye beynimin etini yediler illa bilezik takilacak diyolar
Onun ailesi durumu aciklar söyler de benim guzel annecim ve babacim ne derler ne yaparlar ondan endiseliyim tatsizlik cikar diyeNisanimda taki takilmasinl istemedim gerek yok diye düsünüyorum. Kayinvalidem icinden geldigi icin bitane kalin bilezik takti.
Bence anneni babani ikna edemiyorsan taki takilmamasina, sen karisma. Anneler konussun anlassin.
Erkek tarafinin durumu yoksa acik acik söYlesinler bunda utanilacak bisey yok
Oo sormaz olur muyum bir tek nisan yuzugu alicaz diyolar onlar erkek tarafi biz kiz veriyoruz lafini deyip duruyolar ancaAilene sor bakim onlar damat beye ne takacakmıș???
Ya anlasilirsa peki o zaman mahvolurum amaÜstte bir yorumdapelin- güzel bir noktaya değinmiş,eşinin ailesine söyle sahte burma taksınlar hatta fazla fazla taksınlar ailenin gözü doysun. Nişanda böyle isteyen aile düğünde ağırlığınca altın ister herhalde.
İşte öyle değil, saat kol düğmesi künye bunlar nişanda erkeğe takılır benim ailem takmıştıOnun ailesi durumu aciklar söyler de benim guzel annecim ve babacim ne derler ne yaparlar ondan endiseliyim tatsizlik cikar diye
Oo sormaz olur muyum bir tek nisan yuzugu alicaz diyolar onlar erkek tarafi biz kiz veriyoruz lafini deyip duruyolar anca
Ya anlasilirsa peki o zaman mahvolurum ama
Odunc altin bulmakta kolay değil diye dusunuyorum her sey pahalandi etti bilezikler altinlarda cok pahaliymis biz zaten nisandan sonra da pat diye evlenmicez ki 1 seneye yakin nisanli kalcaz zatenevet nişanda set takılır ama su kadar bılezık bukadar bılmemne dıye ıstenmez kısının gonlunden ne kadarlık ne koparsa onu sıze takar hedıye ederler ama bır bılezık bıle takamayacak kadar kotu durumda olan nasıl evlenır nasıl ev gecındırır bılemıyorum yanı
neyse sonuc olarak ben boyle bır durumda bırakılsaydım eger ödunc altın bulurduk nısanlımla bırlık olur gostermelık yapardık .
Sahte mi ya anlasilirsa annem anlarsaTamam iste eminonunden alin 5 tane bilezik bir de set, gozleri doysun.
Aynen oyle annemde durumu biliyo ama inadina sanki olayi zorlastiriyo basimin etini yiyo cok anlayissizlar ya ben boyle bilmezdim bu olaylar vesile oldu bu yuzlerini gormemeDaha 2 hafta önce, görümceme düğünde 7,5 gr bilezik taktık 1800 tl verdik. Aileniz 5-6 bilezik istiyormuş, eminim 15-20 gr’ dan aşağıda istemezler bileziğin birini. Bileziğin biri 3500-4000 tl olsa 5 bilezik ortalama 20000 tl üstüne birde 4-5 binlik en ucuzundan set alınsa, nişan bohçası diğer masraflar derken, sizin nişan karşı tarafa 30-35 bin liraya malolacak. Sözlünüz asgari ücretle çalışıyormuş, bu meblağı nasıl karşılayabilir ki? Aileniz çok anlayışsız Allah kolaylık versin size
Ozaman ailenize söyleyin "damada kuyumcudan saat ve künye takilacakmis anne" diye bakalim annen ne tepki verecek.Onun ailesi durumu aciklar söyler de benim guzel annecim ve babacim ne derler ne yaparlar ondan endiseliyim tatsizlik cikar diye
Oo sormaz olur muyum bir tek nisan yuzugu alicaz diyolar onlar erkek tarafi biz kiz veriyoruz lafini deyip duruyolar anca
Ya anlasilirsa peki o zaman mahvolurum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?